Премина и третият ден на "WOA Metal Battle Bulgaria 2016"

5 юни 2016, 12:35 ч. 1826 / 6 3
пред./следв.

  Третият ден от стартиралата в четвъртък надпревара за излъчване на българска група - участник на емблематичния фестивала във Вакен, протече едновременно очаквано, и неочаквано. Очаквано - предварително обявеният график се спазваше стриктно, домакините от "Маймунарника" бяха заредили хладилниците с бира и кухнята с храна, а групите се раздаваха максимално. Неочакван беше лекият дъжд, който запръска за около час. Но който не успя да уплаши нито феновете, нито музикантите и техническите лица, а само освежи купона и развесели тълпата.

  Първи на сцената, точно в 16:30 ч., се качиха момчетата от RIFFELJACK. Макар и трудно определими като стил, с ясно изразените си чисти хип-хоп елементи, но и ню метъл влияния, едно е сигурно - изпълнителите откриха деня с много настроение и ентусиазъм, които лесно се предадоха и на публиката.

  Почти в същата стилистика продължи и втората група - WOPS. Дълги рап речитативи, насечен ритъм, електронни ефекти - всичко това беше поднесено лежерно и с лекота, сякаш не става въпрос за конкурс, а за приятелска сбирка. Тази непринуденост беше оценена от феновете, и не чакаха дълго подканяне, за да се включат в забавата.

  Третата група с многозначителното име HELLRIDER, сякаш наистина открехна дверите на ада със смазващите си композиции. Експлозивната смес от траш и дет метъл, взела най-доброто и от двата стила, заля феновете и ги остави без дъх.

  Още с качването на сцената на музикантите от четвъртата поред група - BADCAST, стана ясно какво ще последва. Качулката и шапката на вокалиста говореха недвусмислено, че на сцената отново ще се рапира. Факт, радушно приет от неизменно готовата за забавление публика.

  Да се представят пети излязоха момчетата от група VOKYL. Песните им, изцяло на български език, внесоха едно приятно разнообразие сред морето от английски текстове, а мелодичният им дет метъл, изпълнен интелигентно и с необяснима скромност, достави истинско удоволствие на ценителите.

  Шестият участник беше група LIEVEIL. Доста активната в последно време и обичана от публиката траш метъл група прикова вниманието не само на многобройните почитатели с техни тениски, но и на тези, които може би ги чуваха за първи път. Отлично представяне, което впечатли еднакво с композициите на песните си, виртуозното им изпълнение, и атрактивното сценично присъствие.

  Седми да представят своят сет излязоха музикантите от CUPOLA, чиито прогресив дет метъл не оставя никого безразличен. Тук уравнението "Петима страхотни инструменталисти + харизматичен фронтмен = успешна сценична изява" е решено вярно, и без неизвестни.

  Като осмо изпълнение, следваше това на FRAGMENTS OF EXISTENCE. Музиката на тези момчета може да се определи само с една дума: мощ. Композициите им са сурови и откровени, а инструменталното им изпълнение - първично и безапелационно. Траш, прогресив и мелодет в съвършена смес - това е, което обикновено очакваме от групата, и което винаги получаваме. И този път не направи изключение.

  Деветата за деня група беше MAZE. Сценичното им поведение е изключително зареждащо. Музикантите са подвижни и неуморими, взаимодействат помежду си и генерират огромно количество добро настроение и положителна енергия, която се прелива в публиката и създава магията на живото изпълнение.

  Пловдивчаните от ZUUM свириха десети. Дългогодишният сценичен опит на музикантите несъмнено е огромен плюс. Изпълнението им, освен силно в музикално отношение, беше и един вид добре замислен спектакъл - забавни заигравки помежду им и с публиката, ефектни пози, та чак до тениските, на чиито гърбове са изписани по една буква от името на групата, и при финалната прегръдка и поклон се образува ZUUM.

  Последни за вечерта, а и за цялата надпревара, излязоха членовете на група 8M/S. Зад странното на пръв поглед име стоят пет момчета от Хасково, които правят класически метълкор. Двадесетминутният им сет беше завладяващ и убедителен, замислен и поднесен със самочувствие, и постави достойна точка на надпреварата, в която взеха участие 32 групи.

  В 22:20 ч., след близо шест часа музикален маратон, бяха обявени класираните за финала: LIEVEIL и 8M/S.

  Така окончателният списък на финалистите включва: ADRENALINE OVERLOAD, YUVIGI, KHAN, EUFOBIA, LIEVEIL и 8M/S. Поредността на излизането им на сцената ще разберем по-късно днес. Началото е в 17:00 ч.

 

woa16_metal_battle



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Грибоедов 5.06.2016 16:09:12 отговори + 8 1
По мое мнение Cupola и Fragments забиха отлично и наравно с класиралите се банди заслужаваха да преминат към финал. Приятно откритие бяха за мен WOPS - небрежни, леко фънки и много свежи. Да живее разнообразието! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хърма Яни 5.06.2016 15:09:37 отговори + 5 1
Аз пък също бях там и нещата не стояха този начин - или автора се старае да не обиди някого, или просто не е обективен, въпреки че ще потвърдя, че всички банди свириха добре, но пък не всички забиха толкова мощно, колкото пише в репортажа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 5.06.2016 13:49:50 отговори + 7 1
Много съм разочарована, че толкова интересна група като Vokyl не стигна до финала... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".