Пускат на DVD документален филм за траш метъла

11 юли 2008, 14:55 ч. 225 / 2 9
пред./следв.
"Lightyear Entertainment" ще издадат на DVD на 16 септември музикалния документален филм, който получи много награди и положителни отзиви от критиката - "Get Thrashed: The Story of Thrash Metal". Филмът разглежда еволюцията на траш метъла, музикалното влияние и отражението върху културата, които оказва този екстремен стил музика, зародил се в началото на 80-те години на XX век. Чрез интервюта с членове на групи като METALLICA, MEGADETH, SLAYER и ANTHRAX, както и оригинални, необработени видео материали от концертни изпълнения, сценаристът и режисьор Rick Ernst (MTV, VH1) обяснява как и защо много от тези групи са израстнали от нивото на местни участия в малки клубове до хедлайнъри, които свирят на стадиони и в големи зали. Филмът е като пътуване с екстремно влакче, лъкатушещо из екстремна музика и фигури, като започва с най-популярните траш метъл пионери, METALLICA, и се спира на други определящи за жанра банди като MEGADETH, SLAYER, EXODUS и т. н.
    Документалната лента съдържа интервюта с над 50 групи и изпълнители, включително настоящи и бивши членове на METALLICA, MEGADETH, ANTHRAX, SLAYER, PANTERA, EXODUS, LAMB OF GOD, TESTAMENT, SHADOWS FALL, IN FLAMES, KREATOR, DESTRUCTION, HATEBREED и много други. Те разказват за музикалните основи на траш метъл сцената и за културната обстановка, в която тя се заражда, а концертните кадри, включени в напълно суров вид, показват мош питове, стейдждайвинг, куфеене, пого и всякакви други изяви, които вървят ръка за ръка с траш движението. Филмът прави анализ на пътя на тази екстремна музика от любителските й начала в Лос Анджелис и Сан Франциско, през Източния бряг на САЩ, завладяването на Европа и дори пускането на корени в държави като Бразилия и Австралия. "Get Thrashed" разглежда приликите и разликите в развитието на стила в различните точки на света, като демонстрира и как от семената, посети от траш метъла, покълват и някои съвременни екстремни форми на хеви метъла и хард рока. Музикалният фон е съставен от парчета на METALLICA, MEGADETH, PANTERA, SLAYER, ANTHRAX, EXODUS, SUICIDAL TENDENCIES и много други, а бонус кадрите на траш групи от целия свят достигат над 90 минути. Цялото DVD е с продължителност над 3 часа, като в тях влизат и коментари на режисьора Rick Ernst и продуцента Rat Skates (бивш барабанист на OVERKILL), плюс обяснителни бележки от легендарния китарист на EXODUS Gary Holt.
    "Get Thrashed: The Story of Thrash Metal" е участвал в програмите на над 20 филмови фестивала, като най-престижните от тях са "Silver Lake" (Лос Анджелис, САЩ), "Oldenberg" (Германия), "Raindance" (Лондон, Англия) и международният филмов фестивал в Атина (Гърция). В продължение на една година документалната лента се е завъртяла в многобройни препълнени зали по целия свят, а сред наградите й са: Най-добър документален филм (2007 г., от фестивалите "Seattle True Independent Film Festival", "Backseat Film Festival" и "New York International Independent Film & Video Festival"), Голямата награда на SAFILM (2007 г., от фестивала "San Antonio Underground Film Festival"), Най-добър саундтрак (2007 г., от фестивала "Backseat Film Festival") и Най-добър режисьор ("New York International Independent Film & Video Festival").
    Продължителността на филма е 100 минути, а заедно с бонусите материалът на цялото DVD трае 193 минути. "Get Thrashed: The Story of Thrash Metal" се разпространява от "Lightyear Entertainment" и ще бъде пуснат за продажба в САЩ на 16 септември 2008 г. чрез "Warner Home Video". Ето обложката, а по-долу може да гледате и трейлър на "Get Thrashed: The Story of Thrash Metal".


Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


boodoom children 15.07.2008 08:31:27 отговори + 0 0
Това ще си го купя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.07.2008 13:13:20 отговори + 0 0
е тоя филм от 1023498504 години го правят. колкото до групите дето се чудите какво търсят там - доколкото си спомням са само за коментар. те се явяват "покрусените" от траша Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 11.07.2008 18:02:31 отговори + 0 0
"Анонимен - 2008-07-11 16:20:11
Slipknot ?!?"
- ROFLMAO

А иначе задължително трябва да се докопам до туй:>
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 11.07.2008 16:31:49 отговори + 0 0
Това ще е много яко! METALLICA, SLAYER, KREATOR... Супер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2008 16:20:20 отговори + 0 0
И аз не знам кво търсят там InFlames...
А инече може и никой да не са изтървали, щото на края пише "and many more"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.07.2008 16:20:11 отговори + 0 0
Slipknot ?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 11.07.2008 15:54:46 отговори + 0 0
Истинско съкровище Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trash till Maiden 11.07.2008 15:43:17 отговори + 0 0
Яко, ма кво търсат In flames и Hatebreed измежду тези групи или може би само коментират? Бех гледал, мисла че в Youtube нещо подобно и си спомням че и Леми беше вътре и яко солеше Venom. A иначе немския траш е N1, a тука в инфото гледам са изпуснали един негов мн. важен представител. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 11.07.2008 15:08:18 отговори + 0 0
лудница, baby Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".