Повече информация за концерта на HAGGARD и EXCITER в София

1 ное 2008, 11:16 ч. 309 / 7 7
пред./следв.
"Art BG" разпространиха информацията, която виждате по-долу, по повод предстоящия на 20 ноември концерт на HAGGARD, EXCITER, REMEMBER TWILIGHT и БАЛКАНДЖИ. Водещата новина в нея е за венецуелския барабанист Ibrahin Chacin (SCYTHE), който ще се присъедини към HAGGARD - нещо за което "Metal Katehizis" ви съобщи пръв още преди 20-ина дни.

   Барабанистът на венецуелската дет метъл банда SCYTHE Ibrahim Chacin ще се включи в турнето на HAGGARD, спирка от което е и нашата столица София. Така българските метъл фенове ще имат реалната възможност да видят този чудесен музикант на живо на 20 ноември 2008 от 18 ч. в клуб "Blue Box", където HAGGARD ще свирят заедно с траш ветераните EXCITER, немските фолк метъли REMEMBER TWILIGHT и българите БАЛКАНДЖИ.
   Симфоник метълите HAGGARD пристигат у нас след серия концерти в Италия, Словения, Унгария, Румъния и Сърбия, където ще представят последния си албум "Thales of Ithiria". Легендарните представители на немския симфоник метъл HAGGARD ще излязат на българска сцена в състав от цели 16 музиканти, в това число цигулари, виолисти, виолончелисти и оперни певци, с което се доближават много повече до симфоничен оркестър, отколкото до метъл група. Техен "диригент" и основател на групата е Asis Nasseri (китара, барабани, вокали).
   HAGGARD започват своето съществуване през 1991 г. в Манхайм (Германия) като дет метъл група, след което правят силен завой към композиции от симфоник жанра с фолклорни, барокови, ренесансови и средновековни елементи. Тематиката на песните им е религиозна и мистическа, свързана с живота на известни личности от епохата на Ренесанса - писатели, учени, философи, мистици.
   Групата има издадени четири студийни албума, като последният "Tales of Ithiria" от тази година ще видим представен и у нас. Дебютният им албум носи името "And Thou Shalt Trust... the Seer", следват "Awaking the Centuries", посветен на Мишел Нострадамус и "Eppur Si Muove", проследяващ живота на Галилео Галилей.
   Заедно с HAGGARD от Германия пристига съпорт групата им - фолк метъл дружинката REMEMBER TWILIGHT, която ще внесе малко екзотика в със специфичното звучене на обой и английски рог . Бандата има два албума на немски език - "Zerrissen" и "Der tolle Mensch" и сами определят стила си като "Kammermusicore".


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


BlackAdder 3.11.2008 09:07:03 отговори + 0 0
Warg, това крие рискове, но както каза Тоби Самет миналата година, какво по-хубаво от това да се съберат различни силни групи от различни стилове за общ купон.
На живо Териън са лудница!!! Гледах ги с Грейв Дигър и Сабатон в Белград и въпреки, че бяха съвсем различни по стил, шоуто беше на невероятно високо ниво. Може би най-добрият съвместен концерт, който съм посещавал, а изобщо не съм заклет фен на Дигър и Сабатон...
На Хагард гледах един лайв и останах леко разочарован, че свирят само един албум (верно, че по онова време имат само 2!). Дано в София свирят и от ГалилеоГалилейския, защото този им е най-добрият.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Crusader 3.11.2008 02:25:15 отговори + 0 0
Трееше Exciter да са беа тоя цирк, за да е пълна лудница. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plesniko-barabanist 3.11.2008 01:00:44 отговори + 0 0
трееше с THERION да го направят за да е пълната лудница!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vardun 1.11.2008 20:16:27 отговори + 0 0
"Eppur Si Muove", е уникален албум,много се радвам,че ше ги видиме на живо на 20ти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

warg 1.11.2008 19:44:48 отговори + 0 0
Haggard и Exciter на една сцена-много ми е любопитно как ше се получи.
сблъсък на 2 коренно различни стила в метъла
но на 20 ноември ше разбереме
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.11.2008 16:21:05 отговори + 0 0
Amon Amarth кога ще дойдат,вземете се в ръце... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

митко 1.11.2008 12:24:56 отговори + 0 0
як лайф се очертава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".