Потвърдено - NEW DISEASE ще подгряват SEPULTURA в София

12 май 2014, 12:57 ч. 536 / 6 6
пред./следв.

   В деня след концерта на VIRUS, благодарение на наш читател, ви съобщихме две новини - за евентуалния концерт на BLIND GUARDIAN у нас догодина, както и че NEW DISEASE ще подгряват SEPULTURA на шоуто им в София (8 юни, клуб "Mixtape 5", поръчай билет онлайн). Първото бе потвърдено, на този етап, от самата банда, а днес "BGTSC" разпространиха официална информация за съпорта на бразилските траш ветерани:

BGTSC има удоволствието да обяви NEW DISEASE – българското участие на предстоящия концерт на SEPULTURA, който ще се състои на 8 юни 2014 година в клуб „Mixtape5”, град София.

NEW DISEASE е софийска група, в състав Александър Начев- вокали, Иван Пейчев - китари, Йордан(Дани) Донев – ударни и на баса Миро Костадинов. Стила им може да се определи като Metal core (динамична смес от Extreme metal и Hardcore punk ). Появяват се на българската ъндърграунд сцена през 2006 година и до средата на 2012 се радват на голяма популярност в клубовете в София и страната.
Основатели на групата са Дани (барабани) и Иван (китари). Те са дългогодишни приятели, чиито музикални пътеки не се пресичат поради участието им в различни музикални проекти. Дани започва в групата „So easy”, които в последствие се преименуват на „Седем”, а Иван е свирил в групите „Редки птици” и „Жега”. През лятото на 2004 г. те най-накрая се събират и решават да създават музиката, която е в кръвта им , а не да свирят само „танцувални” кавъри по клубовете. През 2007 г. в President studio записват първото си демо „My ways”, след което правят и дебютният си клип към тази песен, който представят в предаването „Фрактура”, на телевизия ММ. 2008 г. изкарват още няколко демо песни, едната от които – „Comatose”, записана в Графити студио и наградена на конкурсния фестивал „Коко рок фест”, проведен в Кърджали. Успоредно с това свирят на живо в София и страната, с утвърдени бг групи като „Пропаганда”, „Fyeld”, „Кълн”, „Odd Crew”, италианците „Arcadia” и др.
Най-голямото им признание идва през септември 2009 година, когато са поканени за съпорт на „Crematory” и „Evergrey” в зала „Христо Ботев”. На 10 март 2012 година свирят заедно с едни от пионерите на британската Thrash metal сцена VIRUS. По късно същата година са сред първите групи поканени на младата тогава сцена на столичния клуб Jet Rock. В средата на 2013 година групата направи завръщане с концерт в столичния RockIT, а на 8 май се появиха на една сцена отново с британците VIRUS.

Наскоро групата записа дългоочакваното EP наречено „INSOMNIA”, съдържащо трите парчета Insomnia, Evil&Negative и Comatose.

На 8 юни NEW DISEASE ще излязат преди феномена SEPULTURA, за да станат част от може би най-важният за тях концерт.

Билетите за концерта на SEPULTURA и NEW DISEASE се продават в мрежата на EVENTIM в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Пикадили, Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, На Тъмно, Metal Heaven,Фотосинтезис, каса НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg

Пропуските се продават в момента на цена от 40 лева, а при налични в деня на концерта, както и на място в залата, цената им ще е 50 лв.

Предстои оповестяването на още подробности!

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Странник 13.05.2014 10:56:04 отговори + 0 0
Възможно най-адекватния пример е миналия концерт на Сепултура, подгряван от The Sorrow, страшна банда, която ви препоръчвам да преслушате, ако все още не сте. Пък и съм сигурен, че в България има банди, които наистина имат много фенове и по-добре биха подгряли публиката преди Sepultura. В Букурещ ще свирят българите Last Hope (подгряващи Sepultura). А тук банда, която на самостоятелен концерт я събере 50 човека, я не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BG Metal Fan 13.05.2014 09:20:45 отговори + 0 0
@странник, аз от тия пичове нямам впечатление, ама да кажеш за Violentory или Wartime, че са безинтересни - няма как да човек с уши да те вземе насериозно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock'N'Troll 12.05.2014 22:49:22 отговори + 0 0
странник - 2014-05-12 13:15:18
"...признвам и че канят най-безинтересните подгряващи групи."

Интересна позиция. Имаш ли нещо против да назовеш някои банди, които смяташ за интересни? Нямам за цел да се заяждам - наистина ми е любопитно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 12.05.2014 20:03:53 отговори + 0 0
мрънкате, че има много трибюти в БГ вместо да се набляга на авторска, сега когато БГ банда има шанс да подгрява Сепултура, пак мрънкате... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фея 12.05.2014 13:48:41 отговори + 0 0
Аз нямам оплаквания и към подгряващите банди които канят. Понякога решенията им са странни (като това преди Tankard , но пък винаги се е получавало добре и ефекта е бил положителен за мен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


странник 12.05.2014 13:15:18 отговори + 0 0
На BGTSC освен, че сред масата пауър банди, които поканиха за енти път в България, успяха да поканят и няколко що-годе интересни банди (в това число и Сепултура), им признвам и че канят най-безинтересните подгряващи групи. Като оставим това, огранизацията на самите събития е страхотна, досега не съм имал оплаквания от техни концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".