Пролетен полъх в Студентски град - VELIAN и AN THEOS свириха в "Joy Station" на 12 май

14 май 2018, 09:46 ч. 1222 / 7 6
пред./следв.

   Събота вечер е. Минавайки през Студентски град, слушайки виковете от пълните заведения и намирайки си път през паркираните буквално един върху друг студентски автомобили, си мислех колко по-приятен развой на вечерта ме чака. В клуб "Joy Station" предстоеше страхотно събитие, насочено към по-отбрана аудитория. Или както се казва - само за ценители.

   Сцената тази вечер си деляха идващите от съседна Румъния фолк метъл веселяци AN THEOS и родните джентълмени VELIAN. Сценичната продукция и представянията на бандите бяха повече от страхотни. Това е тур-пакет, който не бива да бъде пропускан, но затова ще прочетете повече в следващите редове.

   Първи на сцената стъпиха нашите музиканти, откривайки изпълнението си с едноименната песен от дебютното си EP "Fireflies". Представянето на VELIAN беше меко казано красиво, събуждайки сетивата и карайки ни да се потопим в по-тъмните недра на собствената си личност.

   Във времето, което им бе отредено, VELIAN изсвириха всички познати песни, както и няколко композиции от предстоящия да излезе по-късно тази година първи дългосвирещ студиен албум. Завидните вокални умения на Иван Иванов, придружени от пленяващите симфонии и силните китарни рифове създават атмосфера, която пренася слушащия в друг свят. Свят на тъмни приказки, в които присъстващия забравя за всичко заобикалящо го, отдавайки се напълно на спектакъла.

Сетлист на VELIAN:
Intro
01. Fireflies
02. Spirits
03. Spectacle of Tragedy
04. Maiden of Stone
05. Broken
06. Godless
07. Building Cages
08. Burning Halo
09. Darkness Within
10. Silent Assassin

 

   След кратка пауза, дойде ред на вече познатите ни фолкметъли AN THEOS. И докато предхождащите ги VELIAN ни поведоха на мрачно музикално пътешествие, то румънците, водени от енергичния Florin Costachita и пленяващата Loredana Butnaru, поеха в напълно различна посока, заразявайки ни с веселие и танци.

   Групата успява умело да комбинира фолк елементите с тежката музика, създавайки доста приятни и мелодични песни, които те карат да се веселиш до дъното на душата си. Знаете... Сякаш се намираш в някоя средновековна таверна и пиеш бира с приятели, докато в същото време всеки танцува с усмивка на лицето. AN THEOS показаха енергичност и умение да комбинираш два напълно различни стила, създавайки песни, които могат да се наредят до тези на големите имена във фолк метъла.

Сетлист на AN THEOS:
Intro
01. Ai Codrului
02. Fiica Lunii
03. Alean
04. Urzeala Timpului
05. Semintia Daca
06. Susur de Apa
07. Noaptea Sanzienelor
08. Ciuleandra
09. Nedeea Lupilor

   Мрачното изпълнение на VELIAN е нещо, което всеки трябва да види със собствените си очи, докато това на AN THEOS би могло да бъде описано като забавна и танцувална сбирка с приятели. В заключение няма как да не споменем, че и двете банди се представиха на ниво, всяка оставяйки своя собствен отпечатък върху публиката. Видяхме две различни, но професионални изпълнения, които си заслужава да бъдат изпитани от първо лице. Едно е сигурно - вечерта на 12 май ще остане в главите ни като приятен спомен, който ще пази топлина в дъждовните вечери като тази.

 

Автор: Eino

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Янко 15.05.2018 16:56:20 отговори + 4 0
Аммм, то май е авторЪТ на статията.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Groupie 15.05.2018 14:06:23 отговори + 2 10
Сладури са, исках и мен след концерта да ме избочкат, но само авторката на статията уважиха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

No one 15.05.2018 11:41:48 отговори + 6 0
Беше готино. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цани 14.05.2018 14:48:07 отговори + 4 5
Браво, Ванка! Удобрявам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 14.05.2018 15:45:22 + 8 3
Пише се "одобрявам".
За утре - в тетрадката с тесни и широки редове да напишеш 100 пъти думата правилно!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цани 15.05.2018 10:52:12 + 2 1
Добре, даскале, и твоята препоръка е Удобрена, така по- ясно ли става? ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".