Репортаж от изявата на CLAWFINGER на 16 август в Бургас

17 авг 2009, 18:15 ч. 440 / 7 8
пред./следв.
48 часа след незабравимия концерт на FAITH NO MORE на основната сцена на "Spirit Of Burgas 2009" акостира рап-метъл/кросоувър машината от Швеция – CLAWFINGER. За съжаление публиката беше може би двойно по-малко от колкото два дни по-рано, но за сметка на това – достатъчно ентусиазирана. Предвожданият от дългуча Zak Tell квинтет започна ударно – с хита "Out To Get Me" от индъстриал експеримента "Whole Lot Of Nothing" (2001 г.) Петимата мъжаги забиха със страхотен хъс. Винаги сме знаели, че Zak Tell се извисява над всичко в района, но гигантът Andre Skaug, грижещ се за баса в Clawfiner, по нищо не му отстъпваше: грамаден скандинавец с брада и грива до кръста – типичен викинг! Момчетата изглеждаха истински щастливи на разположената на метри от морския бряг сцена и се раздадоха максимално. Zak беше във върхова форма, катереше се по мониторите, скачаше, слизаше близо до публиката, изобщо създаде страхотно настроение. На същото ниво беше и представянето на Jocke Skog – съосновател на бандата, беквокалист, отговарящ за клавишните и програминга. В първата половина на сета си CLAWFINGER ни поразходиха из по-новата част от творчеството си, а именно албумите, издадени след 2000 г. По време на "Zeros & Heroes" и "Nothing Going On" падна истинско размазване. С "Rosegrove" момчетата ни пренесоха цели 16 години назад във времето за две поредни тупалки от култовия "Deaf, Dumb, Blind" от далечната 1993 г., като втората от тях беше един от най-големите хитове на групата – "Nigger". Публиката сякаш това и чакаше и усили чувствително интензитета на подскоците и танците си. Tell разби на пук и прах мнението ми за "оперираните от чувство за хумор" шведи като пускаше адски свежи шеги между отделните песни. Веднъж дори си обърка текста (още по време на откриващото парче), но успя да направи от това наистина забавна ситуация. След любимата "Biggest & The Best" Zak Tell заяви: "Благодарим ви, Бургас, това беше всичко от нас за тази вечер. Ако искате още, ще трябва да ни убедите в това. Ах, колко обичам тези Rock'n'Roll клишета, хахахаха!" След кратка пауза CLAWFINGER отново излязоха на сцената за две последни песни – "Price We Pay" и очакваната от всички "Do What I Say", по време на която няколко хиляди гърла огласяха централния плаж на Бургас. За съжаление, притиснати от времето, шведите бяха принудени да скъсят представлението си с едно парче, а именно "The Truth" (личният фаворит на пишещият тези редове), която фигурираше в предварително разлепените пред всеки музикант сетлисти. Така или иначе, CLAWFINGER направиха страхотно шоу, поредния незабравим концерт на "Spirit Of Burgas". Както доста от своите колеги и те ни обещаха, че първият им концерт у нас със сигурност няма да остане последен. Аз съм склонен да им вярвам, изглеждаха ми много искрени, силно впечатлени от топлия прием на българските им фенове.

   Ето и пълен сетлист от шоуто на CLAWFINGER:
01. Out To Get Me
02. Zeros & Heroes
03. Prisoners
04. None The Wiser
05. Are You Man Enough
06. Nothing Going On
07. Rosegrove
08. Nigger
09. Two Sides
10. Recipe For Hate
11. Biggest & The Best
-----------------
12. Price We Pay
13. Do What I Say
Яни


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 24.08.2009 13:39:45 отговори + 0 0
невероятен концерт! тия са зверове на сцената! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 18.08.2009 16:21:30 отговори + 0 0
Тази група просто си плаче за самостоятелен концерт в "Хр. Б." или "Универсиада".
Що се отнася до изпълнението им в бЪргЪс - нямам думи. Великани!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2009 08:34:37 отговори + 0 0
"Andre Skaug, грижещ се за баса в Clawfiner, по нищо не му отстъпваше..." за това става въпрос,Eto'o хейтър шибан!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eto'o 17.08.2009 23:53:24 отговори + 0 0
На майка ти и казват Clawfinger,Анонимен.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 22:27:51 отговори + 0 0
Clawfiner,кои са тия ?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


metal-core 17.08.2009 19:54:13 отговори + 0 0
Да,сетлиста си го прибрах след концерта.Наитина The truth присъсътва там,но не я свириха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 17.08.2009 19:27:16 отговори + 0 0
Хахаха, баце Иво си е баце Иво! ;-) Разцепихме се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamsih 17.08.2009 18:23:12 отговори + 0 0
Яни, болят ме врат, кръст, гъз, по същия низходящ ред. Ебати концерта! ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".