Прочувствено и завладяващо завръщане на SKILLET в България

2 юли 2018, 08:40 ч. 3231 / 14 5
пред./следв.

   Американската банда SKILLET гостува за пръв път в България през 2014 г. в рамките на фестивала "Sofia Rocks", когато се оказа една от приятните изненади на събитието. Четири години по-късно, музикантите отново са тук, този път по покана на "Joker Media". Денят е 30 юни, а мястото е столичната зала "Универсиада".

   Освен постоянния поток на хора пред залата, това което правеше доста голямо впечатление, беше присъствието на фенове от всякакви възрасти, което не е нещо, характерно за повечето модерни банди. Това е и едно от нещата, в които се крие и красотата на музиката - независимо от всичко, тя обединява.

   Подгряваща беше българската група DER HUNDS, създадена през пролетта на 2003 г., която е позната не само у нас, а и извън пределите на страната ни, за което свидетелстват редица подвизи на родна и чужда почва. Нашите музиканти някак контрастираха със SKILLET, тъй като за разлика от вторите, изпълнението на DER HUNDS не беше чак толкова енергично, без това по никакъв начин да им попречи да се представят подобаващо в 30-те минути, които им бяха отредени на сцената.

der hunds

 

   Както знаете, гостуването на SKILLET в столичната "Универсиада" беше първия им хедлайнърски концерт у нас, което направи шоуто още по-специално. Светлините в залата изгаснаха и с началото на интрото се появиха John Cooper (вокали, бас), съпругата му Korey Cooper (ритъм китара, клавишни), Seth Morrison (соло китара) и Jen Ledger (барабани, бек вокали).

   Музикантите дадоха вихрен старт на изпълнението си с песента "Feel Invincible", част от актуалния им студиен албум "Unleashed". Кратък поздрав за екзалтираната публика, след което групата поднесе един от вечните си хитове - "Whispers in the Dark". Не след дълго John разказа кратка история, че на всеки един от нас му е писнало от нещо или някого, предвещавайки "Sick Of It". Единственият минус за момента беше лошото озвучаване, заради което вокалите на John на моменти сякаш оставаха на заден план. За наше огромно щастие, това се подобри след няколко песни. Феновете на групата знаят, че една от отличителните черти в живите им изпълнения е челистът Tate Olsen, обикалящ света със SKILLET през последните десетина години, и за тях появата му беше очаквана.

   Както всички забелязаха, John обича да споделя всякакви случки. Той направи това отново преди изпълнението на "Back from the Dead", разказвайки как по време на срещата с фенове, е чул наистина трогателна история, след което посвети песента на човека, споделил му личното си преживяване. За момент Jen остави барабаните, за да се присъедини към John и Tate за едно красиво интро към "Awake and Alive", след което всеки зае мястото си и бандата изпълни вече споменатия хит.

   Дойде време и за известната "Hero", за която Jen бе заместена на барабаните, тъй като вокалното ѝ участие в песента е по-голямо. Някъде около средата на парчето John забелязва нещо на сцената и го взе, за да го покаже на феновете. В ръцете му видяхме огромен бял лист, на който пишеше "Skillet is not just a band, it's a lifestyle", което допълнително мотивира John да сподели, че българската публика е може би единствената, която може да се конкурира с руската.

   Решен да изрази благодарност от първо лице певецът слезе от сцената и почти за цялото изпълнение на "Those Nights" се разхожда до решетките, за да е възможно най-близко до своите почитатели. Следващата песен в програмата беше "Not Dead Yet" от соловия албум на Jen, която застана зад микрофона, а John - зад барабаните. Основната част на концерта завърши с емблематичните хитове "Monster" и "Rebirthing". Изминаха няколко минути, изпълнени с бурни овации, след което SKILLET очаквано се върнаха на сцената и изсвириха "The Resistance", която беляза края на второто им гостуване у нас.

   Характерно за групата е изнасянето на страхотни и емоционални концерти. Американците отговориха на репутацията си, представяйки ни най-доброто от своята дискография. SKILLET не разочароваха феновете си, а напротив - дариха ги със спомен, подобаващ на подкрепата, която музикантите получават през годините. SKILLET раздаваха перца и палки няколко минути, след което си взеха довиждане с обещание за скорошно завръщане.

Сетлист на SKILLET:

01. Feel Invinciblе
02. Whispers in the Dark
03. Sick of It
04. Rise
05. Lions
06. Back frоm the Dead
07. Awake and Alive
08. Not Gonna Die
09. Hero
10. Those Nights
11. Not Dead Yet (LEDGER cover)
12. Undefeatеd
13. Comatose
14. Stars
15. Out оf Hell
16. Monster
17. Rеbirthing
Бис:
18. Thе Resistance


Текст: Eino
Снимки: Ивайло Хранов

 

   В галерията ни може да разгледате над 100 снимки SKILLET и DER HUNDS от концерта им в София на 30 юни 2018 г.

 

skillet

skillet



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


дядо Уртикарий 3.07.2018 01:05:59 отговори + 5 6
Тия са малко по като за децата, но по-добре по-млади банди отколкото едни и същи динозаври до писване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gafus 2.07.2018 19:11:35 отговори + 9 2
звука беше потресаващ в сравнение със Stone Sour в Експото.
В тая зала не трябва да се правят концерти...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не бе 2.07.2018 19:00:23 отговори + 6 1
Сокол сигурно си мисли, че решетка е само това върху каналите на улицата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 2.07.2018 11:50:21 отговори + 5 12
Загражденията пред сцената са огради, прегради и т.н., само не и решетки!
Иначе концерта беше супер и с огромен заряд, браво на Skillet!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 2.07.2018 15:55:43 + 6 6
И оградите, и преградите и др. подобни може да имат решетки. И оградите/прегради в затвора са с решетки и се казва, че си "зад решетките" там, нали? А не "зад оградите". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".