Повече подробности за новия албум и мини-турнето на ЛОТ ЛОРИЕН

13 сеп 2012, 03:38 ч. 853 / 7 3
пред./следв.
Варненската етно-прогресив група ЛОТ ЛОРИЕН започва серия от концерти, с които ще представи новия си албум "Elsewhere", очакван да излезе скоро на музикалния пазар. На концертите ще бъдат изпълнени на живо всички нови композиции, както и няколко любими от предишните албуми на формацията. Първата част на мини-турнето включва следните дати:
21.09 22:00 ч. – Бургас, музикален клуб "Groovy"
22.09 22:30 ч. – Пловдив, клуб "Polinero Place"
23.09 19:00 ч. – София, клуб "Студио 5" (НДК)
   До края на годината ще има още няколко концерта в други градове на страната, които ще бъдат обявени по-късно. Албумът "Elsewhere" (Някъде там) е четвъртият официален албум на група ЛОТ ЛОРИЕН, трети студиен и същевременно първи в новия състав, включващ Йордан Данев (акордеон, клавишни) и Гергана Великова (вокали, перкусия). Записите на албума започват преди около две години в състав Кирил Георгиев (китари), Златомир Вълчев (барабани и перкусия), Йордан Данев (акордеон), Петър Павлов (бас), Александър Кинов (клавишни). За няколко месеца са създадени и записани четири нови инструментални композиции и са положени основите на бъдещите песни, които няма как да бъдат завършени без подходящ глас. Такъв най-после е намерен в началото на 2011 г., когато към групата се присъединява младата вокалистка от Добрич - Гергана Великова. С нейното идване започва сработване на новия състав, постепенно оформяне и завършване на концертен репертоар, както и композирането на нови песни за предстоящия албум. Към началото на 2012 г. записите по албума са завършени. Смесването и мастерингът на албума приключват през лятото на 2012-а и ЛОТ ЛОРИЕН започват подготовка за издаване и представяне на албума на живо. Дизайнът на обложката е създаден от талантливата художничка и дизайнерка Диляна Делчева, автор в списание "Metal Hammer Bulgaria", а също работила и по визуалното оформление за групи като DREAMTALE, ABSINTHIUM, INNER TERROR, GOTHMOG, LEVIATHAN, AMASEFFER и други. Албумът "Elsewhere" ще се продава по време на концертите. Дни след това ще започне неговото физическо и дигитално разпространение от компанията "AMAdea Music" и нейната дистрибуторска мрежа.
Лот Лориен - Elsewhere

още за:

Lot Lorien


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 13.09.2012 14:35:36 отговори + 0 0
Диска на матричен носител ли ще е , че Амадеа май правят само CD-R, което ше е жалко за такава група като ЛЛ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лот Лориен 13.09.2012 11:29:34 отговори + 0 0
Варна през декември. Работим и за други градове до края на годината, но още нямаме сигурна информация която да обявим. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.09.2012 10:45:24 отговори + 0 0
Бе, какви са тези дати и градове? А Варна, Русе и Търново? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".