Преиздават албумите на JOY DIVISION на плочи

15 май 2015, 17:24 ч. 440 / 2 0
пред./следв.

   По повод 35-годишнината на легендарната песен "Love Will Tear Us Apart" на JOY DIVISION, която се навършва на 27 юни, "Rhino" пускат четири издания на култовата банда на 180-грамов винил. Студийните албуми "Unknown Pleasures" (1979) и "Closer" (1980) ще излязат на 29 юни. Те ще бъдат последвани от ново издание на компилацията "Still" (1981) и удължена версия на колекцията "Substance" (1988), отново на двойни плочи.

   Дизайнът на всяко издание ще е детайлна реплика на оригинала, включително разгъващите се обложки на "Still" и "Substance". Музиката в албумите е ремастерирана през 2007 г. Единственото изключение е компилацията "Substance", която включва аудио, ремастерирано през 2010-а, и сега за пръв път налично на винил. Новата версия на "Substance" ще бъде удължена с две допълнителни песни, които не фигурират в оригиналното CD издание - това са синглите "As You Said" и "Love Will Tear Us Apart (Pennine Version)". Освен на винил, "Rhino" ще пуснат разширеното издание на "Substance" и в CD формат с 19 парчета на 24 юли.

   JOY DIVISION успяват да запишат албума преди трагичното самоубийство на вокалиста Ian Curtis през 1980 г. Краткото съществуване на квартета от Манчестър обаче е компенсирано с качество. Единствените два студийни записа на бандата са революционни и помагат за формирането на звука и настроението в алтърнатив музиката за поколения напред.

   Изданията ще бъдат на музикалния пазар в България от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".


още за:

Joy Division
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".