PRO-PAIN нанесоха втори юмручен удар в лицето на българската публика

11 сеп 2009, 02:06 ч. 447 / 6 19
пред./следв.
Ако броят на чуждите групи, които включват родината ни във всяко или почти всяко свое европейско турне расте, това е признак на европеизация. Ако това са класическа немска метъл банда от 80-те или американска група, водена от бившия фронтмен на бразилски трашъри, иде реч за всенародна любов. Когато групата е PRO-PAIN - не е учудващо при второ гостуване да присъстват по-малко зрители. Нито е учудващо ветераните от Ню Йорк да поднесат същото невероятно изпълнение, с каквото ни зарадваха и преди малко повече от година.
   Българите ODD CREW откриха шоуто около 20:10 ч. Ако след преименуването си и коренната смяна на стила, те вече не свирят "вашата музика", то няма как да не признаете (стига да сте ги гледали на живо), че в тези все още доста млади момчета има страшно много потенциал. Че свирят нахъсано и обиграно, че се раздават на сцената и стоят на нея и звучат професионално, едва ли някой ще оспори. ODD CREW са живият пример, че ако правиш нещо стойностно, няма как да не бъдеш оценен. Тази вечер за тях - Отличен шест плюс. И препоръка да се явят на Олимпиада ;-)
   ODD "Fuckin" CREW, както сами се наричат, изпълниха песни от дебютния си албум под това име на групата - "We Are What We Are". Дано да продължат! Да бъдат това, което са, защото да се опитват да наподобяват David Coverdale, дори да се изрусят, няма особен смисъл!
   Някъде по време на сета на ODD CREW или след него разбрахме зад кулисите, че DRONE няма да се появят на този концерт. По вина на тур-мениджъра им, който не е съобразил, че за преминаване на немски граждани през Сърбия се изисква виза (На ви с'я Шенген с обратен знак!).
   Дойде ред на севернокалифорнийците, практикуващи фитнес-кор, VENGINCE да се опитат да привлекат вниманието на сгъстяващата се публика. Не - не дефинираме нов музикален стил, по-скоро дефинираме нова спортна дисциплина. Интензивното сценично присъствие е характерно за кор-бандите, но VENGINCE спокойто могат да се явят шампионат по скачане, куфеене и дивеене.
   Клавиристът им, подвизаващ се под псевдонима Father, изпълняваше три роли - освен да удря клавишите, на втори вокалист и през останалото (по-голямо) време - на надъхваща сценична атракция. Сега тук трябва да кажем, че VENGINCE са млада група, която се развива и има шанс за добро бъдеще пред себе си. За около 40 минути на сцената, музикантите загатнаха за това, че и за нещо повече. Но ние все още се кефехме остатъчно на ODD CREW и чакахме големите PRO-PAIN...

   ...САЩ, 70-те години на миналия век. Една от големите телевизии в страната решава да се отърве от една от своите позастаряващи звезди, рейтингът на чието предаване пада постоянно. Разбирайки за уволнението си мигове преди да излезе в ефир за последен епизод на тв-шоуто си, журналистът-ветеран забравя всякаква автоцензура и произнася пламенна реч, в края на която призовава аудиторията си да отвори прозороците и да изкрещи: "Луд съм и няма да търпя повече!". Из цяла Америка се отварят прозорци и хората крещят, на някои места изхръвлят телевизорите си на улицата...
   Филмът е "Телевизионна мрежа", героят - Хауърд Бийл, а неговият хитов монолог, след който в лентата той е върнат на работа, а предаването му става отново едно от най-гледаните, е интрото на PRO-PAIN за настоящия концерт.
   И "прозорците" в клуб "Blue Box" се отвориха, за да завали дъжд от тела на фона на звукова вълна, приела формата на здрав юмрук. На подиума фронтменът Gary Meskil е като армейски проповедник, който сее ерес в редиците на доскоро послушното паство.
   Преди PRO-PAIN да се появят в залата (около 22:15-20) Gary постоя на щанда за мърчандайз и освен, че даваше автограф на всеки, закупил си стока на групата, прилежно описваше продадените количества.
   Meskil е изключително обаятелна личност и с вида си дори малко смекчава суровата музика, която изпълнява. В септемврийската вечер PRO-PAIN пяха парчета от албумите, "Prophets Of Doom", "Fistful of Hate", "Round Six", "Shreds Of Dignity", "Age Of Tyranny" и др. Напалмовият убиец "In for the Kill", без който не може, бе оставен за втората половина на гига на нюйоркчани, като за кратко по време на него се появи и вокалистът на VENGINCE, пригласяйки на припева.
   Неусетно дойде време за бис, завършил с "I Remain" от албума от 1999-а "Act Of God". Преди това Gary Meskil обеща догодина PRO-PAIN да се върнат отново в България. Но не със стандартната фраза от три думи, а няколко пъти и най-малкото отстрани изглеждащо искрено. Дали, че при второто му гостуване в София свири пред само около 300-350 човека е фактор, ще разберем през 2011-а.

   За организацията на промоутърите "Most of Evil Music" можем да поставим много добра оценка, тъй като ODD CREW вече грабнаха отличната. PRO-PAIN не се вместват в този контекст. Те бяха преподавателите!
   In for the Kill!!!

   Ето и пълен сетлист на PRO-PAIN, а тук може да разгледате и 20-ина снимки от събитието:
01. Three Minutes Hate
02. Can You Feel It?
03. Unamerican
04. Neocon
05. No Way Out
06. Life's Hard
07. Get Real
08. Fuck It
09. Draw Blood copied
10. Stand Tall from
11. The Shape of Things to Come katehizis.com
12. In for the Kill
13. Let the Blood Run through the Streets
14. Foul Taste of Freedom
15. Shine
15. Make War Not Love
16. All for King George
-------------
17. Implode
16. I Remain


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 13.09.2009 16:42:35 отговори + 0 0
Не им завиждам на момчетата от ОдКрю - то пази боже от това в БГ малко да се привлече вниманието към някой и неговото творчество. Аз ако бях от групата и прочета кво пише тука, щеше да ме е срам да кажа кой съм, ако ми се припие в някой местен бар сред хората, и то защо? Защото правя, това, което ми се прави и го правя добре, а после вместо хората да се радват за тебе, те по най-злобния и дребнав начин започват да ти завиждат и да те плюят.

Ей затва няма се оправим!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вайл 13.09.2009 12:51:50 отговори + 0 0
Доста зле написана статия наистина... Безумни сравнения, безумни квалификации... Дано поне концертът е бил на ниво, защото лично аз не разбрах какво мисли авторът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xm 11.09.2009 18:58:19 отговори + 0 0
Joey -защо когато се изкаже по-различно мнение веднага се излиза с номера ,че било от злоба???бандата може и да е добра и да мачкат на живо ,НО за мен не са оригинални с абсолютно нищо и ще се слеят в общата маса.Защо да лъжа бандата като ги възвалявам тук а в деиствителност не ми пука и няма да им ида на концертите и няма да си купя албума им?аз поне го казвам а мн хора им го спестяват и когато те или др бг група направи концерт в поредната дупка и идат 30 човека предимно познати-тогава лъсва истината.кво стАна че не вечерахме-уж ни харесват ,а нема публика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kaskadior 11.09.2009 18:20:19 отговори + 0 0
"и по з-рок само възхваляват ODD CREW...вече ми се гади от една и съща песен и групи еднодневки...ясно е че са си платили за тая работа ама е досадно вече"

а какви бесни кражби има, не е истина. Поне чуйте за каква скърпена оттук-оттам музика става въпрос. Да, свирят много добре ама е доста крадено и то явно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2009 17:58:01 отговори + 0 0
Не,групата не е прехвалена,просто статията е написана много лошо и каква е връзката на Odd Crew c David Coverdale?Как на автора изобщо му е хрумнало да направи такова безумно сравнение?Иначе това,че се пише позитивен материал за българска група е много хубаво,но има още не малко БГ банди,които се представят не по зле от Odd Crew,крайно време е медиите да започнат да обръщат внимание на родната ни сцена,това би било едно добро начало... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 11.09.2009 17:14:48 отговори + 0 0
Групата в никакъв случай не е лоша,но просто в материала е прекалено прехвалена,както като цяло в медиите,което идва малко така нанагорно,пък едва ли точно заради бащата на някой,а както става много често в България една група или много я надценяват или подценяват
300-350 не са толкова зле,все пак концерти вече има кажи-речи всяка седмица
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joey 11.09.2009 15:40:50 отговори + 0 0
Бахти к'ва злоба има в хората!!!! Да, барабаниста на Odd Crew е син на Васко Кръпката........ и к'во от т'ва!!!! Безмозъчен хейтеризъм или България 2009!!!

А на момчетата от Odd crew мога да им пожелая само напред и нагоре!!!

И предлагам лесно решение за всички хейтъри, а именно: МАСОВО, РИТУАЛНО САМО****СТВО!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metal-core 11.09.2009 14:54:35 отговори + 0 0
Odd crew ги слушах на "Спирит оф Бургас" за първи път.Е,наистина нямаше такова смазващо изпълнение.А за тея дето плюят...На нас пък ни писна от разни чичковци разчиращи на стари лаври(не говоря за PRO PAIN спокойно). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pusciferian 11.09.2009 14:19:37 отговори + 0 0
защото в цял свят медиите обръщат внимание на местната музика, тука един път да кажат нещо и всички - дето се късат да слушат престарели групички - скачат на нож! (не говоря за Про-Пейн) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2009 13:53:46 отговори + 0 0
Стига сте плюли по наши групи - Од Крю са много добри в това, което свирят.А по какви причини имат време и средства да репетират усилено и да задобряват, не ме вълнува. Защо трябва на всички да им е гадно и да се мъчат - нека да има и такива хора, на които им е по-лесно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


jugulator 11.09.2009 13:08:55 отговори + 0 0
Pro-Pain са банда, която редовно свири пред 100-150 човека, така че в БГ докато си има по 300-350 бандата ще идва и ще се кефи:-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2009 12:49:51 отговори + 0 0
Е не ви ли писна да плюете и да говорите глупости бе хора?Направо не ви разбирам!!!Ама те хората са си го казали,на българския казан в ада няма дяволи,защото някой ако се опита да издрапа навън другите в казана си го дърпат обратно...жалка картинка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 11.09.2009 12:00:39 отговори + 0 0
Еми нали са групата на сина на Праско Трътката
У тая държава всичко е шуробаджанащина.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 11.09.2009 10:36:33 отговори + 0 0
и по з-рок само възхваляват ODD CREW...вече ми се гади от една и съща песен и групи еднодневки...ясно е че са си платили за тая работа ама е досадно вече Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaxa 11.09.2009 09:38:02 отговори + 0 0
PRO-PAIN!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


S-O-D 11.09.2009 09:14:30 отговори + 0 0
Между "Make War" и "King George" нямаше ли още една песен? Да каже някой запознат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2009 08:32:15 отговори + 0 0
яд че е са по-яки от твойта гаражна банда ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GMC 11.09.2009 07:48:33 отговори + 0 0
това репортаж от концерт ли е, или ода за ODD CREW????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:)) 11.09.2009 02:37:21 отговори + 0 0
як концерт ама заглавието не струва... мене не ме удариха във фейса пък ! ахха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".