ROTTEN SOUND са първият хедлайнър на второто издание на фестивала "Grind Over Sofia"

16 май 2019, 16:21 ч. 668 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Финските грайндкор легенди ROTTEN SOUND ще гостуват в България по покана на Autumn Souls Of Sofia и ще бъдат единият от двата хедлайнера на второто издание на фестивала Grind Over Sofia. Те ще атакуват София на 16 май (събота) 2020 година, в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5.

ROTTEN SOUND се завръщат по-гневни от всякога. Грайндкора не е за хора със слаби сърца и тези финландци не приемат идеята за компромис. ‘Abuse to Suffer’ е последният студиен албум на групата, която остава вярна на жилавите си корени. Без да попада в капаните на безкрайното повтаряне на стара, повяхнала формула без да смее да добави елемент на изненада, когато това се вписва в стила. Това, което отличава ROTTEN SOUND от другите герои на попрището е очевидна интелигентност, която личи в текстовете им, аранжиментите и едва доловимото включване на дет метъл в мощния им саунд.

ROTTEN SOUND е сформиран във Vaasa, Finland от китариста Mika Aalto през 1993г., който скоро присъединява вокалиста Keijo Niinimaa. Това дуо остава като единствените оригинални членове, но барабанистът Sami Latva и Kristian Toivainen на баса остават постоянни членове от много години. Фините могат с гордост да погледнат назад към впечатляващия каталог от шест шест студийни албума, седем ЕР-та, три сплит сингъла, сингъл и концертно DVD. Освен това ROTTEN SOUND са покорявали сцената на големи метъл и хардкор ориентирани фестивали и редовно са правили турнета с групи като NASUM, PHOBIA, DISFEAR, CARCASS, MUNICIPAL WASTE, EXHUMED, NAPALM DEATH и PIG DESTROYER измежду всички останали.

Повече информация за цените на билетите и останалите участници, очаквайте скоро.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".