Премиера на новия албум на SCORPIONS в "Rock It" на 24 февруари

23 фев 2015, 08:31 ч. 584 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

На 24/02 в клуб Rock It ще бъде представен новият албум наSCORPIONS. В тази специална вечер феновете ще имат възможност да чуят песни от новия албум, да видят специалното видео обръщение от бандата, а десет щастливци ще си тръгнат с колекционерското CD „Return To Forever“. Награди ще има както за участниците в традиционния за вторник куиз, така и за тези, изпълнили по най-атрактивен начин хитове на Scorpions по време на караокето след това.
„Има нещо нереално в тази цифра“ – казва замислено Клаус Майне. Видеото към “Wind Of Change” има над 108 милиона гледания в YouTube до момента. Каналът VEVO стриктно регистрира броя на гледанията и ги сертифицира. С този резултат, Scorpions става първата група от Германия преминала границата на забележителните 100 милиона гледания.
Тази цифра не само е впечатляваща, но и е сред елементите, които превръщат Scorpions във феномен на сцената. Точно 50 години ни делят от дните, когато младият Рудолф Шенкер създава в следвоенна Германия в Хановер групата, която и до ден днешен привлича нови поколения почитатели. Факт, който изненадва дори самите музиканти. „Наистина е забележително как оцеляхме заедно през всичките тези години, дори във времена, когато се смяташе, че нашият стил е демоде. Когато гръндж вълната заля сцената, ние отидохме в Азия за търсене на нови пазари и почитатели. Това ни даде възможност да продължам да свирим и да печелим нови приятели на музиката ни“.

Днес групата се чувства страхотно. „Ние не само сме във върхова форма, но и нашата публика става все по-млада и млада“. Усещането, че нови поколения откриват музиката на Scorpions, е най-вдъхновяващото за групата. През 2010г. музикантите решават, че са творчески изтощени от постоянно повтарящия се цикъл на студийни записи, премиера на албум, промоция в медиите. Групата решава да се оттегли от сцената чрез прощално турне по целия свят.

През 2013-та година, групата изнася ексклузивен концерт за популярната концертна серия на MTV “Unpluged” в Ликабетус, Атина. Успехът на концерта и след това издадения DVD/Bly-ray албум от събитието вдъхновяват музикантите, че все още има място за тях на сцената. Скоро бандата се среща с любимите си „двама шведи“ (както ги наричат с усмивка) – музикалните продуценти Mikael Nord Andersson и Martin Hansen.

За новия албум групата записва 19 песни, от които 12 влизат в стандартната версия и 16 в делукс изданието на проекта. Песните в албума разкриват пълния творчески потенциал на музикантите. Пилотният сингъл от проекта е “We Built This House”, избор с много основателни причини. „Тази песен разказва историята ни. Построихме нашия дом, наречен Scorpions, тухла по тухла с много усилия, през редица трудности. От първите ни дни в Хановер, първите концерти зад граница до ден днешен. Устояхме на тежки бури, но къщата ни остана цяла и здрава, нашият верен подслон. Строежът на тази къща ни донесе много щастие. Радост от музиката, която създаваме и споделяме с публиката, много професионален и житейски опит и най-вече огромна благодарност за любовта на феновете към нас. Много работихме, за да постигнем мечтите си и сме благословени, че всеки ден ги изживяваме“ – казва Клаус Майне за новия сингъл на групата.

 

още за:

Scorpions


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".