Посрещат Джулая в Троянския Балкан с КИКИМОРА, SEVI, JOHN STEEL и др.

27 юни 2019, 09:33 ч. 1574 / 11 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Община Троян ще спази новоутвърдената традиция и за четвърта поредна година ще организира Джулай морнинг в сърцето на Балкана. Беклемето ще посрещне всички гости и жителите на общината, както и цели 5 групи-изпълнители. С концерти на 29 и 30 юни, публиката ще се подготви за посрещане на първия юлски изгрев.

Обичани изпълнители ще са част от тазгодишното издание на „Джулай морнинг". „Северозападняците", с голяма доза чувство за хумор, се определят като етно-пънк-ска-поп-фолк, с елементи на балкански хард кор жанр. 7-членният състав е от Вършец, а дебютът им на сцената е през 2014 г. Групата е създадена от членовете на някогашната група „Амузия". Идеята на бандата е „Дърво без корен не вирее". Казват, че в основата на всеки един от текстовете им са заложени действителни северозападни истории.

„SEVI" е българска рок група от София, изпълняваща песните си на английски език. Основана е от вокалистката Светлана Близнакова през 2010 г. Групата описва стила си като „heart rock", заради емоционалните и прочувствени послания на песните си. През септември 2016 групата е избрана да подгрее първия концерт на Nightwish в България, а по-късно „SEVI" подгряват Europe в зала Арена Армеец София.

Стенли е популярно име от българската музикална сцена, български поп и рок изпълнител, известен със сътрудничеството си с групите Тангра и Спринт, както и със самостоятелната си кариера на певец и композитор. Стенли става част от рок група „Легендите" заедно с Йордан Караджов, Константин Цеков, Константин Марков, Митко Кърнев и Любо Киров.

„John Steel" е група, сформирана през април 2007 г. от Иван Сталев (китара), Бойко Гочев (бас) и Живодар Димитров (барабани). Идеята на групата идва от един проект, наречен Шоуто „Иван Сталев на китара". Живодар и Бойко решават да кажат идеята за нов проект на Иван и това е началото на новата група. В началото групата се казва Ivan Stalev GuitarShow, но по-късно музикантите решават да сменят името на John Steel. Групата води началото си от Харманли и Хасково. Не след дълго „John Steel" се мести в Пловдив и започват участия в множество концерти, създаване на авторска музика и съвместни проекти с други музиканти.

„Кикимора" е българска група създадена през 2011 г. от Николо Коцев - основател и на групата BRAZEN ABBOT (с участието на Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Tony Harnell, Doogie White и др.) „Кикимора" е прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: „да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всеки концерт". Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същностните проблеми на нашето време.

Беклемето ще очаква всички гости на „Джулай морнинг" на 29 юни, когато кметът Донка Михайлова ще открие двудневния празник.

 

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Крава и пиле 27.06.2019 14:24:53 отговори + 7 3
Хубаво че е безплатен концерт. Защото да бъдем честни - за тези изпълнители трудно някой ще се навие да плати /да кажем без КИКИМОРА/. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mad_URKO 27.06.2019 14:44:19 + 5 1
Плащат, плащат - ама не от продадени билети, а с общински пари. Лошото е ,че повечето пари не отиват при музикантите, а при някое общинарче дето хал-хабер си няма от музика и/или "организаторите"/ един такъв световноизвестен тарикат е Цонко, който даже си води едни и същи групи/. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 27.06.2019 14:53:03 + 5 0
Напълно съгласен с Mad_URKO . Дай Боже тези ''организатори'' и тарикати ''псевдо-рокаджии'' изчезнат и да спрат да ми се правят на жертви.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vania 27.06.2019 15:20:13 + 1 0
Крава и пиле, хайде да кажем и без Северозападняците, които са незаслужено неизвестни и много свежи. И останалите не са зле.
Навремето без социални мрежи и мобилни телефони се организирахме и се събираха хора от цялата страна, а сега и Металика да дойдат да свирят у двора ви, все ще се намери някой да мрънка. Разглезиха се нещо феновете.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vania 27.06.2019 12:48:07 отговори + 2 5
В случая не виждам каква е комерсиалната цел. Входът е свободен, всеки може да се качи на Беклемето и да се забавлява. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 27.06.2019 12:32:21 отговори + 14 3
Тотално изродиха Джулая...тръгна добре преди години, впоследствие се превьрна в сбирщина на хероиновозависими , утрепки и други утайки, всеки започна да организира различни ''ивенти'' с комерсиална цел и то в градове и места, кьдето дори няма излаз на море...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".