Последният албум на Chuck Berry ще включва първите му нови песни от 40 години насам

22 мар 2017, 16:16 ч. 456 / 6 0
пред./следв.

   "Dualtone Records" определиха 16 юни за дата на издаване на последния албум на починалия на 18 март "Баща на рокендрола" Chuck Berry. Дискът ще носи заглавието "Chuck" и ще включва първите нови композиции на легендарния музикант от почти 40 години насам. Предишната творба с авторски материал на Berry, "Rock It", датира от 1979 г.

   "Chuck" ще съдържа 10 песни, осем от които са написани от Berry. Записите са направени от музиканта, както и две от неговите деца - Charles Berry Jr. (китара) и Ingrid Berry (вокали, хармоника), плюс Jimmy Marsala (басист на Berry в последните 40 години), Robert Lohr (пиано) и Keith Robinson (ударни). Специално гости в творбата са Gary Clark Jr., Tom Morello (RAGE AGAINST THE MACHINE), Nathaniel Rateliff и внукът на Chuck Charles Berry III

   Ето траклиста, по-долу може да чуете песента "Big Boys", както и да видите обложката:

01. Wonderful Woman
02. Big Boys
03. You Go To My Head
04. 3/4 Time (Enchiladas)
05. Darlin'
06. Lady B. Goode
07. She Still Loves You
08. Jamaica Moon
09. Dutchman
10. Eyes Of Man

 

 

още за:

Chuck Berry


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".