Прогресарите BIGELF се завръщат с Mike Portnoy на барабаните

4 апр 2013, 15:39 ч. 166 / 2 4
пред./следв.
Американската прогресив рок/прогресив метъл банда BIGELF вече има нов дом - лейбъла "InsideOut Music" - и е готова да се завърнае с нов албум в края на 2013. Ето и изявлението на фронтмена Damon Fox по този повод:

   На седмото небе съм, че "Inside Out"/"Century Media" и Mike Portnoy се "обединяват" с BIGELF. Първо, искам да направя няколко уточнения относно нещата, които се случваха с бандата от 2010 насам, имаше доста слухове в Интернет, че съм уволнил всички в BIGELF, което е напълно невярно. След като силата и успехът на албума "Cheat The Gallows" се изчерпаха, професионалната и личната инфраструктура на BIGELF просто се спука и бяхме оставени в неочакван хаос и празнота. Цял ред лични, финансови и домашни проблеми погълнаха мен и доста други членове на бандата. Също така, в един момент просто идва денят, в който вече не усещащ нещата като редни, истински и трябва да приемеше, че наближава краят. Започва да липсва откритост и заедно с нея губиш яснота и перспектива на нещата. Говоря лично oт мое име, но вече е ясно, че това е било цялостното усещане в бандата.

   В последствие, Ace Mark решо да продължи сам и напусна BIGELF през лятото на 2011, което задейства молба за разпускане на бизнеса и от останалите членове на групата. Казано накратко, всеки тръгна по свой път, без обиди. Започнах доста да си комуникирам с Mike Portnoy и станахме по-близки, особено след неговата доста публична и тежка раздяла с DREAM THEATER. По онова време моето музикално бъдеще изглеждаше доста мрачно и бяха пределно откровен с Mike, че няма да смогна да поддържам бандата сам. Той ме нави да продължа напред и да не давам BIGELF да се изплъзнем съвсем. Неговият ентусиазъм и подкрепа значеха много за мен. Разбрах, че са ми необходими нови съдружници и го попитах дали би искал да се включи в тази "битка за добра кауза", и да услужи на новия BIGELF албун с неговото барабанно величие. И той веднага се съгласи. Освен това, аз съм изключително благодарен и на моя добър приятел Duffy Snowhill, който също се присъедини към нашия "викингски кораб" с гръмотевична бас китара!

   Също така, искам да отправя благодарности и признания към нашите чудесни, лоялни фенове, които ни изпращаха десетки имейли с израз на обич и подкрепа към бандата. Тези имейли ме вдъхновяват. Те са причината да продължавам да свиря този тип музика, благодаря ви от цялото ми сърце. Нямам търпение да чуете какви нови магически върхове и сфери сме покорили и издълбали, предстоят много изненади, останете с нас.
bigelf
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


:-) 5.04.2013 12:49:00 отговори + 0 0
Много готини! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.04.2013 09:59:45 отговори + 0 0
BIGELF от кога станаха прогресив? Те са си постен doom\stoner! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ентелегентен!!! 5.04.2013 01:13:38 отговори + 0 0
не съм ги чул тия,ама щом е прогресив значи е връхтъ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 4.04.2013 15:45:54 отговори + 0 0
Ебати! Тъкмо преди месец се зарадвах, че ще има нов Bigelf, сега пък с Портной, деба Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".