Появиха се първи снимки и видео от погребението на Ronnie James Dio

31 май 2010, 08:05 ч. 1393 / 8 41
пред./следв.
Както знаете - легендарният Ronnie James Dio почина от рак на стомаха преди две седмици - на 16 май 2010 г. Вчера, 30 май, в Лос Анджелис се състоя публичното поклонение пред останките на великия певец. Над 1200 фена са уважили музиканта в последния му път, като са излъчени и изпълнения на: Geoff Tate (QUEENSRYCHE), Glenn Hughes (BLACK SABBATH, DEEP PURPLE), Paul Shortino (QUIET RIOT, ROUGH CUTT), Joey Belladonna (ANTHRAX), John Payne (ASIA), Oni Logan (LYNCH MOB), Claude Schnell (DIO) и Scott Warren (HEAVEN & HELL, DIO). Синът на Ronnie - Dan Padavona е посъветвал събралото се множество да посещава редовно лекарите си за профилактични прегледи, нещо, което неговият баща не е правил.
   Новината за двата големи концерта в памет на Ronnie James Dio под надслов "Ronnie James Dio "Stand Up And Shout" Memorial Concerts" е вече официално потвърдена. Те ще се състоят Лондон и Лос Анджелис през есента, като има планове и да бъдат провеждани традиционни годишни събития, които да почитат "Малкия човек с големия глас"....
   В други новини, и MANOWAR ще се присъединят към изпълнителите, издали трибют-диск за Dio. Той ще носи заглавието "Magic - A Tribute To Ronnie James Dio" и ще бъде в две части. Участие ще вземат още HOLYHELL, METALFORCE, AWAKEN, AVIGAL, CROSSWIND, DEAN CASCIONE, HARLET и др.































още за:

Ronnie James Dio


Коментари   (41)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


mesut ahmed 6.06.2010 17:29:21 отговори + 0 0
н 40 години съм и съм почитатели на dio от 10 годинки.дълбоко съм наскърбен от загубата на моя идол.СПИ В ПОКОЙ DIO ТВОИТЕ ПЕСНИ ВЕЧНО ЩЕ СА В СЪРЦАТА НИ::::: Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jorn Lande 2.06.2010 00:24:32 отговори + 1 0
Уау, свещенна простота и каква злоба от хора, който принципно обичат... Да, всъщност любовта ВИ е насочена само и единствено към великия човек с божествено име - Dio. Другите ще ги мачкате, убиете, заплюете само и само да не се разчопли сивото вещество, и да си зададе въпроса:" Защо?"
А вероятно всеки един от вас е написал в профила си във facebook под Религиозни възгледи: Christian.
Хващам се на бас, че Библията сте я виждали само в книжарниците.

Ама много повърхностно отношение към творчеството му. Жалко за Dio, горкия малък човек, много труд хвърли и много велики песни изпя ама като гледам малко мозъци е промил. Провали се...Тц...Тц...

Хахаха... I'm crying...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ангел на смирението 1.06.2010 22:27:31 отговори + 1 0
исках тук със вас да споделя , че точно защото обичам страшно много Дио - точно затова се моля за него , за безсмърната му душа ... но за съжаление никой от вас не разбра какво исках да кажа , а веднага ме нападнахте като озверели зверове .сега ви цитирам нещо като за финал и дано БОГ да е с вас -" И ако някои не ви приемат , отърсете и праха от краката си за свидетелство против тях " Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.06.2010 20:23:51 отговори + 0 0
тея боклуци горе заслужават да бъдат смазани с най-големия чук на света! RIP , DIO Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Албена 1.06.2010 18:54:38 отговори + 0 0
1.Подкрепям отново Тигър да се отдаде почит на Дио
2.Раздразненението в коментарите тук е заради наличието на снимките с "плакатите" като израз на оскверняване паметта на Дио.Когато някой плюе по идола ти,ВИНАГИ боли!
3.Катехизис просто показа това,което го има като информация и в Ютуб,нищо лично!Всеки тук би трябвало да отсее ЗНАЧИМОТО и да не задълбава излишно в погрешна посока.
4.В текстовете на Дио има много символика,игра на думи и не се превежда лесно.
5.Истината е една,според мен-МИЛИОНИ тъгуват за малкия Човек с Голяма Душа и кралски Глас-и не приемат дори сянка на низост! Днес видяхме тук и снимките на българка в Л.А. с послание от БГ феновете на ДИО-прави й огромна чест!Намерете ги и й благодарете! Това е по-важно от дрязгите ви относно религията. Нека се поклоним отново пред ДИО на 22 и 23.06 така,че светът да го усети!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.06.2010 17:58:34 отговори + 0 0
ангел на смирението, радвам се, че си израстнал с музиката на Дио, но е било доста опасно и рисковано за теб. Един от първите стадии на отдаване душата си на Сатаната е да виждаш послания, призиви, преклонения, издигане в култ, вопли, шумове и секви такива простотии в един най-обикновен текст. По-добре имонизираните срещу сатанизиране мозъци го възприемат просто като една хубава песен, в която темата е онуй рогато от ада, просто една песен, в която Дио се е опитал да понахвърля представите си за въпросния и за да не ни е чак толкова сухо не използва предадена реч (сякаш слушаме новинарска емисия - за него се твърди, че носи това и онова, че е такъв и онакъв), а говори от негово име - влиза в ролята му както се казва И ТОЛКОВА, нищо повече от едно сценично превъплащение. Добре, че беше Дио и една камара други музиканти, че да се позапозная малко с тоя червения... ако не бяха те сега щях да си мисля, че това Сатаната е малко, сладко и мило херувимче. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ангел на смирението 1.06.2010 17:09:01 отговори + 0 0
кажи ми gateofheaven - КОЙ Е ТОЙ -- " I " ?
и въпреки вскичко искам на всички които сега ще ме почнете да ме ядете -- АЗ СЪМ ЕДИН ОТ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ НА МУЗИКАТА И ГЛАСА НА РОНИ ДЖЕЙМС ДИО !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ангел на смирението 1.06.2010 17:05:13 отговори + 0 0
аз също отраснах с с музиката на Дио и много добре разбирам английски език gateofheaven , но мисля че явно ти не го разбираш и да ти кажа честно не говоря изобщо за знака със ръката ...
само един пример ще ти дам -песента "I" /мога и много други да ти дам / но ти щом разбираш - кажи ми за какво пее , а? :
I am anger
Under pressure
Locked in cages
A prisoner
The first to escape

I am wiccan
I am legion
Strength in numbers
A lie
The number is one

Chorus:
I - I - I
Everything that I see is for me

Yes, I am giant
I'm a monster
Breaking windows
In houses
Buildings of glass
Rebel rebel
Holy outlaw
Ride together
Don't try it
The power's in one

Chorus:
I - I - I
I am standing alone
But I can rock you
I - I - I

On the edge of the blade
But the knife can't cut the hero down

I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
I'll smash your face in
But with a smile
All together
You'll never
Be stronger than me !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.06.2010 11:56:35 отговори + 0 0
Тигър, аз религиозни спорове никъде не виждам. Един смирен ангел се опита да ни призове към разкаяние и се оттегли най-смирено и това беше. Всичко останало що е изписано под новината си е чисто и съвсем човешко възмущение от разни палячовци, за които любимият ни сайт реши, че имат достойно място в новината за погребението на ДИО и величието им е не по-малко от това на ДИО и трябва да бъдат опоменати в 4 от общо 7 снимки. Каквато е статията такива са и коментарите - идиотски, к'во се чудиш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gateofheaven 1.06.2010 09:23:35 отговори + 0 0
Дио е най-великият рок-вокал за мен, ще си остане завинаги такъв! С него отраснах, с него ще бъда до моя край. Тези пършивци с плакати са интериор - тяхната роля в живота е съизмерима на камъните в крайпътната канавка! Колкото то някакви мнения тука на хора, научили се да пишат, за да извадят на показ какафонията, която цари в черепната им кутия - четете и разсъждавайте! И на онзи, дето твърди, че харесвал Дио, но му идвали много демоничните му символи - пич, потърси малко повече информация, но не чети Уикипедия, там дращат всякакви галфони! Знакът на Дио е много древен, след това за го взаимствали римляните и в основата си е предпазване от Злото. Стига с малоумните тълкования за дяволски знаци и т.н. Като гледаш ДВД - има и интервюта. Просто ги слушайте, обясненивето е на самия Дио. Ама сте се зомбирали от този нет! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 1.06.2010 06:55:32 отговори + 0 0
***** олигофрените пишат тука, сериозно!

Абе, хора, абе, ИДИОТИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРОЯВИТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ ДИО И ДА ПРЕНЕСЕТЕ МАЛОУМНИТЕ СИ РЕЛИГИОЗНИ СПОРЧЕТА ДРУГАДЕ БЕ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IRON DANI 666 1.06.2010 00:13:06 отговори + 0 0
ЛЕЛЕЛЕЕЕЕ !!! Няколко неща:Тия с надписите не си заслужава даже да се коментират.Ама не е ло666о да отнесат някой тупаник!!! После тоя "Ангел на смирението" или не знае английски или идея си няма какво е имал впредвид ДИО с текстовете си.То по тая логика 666те заклейми и МЕЙДЪН и ДС и т.н...Имал и изобщо нужда да се коментира.И накрая янките пак са се пооляли.не ми се нрави точно такъв тип погребение,което сякаш се превраща в поредното шоу
И накрая,както пееше най-великия Рок Вокал на планетата : Сайл он,синг а сонг,кери он...УИ РОК...ама ,4е е тъпо да се пише на БГ английски текстове....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хгладх 31.05.2010 22:58:13 отговори + 0 0
Искал да ми каже той, че имал бог, хайде покажи ми го, доведи го да ми стисне ръката и да ми обясни къде точно е справедливостта и добротата му. Промити палячовци на смирението. Гнийте най-добре... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BlackAdder 31.05.2010 22:56:33 отговори + 0 0
Мдааа, много е христианско да хулиш мъртъв човек - къде отиде парадираното "опрощение"? Банда нещастни фанатици!! Както един по-долу е написал - кланещи се на труп мизерници. Тъпи, ограничени и задръстени, тлъсти американци, херпесът на земното кълбо - концлагер и пещ за вас, мръсници, както и за всички религиозни фанатици. Успяхте да опорочите паметта на най-великия рок изпълнител. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2010 18:10:01 отговори + 0 0
Абе Ангел на смирението спри се да проповядваш,шото тва не му е моястото.Тая страница е за да се отдаде почит на един от най-великите вокали в историята на музиката,а не за да споделяш кога щял да бъде края на света и ,че ДИО трябва да се разкайва за музиката си.
ПП: Щом толкова вярваш в "бог",защо не почнеш да вярваш и в други митични същества като Еднорози и дракони
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stavrogin 31.05.2010 18:05:41 отговори + 0 0
Що се чудите на тия хора с плакатите и ги плюете, те дори не заслужават презрението ви,та това са хора прочели една книга през живота си /библията, а при това не я и разбрали, явно, а, едни по-мъдри хора преди няколко хиляди години са казали: "пази се от човека прочел една книга"/. Е какво искате от хора, чийто кръгозор е колкото на една бълха! Какво по-голямо доказателство за стойността на това, което е направил Дио можем да искаме! Много неща се преценят првилно спрямо това какви са враговете му, а не следовниците му! Някой да желае такива хора да коленопреклонничат пред Дио, съмнявам се!!! Тяхното място е там - отвън, сред онези, за които това, което правеше гласът на Дио ще остане нещо избърборен тътен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2010 17:59:32 отговори + 0 0
Абе, ангелче на смирението, ти у ред ли си!? И какво като е споменавал "дяволити" неща в творчеството си и е правил разни знаци с ръцете (за които е доста спорно какво точно символизират)? Тоя дето е надраскал библията също споменава дявола и какво!? И него ли са го грозили адски мъки, от които се е отървал чрез разкаяние??? Толкова ли не се неучихте да правите разлика. Послания, сатанизъм, дрън-дрън ярина? Само в тиквите ви го има тоя сатанизъм... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Албена 31.05.2010 16:25:51 отговори + 0 0
Подкрепям Angel-2010-05-31 16:12:16, и Тигър - 2010-05-31 15:32:15
"Отново, и този път с главни букви:
МОЖЕ ЛИ ДА НЕ СЕ ТРОЛИТЕ ВЗАИМНО ТОЧНО ТУК?"
Спрете,наистина!
Страницата е в памет на ДИО!
И аз вече гледам Дъгата с други очи...((
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?!? 31.05.2010 16:23:01 отговори + 0 0
Мир на праха ти Дио!
Тези заблудени хора с надписите...пожелавам им на тяхното погребение да не им се случва.
А ти "ангеле на смирението", наясно си че според твоята логика всички (и ти разбира се) отиваме в ада, защото "сме заченати в грях". Спести си нравоученията...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angel 31.05.2010 16:12:16 отговори + 0 0
Добре бе хора, спрете се! Това не е сайт за религия, а за музика! Новината е за събитие, което натъжи милиони фенове на стойностната музика по света, а не за това кой с какво е съгрешил и дали Господ ще ни прости за греховете или не! Ако някой много желае да коментира това, ходете пишете в някой форум на православната църква или си кореспондирайте с Папата! И стига с тия идиоти със знаците! За информация, има документален филм за Westboro Baptist Church озаглавен The Most Hated Family in America в YouTube и тези хора нямат нищо общо с религията! Повечето от тях са адвокати, които основават тази "църква" за да събират дарения от заблудени души и да не плащат данъци!
Нека да използваме пространството под тази новина за да почетем музиканта и човека DIO! Нека си спомним за него, да споделим с други как неговата музика и неговата доброта са докоснали сърцата и душите ни! Нека му пожелаем последно сбогом и да се надяваме, че някой ден ще се срещнем отново, някъде там над Дъгата!
Обичам те DIO! Винаги когато видя дъга на небето, ще се надявам, че това си ти и ни гледаш от там! Ти си и си оставаш огънят в сърцето ми!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ozzy 31.05.2010 15:59:53 отговори + 0 0
От кого да се страхуваме ?? От "НЕГО" и "МАКАРИТЕ"...
И от кой точно "НЕГО" да се страхуваме ?? За това ли има стотици църкви на разни бастуни от "вория ден", от "третата седмица", от "седмия следобед", от "на май.а им п.....а.... А малоумнико, той "видовия ден" ако дойде ще е за всички - и за мене, и за тебе. Като вярваш в малоумия, надали ще те боли по-малко. А за RONNIE JAMES DIO, вземи пролей поне една сълза - копеленце тъпо !!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 31.05.2010 15:32:15 отговори + 0 0
Отново, и този път с главни букви:
МОЖЕ ЛИ ДА НЕ СЕ ТРОЛИТЕ ВЗАИМНО ТОЧНО ТУК?
Аман вече...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Атеистус сапиенс 31.05.2010 15:28:50 отговори + 0 0
Хахаххаах, пич в ада няма да отида гаранция, защото от 25 години живея в него. Аз в бог не вярвам, следователно страх от него нямам. А отрепки дето ходят на погребение за да протестират срещу делата на умрелия, който никой никога не е наранил, бих убил и излежал с усмивка.

Извинявай ,че ти храня трола, но ти къде го видя твоя бог, откъде си сигурен ,че го има, аз през целия си съзнателен живот нищо божествено не съм видял.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Соломон Хюцлер 31.05.2010 15:08:20 отговори + 0 0
ангел на смирението - 2010-05-31 14:31:08
Богченцето ти прощава на разкаяли се убийци, а няма да прости на ДИО, че е пял песни, които си недоразбрал?Плюя и на двама ви!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 31.05.2010 14:58:36 отговори + 0 0
Отново, и този път с главни букви:
МОЖЕ ЛИ ДА НЕ СЕ ТРОЛИТЕ ВЗАИМНО ТОЧНО ТУК?
Аман вече...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Gabaro 31.05.2010 14:46:01 отговори + 0 0
Била е хубава церемония! С усмивки и песни, както трябва да е!


@ангел на смирението - Пич, Бог е мъртъв! Искаш да се страхуваме от мъртвите... ем... не става... освен на Лазаров ден и на Великден, щото тогава се появяват зомбитата Лазар и Исус! Виж... тогава вече... няма да ме е страх от мъртвите, а ще си купя Zombie Survival Guide!


Да... God listenst to Slayer!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ангел на смирението 31.05.2010 14:31:08 отговори + 0 0
изобщо нямам на редвид тия малоумници с надписите .ОК
искам да кажа че и те са такива ,защото има кои да ни съди , нетрябва ние хората един друг да се съдим кой , какво и защо и как ...и да ти кажа мен не се опитвам да се карам с хората , просто съм длъжен на всеки един от вас да кажа че има БОГ и един ден ще бъдем съдени за делата си , дано да се разкаяме и да ни бъде простено .амин
това е неискам да се карам и да споря с който и да е от вас .нито обиждам нито искам нещо - исках простъо да ви кажа да се страхувате от НЕГО , че наближава Видьов ден ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2010 14:17:16 отговори + 0 0
@ангел на смирението
trolling is a art
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2010 14:16:45 отговори + 0 0
@ангел на смирението
хаха този път 6/10
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2010 14:03:46 отговори + 0 0
ангеле,засрами се. Как може да защитаваш хора,които отиват на погребение,с единствената цел да осквернят името на починалия? За мъртвите или добро,или нищо. А ти между другото си голям трол(във форумния смисъл на думата),само обикаляш по такива новини и се опитваш да се караш с хората.Очевидно имаш свободно време,отиди в институцията,наречена църква и се моли на позлатените икони за спасението на душите на нас,неверниците.
Между другото,в Хеликон Библията и Корана са една до друга на един рафт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ангел на смирението 31.05.2010 13:49:49 отговори + 0 0
хей неразумни хора и особенно ти Атеистус сапиенс , ти вече си в Ада загдето обиди така ИСУС .
трябва да ти кажа пич ,че аз рокаджия и съм голям почитател на Дио.
Тои бе велик глас и аз много страдах за неговата смърт ,но не съм почитател на неговото послание - все за Сатаната пееше и честно се надявам искренно да се е разкая за това и БОГ да му е простил.
и дано и на всички вас скверници да ви прости ТОЙ !Амин !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Влади 31.05.2010 12:51:44 отговори + 0 0
Дио ще се слуша още стотици години,а онези с табелите да си пишат каквото си искат!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

christslayer 31.05.2010 12:20:32 отговори + 0 0
Атеистус напълно съгласен съм с теб тия хора са за лудниците Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sodomizer 31.05.2010 12:13:00 отговори + 0 0
Въобще не се хващайте на простотиите на тия фанатици. Бяха излезнали с подобни простотии и на някакъв парад в защита на домашните животни . Иначе- доста жалко за нас, за музиката... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Атеистус сапиенс 31.05.2010 11:43:03 отговори + 0 0
ХАХаххаахахах е тея са идиоти обаче

само забележете текста, на религиозните фанатици с табелите:

"Don't worship the dead!!!" (Не се кланяйте на мъртвите!!!)

А тея путки вмирисани, правят точно това кланят се на труп. (Викат му Иисус)

Аман от прост народ

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


usurper 31.05.2010 11:36:12 отговори + 0 0
Тия с надписите просто просто са си глупавички, овце на собствения си пастир, който ги залива със свещената си простота... Иначе браво на Кралете )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ейзанет 31.05.2010 11:28:03 отговори + 0 0
Знам, че трябва да съм равнодушна към такива боклуци, но не мога.ТА ТОВА ДОРИ НЕ Е РЕЛИГИЯ!Оскверняват човек, който заслужава да има спокоен задгробен живот, ако изобщо има такова понятие в действителност.Боклуци.Дио винаги ще живее в нашите съзнания и сърца! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Godjomuy 31.05.2010 11:19:53 отговори + 0 0
Само не мога да разбера тия с недписите.Всички ли са против ДИО или има някои от тях,които са му почитатели? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Psilon 31.05.2010 10:33:55 отговори + 0 0
Не мисля, че има за какво да им се дразним на тея с надписите. Толкова са глупави и жалки, че присъствието им показва що за пълен идиот трябва да си, за да мразиш Dio.
И браво за погребението, достойно за легенда като Дио...въпреки че, ако трябва да съм честен, очаквах да дойдат повече хора.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satan 31.05.2010 09:30:20 отговори + 0 0
Тея с надписите ако изнезнат в София и тръгнат по Витошка (примерно) дали ще отцелеят повече от 5 мин? СКАПАНЯЦИ :@@@@@ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Het 31.05.2010 08:37:26 отговори + 0 0
толкова да се дразня на тея идиоти с изключително малоумните надписи............ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".