Премина и шестото гостуване на HELLOWEEN у нас

25 яну 2011, 10:00 ч. 853 / 7 23
пред./следв.
Над 2000 души станаха свидетели на шестият концерт на HELLOWEEN у нас, който бе също толкова успешен, колкото и петия. И понеже след изявата на немците на 23 януари ви представихме подробен репортаж, този път ще наблегнем на разликите между двете вечери. А те, разбира се, не бяха чак толкова много...

   AVATAR - изпълнението на шведите на 24 януари бе точно копие на представянето им предната вечер. И като поведение, и като сетлист. Не може да не отбележим, че и при второто си излизане на българска сцена AVATAR отново спечелиха симпатиите на родните фенове, а ето и техният сетлист:
01. The Great Pretender
02. Roadkill
03. Shattered Wings
04. Reload
05. Deeper Down
06. Pigfucker
07. Queen of Blades
   STRATOVARIUS - тук разликите като че ли бяха най-много. Във втората вечер липсваха част от солата и импровизациите на соло китарата и клавира, за сметка на по-активното участие на Timo Kotipelto. Явно постепенно той се оправя от болестта (пожелаваме му да оздравее възможно най-бързо) и съответно формата му започва да се възвръща. Това бе и причината групата да изпълни песен от новия си албум (първата вечер това не се случи) - "Darkest Hours". Самият Kotipelto каза, че не са правили това през последните си няколко концертни участия именно поради заболяването му. Към сетлиста бе добавена и още една песен - "Winter Skies" (от албума "Polaris", който групата представи при миналогодишното си гостуване у нас), за сметка на отпадналата "Twilight Symphony".
01. Hunting High And Low
02. Speed of Light
03. Kiss of Judas
04. Winter Skies
05. Darkest Hours
06. Stratosphere
07. Phoenix
08. Forever
09. Paradise
10. Black Diamond
   HELLOWEEN - в представянето на хедлайнърите открихме само две разлики, в сравнение с концерта им на 23 януари. Новата "World of Fantasy" бе отпаднала от сетлиста, а на нейно място немците изпълниха "You Stupid Mankind" (също от последния им албум "7 Sinners"), а по време на изпълнението на "Dr. Stein" на сцената не излязоха маскирани фенове, както това стана предната вечер. Като изключим тези неща, изпълненията на HELLOWEEN бяха еднакви почти до най-малките подробности. Сетлист:
00. For Those About to Rock (We Salute You)
01. Intro 02. Are You Metal?
03. Eagle Fly Free
04. March of Time
05. Sascha Gerstner guitar solo
06. Where the Sinners Go
07. You Stupid Mankind
08. Dani Loble drum solo
09. I'm Alive
10. Forever and One (Neverland) (acoustic version)
11. A Handful of Pain
12. The Keeper's Medley:
- Keeper of the Seven Keys
- The King for a 1000 Years
- Halloween
13. I Want Out
Бис 1:
14. Ride the Sky
15. Future World
Бис 2:
16. Dr. Stein

   Освен, че двата концерта бяха наистина успешни и феновете получиха това, за което бяха дошли и двете вечери, в заключение можем (а и сме длъжни) да кажем, че "Loud Concerts" се справиха перфектно с организацията им, за което заслужават поздравления. А ние, като фенове, ще чакаме следващото турне на HELLOWEEN, защото няма никакво съмнение, че то отново ще мине през България.

Ози




Коментари   (23)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Acceptor 26.01.2011 22:50:45 отговори + 0 0
И аз бях на втората вечер и мога само да кажа, че съжалявам за 500-те км. път от Добрич до София. Ако бях пропуснал щях само да съжалявам. След концерта на Хелоуйн в Каварна се бях зарекъл да не ги гледам повече, но след като издадоха последния си албум за който имах големи очаквания които се оправдаха и след този концерт, ги преоткрих отново. Няма да коментирам кой какво може и не може да пее, кякъв е бил звука и т.н., защото атмосферата беше супер и това бе най важно за мен. Жалко само, че не чух любимата World of fantasy, но за сметка на това се изкефих максимално на друга любима песен - Winter skies на Стратовариус. За тях какво друго да кажа освен, че бяха супер. Миналата година ги пропуснах, но съм щастлив че сега успях да ги гледам. Който е гледал втория концерт може да обърне внимание на начина по който започнаха. Пръв излезе барабаниста от който струеше някакво позитивно излъчване и след това излязоха останалите. Получи се някак си странно, но в последствие като си дадох сметка че човека се е преборил с коварна болест разбрах какво удоволствие изпитва. За Аватар какво да кажа като бях гледал само парчетата им в нета. Млади момчета са, но като са подгряващи на големи групи може след някоя година да ни изненадат с някой як албум. Последното парче с което приключиха беше убийствено. До последно стояха отвън и даваха автографи. Като заключение мога само да кажа, че за мен вечерта беше перфектна отвсякъде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metalheart 26.01.2011 11:30:53 отговори + 0 0
Аз бях на втората вечер. Напоследък все в последния момент си купувам билет, въпреки че съм фен и от самото начало знам, че ще отида на концерта. Доволна съм от представянето на групите, но за мен е по-важно да има шоу и настроение, а такова имаше в изобилие. Яд ме е само, че няма по-голяма зала, в която да се поберем всичките и тогава да видят публика те! Забележката ми е единствено към присъстващите втората вечер - повечето около мен бяха като дървета и изобщо не си направиха труда да се помръднат! Не разбраха ли, че феновете създават атмосферата в залата? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 26.01.2011 01:48:55 отговори + 0 0
Ето още едно мнение на човек, бил и двете вечери. Пък който има сили да чете )))
Avatar са ми няколко идеи по-далеч от вкуса и за това няма да ги коментирам, но определено първата вечер бяха изключително добре посрещнати от публиката, което ме изненада, на втората ги изпуснах.
Strato - така и не можаха да ми станат любима банда, въпреки че им имам цялата дискография и ходих миналата година. Първата вечер беше доста разочароваща, бяха като разбита команда, но всичко идваше от Тимо и той като че да предаваше настроението на тегавост. Втората вечер нещата бяха наобратно - страхотно много се изкефих, Тимо беше далеч по-добре, изпълниха две песни, вместо инструментали, въпреки че отново на Phoenix издишаше. Дано наистина се оправи възможно най-бързо. А цялата банда беше с далеч по-високо настроение и по-малко напрежение. Много-много добро представяне!
Helloween! Това е първата ми, а и най-голяма хеви-метъл любов. Както се вижда и от ника, който ползвам откакто преди повече от десетина години влязох в интернет. За тях мога да говоря много, в досадно-излишни подробности )) И въпреки всичко те никога не са ме впечатлявали на живо. Дори напротив, поради издигнатия им в култ статус съм очаквал само и единствено перфектно във всяко едно отношение представяне. Но нито при Киске, нито при Дерис им се е получавало особено. От всичките им концерти до този момент, единствено този през януари 2006 ме изкефи на макс, но най-вече заради сетлиста. На 23ти януари 2011 обаче нещата стояха различно. Невероятно сценично поведение, страхотен звук, все-така издивяла публика. И много нечувани досега на живо парчета, които са още по-добри от студийните. Точно тази разлика между перфектната студийна работа и концертното изпълнение досега ме разочароваше, но този път нещата стояха различно. И да, аз съм от тези, които смятат че Анди прекали със заигравките с публиката, най-вече при Future World, това момче така и не можа да осъзнае кога пресича тънката линия )))
Втората вечер звукът беше, макар и малко, но по-добър (въпреки че тук има противоположни мнения))) Аз бях на едно и също място - пред пулта. Публиката беше малко по-малко, но трудно се усещаше. Това, което се усещаше обаче беше, че беше съставена предимно от хора, които са си купили билети в последния момент. Т.е. die-hard феновете бяха на предишната вечер, като изключим малцината малоумници като мен, които посетиха и двете. В новия им албум има малко слаби песни, но точно една от тях замени любимата ми World of Fantasy. Това, което така и не разбрах е причината втората вечер да не допуснат доктор-щайнчета, някой да знае защо?
Толкоз от мен. В заключение - човек претръпва от нещата, за които е копнял, но впоследствие получава в изобилие. Така е и с концертния живот в Бг напоследък, не мога да се оплача, но я няма оназ първичната тръпка от преди години. Е, за пръв път от много време насам в неделя се прибрах с особено чувство на въодушевление, което ме държи още.
Благодаря на бандите и най-вече на всички, които бяха там двете вечери, за незабравимото изкарване!

Поздрави...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 25.01.2011 23:02:32 отговори + 0 0
"Анди взимаше високите судивителна лекота"
-Анди братле взимаше високите с голяма мъка на фалцет и от части много фалшиво! Нека да бъдем реалисти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 25.01.2011 21:29:53 отговори + 0 0
Смазващ златен дубъл-две поредни вечери в пълна зала съсъ финландските позитивни и напомпани мелодични STRATOVARIUS и германските веселяци,купонджии и титани и основоположници на sped/power metal сцената HELLOWEEN !!!
Да ,втората вечер имаше малко по-малко публика,но атмосферата беше страхотна,групите с ераздадохана мах,както и ние от публиката,и именно закачливич контакркт спубликата,и харизмата на Анди ме изкефиха още повече,шото,ако искам само музика -ше си пусна дВД концерт на плазмата в нас ,със супер як здрав саунд и ше поркам Уиски и ше си куфеем с некои френдове,ама друго сие на живо-лафч еи майтапи с нашите любимци и 2 часа яко метъл шоу:-)вСе пак не съм на класическа музика или на филм ,та да нема контакт и бъзикни:-).Звукът втората вечер беше с едн аидея по-слаб от предната вечер,но и залата не еот най-акустичните.
Анди взимаше високите судивителна лекота,а и дрезгавината му беше мног характерна-направо с е изкефих на макс.Най-добр ес ечуваше на 5-10 метра фронтално пред сцената.НО дори и втрибуните ясно с ечуваше всичко.Барабаните бех апрекрсано озвучени.
Велико изживяване за всикчи фенове на хеви метъла!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


the hellion 25.01.2011 20:31:42 отговори + 0 0
Лично аз се забавлявах много снощи. Звукът беше добър, поне от моята позиция. За хедлайнерите...Дерис не е велик вокал, но няма претенции да бъде. Но е шоумен и приказките му даже не ми доскучаха. Шапка му свалям, че повече пя песни на предшествениците си, един егоцентричен вокал (както доста са) би си настоявал за "своята" ера, а тя в случая не е никак кратка. От другите Маркус и барабаниста ми харесаха как забиваха. Но Вайкат беше жалка дрогирана картинка! Държанието му беше "хич не ми пука за вас, безразлично си изсвирвам нещата и се махам"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дамаджан 25.01.2011 20:09:32 отговори + 0 0
Абе и аз не искам отдавна от Дерис обратното и всъщност два концерта не биха стигнали само за добрите негови неща, като се започне от първото му запяване в Sole Survivor и т.н. и до днес, ама кой ли ме пита Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван Пандъков 25.01.2011 20:05:39 отговори + 0 0
Вечерта беше грандиозна и се раздадохме. Поне от моята позиция, звукът беше много, много добър е с малкото изключение, че на Stratovarius сякаш беше една идея по-добър от на Helloween. Stratospere звучеше по-добре от студийния запис, просто божествено я изпълниха Поне аз се изкефих много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.01.2011 19:51:49 отговори + 0 0
само че ако Хелоуин излязат с Киске никой няма да му иска да пее песни на Дерис Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дамаджан 25.01.2011 19:35:12 отговори + 0 0
Те Киске и Хансен също не могат да изпеят песните на Дерис "като него" и едва ли някой друг може, така че няма проблеми Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 25.01.2011 18:28:30 отговори + 0 0
Коцертът беше страхотен ! И музика, и шоу имаше. Даже и звукът не беше толкова лош, колкото е по принцип в Христо Ботев.
Само, ако ги нямаше 'феновете', дето половината концерт лазят по пода за перца и други 'сувенири', всичко щеше да е повече от идеално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.01.2011 17:27:10 отговори + 0 0
Само искам да вметна нещо интересно. Преди 13-14 години имаше едно музикално списание "Нов Ритъм", чиято главна редакторка, отегчена от желанията на феновете да побикуват материали за Хелоуин, се изказа че групата стова име отдавна е умряла. Е, Хелоуин са по-живи от всякога, а въпросното списание и групите които налагаше отдавна са в небитието. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lazy Day 25.01.2011 17:21:05 отговори + 0 0
Бях снощи. Концерта беше супер и си струваше парите, които вложих в билета. Един истински пълноценен рок - концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

To Шарпи with love 25.01.2011 17:01:40 отговори + 0 0
Мегаяко изживявне. Трябва пак!
Не пя зле Дерис, но звука беше ужасен... ужасен... ужасен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Keeper 25.01.2011 15:58:00 отговори + 0 0
Верно, само се оплакват некои. Бях на втория концерт и той надмина очакванията ми. по принцип съм скептичен по отношение на изпълнението на Киске песни от Дерис, но атмосферата в залата, която правеше групата, беше невероятна. Най-много допринасяше за нея Дерис. Този човек умее да контактува с публиката, умее да говори, да разпява хората, харизматичен е и има страхотен глас, който показа вчера. Сам си признава, че не може да изпее I'm alive и March of time като предшественика си, но това е ясно. Има чар и ми харесва сценичното поведение. Много по-тъпо е спред мен само да пее, да прави бройка песни и да си тръгне без да каже две думи. Концерта беше страхотен, а Helloween са блестяща група. Пристрастията ми към Kai Hansen са ясни, но Sascha Gerstner също се представя много достойно, Льобле забива здраво, за Гроскопф и Вайкат не е нужно да говоря, отдавна са се доказали. Мисля, че трябва да се радваме и да сме благодарни, че Helloween ни уважават като публика и да се надяваме пак да ни посещеват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Arctica 25.01.2011 15:43:35 отговори + 0 0
Не можах да отида и двата дни и чак ме боли от яд, но фактът, че отново са очаровани от нас като публика и че ще се върнат ме радва адски много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.01.2011 14:45:36 отговори + 0 0
Нямах възможност да отида на концерта. Днес чета коментарите, с надеждата да разбера как е минал концерта, Хелоуин пак ли са се представили на ниво както миналата вечер,най-важното истинските им фенове доволни ли са от представянето им, а чета коментари на кой му и на кой не му харесвало заглавието. Kiske имам приятели,които бяха и на двата концерта. Казаха, че това 'невероятно емоционално шоу и неповторим
контакт с публиката на шестия концерт на Хелоуин' си Е БИЛО НАИСТИНА ТАКОВА! Много жалко (за теб), че не си го усетил . Колкото до заглавието си е на мястото,затова престанете да коментирате.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kiske 25.01.2011 14:33:27 отговори + 0 0
'невероятно емоционално шоу и неповторим контакт с публиката на шестия концерт на Хелоуин'

А такова ли беше наистина? Бях там и не усетих такова нещо. Да не прекаляваме със суперлативите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Man in the Box 25.01.2011 14:15:50 отговори + 0 0
Мисля, че идеята беше друга. "Премина" звучи повече като 'изтърпяхме геройски поредния концерт на Хелоуин' отколкото като 'невероятно емоционално шоу и неповторим контакт с публиката на шестия концерт на Хелоуин', без значение какви определения дава тълковният речник.(; Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шарпи 25.01.2011 13:19:05 отговори + 0 0
Много зле звучеше гласът на Дерис. Не знам дали заради кофти звук, или толкова си може. За сметка на това куп шеги и безкрайна игра с публиката. Слабо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бладимир 25.01.2011 11:42:23 отговори + 0 0
Брееееееее този Анди се оказа много бъбрив - не го помня такъв - можеше да изкарат 2 парчета повече вместо дъра-бъра, иначе беше много здраво :-)))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dragon's Kiss 25.01.2011 11:38:35 отговори + 0 0
имаше ли пак надуваеми тиквички? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dragon's Kiss 25.01.2011 11:32:53 отговори + 0 0
You Stupid Mankind -ааааа че ме е яд!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".