Рок и метъл музиканти коментират смъртта на Шон Конъри

1 ное 2020, 10:36 ч. 2621 / 6 9
пред./следв.

   Вчера, 31 октомври, почина един от най-легендарните и разпознаваеми артисти - шотландският актьор сър Шон Конъри. Той напусна този свят на 90-годишна възраст и остави след себе си огромен брой запомнящи се роли.

   Конъри си е отишъл в съня си по време на почивка на Бахамските острови. Славата му изгрява през 60-те години на миналия век, когато той играе в шест от първите седем филма за Джеймс Бонд. След това във филмографията му ще останат "Недосегаемите" (роля, която му носи "Оскар"), "Скалата", "Шотландски боец", "На лов за Червения октомври", "Индиана Джоунс и последния Кръстоносен поход" и мн. др.

   Фенове, критици и известни личности от цял свят изказват почитта си към Шон Конъри. Сред рок/метъл музикантите това са: David Coverdale (WHITESNAKE), Gavin Rossdale (BUSH), Gary Holt (EXODUS, SLAYER), WARRANT, Jason Bonham, John Corabi (екс-MOTLEY CRUE), Vernon Reid (LIVING COLOUR) и др. Макар актьорът да няма пряка връзка с рок музиката, неговата значимост за световната културна история е безспорна.

 

още за:

Sean Connery
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


CoreyT 2.11.2020 11:06:38 отговори + 5 0
Да почива в мир! Голям актьор на повече от едно поколение...

Доколкото знам, на Бахамите е живял по принцип, а не е бил на почивка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 1.11.2020 11:17:21 отговори + 29 0
Невероятен актьор и личност.Истински мъжкар...Излъчва едновременно суровост,мъжественост,честност,почтеност но в същото време и топлота,драматичност....Многопластов актьор и катедрала в изкуството въобще.Малко са съвременните актьори с тази харизма,излъчване,вдъхновение...R.I.P. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 1.11.2020 11:19:55 + 10 0
Не бих казал малко. Бих казал няма други. Поне аз не се сещам.
Да почива в мир!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 1.11.2020 11:42:10 + 12 0
Знаеш ли-прав си.Защото днешните актьори нямат театралната школовка както я имат старите великани.Театърът им изгражда сетивност,държание,отношение,отдаденост...към изкуството.Именно това липсва на съвременните такива.При тях се разчита на играта...На духовната окупация на зрителя,докато сега най-вече на ефектите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.11.2020 13:59:16 + 12 1
Шон Конъри също нямаше театрална школовка, между другото. Човекът е професионален бодибилдър, а не актьор - Шварценегер на своето време, тоест. Съвсем сериозно. Буквално овладява актьорския занаят на снимачната площадка. Което е прекрасно де. Голям беше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 1.11.2020 15:23:34 + 3 1
Някъде четох, че се е записал на уроци по танци, може би и това му е помогнало, но като цяло започват да го търсят, когато става Мистър Олимпия, ако не се лъжа? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 1.11.2020 18:52:49 + 2 2
Стана ми интересно и се зачетох. Никога не е бил мистър Олимпия естествено. Има едно 3-то място на Мистър Вселена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sixxx 1.11.2020 19:37:16 + 10 1
Има и други от тази величина, които за щастие все още са живи. Веднага се сещам за Ал Пачино, Джак Никълсън, Том Ханкс ...... все великани и естествено, поне за мен най-големия за последните 50 години - Робърт де Ниро. Но Шон Конъри, определено ще остане в историята на киното. Завинаги. За мен най-добрата му роля е в "Името на Розата" по романа на Умберто Еко. Даже сега си го пускам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 1.11.2020 19:55:03 + 11 0
Да, нямам предвид величината, а харизмата. От такава величина има безспорно. Но и Пачино, и Дениро, и Ханкс, макар да ги признавам - за мен не са толкова харизматични. При тях има значение играта, която е брилянтна. Но Шон Конъри е достатъчно само да го видиш и без да каже или направи нищо те впечатлява като статуя на олимпийски бог. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".