Репортаж от първия ден на "Loud Festival 2012"

3 юни 2012, 15:04 ч. 1387 / 12 48
пред./следв.
Всяко начало е вълнуващ момент, натоварен с очаквания и неизвестни. Началото на "Loud Festival 2012" не направи изключение. След чудесните впечатления от организацията на влизане, обнадеждаващото слънчево време, успокоително извисяващата се сцена сред тучната зеленина и простора на терена край Терминал 2 на софийското летище, точно в 17 часа повеят от далечна и красива Норвегия облъхна събралите се фенове с първите акорди на "Year of the Rat". Откриващото парче от последния албум на TRISTANIA даде възможност на по-отдавнашните почитатели на бандата да повъздишат по Vibeke Stene, след което да заключат, че и италианката Mariangela Demurtas не се справя никак зле.

   Последва скок към края на миналия век и емблематичната "Beyond the Veil", едноименната песен от втория албум на групата. Силен и ясен бе звукът от микрофона на Mariangela, но може би малко по-усиленият клавир водеше до неприятно дрънчене в общия фон. Чаровната фронтдама компенсираше тези подробности с енергично сценично поведение, пленителен външен вид и неподправена възхита от топлия прием от страна на публиката. До края на сета чухме композиции от последните албуми на норвежците и след малко повече от 40 минути приятните впечатления и доброто настроение се бяха настанили трайно и на сцената, и пред нея.

   Сетлист на TRISTANIA:
01. Yеar of thе Rat
02. Beyond the Veil
03. Down
04. Shadowman
05. The Shining Path
06. Tender Trip n Earth
07. Exile
Tristania Sofia

   В подобен фестивален формат е трудно някои групи да се нарекат подгряващи, дори да са сред първите в "дневния ред". LACUNA COIL са за пръв път в България, а и идват скоро след излизането на последния си студиен албум "Dark Adrenaline", така че интересът към тях е оправдано висок. Италианците, които все по-трудно могат да бъдат описани като готик метъл група, излязоха в характерни тъмни облекла и откриха сета си с "I Don't Believe in Tomorrow", парче именно от новия диск. Погледите обяснимо приковаваше Cristina Scabbia - с външен вид, поведение, енергия и мощ на гласа. Въпреки проблемите със звука, вокалите й на живо звучаха убийствено добре и със сигурност възхитиха не само заклетите фенове, но спечелиха на групата и нови почитатели.

   Сетът на групата представляваше редуване на парчета от новия албум и хитови композиции от предишни години. "Вечната класика" "Heaven's a Lie" изстреля публиката към небето, някъде около разпокъсаните облаци над сцената, които ту пропускаха слънчеви лъчи, ту заплашваха с капки дъжд и рисуваха драматичен декор за изпълнението на развихрилата се банда. Cristina и Marco не преставаха да комуникират с публиката и да проверяват дали феновете "внимават в картинката" - традиционната игра с разпяване завърши със закачлива препратка от няколко ноти към песен на Lady Gaga. "Не мога да повярвам, че го изпяхте!" - засмя се фронтдамата и се впусна във вихъра на последните две парчета, благодарности към страхотната публика и обещание да се върнат отново съвсем скоро. Надяваме се това обещание да се сбъдне, защото първото представяне на LACUNA COIL на родна земя определено може да се опише като завладяващо, макар и да бе с по-малко времетраене от предвидения един час.

   Сетлист:
01. I Dоn't Believe in Tomorrow
02. I Won't Tell You
03. Kill the Light
04. Heaven's a Lie
05. Our Truth
06. In Visible Light
07. Swamped
08. Trip the Darkness
09. Spellbound
Lacuna Coil Sofia

   В притъмнялото, след поредния порив на дъжда, лятно небе, точно в 19.44 ч., от дълбините на ада изпълзяха негови пратеници. Пръв на сцената се появи барабанистът Zbigniew Robert Prominski "Inferno", обилно "гарниран" с подобаващ корпспейнт. Последва го - с черен плащ и качулка - китаристът Patryk Dominik Sztyber "Seth". От противоположната страна се присъедини басистът Tomasz Wroblewski "Orion". Последен на сцената излезе вокалистът Adam Michal Darski "Nergal". Фронтменът и двамата му сподвижници пред барабаните бяха впечатляващо гримирани в бяло и черно. BEHEMOTH се представиха за втори път пред българска публика, след концерта им на 30 май 2007 г. Поляците започнаха мощно изявата си с хита от последния им албум "Evangelion" - "Ov Fire and the Void". На мястото непосредствено пред сцената в този момент се бяха събрали около 150-200 верни фена на групата, които посрещнаха възторжено любимците си. Музикантите продължиха с "Demigod" и "Moonspell Rites". Високоскоростните барабани мачкаха слуха, а насечените китарни рифове направо спираха дъха. Професионалното стабилно изпълнение, допълнено с интригуващи грим и костюми, постепенно започнаха да привличат все повече хора пред сцената. Заформи се и първото за вечерта пого. На превърнатата в истинско тресавище поляна някои екзалтирани фенове дори се оваляха в калта. Междувременно BEHEMOTH продължаваха да настъпват със страшна сила - зловещи симфонични пасажи, звуци от камбани, ехо от Ада и над всичко това доминираха невероятните, безкомпромисно помитащи всичко бърз ритъм на барабаните и мощният звук на китарите. Бяха изпълнени песни от различни периоди и абуми от 1994 г. насам - "Conquer All", "The Thousand Plagues I Witness", "Alas, Lord Is Upon Me", "Slaves Shall Serve", "Chant for Eschaton 2000". Вече нямаше безразлични на терена - дори определено дошлите предимно за W.A.S.P. метъл-ветерани, гледащи разсеяно пренебрежително предишните изпълнения, вече подрусваха глави в такт със сатанинския ритъм от сцената. От зоната на погото черни от кал ръце се люлееха в такт с музиката. А отпред четиримата поляци разиграваха истинска зловеща пиеса. Nergal изплю черна течност, а на първия бис се появи с черен трънен венец, от който течеше червена боя по лицето му. От устата на Orion също излизаше "кръв". За изпълнението на финалната песен "Lucifer", зловещата корона на Nergal беше заменена от не по малко страшна маска. Благодарностите към българската публика, "Thank you, Bulgaria" бяха примесени с "Hail Satan". След края на сета, на отнесените сякаш от ураган зрители, им трябваха няколко секунди да реагират с викове и аплодисменти. Смело може да се каже, че за част от присъстващите, изпълнението на BEHEMOTH осмисли първия ден на фестивала. Със силната си, стегната изява поляците безспорно завоюваха и нови фенове.

   Приблизителен сетлист:
01. Оv Fire and the Void
02. Demigod
03. Moonspell Rites
04. Conquer All
05. The Thousand Plagues I Witness
06. Alas, Lord Is Upon Me
07. The Seed ov I
08. At the Left Hand ov God
09. Slaves Shall Serve
Бис:
10. Chant for Eschaton 2000
11. 23 (The Youth Manifesto)
12. Lucifer
Behemoth Sofia

   След бруталната касапница на BEHEMOTH дойде ред на американските прогресив метъл ветерани SYMPHONY X да направят своя дебют на българска почва. Сетът на квинтета от Ню Джърси започна с едноименната 11-минутна епика от миналогодишния "Iconoclast". От първите минути стана ясно, че "момчетата" бяха в много добро настроение, а харизматичният Russell Allen не пропсукаше момент да го демонстрира. Всички отдавна сме наясно с изумително високото ниво на вокалните му качества, но на живо е дори още по впечатляващо. Перфектен фронтмен във всяко отношение. Останалите членове на групата, може би единствено с изключение на китарния виртуоз Michael Romeo, стояха сякаш леко встрани, сякаш да освободят повече пространство за развихрилия се Allen. SYMPHONY X почти на един дъх изсвириха цели пет песни от последния си албум "Iconoclast" и трябва да отбележим, че имайки предвид естеството на музиката им, може би именно те бяха най-ощетени от лошото качество на звука тази вечер. Това в ни най-малка степен обаче не им попречи да се забавляват не по-малко от хилядите пред сцената. Дори и да не си фен на SYMPHONY X няма как да не те заразят със страхотното си настроение на живо. А че в инструментално отношение музикантите от тази група са на космическо ниво просто няма смисъл да говорим, това отдавна е ясно почти на всички.

   Около 30 минути след началото на представлението им развълнуваният Allen направи кратка емоционална реч, в която благодари на феновете в България за подкрепата и ни посвети красивата "When All Is Lost". Колкото и да сме свикнали с подобни протоколни изказвания, просто си личеше, че SYMPHONY X са напълно искрени. Именно тук завърши и частта, която музикантите бяха отделили за представяне на последния си албум. Последва връщане 10 години назад във времето с великолепната "Inferno (Unleash The Fire)", a след това и 15 години назад с тежките рифове и напевите тип QUEEN на "Of Sins and Shadows" от култовия албум "The Divine Wings Of Tragedy". Тук Romeo почти успя да подпали грифа на китрата с убийственото си соло. След края на "Of Sins and Shadows" SYMPHONY X пожелаха лека нощ и слязоха от сцената. Естествено, че нямаше как да ни оставят само със седем песни, за това без прекалено много подканяне момчетата излязоха отново за три последни откоса - и трите от предпоследното им издание "Paradise Lost", като това беше и може би най-силната част от участието на SYMPHONY X на "Loud Festival 2012".

   Сетлист на SYMPHONY X:
01. Icоnoclast
02. The End of Innocence
03. Dehumanized
04. Electric Messiah
05. When All is Lost
06. Inferno (Unleash The Fire)
07. Of Sins and Shadows
Бис:
08. Eve Of Seduction
09. The Serpent's Kiss
10. Set the World on Fire (The Lie of Lies)
Symphony X, Sofia
След проточилата се почти един час пауза и изнервящо подробните приготовления и саундчек, в 23:20 дойде ред на хедлайнерите в първата вечер на "Loud Festival 2012" - едни от все така обичаните в България рок ветерани, предвожданите от Blackie Lawless W.A.S.P. През септември се навършват 30 години от първата концертна изява на американската банда и освен паното в дъното на сцената, тениската на снажния фронтмен също отбелязваше този юбилей. За нашенските W.A.S.P.-ултраси това беше шеста среща с групата на българска територия, след три концерта в София (октомври 2010-а, ноември 2009-а и ноември 2004-а) и по един в Ловеч (май 2008-а) и Каварна (септември 2006-а).

   В нощта на 2 срещу 3 юни 2012 г. се състоя концертът на W.A.S.P., с който, може да се каже, се разминахме на 27 октомври 2010 г., когато групата поднесе суховато и разочароващо шоу пред около 4000 души в зала "Фестивална". Технически погледнато, броят на публиката беше горе-долу същият, а сетлистът през последните година и седем месеца почти не бе мръднал - единствената разлика беше изпълнението на липсващото при предишния концерт медли от дивата "Hellion", кавъра по "I Don't Need No Doctor" на Ray Charles и "Scream Until You Like It" - но този път тази липса бе попълнена, а за щастие на публиката получихме компенсация и за другата, много по-голяма празнина, която остави петото представяне на W.A.S.P. на родна земя - емоционалната. Много повече енергия струеше от сцената този път и магнетичната персона на Mr. Lawless умело носеше гласовитата публика по вълните на бесни и първични парчета като класическите "L.O.V.E. Machine" от дебюта W.A.S.P. (1984) и "Wild Child" от "The Last Command" (1985), или пък дирижираше хилядите гърла в припева на "I Wanna Be Somebody", също от дебютния запис на американците. Четиринадесетият и последен засега в студийната дискография на групата албум "Babylon" (2009) бе представен от експлозивните "Crazy" и "Babylon's Burning". Въобще нямаше време за поемане на дъх във вихрения сет на W.A.S.P. и неусетно измина цял час, наситен с класен хеви метъл, харизмата на Blackie и мощни сола на светещите китари на Doug Blair. Към края на основната част от шоуто фронтменът улови подхвърлено от публиката българско знаме, под одобрителните ръкопляскания на множеството го отърка в себе си, целуна го и след това го запрати обратно в рехавите предни редици (а те бяха рехави просто защото малцина рискуваха да изгубят обувки или да се окалят до уши в тресавището, оформило се пред сцената след дъждовете).

   Кратко "Good night" и угасени светлини оставиха феновете жадуващи за още и те повикаха Blackie и компания обратно на сцената. Музикантите се завърнаха под звуците на моторна резачка и подхванаха "Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue)", в която отново публиката допринесе с вокално участие. Епичната "Heaven's Hung in Black" вдигна хиляди ръце към небето, а за финал Blackie Lawless призна, че колкото и пъти да идва в България, винаги получава топло и сърдечно посрещане и, разбира се, обеща отново да се върне. Този път окончателното "Лека нощ, София!" беше след парчето "Blind in Texas" и W.A.S.P. слязоха от сцената след едночасово шоу и 20-минутен бис.

   Очаквайте и фотогалерии на всички групи.

   Сетлист на W.A.S.P.:
01. Оn Your Knees
02. The Real Me
03. L.O.V.E. Machine
04. Crazy
05. Wild Child
06. Hellion / I Don't Need No Doctor / Scream Until You Like It
07. Babylon's Burning
08. The Idol
09. I Wanna Be Somebody
Бис:
10. Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue)
11. Heaven's Hung in Black
12. Blind in Texas
wasp sofia
   Така, пред около 5-6000 зрители, приключи първият ден на първото издание на "Loud Festival" - който, вярваме, ще се превърне в традиция. Въпреки голямото старание на организаторите от "Loud Concerts", имаше какво още да се желае, най-вече по отношение щандовете с храни и напитки и подсигуряването на терена пред сцената. Останалите обещани атракции бяха многобройни и на място, в т. ч. рок-караоке (съвместно клуб "Rock It"), продажба на мърчандайз и метъл атрибути и какви ли не разнообразни стоки (но не и дъждобрани), кран за бъджи скокове и др.

   След броени часове ни очаква вторият ден на събитието, в който ще гледаме ASPHYX, MESHUGGAH, SOULFLY, ANNIHILATOR и SLAYER.


Екип на "Metal Katehizis"


Коментари   (48)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


lgdlblb 3.07.2012 21:19:11 отговори + 0 0
AyY4De jbtemjqfrhnq, [url=http://mgqdwucyqvyk.com/]mgqdwucyqvyk[/url], [link=http://egeyxqpcxxjt.com/]egeyxqpcxxjt[/link], http://rwhtqwehxqmw.com/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.06.2012 14:10:13 отговори + 0 0
Symphony X!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

varna 666 6.06.2012 22:38:33 отговори + 0 0
Чета доста интересни коментари w.a.s.p. свирили умряло хората дори си били тръгнали , ще ме прощавате но аз бях там и мен не можете да ме излъжете публиката пя и скача през цялото време заедно с w.a.s.p. получи се много добър концерт истината е , че ако w.a.s.p. не участваха първата вечер публиката едва ли щеше да надхвърли 1000 човека , и колкото и да не им се иска на някои драскачи тук /което наистина не разбирам /зимата w.a.s.p. отново ще бъдат в софия и отново ще напълнят зала фестивална и аз отново ще пътувам 500 километра за да ги видя на живо ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

162636 6.06.2012 21:40:53 отговори + 0 0
За всички измислени МЕТЪЛИ - няма значение в кал ли сте или не, има си душове, салфетки, парцали, перални!!! Изключително доволен съм от феста, Тристания - скучно на моменти, но като цяло готини, Лакуна Койл - як концерт, тъпа публика, гаден звук, Бехемот - брутални, разцепващи, смачкаха и разбиха публиката, нямаше нито една излишна секунда по време на концерта им, Симфони Х - страхотни, раздадоха се, виртуози, СТРАХОТНИ, УАСП- умряла работа, заспах даже по едно време, УЖАС, много лошо, хората да си тръгнат на УАСП, не мога още да повярвам ще за гаден концерт се получи?!
Като цяло БЕХЕМОТ и СИМФОНИ Х ме накефиха най-много!!! Разцепиха и си спечелиха много фенове, а и чалгаджии шибани, дето се правите на метъли, БЕХЕМОТ не е само крещене, да ви е ясно, те направиха шоуто!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.06.2012 12:21:48 отговори + 0 0
Освен Лакуна Коил,другото беше скука.Прогресив,Уасп-тея да им забранят да идват повече в БГ,стига вече.Обстановката-клошария.Кал,заспали фенове,някои хора ходят по концерти само да се наливат и да философстват.Ужасен взук на някои групи.И ми се стори,че имаше повече публика,но явно е било защото бяха пръснати по цялата поляна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Shredded_Human 5.06.2012 22:06:09 отговори + 0 0
Чудесен първи ден!Разнообразни,но пък все качествени банди,така че съчетанието беше отлично,поне за мен.Много се изкефих и видях някои дълго чакани групи!\m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unleash the dragon 5.06.2012 11:50:23 отговори + 0 0
Поклон пред МАЙКЪЛ РОМЕО, този велик китарист! Най-сетне го видях на живо. Бехемот с това си изпълнение си спечелиха много нови фенове! Красота! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.06.2012 01:12:23 отговори + 0 0
Аз не знам защо са решили, че е имало бис на Behemoth. Според мен това си беше обикновена пауза между песните. Ама нека е бис, нали така изглежда "по-яко". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.06.2012 21:22:56 отговори + 0 0
защо всички сетлисти са вярни, а на бехемот е приблизителен? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unholy 4.06.2012 11:25:57 отговори + 0 0
Феста си беше супер як, страшно се изкефих. Това за калта се очакваше, при толкова дъжд е абсолютно нормално. Това все пак не е стадион с дренаж.
"дъждът очевидно не беше виновен, кално беше само пред сцената"
Нормално, като се намокри, там където има най-много хора се разкалва най-много. Ето ви една снимка от преди няколко дена Austria - Metalfest:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150849097808045&set=a.10150849086303045.403706.39916248044&type=1&theater

Нямах намерение да ям, но с влизането без да искамe се набихme точно там. Не обърнахме внимание, че опашката е само за храна, не и за бира и си се наредихме, като решихме да засечем колко ще чакаме. След точно 4 минути бяхме пред скарата и установихме, че трябва да идем на друга опашка за бира. Все пак за да не съм капо, метнах едно шишче в питка и беше добро. Плюс един хот-дог = 5 кинта = прилично.
Цените като цяло са абсолютно нормални за концерт. 2лв бира, 5 лв 100 Tullamore Dew. Виж, ако ползваш къмпинга и трябва да караш на тези цени, няма как да стане.
Смешно е да се сравнява "инфраструктурата" на нашия фест и на някой с дългогодишна история. Това беше първо издание и силно се надявам, да има още много. Мястото има много потенциал.
От самата статия това: "бяха събрали около 150-200 верни фена на групата" ме изкърти хахахаха. Стига бе, как преброи кои от хората в публиката са фенове точно на Бехемот? С техни фланелки, кофеещи, припяващи, стоящи точно на оградата? Как?
Няма да се изказвам за групите, които не ми харесаха изобщо (да не кажа издрасниха), тъй като това си е субективно мнение. Само ще отбележа, че Бехемот ме изкъртиха тотално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Весо 4.06.2012 10:11:58 отговори + 0 0
Георги,прав си пич !
Ма тя простотията ходи по хората,най-вече по приматите от НИКОР !!!!
Кво искаш от милиционери прости ????
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Георги Младенов 4.06.2012 10:09:47 отговори + 0 0
Никор секюрити си АБСОЛЮТНИ КОМПЛЕКСАРИ ! Ако срещна някой от тях ,
когато не са накуп 10 човека,ще му отковем канчето,честно !!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rebel 4.06.2012 09:25:57 отговори + 0 0
Честито ви за мочурището! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

realist 4.06.2012 01:48:18 отговори + 0 0
Да, добре - кал, опашки, скъпа храна. Всичко това е вярно. За лошия саунд - също. От него най-много пострада най-добрата като технически параметри група - Symphony X. Не знам защо бяха решили да свалят прелитащите самолети с прекалено мощния саунд, по-силен дори от този на хедлайнерите WASP. Доста повлия на общото впечателние от качеството на изпълнението им, което наистина бе впечатляващо. Russel Allen - е, няма такъв вокал! С пълно право представи Michael Romeo като най-подценявания китарист в рок музиката изобщо. На този китарата му е като естествен придатък на тялото. Борави с нея така, сякаш държи лъжица и яде супа. Дано дойдат пак за самостоятелен концерт с добро озвучаване. Иначе останах очарован от атмосферата и цялостните впечатления от преживяването ми са отлични. Всички групи се стараха. Блеки наистина не бе нещо в настроение, както са отбелязали мнозина във форума - тези неща си личат веднага. А Symphony X бяха групата, която свиреше с най-голям кеф - истински, неподправен кеф!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

V. 3.06.2012 23:26:32 отговори + 0 0
Искам от сърце да благодаря ба организаторите за възможността да гледам Symphony X на живо! Беше красиво! Неземно красиво! От мястото, което си избрах чувах всичко прекрасно. Калта не ме плаши, а и заради нея публиката беше доста разредена и имаше изглед към сцената практически отвсякъде.
За цялата вечер забележката ми е само към вокалите на Блеки, ама предвид, че не отидох там заради него, няма от какво да се оплаквам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 23:20:05 отговори + 0 0
На някои мястото им беше именно в калта. В рейсовете всякакви кретени крещяха, бучаха, псуваха, пушеха, едни даже и козче си свиваха, дървеха се на пътниците - и после метълите били свине. Ми свине са, чак мен ме досрамя, че съм накуп с такава сган. Добре че не бях изобщо облечен в черно, та да се откроявам от селтаците, създаващи лошо име на метъла. Засрамете се малко, стига се правихте на страшни пред 5 лелки в рейса! Само си показвате простотията, даже чалгарите са по-цивилизовани от вас! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 22:48:14 отговори + 0 0
Това е метъл фестивал, не дискотека...може би трябва да минете на чалгийца, та да не се цапате повече Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 22:41:50 отговори + 0 0
"Заклетите метъл фенове" ги е страх да не си развалят прическите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лора 3.06.2012 22:24:18 отговори + 0 0
Хаха, леле Първо - дъждобрани ПРОДАВАХА на входа на феста Второ - някой от вас, "заклети метъл фенове", ходил ли е на метъл фест някъде из Европа? Да видите какво означава СВИНЩИНА и ГНЯС?! Ако не сте - пробвайте някой, който се води в графата "един от най-добрите" - Nova Rock. Моля, разровете из вашите фейсбуци за феста през 2009-та година и нека отново "оплюем" Loud-a.
Освен за безкрайно ш*бания звук и определено дългите опашки за бира (за което пък ИМА ОПЦИЯ да се взимат по 5 накуп, пичове!), аз лично много се изкефих на всичко. Била съм на фестове и в Германия, Австрия, в Атина и с ръка на сърцето мога да кажа, че всичко си беше супер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Crowie 3.06.2012 22:11:53 отговори + 0 0
Беше размазващо... Особено на behemoth си откъснах главата от дивеене DD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metal 3.06.2012 21:45:58 отговори + 0 0
От репортажа и коментарите разбрах едно: "Добре, че си го спестих тоз фест!"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

KISS ARMY 3.06.2012 21:40:03 отговори + 0 0
не знам ако не бяха WASP нямаше да отида изобщо,толкова лоша организация не знам.Все едно бяхме на село на КР.Днес сутринта едва си измих кубинките от кал и мръсотия.Това ли е организацията...вече на поляни ли ще правим концерти...до концерта една табела нямаше само до самия концерт една изкривена настрани завързана с въжета табела на която пишеше LOUD FESTIVAL...
В моето село по як концерт щеше да стане
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1349 3.06.2012 21:18:48 отговори + 0 0
Bobby - 2012-06-03 20:44:42 ако си ходил там, знаеш какво има изградено, инфраструктура и къде е разликата с вчерашната и днешна лайнарщина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1349 3.06.2012 21:16:20 отговори + 0 0
Къде сте бре Лоуд Фестивал?!?!?! Това ви беше бенефиса. Жалка катринка, пропаднала работа.Нямам нито нерви нито искам да ви нареждам,но запомнете едно: МЕТЪЛ ФЕНОВЕТЕ НЕ СА СВИНЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ГИ НАБУТАШ В ТАКАВА КОЧИНА КОЯТО БЕШЕ ТАМ В ТОЗИ УЛЕЙ,ДУПКА, БЛАТО ИЛИ КАКТО ИСКАТЕ ГО НАРЕЧЕТЕ!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 3.06.2012 20:44:42 отговори + 0 0
W:O:A 2008
http://www.gertenbach.info/images/Reise/reise_08_08_wacken/2008_08_Wacken_Rob_06.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


xaoc 3.06.2012 20:00:44 отговори + 0 0
BEHEMOTH!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ivan 3.06.2012 19:39:58 отговори + 0 0
Никор секюрити са пълни селяндури Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sleazzzze 3.06.2012 19:03:16 отговори + 0 0
Eй затова не отидох, въпреки че от сърце и душа обичам W.A.S.P.... От няколко години не им е мръднал сета... Сега през септомеври почват ново турне, на който са обещали различен сет, едната част с парчета от първите 2 албума, втората The Crimson Idol, тогава вече ще се ходи пак... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SMF 3.06.2012 18:42:08 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-06-03 18:41:03 = Юлиян Вучков Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SMF 3.06.2012 18:41:28 отговори + 0 0
Само оплаквания тука...въпреки калта се изкефих, бих 1000 км за тоя концерт и си струваше. Явно феновете в БГ са станали мн разнежени и разглезени напоследък, какво да се прави. Споко, след 10-20 години като останем 1000 човека метълите в тая страна и фестовете загинат ще го оцените Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 18:41:03 отговори + 0 0
TRISTANIA - приятен, но на места скучен сет. Свежа и готина банда, оставиха добри впечатления.

LACUNA COIL - стегнат, сполучлив сет, но май останаха разочаровани от вялата публика. Имаха проблеми със звука по едно време и това също ги посдуха.

BEHEMOTH - фрапираща клоунада. Нямаха място на фестивала, звучаха ужасно и дори феновете около мен се чудеха коя песен свирят. Надуха главите на хората като цяло, не знам защо Катехизис толкова ги величае.

SYMPHONY X - също оставиха приятни впечатления и за разлика от други прогресив банди, не накараха хората да заспят по калните полянки.

WASP - неочаквано голяма скука. Хората живнаха на I WANNA BE SOMEBODY и почнаха да си ходят. Обърнаха се назад като дойде биса, но пак не спряха да си ходят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 17:43:36 отговори + 0 0
Много кал, за която не беше направено нищо. Зле организиран транспорт към и от мястото на събитието. Неадекватен lineup. Остнахме си гладни. Добре, че поне до бирата успяхме да се доредим.

Радвам се, че моите две групи бяха първи, че да мога да ги изслушам на спокойствие, без кал в ушите.

За мен това е най-зле организираното събитие на Loud Concerts на което съм бил. Разочарован съм.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 17:17:08 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-06-03 16:25:25
Трябва да го прекръстят на "Swamp Festival 2012", няма такъв терен просто. Не ти дават да внесеш храна и вода, но пък за да си ги купиш чакаш поне по половин час на опашка в най-добрия случай, а храна се продава само на едно място. Ако не исках толкова много да гледам някои от групите, щях да пропусна да ходя тази вечер без да ме е яд.

+ 1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 16:50:04 отговори + 0 0
Съгласен с долния коментар на Анонимен - 2012-06-03 16:46:36! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 16:46:36 отговори + 0 0
На мен вчера ми хареса. Естествено, има какво да се желае, опашките бяха ужасяващи, колкото повече наближаваше концертът.За догодина - повече места за храна и пиене, повече осигурена сянка (ние поседнахме на стълбите под сянката на летището и един от охраната ни се скара), по възможност сцената да не е върху блато (дъждът очевидно не беше виновен, кално беше само пред сцената) и по-тематично съобразени групи. Хареса ми, че нямаше бутаница като цяло, всеки културно си изслушваше любимата банда и после се оттегляше да пие бира назад, като правеше място напред за феновете на следващата. Поне такова впечатление имам. Аз бях там за Symphony X и останах очарована. Дано дойдат пак! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DemiGod 3.06.2012 16:33:09 отговори + 0 0
Изсмукано насила от върховете на нечии пръсти жалко подобие на фестивал... не повече от 3500 зрители, хайде максимум 4000 с групи, стаф, охрани и прочие. Вяло настроение, кал, мизерия, опашки за безочливо скъпи храни и питиета... welcome to Bulgaria.
Моля се на всички светии днес да бъде нещо по-различно, ама да видим...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 16:25:25 отговори + 0 0
Трябва да го прекръстят на "Swamp Festival 2012", няма такъв терен просто. Не ти дават да внесеш храна и вода, но пък за да си ги купиш чакаш поне по половин час на опашка в най-добрия случай, а храна се продава само на едно място. Ако не исках толкова много да гледам някои от групите, щях да пропусна да ходя тази вечер без да ме е яд. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bv 3.06.2012 16:10:48 отговори + 0 0
Само 5-6 хиляди ? Ако и днес са толкова, то явно фестивала не е бил чак толкова успешен. Все пак групите са сериозни (нищо че не са ми от любимите) и очаквах да има доста повече народ. Май не съм изпуснал кой знае какво, или поне не много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 16:05:02 отговори + 0 0
''Дори и да не си фен на SYMPHONY X няма как да не те заразят със страхотното си настроение на живо. А че в инструментално отношение музикантите от тази група са на космическо ниво просто няма смисъл да говорим, това отдавна е ясно почти на всички.''
Няма какво да се добави. Просто най-якото изпълнение на целия фест!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 16:00:32 отговори + 0 0
много голяма излагация Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 15:39:48 отговори + 0 0
Изпълнението на WASP беше от скапано по-скапано......личеше си, че е претупана работа и явно заради кофти звука Блеки нямаше настроение, И ТОВА СИ ЛИЧЕШЕ. Аз поне емоция не видях..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2 3.06.2012 15:36:53 отговори + 0 0
Аз дадох линка към тълковния речник и не съм платен агент.
Имам за цел да обучавам хората.
Днес научих един на значението на думата "приблизителен"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 15:35:26 отговори + 0 0
я тука само платените агенти които да хулят са чакали да се пусне тази статия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 15:31:30 отговори + 0 0
Не мога да нарека статия в която думата "кал" се среща само два пъти, а думата "организация" също толкова и то само в смисъл на "добра организация" за обективна.
Аз лично повечко бих ползвал "пропаднало печалбарство".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 15:30:50 отговори + 0 0
http://www.talkoven.com/значение-приблизителен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


пешо бехемота 3.06.2012 15:28:36 отговори + 0 0
какво значи "приблизителен" сетлист?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 15:25:49 отговори + 0 0
И това ми било фестивал... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lacuna_coil 3.06.2012 15:13:44 отговори + 0 0
Имате малък пропуск в сетлиста на Lacuna Coil. След Our truth свириха Upside down. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".