Прочетете интервю с W.A.S.P. по повод предстоящия им концерт у нас

27 окт 2009, 08:44 ч. 333 / 8 15
пред./следв.
По-долу може да прочете интервю с Blackie Lawless от W.A.S.P. То е направено от радио "Z-Rock" и е предоставено специално за KATEHIZIS.COM от организаторите "Loud Concerts" по повод новия албум на W.A.S.P. - "Babylon" и предстоящия им концерт в София на 17 ноември.

   В други новини, приключи поредната ни игра за предстоящото шоу, в която можехте да спечелите покани за събитието. Резултатие от нея ще бъдат обявени скоро.

   Здравей, Блеки! Радвам се да си говоря с теб отново. Поводът е новият албум на W.A.S.P. "Babylon", чието анонсиране беше изненада за мен. Никой не очакваше нов албум точно сега. От "лесните" или от "стресовите" албуми беше "Babylon" от композиционна гледна точка?
А пък аз искам да те попитам - защо това е била изненадваща новина за теб?

   Защото около W.A.S.P. имаше тотално информационно затъмнение. Единствено във "Facebook" се появи една новина във връзка с едно артуърк състезание. Нямах никаква представа, че сте в студио и записвате нещо ново.
   Май разбирам какво имаш предвид. По-рано през годината започнахме работа по албума и мисля, че ме познаваш достатъчно, за да знаеш, че нещата, които правя са в пряка връзка с това как се чувствам в момента. Помислихме дали е ОК да направим нов албум и решихме, че след като са минали 2 години от последното ни турне в Европа (без да броим фестивалите), моментът е подходящ.

   Прес-информацията казва, че "Babylon" е концептуален албум, базиран на библейската интерпретация за Четирите конника на Апокалипсиса. Струва ми се обаче, че това не е тема, която обвързва всички парчета в албума. "Crazy" например е явно изключение. Какво можеш да ни кажеш за текстовото съдържание на албума?
   Първото парче, което създадохме беше "Babylon's Burning" и то определено зададе настроението за това как ще звучи целия албум. Това, което ме провокира за текстовете на този албум бяха няколко срещи на лидерите на ЕС отреди година по повод глобалната финансова криза. Те говореха, че трябва да имаме свят с едно правителство, една политическа система и единна валута и като ги слушах си зададох въпроса - Тези чели ли са Библията? Защото това, за което ставаше дума в изказванията им са си библейски предсказания. А само преди няколко седмици слушах отново някакъв европейски лидер в Брюксел, който разправяше, че обмисляли да сложат микрочип на всеки гражданин на ЕС до 2018 г. Побърках се.

   Това звучи страшничко…
   Мисля, че се досещаш какво значи това! Започнах да разучавам в подробности Книгата на откровенията, както и други библейски предсказания . Сетих се също, че преди 20 години, в албума "The Headless Children" бях написал текста: "Four horsemen sit high up in the saddle and waiting and ride the bloody trail of no return". Помислих си, че в днес сме в подобно положение по отношение на това накъде отива света, както преди 20 години. Албумът не е концептуален, но има някои свързващи идеи - в парчето "Thunder Red" например. Според описанието, Четирите конника са блед, черен, червен и бял. В книгата на откровението се казва, че бледият ездач и конниците му пеят "Вавилон гори".

   "Dominator" беше огромен успех не само сред феновете, но и според специализираната метъл преса. Съгласен ли си с мен, че "Babylon" следва много подобна формула що се отнася до композиционни похвати и особено подреждане на песните?
   Мммм….не. Защото когато имаш ударно парче, което звучи добре като сингъл, обикновено го слагаш в самото начало. Примери за такива парчета, са както "Mercy" в предишния, така и "Crazy" в новия, както и примерно "I Wanna Be Somebody" в първия албум. Много групи постъпват по този начин. Има нещо, което осъзнах чак когато започнах да подреждам парчетата, а това беше в последния ден на мастерирането, и то е, колко много "огън" има в този албум!!!

   Хахах! Да!!!! Това беше и моето първо впечатление…
   Но аз не го осъзнавах до последния момент. Почти във всички заглавия на песните се съдържа или думата "огън" или "горене". Когато работя по нов албум, правя парчетата едно по едно, без да се стремя да градя някаква обобщена визия за всички парчета в албума. Изключение е само когато работя по нещо като "The Neon God" или "The Crimson Idol". Така че, ако говориш за някакви прилики във формата на двата последни албума, освен тази с първите им сингли…. не бих казал. Но за повторението на "огън" в песните се замислих доста сериозно и дори имаше вариант да сменя заглавията! В крайна сметка оставих така, както исках в самото начало всичко, включително и заглавието на албума, защото исках да го обвържа с идеята си за издигането наново на Вавилон и т. н. Точно това е причината да сложим именно в този албум кавъра на DEEP PURPLE - "Burn". Бяхме работили по това парче още за предния албум, но не беше нещо сериозно. Сега реших, че парчето е перфектно за този албум и го довършихме.

   Предвиждаш много точно следващия ми въпрос, който е точно за решението ти да включите 2 кавъра в новия албум. Освен "Burn", другото парче е "Promised Land" на Чък Бери. А тази песен защо решихте да я направите за "Babylon"? Не е много типична за звученето на W.A.S.P.
   Винаги съм обичал това парче. Когато погледнах всички останали песни, които направихме за този албум, а ние записахме общо 15, реших, че заглавие като "Promised Land" се връзва перфектно, още повече че беше първото записано в студиото парче. След като довършихме албума, реших, че края на пътуването сред библейските предсказания, е логично да се озовем в Обетованата земя. Пасна си перфектно. Обикновено не бих сложил два кавъра в нов албум, но сега се получи естествено.

   Разсъждавайки като фен, се замислям над това, което сподели току що и си мисля - защо по дяволите, след като сте записали 15 парчета, в крайна сметка в новия албум се озовават само 7 нови W.A.S.P. композиции?
   Това е защото обръщаш прекалено много внимание на това кой точно е автора на парчето, а не просто дали парчето е добро само по себе си и дали пасва на албума. От гледната точка на музикант, не мисля така. За мен музиката е само 2 вида - добра или лоша. На кой му пука за авторството на парчето? Сложих кавърите, защото исках да ги запиша. Надявам се хората да ме разберат, както и да осъзнаят, че новите албуми са застрашени от изчезване. Ще има все по-малко нови албуми, защото групите просто не продават толкова бройки в днешно време. В последно време групите правят турнета, в който свирят песни само от двата си най-известни албума например. И ето - вече няма нужда да записват нови албуми. Затова всеки нов албум, който направим, ще бъде нещо, което наистина искаме да издадем по начина, по който смятаме за реден. Дано това отговаря на въпроса ти.

   Пак предвиждаш част от следващия ми въпрос. Някои от феновете на W.A.S.P. недоволстват от това, че на всяко турне обикновено свирите едно неизменно ядро от 6-7 едни и същи парчета и много рядко изпълнявате като част от сетлиста си нови или отдавна забравени класики. Съгласен ли си с такова мнение?
   Хмм… това е въпрос, който разискваме и вътре в групата, но това, което е важно да се разбере е, че когато си на световно турне, в рамките на което свириш пред сумарно половин милион души, трябва да си дадеш сметка кои парчета са най-желаните от по-голямата част от тези хора. Защото мога веднага да ти кажа, че ако се качим на сцената и не изсвирим "Wild Child" или "I Wanna Be Somebody", тълпата ще вдига бунт всяка вечер! Ако питаш някой закоравял фен, той естествено ще иска да слуша само някакви апокрифни Б-страни, хахах! Нещо, което не е чувал преди и повярвай ми - аз разбирам това. Трябва обаче да се съобразяваш с мнозинството от феновете, без значение какво мислиш самият ти като творец. Трябва да си много внимателен в това отношение, защото в един момент много хора ще започнат да се оплакват. Няма как да угодиш на всички. Четох ревюта за концерти от едно от последните турнета на IRON MAIDEN, когато свириха повечко парчета от актуалния си албум и много хора се оплакваха. Така че никога не можеш да задоволиш всички предпочитания. Все пак хората плащат пари, за да те гледат и трябва да се съобразиш с вкусовете им.

   От доста време съм любопитен и искам да те питам за нещо, което прочетох в едно интервю със SLAYER. Там Кери Кинг посочва като свой най-лош спомен от турне на групата това, на което са съпорт на W.A.S.P. през 1986-та година. По-специално твърди, че ти си се държал с тях като боклуци. Каква е твоята гледна точка?
   Нямам абсолютно никаква идея за какво говори той. Това е било толкова отдавна и освен това ми се струва, че въпросното турне се отрази доста добре на кариерата на SLAYER. Не знам….трябва да питаш него. Явно има някакъв проблем.

   Явно се потвърждава мнението ми, че си доста противоречива личност.
   Щом настояваш.

   Блеки, W.A.S.P. ще бъдат в България за четвърти път на 17 ноември. Групата и специално ти сте с култов статус тук. Всички промоционални билети са вече разпродадени. Какви обикновено са твоите очаквания за концертите в Източна Европа? Реакцията на феновете вероятно е доста по-различна от тази на немските или английските фенове например…
   Моето лично впечатление е, че в източните страни феновете са по-агресивни и по-ентусиазирани дори от американските. Причината вероятно е в това, че феновете в западните страни са били предпазени от всичко това, което се е случвало на изток през годините. Точно затова феновете на изток ценят толкова много фактът, че някоя група ги посещава. Спомням си добре първият път когато бях в тази част на Европа и сериозно си помислих, че ще срутят залата. За една група, която е била на турнета от толкова дълго време е наистина вдъхновяващо да видим нещо такова. Истинско удоволствие е да се вгледаш в лицата на хората и да видиш тези изражения на искрена радост. Има огромна разлика с други фенове, които са гледали всичко поне по 20 пъти и не оценяват нещата така, както вие.

   Последен въпрос. Как се развиват нещата около плановете ти да издадете DVD от турнето "The Crimson Idol Tour"?
   Ще бъде факт. Има още работа по него, която нямах достатъчно време да довърша, тъй като работех по "Babylon" от февруари насам. Искам DVD-то да бъде перфектно - и според мен и според феновете. Хората, които ме познават знаят, че няма да позволя да бъде издадено нещо, което не е перфектно. Надявам се, че ще излезе догодина. Проблемът е, че искам да има специална опция, при която феновете, които гледат филма да могат да променят картината по определен начин. Трябва да разбера дали това ще е възможно, защото би било наистина нещо яко.

още за:

W.a.s.p.Z-Rock


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Димчо Дунев 31.10.2009 08:55:15 отговори + 0 0
За едно си прав. Няма да пpоменя света .Обаче ми е интересно, защо всички се криете зад разни измислени имена. От своите ли се срамувате. Или така е по лесно и неангажиращо да излеете простотията си ,без никой да ви разпознае.
А Блеки когато съм започнал да го слушам ,ти явно си бил твърде малък .Ако изобщо те е имало.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 30.10.2009 22:58:01 отговори + 0 0
Димчо що не си навреш писанията в г..а Става въпрос за музика а живота е достатъчно скратък за да промениш света.Блеки е феномен,господ.Остави си твоя за себе си.Дано си го виждал преди 2000 години.Аз видях моя 3 пъти в България.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димчо Дунев 28.10.2009 20:55:46 отговори + 0 0
А има и още нещо. Ако опасността от този печат, както много точно е нарече в ОТКРОВЕНИЕ на св Йоан Богослов, не е толкова голяма ,дори фатална ,защо Господ ще предупреждава съвременниците на тези събития .А ,че книгата е боговнъхновена аз лично нямам съмнения .Не е възможно един човек живял преди близо 2000г да знае за тези отдалечени за неговото време събития .Просто трябва човек когато чете тази книга да вникне преди всичко в духа и това ,че не разбира нещо не означава веднага да го подложи на отрицание.
И понеже предполагам някой скептик ще каже: "Абе ,ти откъде си сигурен ,че духовният свят изобщо съществува."
Ще кажа: Ние не виждаме и радио вълните и инфрачервените лъчи и озоновата дупка и още много неща ,но не се съмняваме в съществуването им.
Прилепите и къртиците също не виждат света в ,който живеем ,но това не означава ,че не съществува.
Много примери още могт да се дадат ,но не му е тука мястото ,а и не ми се спори .Ако на един човек ,който не вярва му кажеш 1 той ще ти отвъне със 101. А това са излишни нерви и конфронтация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димчо Дунев 28.10.2009 19:06:40 отговори + 0 0
КаракуМ искрено се надявам да си прав, за това ,че все още не е измислен начина по ,който ще въздейства върху мозъка ,но в бъдеще и това ще стане .Сега ни изглежда абсурдно ,но представи си да се върнеш 100г назад и да започнеш да говориш на една баба ,която си скубе плевелите в бостана ,как ние с теб си общуваме чрез интернет. Ще ти каже:" Чадо да не си болен нещо баба..." Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КаракуМ 28.10.2009 13:49:17 отговори + 0 0
Малко ще се отклоня от темата (интервюто с Блеки, което според мен е много добро).
Г-н Дунев, по принцип подкрепям идеите ви ,че НАТО и ЕС sux и съм против инплантирането на чиповете,но мисля ,че не сте разбрали правилно. Все още не е открит начина , по който този чип да действа на мозъка. Този чип просто ще ни следи къде се намираме... Не че и така не е кофти варианта ,но не е като серия на "Досиетата Х". А първо го слагат на спортистите ,защото тези момчета се скъсват от пътуване . (Не искам да се заяждам , изказвам лично мнение , с което не искам да ангажирам никой)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


гурми 27.10.2009 22:48:37 отговори + 0 0
Бива ли тъй сгрешили сте името на човечеца :> Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2009 19:06:08 отговори + 0 0
И това значи, че си прав във всеки друг спор ли бе? Муха-ха-ха-ха-ха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димчо Дунев 27.10.2009 18:36:22 отговори + 0 0
ОК' момчета .Карайте си живота както си знаете. Всяко нещо с времето си .Преди 25г спорих с един приятел, който не вярваше че соц. строя в ,който живеехме тогава ще се разпадне. Беше надъхан комунист. После пък започна да ми говори колко добре ще е като влезем в ЕС и Нато. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дъфф 27.10.2009 18:18:41 отговори + 0 0
Господин Дунев да си гледа работата бих калал и да не говори мн мн за какво да пеят бандите!Това те си го знаят,за това са и различни.
За мен иначе,'стил' бира,секс и рок н рол е купон.
Много ясно че ще пея за мадами,алкохол,партита,готини времена и работи,вместо за убийства,смърт,насилие,шефа на боса на мафията и други лайна които гледам по телевизията всеки ден или по-скоро слушам по неволя.Като погледна 1ва страница на вестника и ми става лошо....и 'най-готиното' е ,че хората четат ей такива неща,което им действа и на мислене и на всичко ,вместо да погледнат по-просто на нещата или да излезнат на улицата(ако ме разбирате),а не да говорят на изуст!Просто да се забавляват....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 27.10.2009 17:27:37 отговори + 0 0
Димчо, почти всички хора на земята имат по няколко "чипа" в главата, които "контролират цялото съзнание" и "отнемат свободната воля". Ти имаш поне два. Единия са ти го инплантирали още като малък родителите, баби/дядовци, дядо ти поп и/или т.н., като са те накарали да вярваш, че разните там откровения и други предсказания, богове, антихристи, 666-ки са нещо повече от хорски измишльотини с политически цели. Нещо като вариант на Баба Яга и Торбалан за възрастни. Втория почти всички го имаме без да осъзнаваме - радио, телевизия, интернет, новини, реклама, малоумни предавания, малоумни филми, религии, моди и т.н. Така че по-добре зарежи конспиративните теории и религиозните бращолевеници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ламята Спаска 27.10.2009 14:31:43 отговори + 0 0
Очакваме интервю с Блеки в Катехизис от Адриан Лазаровски, който май беше голям фен на WASP Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 27.10.2009 13:00:09 отговори + 0 0
А между другото има ли шанс за интервю на Катехизиса с Блеки? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 27.10.2009 12:59:00 отговори + 0 0
Човекът е гениален във всичко което прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 27.10.2009 12:44:24 отговори + 0 0
Блеки е доказан гений.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димчо Дунев 27.10.2009 12:10:07 отговори + 0 0
Здравейте
Прочетох интервюто с Блеки и шапка му свалям за абсолютно правилните разсъждения относно библейските предсказания и това което ни готвят световните управници Ами че то си е казано в Откровението на свЙоан Богослов Тотално поробване на човечеството Антихрист и 666 И се питам тези келешчета които изобразяват по стени и сгради пентаграми обърнати кръстове и 666 дават ли си сметка самите тях какво ги чака в царството на Антихриста Самият микрочип по моя информация или в момента е в процес на създаване или вече е създаден Като предложението е първо да се инплантира върху спортистите за по-добри резултати Но истинското му предназначение е тотален контрол върху цялото човечество и върху всеки човек по отделно Естесвото на чипа е че отнема свободната воля на приемника контролира изцяло съзнанието му следи го във всеки един момент какво прави и централно има свойството да задава команди директно в мозъка му Ето затова Бог в откровението изрично предупреждава хората от последните времена за това невиждано до този момент злодеяние Това е АБСОЛЮТНОТО РОБСТО на човечеството което се подготвя И все по-ясно се вижда Така че западните групи пак ни изпревариха в прозорливостта си Обичате ли още Антихриста!!! А нашите рок групи нека се замислят по сериозно още ли ще пеят в стил Бира Секс и Рокенрол Няма ли най сетне да си отворят очите за тези много сериозни неща
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".