Подробности за концерта на UPYR на 31 октомври

15 окт 2014, 09:38 ч. 567 / 6 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Самхайн, 31-ви октомрви - древният езически празник, в който се корени денят на Вси Светии, разсича на половина „светлата“ и „тъмната“ част на годината и премахва булото между света на живите и този на мъртвите. Този период на бурни явления и бушуващи енергии е изключително подходящ за провеждане на поредния дуум метъл ритуал в мрачна София. Освен превърналата се в традиция синергия между Upyr и Obsidian Sea, решилите да посетят ще могат да се срещнат и с най-мрачното от сравнително младите, но безсъмнено самобитни и оригинални Vokyl. Специалното събитие, решено в подобаващ визуален ключ има идеята да премине отвъд границата на обичайния метъл концерт и да пречисти душите. Преходът между есенното равноденствие и зимното слънцестоене ще посрещнем в Jet Rock Club в последния Петък от месеца. Цената на билета е 10 лева.

UPYR през изминалата година затвърди позициите си на една от най-активните и вглъбени родни банди със своя почернен дуум метъл. След отзвука от демото “Altars/Tunnels” и паметни концерти с банди като Kylesa(US), Windhand(US) и Whitehorse(AUS), Upyr стават все по-силни в затвърдения си състав Brodnik – вокали, V.B. – барабани, Spasm – китари, Mora – бас, Vedmak – китари. На Samhain Eve бандата ще представи едно от новите си излияния, част от потенциален бъдещ сплит с funeral sludge чудовищата от Мелбърн, Австралия – Whitehorse.

ОBSIDIAN SEA са вече добре познати на дуум общността в България със своето олдскул отношение и силно живо присъствие. Триото в състав Антон - вокал, китара, Божидар - барабани и Ивайло - бас е създадено през 2009 г. През 2012 г. излиза дебюта "Between Two Deserts" издаден от чуждестранен лейбъл и превърнал се в култ в ъндърграунда. Бандата завърши записите на новия си албум и част от него можете да чуете на soundcloud профила им.

VOKYL е мелодик/прогресив дет банда от София в състав от 2010 г. досега: Явор Василев (бас и глас), Никола Огнянов (китара), Явор Мечев (китара) и Здравко Петров (барабани). Групата има зад гърба си няколко десетки участия и дебютен албум, издаден през април 2014 г. "Аз търся човек" съдържа седем авторски парчета, създадени през изминалите 3-4 години и записани в Zero Project Studio. Всички те представляват смесица от тежки мелодични рифове и акустични пасажи. Текстовете на песните са само на български език. Дискът се издава с лични средства и усилия на членовете на бандата и се разпространява единствено от тях.

 

още за:

UpyrObsidian SeaVokyl


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


AVA 15.10.2014 11:54:12 отговори + 2 0
Задължително! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свин 15.10.2014 10:33:33 отговори + 3 0
Вярвам, че няма да останеш разочарован от срещата и с Vokyl. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Морт 15.10.2014 10:01:55 отговори + 4 0
Нямам търпение да дойде 31ви! Vokyl не са ми много познати, но UPYR и Оbsidian са достатъчни за да отида.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".