Продажби на HELLOWEEN, CRADLE OF FILTH, DIO и др. в САЩ

18 ное 2010, 07:58 ч. 410 / 6 15
пред./следв.
Следват по-значимите продажби на хард рок/метъл албуми в САЩ за първата седмица след издаването им според "Nielsen SoundScan". Цифрите са закръглени на стотици/хиляди, в скоби е дадена позицията в Топ 200 на "Billboarad", ако има такава:
ALTER BRIDGE - "AB III" - 28 000 (17)
DIO - "Dio At Donington UK: Live 1983 & 1987" - 5800 (98)
CRADLE OF FILTH - "Darkly, Darkly, Venus Aversa" - 5800 (99)
GWAR - "Bloody Pit Of Horror" - 2800
BEHEMOTH - "Evangelia Heretika" - 1000
HELLOWEEN - "7 Sinners" - 1900
ATHEIST - "Jupiter" - 500
THE OCEAN - "Anthropocentric"
   Специално новата творба на COF (ревю) се справя доста по-слабо от предшественика си "Godspeed On The Devil's Thunder", който диск дебютира с 11 000 продадени копия са първата си седемдневка.


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 22.11.2010 12:45:04 отговори + 0 0
bateharo, верно много си писал, личи си, че си голем фен, и аз бях такъв фен, но това сега е друг въпрос. Helloween ги има, защото има Kai Hansen, Helloween станаха велика група, групата на 1987г., понеже дойде умопомрачителен вокал, на когото още 20 години младите подражават и го споменават за идол, независимо какво прави той сега. Първият Keeper беше невиждано, събитие, епоха, десетки групи след това започнаха вдъхновени от него, някои станаха известни. Kai Hansen написа първия Keeper, и до ден днешен една от най-великите песни в хеви метъла е Halloween. Kiske го извиси до неповторим шедьовър. Weikath е добър композитор, но не е Helloween. Изгони другите, моделира групата за себе си и продава албуми с името. Ако Kai Hansen беше взел името Helloween, щях да се чудя, някой щеше ли да знае за Andi Deris. Надали е имало по-голям фен, ебати, ходех изцяло в техния стил, имах коса като на Kiske в началния му период, рисувах логото и тиквите навсякъде, по чиновете, стените, в казармата, слушах първите 4 албума всеки ден по 5-6 пъти, така че не се мислете за по-големи фенове. Хубаво, разписват се с мелодични и качествени албуми, но нищо повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kiske 19.11.2010 12:44:32 отговори + 0 0
bateharo-великан :-)Как ги навърза така бре?!Аз също се дразним,като некой хейт пейзан започне да сере по любими на мног народ групи-простотия,а уж смее метъл братство?!

@bla bla,нарочно се отвараш смешнико,но и аз съм супер фен на тиквите,така,че може повечко да повиеш: ауууууу...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bla bla 18.11.2010 22:41:56 отговори + 0 0
bateharo - 2010-11-18 18:09:01
бла бла,да не те сгашим подпиванал,че къвто съм Хелоуийн мега радикал и болен фен....че патиш,братко

ayyyy
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

glorfindel 18.11.2010 18:13:00 отговори + 0 0
HELLOWEEN продажби:
Japan: # 6
Finland: # 16
Greece: # 10
Germany: # 25
Czech Republic: # 9
В тези страни най-вече се слуша и тачи именно Speed/Power Metal,което личи и от добрите продажби.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 18.11.2010 18:09:01 отговори + 0 0
бла бла,да не те сгашим подпиванал,че къвто съм Хелоуийн мега радикал и болен фен....че патиш,братко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bateharo 18.11.2010 18:04:34 отговори + 1 0
HELLOWEEN не се разписват-а мачкат!!!Новият им албум е малко по-разчупен,но е мноо твърд,много скоростен,с много мелодика-вс е типични хелоуийнски неща:-)Повечето ми приятели слушат метъл и повечето от тех се кефат и на новиа албум.Тиквите от Хамбург са една от малкото наистина много значими и развиващи се групи,не само втехниа жанр,а въобще в тежкия рок и дори рока катои цяло.Всеки следващ албум на групата е или доста различен или достатъчно различен от предшественика си( с изключение на 2та Кийпъра,коиот са тематично обвързани като един целостен албум,както и първите 2 албума с Анди с апо-сходни един срдуг,за да покажат приемственост в класичексата хелоуийнска нишка),но има запазената разпознаваема жилка и развива в нови висоти праведната музика.Верно е,че много фенове са задълбали в 2та Кийпъра и искат всичко да е като тех-нема начин:-)(Киске ,за жалост вече не пеес нашите любимци)Аз също съм ЛУД фен на 2та Кийпъра,но съм реалист и обективен.Прогресив елементи в музиката им има още от първия Кийпър,засилват се постепенномвкарват се заигравки с рокенрола,по-лекия мейнстрийм метъл,дори джаза и блуса в следващия им албум от 1991ва. В Хамелеона прогресив линията е застъпена още по-силно,извисена е красиво и е допълнена с много разчупване от музикална и стилова характеристика.В Хамелеонът освен хард и хеви рок и метъл има и джаз и поп рок,и симфонично,класическо звучене,дори малко фънк и порядъчно количество блус,дори кънтри-великолепен музикален бисер,недооценен и неразбран от по-консервативните нетални глави(за жалост).
С идването на Анди в първите 3 албума от неговия период,HELLOWEEN се завръщат към по-класическото си звучене ,по спийдаджийско и пауър,но продължават да развиват полека и прогресивността в композициите и вкарват по-модерни неща и повече атмосфера.В следващия по-особен,по мрания,по-студен и доста по различен the Dark Ride,където и продукцията е по-различна,китарите са по-ниско настроени и мрака е доста сгъстен,се забелезват доста по-модерни влияния и по-различен саунд,но и много(некак си по-студена) красота в лириката и самите музикални постройки на композициите...
Следва силно оптимистичния и ,дори много забавен албум със заека-с красиви хармонии,много мелодика и яко хеуийнизъм,но пак е различен и пак е познат-като твой добър брат:-)
След това Заветът на Кийпърите-направо СМАЗВА с мега добрина,култови епични и дълги парчета,много прогресив,много ноти,много сола,много свирене,много пеене-красота!!Саша показва прекрасни умения и като композитор и се вплита в хелуийнския начин на композиране и добавя глътка модерна свежест:-)Надиргаванетио и залагането с дявола още по-разчупи композиционните лини в некои парчета и вкара,в не много дълги песни страшно много музика-красота за ушите и душаите:-)В този албум има разбира се и доста класически по-опорстени парчета.
Юбилейният почти акустичен албум е толкова музикански,разчупен и прогресивен,с толко стряскащи на пръв поглед неща-детски хор,тимпани,хорове,гост вокали,различни аранжименти,почти никакъв класически метъл,че много стари фенове едвам го възприеха или го отрекоха;ценителите пък се изкефиха на МАКС,а нови фенове заобичаха и по-старите неща на бандата покрай поседните им албуми и баладите на Анди.
ЗА НАЙ-НОВИА СПИЙД /ПАУЪР ТРЕПАЧ...ДУМИТЕ НЕ СТИГАТ!
Извинявам се,че толко много писах,но съм болен ХЕЛОУИЙН МАНИАК!
HELLOWEEN 4еver!
Heavy Metal Is The law!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2010 16:58:22 отговори + 0 0
Имаше една статия тук в Катехизиса за Хелоуийн. Там много добре беше написано: едно време, /едно време, но преди 20 години, не преди 10 например/, излизането на техен албум беше събитие, а сега само се разписват. И няма как иначе, като Дерис е добър композитор, но не в техния стил, просто вече на пръсти се броят парчетата в хелоуийнски стил в новите им албуми. Евала, поне се харесват на младите, ама какво нещо бяха в края на 80-те!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2010 13:42:27 отговори + 0 0
върни се в трети клас и преговори какво значи "закръгляне" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Влади 18.11.2010 13:33:23 отговори + 0 0
Какво ще рече 1900 и стотици хиляди,в крайна сметка колко са??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateynufri 18.11.2010 12:03:38 отговори + 0 0
Уникални прогресарски,твърди,тежки,арни и романтични спийд законодатели,Хелоуийн!Голема група са бре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


бла бла 18.11.2010 11:42:24 отговори + 0 0
ако сака гущер да пръдне не мое си кривим душата че хелоуин вече са бозица,
както албумите така и на живо.
друго си беше едно време като дойде анди,
ама са са радомирска бозица...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

А ето и продажбите и 18.11.2010 10:34:21 отговори + 0 0
"7 SINNERS" – CHART NEWS

The seven sinners have pretty much swept the board – thanks a lot for that!
This is what it looks like in figures:

Japan: # 6
Finland: # 16
Greece: # 10
Germany: # 25
Czech Republic: # 9
Switzerland: # 38
Sweden: # 40
Spain: # 51
Austria: # 57
France: # 65
European Billboard Charts: # 56
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2010 10:10:00 отговори + 0 0
за Европейски хеви банди е нормално - бих казал - много добре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2010 09:49:24 отговори + 0 0
за немска хеви банда в щатите не никак ама никак малки продажбите им Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бла бла 18.11.2010 09:31:37 отговори + 0 0
голема продажба на "великата" банда хелоуин
хахаххахахаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".