През декември излиза "London Fog 1966" с най-ранните записи на THE DOORS

27 окт 2016, 17:48 ч. 625 / 6 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Преди The Doors да завладеят света през 1967, те са бандата в London Fog – бар на Sunset Strip, разположен на метри от световно известния Whisky a Go Go, станал домакин на много от легендарните им лайв изпълнения по-късно в кариерата им. Тази година The Doors отварят виртуална времева капсула с издаването на “London Fog 1966” – колекционерски бокс сет, включващ нечувани записи на групата от май 1966. Доскоро неизвестни на никого, тези записи са най-ранните лайв изпълнения на The Doors. Квартетът миксира и изпълнява блус кавъри с някои от ранните си авторски песни. “London Fog 1966” е едно от няколкото издания, които ще отпразнуват 50-годишнината на групата през 2017.

“London Fog 1966” ще излезе на 9 декември и ще бъде достъпен като лимитиран до 18 000 копия индивидуално номериран бокс сет от Rhino/Bright Midnight Archives. Записът ще идва в автентично изглеждаща кутия, а седемте песни ще са записани на диск и 10-инчова плоча, наподобяваща тест преса. Известният музикален инженер Bruce Botnick, работил с групата и в миналото, наскоро ремастерира аудиото за колекцията.
Освен неиздаваните записи, в сета място намират меморабилия и исторически записки, за да може всеки слушател да добие представа за вечерта в London Fog, и това включва постер, сет листът, написан на ръка от John Densmore, програмата на прожекциите в Royce Hall UCLA, и подложка за чаша от London Fog. Освен това, към колекцията има и записки от Ronnie Haran-Mellen, който по това време избира талантите за Whisky a Go Go. Haran-Mellen за пръв път слуша The Doors в London Fog, и незабавно ги ангажира за Whisky a Go Go, което води до подписването на групата с Elektra и невероятния им успех след това.

Колекцията съдържа и бележки от Nettie Peña – една от малкото щастливки, присъствали на паметната вечер в London Fog. Peña играе изключително важна роля за изданието, защото записва групата на ¼” ролков магнетофон, собственост на Los Angeles Unified School District. Баща й е учител там и й позволява да заеме машината за вечерта. Peña прави и няколко снимки, като пет черно-бели фотографии 8х10 са включени в колекционерското издание. На едната виждаме свежото лице на Morrison, заедно с John Densmore, Robby Krieger и Ray Manzarek на сцената.

Годината на шоуто в London Fog съвпада с годината на записване на легендарния им дебютен албум. Издаден през януари 1967, албумът се превръща в един от най-влиятелните в историята на рок музиката. Както много от ранните им концерти, шоуто отразява дълбоката любов на групата към блуса с версии на “Rock Me” и “I’m Your Hoochie Coochie Man”. Групата изпълнява и “Baby, Please Don’t Go” (Big Joe Williams), “Don’t Fight It” (Wilson Pickett) и “Lucille” (Little Richard).
По времето, в което свирят в London Fog, Doors често репетират нови песни на сцената, които по-късно влизат в някои от албумите им. На това шоу групата изпълнява две авторски песни. “Strange Days” става заглавната песен от втория им студиен албум, който също излиза през 1967. Това е единственият познат лайв запис на тази песен. Втората изпълнена е “You Make Me Real”, и не е издадена до “Morrison Hotel” през 1970.

„Да чуя “Strange Days”, която включиха във втория си албум, в почти финалния си вид години преди издаването му, е невероятно.”, каза Jac Holzman – президентът на Elektra Records, който подписва първия им звукозаписен договор.
Да се върнем към първите стъпки на групата за 50-годишнината на The Doors изглежда като най-естественото нещо. А за следващата година знаем, че ще е изпълнена с още издания и събития!

“London Fog 1966” ще бъде на музикалния пазар от 9 декември от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Track Listing

01. Rock Me
02. Baby, Please Don’t Go
03. You Make Me Real
04. Don’t Fight It
05. I’m Your Hoochie Coochie Man
06. Strange Days
07. Lucille

 

 

още за:

The Doors


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Tutur 29.10.2016 09:51:24 отговори + 0 1
Огромен текст за почти нищо... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".