Рок фест "Жега в сърцето на легиона" в Свищов на 16 май

29 апр 2015, 08:08 ч. 1452 / 1 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

За първа година в Свищов ще се проведе рок фест по случай петата Нощ на музеите, която организира историческия музей в крайдунавския град. Три групи, от различни области на тежката музика ще разтърсят и вдъхнат живот на античния римски легионен град Нове. Това са IN DYING MOMENTS от Шумен, TORTILLA FLAT от София, а град Свищов ще бъде представен от местните BLAAST. Датата е 16 май 2015, а фестивалът носи името "Жега в сърцето на легиона".

За тези, които не са посещавали мястото на събитието - Римски легионен лагер се намира на 3 км. източно от Свищов - най-добре проученият военен лагер, разположен в граничната територия на някогашната Римска империя. Нове е основан на брега на река Дунав като военен лагер на VІІІ Августовски легион около 45 г.н.е. Лагерът се състоял от наблюдателни кули и крепости, в които били настанени военни части - кохорти и легиони. Днес лагерът е реконструиран и е атракция за посетителите на града.

Специално участие в програмата ще вземе и групата за исторически възстановки "Legio I Italica".

Входът е свободен и широко отворен за всеки, който желае да присъства на концерта и историческата реанимация. Програмата е с начало 19:30ч, но посетителите са добре дошли и от по-рано, а след края на шоуто, купонът продължава с афтър парти в клуб "Disorder".

Организатор на събитието е "Исторически музей - Свищов" и се осъществява със съдействието на "Община Свищов", "Винпром - Свищов", ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" и клуб "Disorder".

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Club Disorder 8.05.2015 20:58:33 отговори + 0 0
Събитието е част от инциативата "Нощ на музеите" и за това датата е такава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Follow The Blind 29.04.2015 14:37:11 отговори + 2 0
Момчета, пътувам за София за Blind Guardian! Не го ли съобразихте и да го направите в неделя или следващата седмица?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xmihailx 29.04.2015 09:30:39 отговори + 0 1
Ебаси "феста". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".