Пост-рок групата THERE. от Ниш с три концерта у нас през март

21 фев 2019, 11:31 ч. 640 / 3 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Сръбската пост-рок група There. ще гостува в три наши града в края на март по покана на сдружението за популяризиране на съвременна балканска култура Balkans – Ways to Friendship. Квартетът от Ниш ще представи музиката си в София, Троян и Велико Търново в периода между 21 и 23 март. Това ще бъде първа изява на сърбите у нас и част от тазгодишните им международни участия, които след това продължава в Босна и Херцеговина.

There. са част от изключително богатата и активна съвременна алтернативни сцена на Сърбия, която се радва на множество свои представители в близкия ни Ниш. Създадени са през 2013 г. и вече могат да се похвалят с издадени албум и EP, както и с участие на престижния международен фестивал Nishville, който освен джаз, дава трибуна и на редица разножанрови алтернативни течения. Стилът им е еклектична атмосферична смесица от пост-рок, прогресив, ембиънт и фюжън, със засилено внимание върху експеримента.

Нишлиите забиват първо в столичния Maze на 21 март. Концертът е с начален час 21:00, а билетите се продават на входа срещу 15 лева. На 22-и домакин ще бъде троянският клуб Библиотеката, където купонът започва в 21:00. На 23-и мини-турнето на западните ни съседи завършва в търновския Melon, а началото е в 22:00.

Сръбската група е седмото име в актива на сдружение Balkans - WTF, чиято основна цел е разчупване на стереотипите и постигане на по-задълбочено опознаване и сближаване между балканските народи, с фокус върху младите поколения, алтернативните форми на изкуство и ъндърграунда. Сдружението се финансира изцяло с лични средства и до сега успя да организира участия на групи и изпълнители от Сърбия, Македония, Словения и Косово в пет български града, като тази година за пръв път ще стъпи и в Троян.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".