Подробности за концерта на Paul Gilbert (екс-MR. BIG) в Пловдив

7 окт 2008, 13:18 ч. 533 / 8 2
пред./следв.
"Sofia Music Enterprises" разпространиха следната информация за предстоящия концерт на Paul Gilbert в Пловдив на 18 октомври:

   Виртуозният китарист на MR. BIG - Paul Gilbert - специален гост на пловдивския фестивал на китарата

   Звездата пристига в България със съпругата си в деня на шоуто

   Един от най-добрите съвремени китаристи - Paul Gilbert ще бъде специален гост на Фестивала на китарата в рамките на Есенния салон на изкуствата, Пловдив 2008. Концертът на виртуозния музкант ще се състои на 18 октомври (събота) в палата 2 на Международния пловдивски панаир.
    Paul Gilbert е известен в световната музика като един от създателите на супер популярната през 80-те рок група MR. BIG. Той е автор на едни от най-забележителните хитове на бандата като “Road to Ruin", “A Little to Loose", "Green-Tinted Sixties Mind", "Out of the Underground" и много други.
   В музикалната биография на талантливия китарист задължително трябва да бъдат споменати годините с една от най-прогресивните групи в световната история на хард рока RACER X, на която Paul Gilbert е създател и основен композитор. През своята над 20-годишна кариера, артистът работи с музикални легенди като Joe Satriani и John Petrucci във виртуозния проект G3, Mike Portnoy, Neal Morse, Gary Cherone, Billy Sheehan и много други.
   Гостуването на Paul Gilbert у нас е част от настоящото му европейско турне, което вече стратира на 23 септември от Брюксел. Турнето включва 57 дати и приключва на 25 ноември с шоу в Брайтън, Великобритания. Отзивите от първите концерти от турнето са повече от позитивни, залите, през които преминава гастролът, са напълно разпродадени и публиката посреща великия китарист с възторжен ентусиазъм.
   Виртуозът ще пристигне у нас в деня на шоуто, заедно с 12-членния си екип, веднага след концерт в Букурещ, а след участието си в Пловдив заминава за Солун, където е поредната дата от турнето му. Paul Gilbert ще се качи на сцената на панаирна палата 2 с още трима музиканти - Jeff Bowders (барабани) и Craig Martini (бас). Любппитен е фактът, че в бенда на звздата свири и съпругата му Amy Gilbert (кийборди), която също пристига у нас за концерта в Пловдив. На 18 октомври квартетът ще изпълни композиции от последния солов албум на китариста "Silence Followed by a Deafening Roar", издаден само преди броени дни и разбира се, някои от най-силните хитове на MR. BIG, които публиката със сигурност очаква да чуе.
   Интересът за шоуто е огромен, но билети за него на цени от 15 до 25 лв. все още могат да бъдат закупени от билетен център НДК, касите на Тикетпро България и неговите партньори в цялата страна и оналйн на www.ticketpro.bg.


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


бай красьо 9.10.2008 17:26:12 отговори + 0 0
За съжаление Пол Гилбърт е познат на по-голяма част от БГ публиката с участието си в Mr.BIG. Според мен също е малко грешно да бъде представян точно така, тъй като соловите му албуми се различават коренно от стила на Mr.BIG. Да, вероятно на концерта ще има и парчета на легендарните рокаджии(To Be With You напр.), но те едва ли ще са повече от 2-3. Паралел с Тин Лизи не може да се прави, тъй като при тях оригинални членове на групата липсват, докато Пол не се опитва да направи нов Mr.BIG. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.10.2008 10:31:14 отговори + 0 0
СМЕ много взеха да се излагат с тези публикации. Да не говорим, че тази изглежда съвсем по калъпа на Thin Lizzy "информацията". Не знам, защо си мислят, че така ще привлекат публиката, по-скоро обратното. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".