Рок музиканти коментират смъртта на Prince

22 апр 2016, 01:11 ч. 2152 / 5 14
пред./следв.

   На 21 април на 57-годишна възраст изненадващо почина Prince Rogers Nelson, известен само като Prince или в последно време като "Изпълнителят познат преди като Prince". От 1993 г. насам музикантът настояваше да бъде изобразяван чрез свой собствен графичен символ, а не чрез изписване на името му.

   Голям брой рок музиканти отдават почит и в социалните мрежи и коментират смъртта на Prince. Сред тях са членове на GUNS N' ROSES, AEROSMITH, KISS, SLIPKNOT, MOTLEY CRUE, HALESTORM, JANE'S ADDICTION, EPICA, WITHIN TEMPTATION, PAPA ROACH, SEPULTURA, LACUNA COIL и мн. др.

 

още за:

Prince
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Пипи Дългото Чорапче 24.04.2016 14:01:59 отговори + 3 1
ВЕЛИК \m// Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо рок-стар хеви метъл 22.04.2016 21:20:33 отговори + 7 0
Поклон пред легендата-иконата-човекът със пурпурният глас във дъжда.Едноименното парче е смазваща поп-рок-класика от 1984.Продажбите на албума -космически и извън всякакви класации.Направо -убийствено особено във САЩ и Великобритания.

Въпросният Принс-е символ на една епоха във рок и поп-музиката която е без аналог и няма да се повтори някога и някъде.

Който не разбира-да не пише глупости за паметта на този велик-от най-великите музиканти на поп-музиката във последните 40 години.

А продажбите-недостижима мечта за днешните поп и рок-музиканти.


ПППППППППППППППППППоклон пред светлата му памет.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пинко 22.04.2016 18:25:34 отговори + 5 2
Големи сте умници. Ако имаше централна новина за това щяха да се напишат десетки коментари "Какво прави тая новина в тоя сайт". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Guci666 22.04.2016 11:58:07 отговори + 10 6
Вариантът е да бойкотирате сайта. Просто спрете да го посещавате, има и други електронни медии, от които можете да се информирате за актуални събития Толкова е просто, а и така ще ги заболи най - много
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petrucci 22.04.2016 13:12:19 + 9 4
Ами май към бойкот тръгват нещата след като новината за някакъв си "шеф-кулинар" е специално представена /вероятно защото е платено за това/ и няма място в сайта, а новината / за съжаление лоша/за Принс е е така ниглежирана. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 22.04.2016 11:06:16 отговори + 12 4
Без читател "хикс", напълно съм съгласен с всички останали. Странен е подбора на новини понякога тук, а пък това "отразяване" на смъртта на Принс е смешно за такава сериозна медия. Това трябваше да е водещо. Принс има огромно влияние в музикалните среди и горепосочените големи рок имена го доказва. Като се замисля какво бози пускате като новина а претупахте това, направо е жалко.
А за споменатия вече фоторепортаж на DTA въобще няма да коментирам...
Нещо в приоритетите ви куца...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хикс 22.04.2016 08:22:12 отговори + 5 19
Още малко ще кажете и че Майкъл Джексън е изсвирил някои от големите рок хитове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pastir 22.04.2016 09:43:46 + 14 5
Образовай се пич. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Doro 22.04.2016 10:46:09 + 20 4
Майкъл Джексън и Принс са пример за добра поп музика, не мазна, безлична и пошла като съвременната. Много рок групи са правили кавъри на двамата изпълнители. А и да знаеш, че слушам също така дет, траш, блек и малко грайндкор. Ако не вярваш ела у нас да видиш колекцията ми от оригинални дискове. Аман от ограничени хейтъри. Кой то е отраснал през 80-те и началото на 90-те предполагам, че ме разбира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 22.04.2016 11:31:33 + 18 3
Майкъл Джексън не е изсвирил някои от най-големите рок хитове. Но хора като Еди Ван Хален, Стив Лукатър и Слаш са ги изсвирили в негови песни, мозък.

Колкото до Принс, това е един от най-изкусните, ювелирни, самобитни, разчупени и оригинални музиканти в цялата история на съвременната музика. Да не говорим за композиционните му умения.
Хора като Том Джоунс и Дейвид Гилмор правеха кавъри на негови парчета.

Една от най-големите ми мечти беше да гледам на живо Принс. Уви, няма да се сбъдне никога.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 22.04.2016 18:37:03 + 6 0
Beat It (с участието на Еди Ван Хелън), Dirty Diana (страхотна рок песен), Give In To Me (с участието на Слаш), Come Together (кавър на Бийтълс) и още други, които е малко трудно да се определи дали са повече поп или рок

Макар да не си падам особено по поп музика и мразя модерната поп музика като цяло (с някое друго изключение), мога с ръка на сърцето да кажа, че Майкъл Джексън е любимия ми изпълнител изобщо - и не, повечето "истини" за него никога не са били верни.

За мен Принц винаги е бил нещо като тъмната версия на Майкъл Джексън. Не съм кой знае колко запознат с неговото творчество, но човекът беше легенда не само на попа или рока, но и на музиката като цяло. Един от онези поп артисти, които наистина бяха АРТИСТИ, а не марионетки на която компания раздава парите. Колко такива се срещат днес?

По други сайтове четох коментари от сорта на "един циганин по-малко", "тоя па кой е", "американска чалга", "аз слушам Слави" и други измишльотини. Шибана държава... Поне тук хората не са толкова ограничени, с някое друго изключение!

Каквото и да си говорим, хора като Майкъл Джексън и Принц остават в историята, докато Сульо и Пульо остават в кацата с лайната!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 22.04.2016 02:01:53 отговори + 31 7
Новината за смъртта на Принц трябваше да бъде отделна, като скорошните за Леми и Дейвид Боуи, а не чрез "коментари на рок музиканти". Напусна ни още един ГОЛЯМ музикант, който също така е изсвирил някои от вечните рок хитове. Напълно съгласен съм със Sad. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WHY? 22.04.2016 09:52:08 + 18 5
Прав си. Не знам какво им става на тези от We Rock...Вие някаква медиа ли сте...какво сте точно? Извинявайте ама понеже никой не повдигна един въпрос до сега та ще попитам:

Концертът на DEATH DTA не беше ли достатъчно интересно събитие , като се има в предвид, кои музиканти бяха на сцената, че минахте само с един фоторепортаж? WTF??? А за наскоро приключилия доста противоречив откъм посещение и звук Sofia Metal Fest се скъсахте да ни информирате кво става на сцената с мега величията Анекдот и подобните им там.....

Явно пишете само за тези събития , за които ви се плати или на който организатор или медия симпатизирате повече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sad 22.04.2016 01:50:15 отговори + 32 8
Защо коментирате смъртта на толкова велик музикант чрез съболезнования на рок звезди ? Не ви прави чест. Принцът умря. Точка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".