Рок романът "Огледалото на идола" навлиза във фатална финална фаза

10 дек 2010, 08:44 ч. 315 / 4 0
пред./следв.
Тази неделя - 12 декември - радиочитателите на първия в света риалити рок роман "Огледалото на идола - една история от дълбините на рока за тъмната струна на славата" ще могат да чуят фаталната тринадесета глава, за която селекционерът Адриан "Maldoror" Лазаровски е подготвил голяма изненада – напълно в духа на заглавието, "огледално" превъплъщение в ролята на разказвач ще направи тайнственият тринадесети елемент. Припомняме, че първата глава на "Огледалото на идола" прозвуча на живо на 19 септември и бе разказана от Адриан Лазаровски, който влезе в кожата на фронтмена на група ПУЛСАР и разказа за съдбовната среща между Пулсара и неговия най-голям фен Верволф. Седем дни по-късно Васко Катинчаров избра да се превъплъти в героя Верволф и хвърли нов и неочакван поглед както върху събитията от първата глава, така и върху тайнствената личност на Пулсара и неговото обкръжение, а в трета глава Борис "Violator" Маринов ни показа гледната точка на Прийста, мениджъра на бандата, който се разкри пред радиочитателите като безскрупулен демоничен манипулатор. Високата му топка бе подобаващо поета от Андон "Whiplash" Донев, който с лекота се преобрази в китариста на група "Пулсар" – Бързия - и нагнети завръзката, добавяйки интригуваща криминална интрига в четвърта глава. В бруталната пета глава Верволф отново се намеси активно в историята, защото в кожата му се превъплъти Стоян Цонев, който се гмурна в тъмното минало на Пулсара, в динамичната шеста Andy Starz дръзна да ни покаже истинското лице на басиста на бандата Лейзи, в изповедната седма глава Мартин Николов вдигна завесата пред тайнствения образ на музикалния журналист Фоско, а в осмата Димитър "Iilnd" Риков с изключителен артистизъм и словесна обиграност влезе в ролята на красавицата Енджи. В девета глава Антон "Torden" Андонов затегна още повече възела на драматичната история, в резултат на което в десета Никола Шахпазов отново призова образа на Фоско, за да разкрие ответния удар на притиснатия до стената журналист, в единадесета Христиан "Kheldar" Йовчев се пъхна в тайнствената кожа на Верволф за поредния неочакван обрат между Звяра и Човека, а в дванадесета, благодарение на Мартина "Hendy" Маринова, зърнахме и истинския образ на приятелката на Пулсара Селен. Какво точно ще се случи оттук нататък, вече е в ръцете единствено и само на тайнствения тринадесети разказвач.
   Както добре знаете, това не е радио-театър, радио-пиеса или радио-четиво от познат вид, а съвършено нов радио-литературен жанр, защото в Студио 4, така наречената "story-лаборатория" на БНР, романите се създават на живо - в разговор между водещите и автора разказвач. Всяка глава се конструира от различен автор, а всеки въпрос може да тласне сюжета в напълно неочаквана посока. Ако случайно сте пропуснали някоя от предишните глави, можете да ги слушате на запис тук. А съвсем скоро очаквайте всички досегашни риалити романи (включително и "Огледалото на идола"), качени за безплатен достъп на сайта за легално предлагане на авторски художествени произведения www.e-knigi.net.
   В кой от персонажите ще се превъплъти загадъчният тринадесети вокалист на тази литературна рок опера? Какво ще разкрие за себе си в уводната част на предаването, където всеки от гостуващите рок-журналисти разбулва тайната на своите съдбовни срещи с праведната музика? Какви рок изпълнения ни е приготвил (всеки от авторите има правото да избира песните, звучащи в разказваната от него глава)? И дали романът няма да приключи именно сега? Единственият начин да го узнаете е тази неделя, 12 декември, точно в 15 часа да бъдете на честотата на радио "София" - 94.5 FM. Очаква ви уникален радио-литературен спектакъл!


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".