"Програмата" пуска комикс, рисуван от жената на ICS Vortex

26 ное 2009, 13:25 ч. 1043 / 3 4
пред./следв.
Справочно-информационното издание "Програмата" разпространи следната новина:

   Запознайте се с Неми Монтоя – 25-годишна, симпатична норвежка с гарвановочерна коса и снежнобяла кожа, гардероб от десетки черни рокли, любов към блек метъла, бирата и шоколада и неизкоренима непоносимост към повечето обществени норми. Бихме я нарекли аутсайдер, но дори и нарисувана, Неми е някак секси, а и е твърде умна, за да остави света да я избута в ъгъла. В нервните й избухвания, иронични подмятания и откровено черния й хумор откриваме нещо близко до самите нас – някъде на границата между бунтарството и интелигентния смях над проблемите на света. Доскоро Неми говореше най-вече на родния си норвежки, от време на време и на английски – радваме се, че вече вика, шепне и пее и на български, а още повече се радваме да ви я представим на страниците на "Програмата". Тя ще бъде тук всяка седмица – за нас е особено скъп гост, надяваме се, че и вие ще си допаднете с нея.
   Създадена в средата на 90-те от карикатуристката Lise Myhre, чернокосата Неми вече е комикс институция в Норвегия, където цяло поколение израства с нейните пиперливи шеги, а по-късно кратките рисувани скечове достигат до Швеция, Финландия и Дания, както и до Великобритания, където първо тръгват в специализираното метъл списание "Terrorizer", а днес могат да бъдат прочетени във вестник "Metro". Тази година, благодарение на издателство "Роборид", тя стъпи и на нашия пазар – първият том с кратки скечове, коледни приключения и пиянски хумор на Неми се казва "Звезден прах и лъжи", можете да го откриете във всяка по-голяма книжарница на цена от 20 лв.


   Освен известна художничка, Lise Myhre е и съпруга на басиста I.C.S. Vortex (ARCTURUS, DIMMU BORGIR, BORKNAGAR, LAMENTED SOULS и др.).

още за:

ProgramataLise Myhre
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 26.11.2009 22:19:01 отговори + 0 0
къде да го взема тва програмата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 26.11.2009 15:20:54 отговори + 0 0
Комиксът е на страница 13 (неслучайно) от новия брой на Програмата. Още епизоди ще има и следващите седмици, а изданието е безплатно, така че който иска, може да го види. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 26.11.2009 14:00:21 отговори + 0 0
Няма! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.11.2009 13:47:11 отговори + 0 0
ми дайте комикса
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".