Разгледайте снимки от уъркшопа на Dave Lombardo

25 ное 2014, 00:35 ч. 706 / 6 10
пред./следв.

   Колкото и да зачестиха концертите на чужди групи и каквито и големи имена да ни посетиха в последните 10-ина години, т. нар. "уъркшоп" остава рядкост за България. Това е събитие, на което изявен музикант демонстрира уменията си, разказва как е започнала/преминала кариерата му и отговаря на въпроси на зрители, сред които преобладават хора, най-често свирещи (любителски или професионално) на същия инструмент.

   Събитието във вечерта на 24 ноември започна към 20:20 ч., Dave Lombardo се появи на сцената във видимо добро настроение. Започна ударно с класики на SLAYER. Самият "Sofia Live Club" не прилича на място за траш метъл, но звукът там, както винаги, беше на много високо ниво, дори Lombardo похвали микрофоните. Барабанистът свиреше с голяма агресия и се наложи да търси ключ, за да пристяга кожите на ударните, при което се чуха много издрънчавания на ключове в клуба. След първия сет имаше част с въпроси и отговори и си личеше, че в клуба имаше доста барабнисти, дошли да видят легендата. Задавахе се различни въпроси - за техника на свирене с крака, ръце, разположение на чинелите, височината на столчето, както и за любими групи (настоящи и от миналото), кои са най-трудните партии, които е свирил. Lombardo даде един много полезен съвет на барабанистите, които търсят издръжливост - да не пушат, да не пият алкохол, да не вземат наркотици и да спортуват. Имаше и въпроси за миналото на музиканта в Куба, за SLAYER и настоящата му група PHILM. Публиката беше много културна и нямаше прекъсвания и надвиквания. Нямаше опити за мошпит на парчетата на SLAYER, но единственият жив инструмент бяха барабаните, останалите партии звучаха на запис. Dave изпълни дори няколко музикални желания, като едно от тях беше да изсвири песни на любими свои групи. Музикантът премина през джаз, метъл-джаз, техно. Към края на сета чухме FANTOMAS, Ray Charles и малко импровизации.

   Dave Lombardo остави всички с големи усмивки на лицата. Той благодари на феновете за подкрепата, а те пък - за вечните класики. Най-запалените имаха възможност за meet and greet. Беше голямо удоволствие да се гледа толкова велик музикант и същевременно толкова земен човек на една ръка разстояние. Музикантът загатна за ново посещение в София със своята група следващата година.


   Няколко десетки снимки на Dave Lombardo от уъркшопа му в София може да разгледате в нашите галерии.

 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Кирк Хамлет 26.11.2014 08:25:29 отговори + 4 9
Пичове, ясно е че 97 % от феновете на Слейър са аграри. Който е очаквал на събитието да присъстват професори и доценти от СУ-то нещо се е объркал. Всеизвестно е, че Слейър ги слушат "потници" и "елеци". Не ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kiro skalata 26.11.2014 11:49:55 + 7 1
много си тъп, саше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 25.11.2014 22:44:48 отговори + 7 0
Наистина имаше крайни селтаци и пияндета, които задаваха уникално тъпи въпроси. Добре че Ломбардо се оказа супер широко скроен тип Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 25.11.2014 16:10:17 отговори + 8 1
Dave Lombardo - великан !!! Друго няма какво да кажа ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sleiv Fantobardo 25.11.2014 13:54:07 отговори + 10 12
Абе,господин Потник,я си помисли в коя държава живееш и кой е майчиният ти език бе!Нито един от нас не е длъжен да знае перфектен английски и да комуникира по този начин.Господинът много добре знае къде се наира и каква комуникация да очаква.Мислиш ли,че неговите сънародници преплували до Флорида в бидон,вана или корито преди 10-15 години знаят 300 думи на английски.А мислиш,че майка му и баща му също знаят...Плюс това, не намирам,че господин Ломбардо е със статута на Елизабет II,че да не може да го пипнеш или потупаш по гърба.по принцип така с еправи с хора които са ти приятели или особено симпатични.Да ти кажа,ако не си общувал със себеподобни в близките години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Uncle Vester 25.11.2014 13:13:21 отговори + 16 2
Освен позитивите от самото мероприятие, за съжаление трябва да се уточни, че барабанистите бяха към 1/20та от публиката. Беше пълно с мега аграрни елементи, които подвикваха, грухтяха и се държаха все едно са си в Спорко.

Когато стана време за въпросите, започнаха да се изреждат такива неописуеми глупости, че на всеки следващ "въпрос" ми идеше да потъна от срам някъде в минус три при Трайчо циганина.

Накрая човекът обясни, че сега ще има мийт енд грийт, ама моля ви, подредете се на опашка, което ние и направихме, но естествено Ганьо тариката опашки не признава и се почна едно дебелашко предреждане със самодоволни физиономии и подхилкване, щото сме ви преебали вас, балъците.

Бутането като говеда и демонстрации на показна фамилиарност с Ломбардо, селфита, свойското потупване по гърба и негърския инглиш, няма смисъл и да ги споменаваме.

Толкова срам не ме е било отдавна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Зиги 25.11.2014 14:32:27 + 10 0
Напълно те разбирам. Четейки написаното от теб, все едно съм бил там. Направо си представям селянията на десет говеда, заради които останалите трябва да се срамуват.
Жалка история.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaoc 26.11.2014 17:37:15 + 1 1
Е това е! Г-н Интелектуалец-в-лошо-настроение явно е бил на друго събитие. Такова преиначаване на факти и в Уикенд не се среща. Особено мийт-енд- грийта мина толкова културно, че чак скучно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 25.11.2014 08:03:35 отговори + 13 2
В метала има Ломбардо и другите барабанисти. Много готин пич и със страхотно чувство за хумор Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pe6kars 25.11.2014 06:48:03 отговори + 12 0
Страхотен човек!. И като барабанист, и като личност. Много позитивен, ведър и народен! Respect! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".