Продадоха британските списания "Classic Rock" и "Metal Hammer" за 15 млн. долара

4 апр 2013, 11:53 ч. 184 / 2 0
пред./следв.
Досегашният собственик на изданията "Classic Rock" и "Metal Hammer" - компанията "Future PLC" - е продала двете марки на нова фирма - "TeamRock", ръководена от шефа на "GMG Radio" John Myers. Стойността на сделката е 10,2 млн. британски паунда или около 15,44 млн. щатски долара. Продажбата обхваща всички дейности на "Classic Rock" и "Metal Hammer" - самите списания, организираните от тях ежегодни награди, концерти и др. Коментарът на "Future PLC", които държат лиценза на около 80 издания на няколко континента, е че въпреки че "Classic Rock" и "Metal Hammer" са две от най-успешните им марки, те не влизат сред приоритетите на компнията за дългосрочно развитие.

   Както знаете, от юни миналата година у нас излиза и списание "Metal Hammer Bulgaria". Лицензът му бе предоставен именно от "Future PLC". На този етап се смята, че сделката по продажба на майчиното издание няма да повлияе на излизащите в други държави списания с английската марка "Metal Hammer".
Metal Hammer Bulgaria 6


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".