Представяне на хорър антологията "До Ада и назад" в бар "Grind" на 13 април

8 апр 2012, 14:49 ч. 244 / 4 8
пред./следв.
В петък, 13 април, от 19:00 ч. в бар "Grind" ще се състои ексклузивното представяне за Варна на "До Ада и назад" – първата по рода си антология на българския хорър. Корицата на антологията, както и стилните черно-бели илюстрации вътре в нея, са дело на култовия художник Петър Станимиров, познат още и като Peter Stan от първите български корици на Стивън Кинг и Дийн Кунц. А предговорът е написан от големия ни писател Петър Кърджилов, чиито фантастични книги "Орбитата на Сизиф" (1987) и "Призрачен цикъл" (1989) вече са се превърнали в класика. Сред авторите в сборника се нареждат майстори като:
Адриан Лазаровски – преводач на Стивън Кинг, Хауърд Лъвкрафт, Дийн Кунц и други, автор на емблематични хорър разкази, както и на романите "Завладей българите!" и "Завладей българките";
Александър Драганов – председател на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър; човек с безспорен принос в българското фентъзи;
Александър Перентидис – автор на научнофантастичния роман "Метеора";
Благой Иванов – Крал на Зомбитата, Доктор Хорорис Кауза и изтъкнат познавач на диаболичното изкуство в киното;
Божидар Грозданов – неколкократен лауреат на фестивала „Таласъмия“, автор на романа „Господари на мрамора“ и на сборника "Неподвластните";
Бранимир Събев – двукратен лауреат на голямата награда на СУ "Св. Климент Охридски", автор на сборника с разкази "Хоро от Гарвани";
Владимир Сунгарски – автор на множество фантастични разкази, както и на книгата „Златният дъжд. Три мистерии от античността”
Георги Пехливанов – басист на варненските банди „CROWFISH”, “A-MORAL” и “SPOT”;
Ивайло Иванов – един от най-награждаваните съвременни български писатели, автор на сборника "Наследници";
Иван Атанасов – преводач на Клайв Баркър и Дейвид Морел; автор на шокираща кратка проза;
Иво Казар – автор на хорър-романа „Господарят на Сърпа”; Мартин Ангелов – или, Циничния Елф, както се подвизава в мрежата. Един от най-популярните родни блогъри; Rogger Dojh – финалист за голямата награда на фондация "Вик" за 2005 г с книгата си "Сезон за лов на диви кучки";
Петьо Ангелов - преводач на Айн Ранд и Леонардо да Винчи, номиниран за награда "Хеликон" за романа си "Прагът"; Спасимир Тренчев – автор на трилърите "Апартаментът" и "Тъмен тласък";

...и още много други
   Естествено, мероприятието ще бъде озвучено от подходяща твърда музика, като специални гости са група ХАДЕС.
До Ада и назад
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 9.04.2012 23:56:20 отговори + 0 0
Ей накрая и втв Варна да се случи нещо готино! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Траша 9.04.2012 11:43:43 отговори + 0 0
ХАДЕС са много яки,ще посетя непременно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

COUNT MAGNUS 9.04.2012 11:08:20 отговори + 0 0
Това е ако не се лъжа шестото представяне на въпросния сборник - поздравления, ето това се казва успешна книга! Щом хората го искат, значи има интерес. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SMF 9.04.2012 11:06:34 отговори + 0 0
До коментар 1: мълчи ве, чорап миризлив!

Иначе готина сбирка ще е, браво на Малдорор, може би ще посетя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лоренцо Галфони 9.04.2012 10:53:06 отговори + 0 0
И аз ще бъда там, и аз ще презентирам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мирамар 9.04.2012 10:51:08 отговори + 0 0
Супер, откога чакам да се презентира книгата във Варна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кикк4о 9.04.2012 09:08:46 отговори + 0 0


Време е да слезеш от клона...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 23:40:35 отговори + 0 0
Тез галфони и книги ли взеха да презентират? Големи таланти ,голяма работа са там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".