"RockSchool на Колела" се отправя към Самоков

15 юли 2022, 14:55 ч. 1397 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

"RockSchool на колела" отново стартира, а втората ни спирка ще бъде Lago Fest в Самоков!

Това е наша дългогодишна мечта за мобилно музикално училище, която продължава да се осъществява за поредна година. Пътуваме от град на град със специално оборудван бус и провеждаме музикални уроци и работилници. Ще отворим врати на площади, в паркове или на публични пространства, правейки това, което можем най-добре - да запалваме любов към музиката и да развиваме личностни качества чрез музикално образование.

Всичко това ще се случи на сцената на туристическата градина в град Самоков на 17-ти юли по време на Lago Fest. Нашата работилница започва в 16:00ч, а след това на сцената ще се качат Оратница, Етно Джаз, МОЛЕЦ, Mila Robert.

Чрез "RockSchool на колела" искаме да дадем различни музикални инструменти в ръцете на деца и младежи, за да могат те сами да изпитат тръпката и удоволствието от свиренето на музика. Вярваме, че това ще помогне на повече хора да се докоснат до музиката и ще разчупи културната изолация, в която попадат много млади хора от малки градове в страната.

С "RockSchool на колела" ще посетим Перник, Кюстендил, Ботевград, Дупница, Елин Пелин, Самоков и Чепеларе, организирайки музикални уроци и работилници по китара, цигулка, пиано и ударни инструменти. Те ще са напълно безплатни за всеки и ще представляват кратки сесии, в които всеки се запознава с основите на свирене на съответния инструмент. А като награда, всички участници ще получат ваучер за онлайн урок в RockSchool.

"RockSchool на колела" ще е на път през месеците юли, август и септември - следете за точните дати и часове в https://www.facebook.com/rockschool.bg.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Vivacom, на които сме безкрайно благодарни, че повярваха в нашата мисия! Нашата фондация "Музика за България" е сред победителите на програмата Регионален грант за тази година. победителите на програмата Регионален грант.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".