SABATON и ELUVEITIE направиха незабравимо шоу на 18 март в София

19 мар 2013, 01:05 ч. 1200 / 16 50
пред./следв.
След преминалия само преди три дни пауър метъл празник в компанията на немските легенди HELLOWEEN и GAMMA RAY и подгласниците им - бразилците SHADOWSIDE, нова доза епични химни връхлетя снощи родните фенове. Въпреки делничния ден още за изпълнението на първата група - WISDOM, зала "Универсиада" беше доволно пълна, а числото на публиката се увеличаваше с всяка измината минута.

   Унгарците WISDOM са група, не особено известна на българската публика. Бандата се представи със стегнат около половинчасов сет само шест-седем песни. Още с началните акорди на първото парче WISDOM успяха да приковат вниманието на публиката. Групата стоеше стабилно на сцената и демонстрира добро изпълнение. Особено впечатление направи вокалистът Gabor "Crossfader" Nagy с отличните си гласови способности, чисто и уверено пеене. Nagy се изявява в WISDOM от 2010 г. Интересен факт е, че първоначално групата се е колебаела да го включи в състава си, тъй като нямал дълга коса. Унгарците, освен на доброто изпълнение, много държат на имиджа на групата, което личи от еднаквите "униформи" на музикантите. Съобразно "дрескода" на бандата, всички вееха разкошни дълги коси. WISDOM имат над десетгодишна история, но поради трудната съдба на бандите от Източна Европа досега са издали само два албума.

   В снощния си сет групата беше включила повече парчета от последния си албум "Judas" (2011). Декорът на сцената изобразяваше Wiseman - мистичен персонаж, талисман на бандата и главно действащо лице в албумите й. WISDOM са едно от приятните изключения сред поддържащите групи, които обикновено са "пълнеж" за изтърпяване. Публиката ги прие много добре и те идеално подгряха за нови "бойни подвизи" все по-нарастващото множество в залата. Накрая барабанистът Balazs Agota хвърли палките си в тълпата, предизвиквайки дежурното боричкане сред първите редове. Отличното представяне на унгарците със сигурност им спечели нови фенове.

Wisdom, София
   Последва кратка пауза. Вече почти пълната зала тънеше в мрак. Четири прожектора блеснаха и сцената сякаш отесня, защото там вече се разполагаха общо седем души - фолкметълите от Швейцария ELUVEITIE. Групата идва за трети път у нас, след изявите си на 8 февруари 2009 г. като съпорт на KREATOR и на 13 октомври 2010 г. с KORPIKLAANI. Вече стана известно, че поради заболяване, в състава на бандата няма да видим една от дамите - Anna Murphy, която свири на хърди-гърди, и заедно с цигуларката Meri Tadic изпълнява дамските вокални партии. Въпреки това, колегите й направиха всичко възможно представянето на групата и удоволствието на публиката да останат ненакърнени, а където се налагаше инструменталните партии на Anna звучаха на запис.

   ELUVEITIE бяха включили в сета осем парчета от последния си албум "Helvetios" и само две от по-ранни творби - "Thousandfold" от "Everything Remains (As It Never Was)" (2010) и любимото на феновете "Inis Mona" от "Slania" (2008).

   Харизматичният фронтмен Christian "Chrigel" Glanzmann директно атакува с едноименния на албума опус "Helvetios", изразявайки гордост от древните си келтски корени. Част от текстовете на групата са на мъртвия галски език, една любопитна особеност, която обаче почти винаги предполага коментари от типа "За какво пеят тези?". ELUVEITIE разказват за древната история на келтските племена от региона на съвременна Швейцария, а последният им албум "Helvetios" е посветен на Галските войни, водени от Римската империя през 1 век пр. н. е. срещу населението на споменатия регион.

   Второто парче "Luxtos" започна с изпълнение на ирландска флейта под възторжените скандирания на публиката. Настроението в залата бе приповдигнато. Това бързо се усети от музикантите, които се раздаваха на максимум, бариерите изчезнаха напълно и всички участваха в общото забавление. Chrigel благодари за възторженото посрещане и сподели за турнето на групата, което продължава повече от година и половина. Стана ясно, че е особено очарован от бифорпартито вечерта преди концерта в клуб "Rock It" заедно със SABATON.

   След "Thousandfold", невероятното соло на цигулката в "Neverland" взриви публиката. На "Home" бе направен първият плах опит за пого, но абсолютният хит "Inis Mona" диктуваше малко по-лирични настроения. Песента е изключително обичана от феновете, цялата зала вреше и кипеше, докато пригласяше на ELUVEITIE. Chrigel отбеляза колко хубави са българските жени и колко страхотна е тълпата. После се зае да организира истинско пого, даваше команди да се освободи място и в унисон със заглавието на следващото парче "The Uprising" "сражението" започна.

   През цялото време музикантите сменяха и свиреха на всевъзможни инструменти, Chrigel и Patrick "Pade" Kistler подхващаха мелодии на ирландски рил, и сякаш след погото беше време за танци. За съжаление, явно поддържащите групи нямат право на бисове и след поздрав "Cheers" ELUVEITIE се оттеглиха. Оставаме с надежда да ги видим като хедлайнъри, а на сцената започват приготовленията за "финалните битки" под командата на SABATON.

   Сетлист на ELUVEITIE:
01. Hеlvеtios
02. Luxtos
03. Thousandfold
04. Neverland
05. Santonian Shоres
06. Home
07. Inis Mona
08. The Uprising
09. Uxеllodunon
10. Havоc
ELUVEITIE, София


   Макар това да бе четвъртото поред гостуване на шведската "танкова дивизия" SABATON у нас, то отново успя да се превърне в своеобразен метъл празник. Едва ли има друга група, която да засвидетелства по такъв начин любовта си към феновете. Впрочем чувствата са споделени - SABATON отдавна са си заслужили специално място в сърцата на родните метъл последователи. Този път обаче очакванията към момчетата бяха сериозно завишени, предвид че това е първото им гостуване на родна земя в променен състав. Съмненията и около това бързо се разсеяха - великолепната шведска петорка бе не просто в перфектна форма, но и оправда напълно доверието на своите фенове, показвайки че и в нов състав бандата е като добре сработена машина. На 18 март в София на ударните бе мултиинструменталистът, певец и композитор Snowy Shaw, познат ни от изявите си с THERION, MERCYFUL FATE и мн. др.

   Финалът на сета на ELUVEITIЕ постави началото на не особено дългото, но нетърпеливо очакване на шведските метъл "воини". Вярната им армия като че ли само това и чакаше, за да напомни за себе си, да пренареди и попълни редиците си, надавайки бойния си вик - SABATON! От този момент насетне, сякаш дори атмосферата в залата, събрала вече около 2000 души, някак се промени, красноречиво показвайки кои са главнокомандващите на фронта тази вечер.

   Търпението бе възнаградено и малко след 21 ч. началната команда, както обикновено, бе дадена от всепомитащата "Ghost Division", превръщаща терена пред сцената и дори трибуните в бойно поле за набралите инерция екзалтирани фенове. Последва наситената с фолклорни мотиви "Gott Mit Uns", в която Joakim Broden поверява част от вокалните партии на все още новия и непознат за публиката китарист Thobbe Englund. "Добър вечер, София!" - поздрави на български широко усмихнатият харизматичен фронтмен, предизвиквайки нова вълна от одобрителни възгласи. Възхвалата на Шведската империя продължи с едноименната "Carolus Rex", явяваща се горд представител на новия албум на бандата. В така създалата се емоционална обстановка Broden припомни, че първото им гостуване в България, като подгряващи на големите HAMMERFALL, е било не къде да е, а именно в зала "Универсиада". Сантименталните чувства бързо отстъпиха място на следващия безкомпромисен удар - мощната и въздействаща композиция "Poltava". След като за пореден път разбрахме, че сме "най-лудите фенове", идва ред и на едно от най-прекрасните клавирни изпълнения за вечерта - "Gliffs Of Gallipoli". Това, което няма как да не се отбележи, бе невероятната връзка между изпълнителите и публиката, прераснала в своеобразен диалог. В случая не става въпрос само за забавните демонстрации на познания по български език от страна на Thobbe Englund и Joakim Broden, а за реална възможност за участие на феновете в този незабравим спектакъл. Публиката имаше възможност да избира между две, може да се каже, еднакво любими песни, като "Into the fire" отстъпи пред по-силните възгласи в подкрепа на "Attero Dominatus". Непосредствено след това Sabaton атакуваха отново с безкомпромисната и помитаща всичко по пътя си "40:1", последвана от рязък завой обратно към новия албум и изпятата изцяло на шведски "A Lifetime Of War". Оказваме се въвлечени и във водената 30-годишна война от крал Густаф II Адолф, възпята в непоколебимата "The Lion From The North".

   Непосредствено след това на сцената настъпва разместване и Broden седна зад клавира, шеговито засвирвайки интрото на "Jump" (VAN HALEN). Всъщност станахме свидетели на една от най-тежките и разтърсващи песни, намерили място тази вечер - елегичната "The Hammer Has Fallen". Шеговитото настроение на Joakim продължи с припяването на "La Bamba", но почти веднага бе прекъснато от Thobbe Englund, отправящ укор на български - "пълни глупости". Отново бе "дадена думата" на публиката в избора между "Midway" и "Uprising", като превес взе второто парче. Редовният сет на шведската бойна дружина завършва с мелодичната "Swedish Pagans", караща цялата зала да се гмурне в неустоимото й темпо. Беше повече от ясно, че последвалото затишие ще е пред метъл буря - новата атака не закъсня и от колоните се разнесе интрото на "The Art Of War". Нова взривоопасна вълна връхлетя с величествената "Primo Victoria", разтърсваща неумолимо основите на залата. Неусетно дойде и края на забележителния пауър метъл спектакъл, отбелязан от веселяшката "Metal Crue".

   Неописуемо бе това, на което станахме свидетели и слушатели през изминалата вечер - невероятната любов и сплотеност между музикант и фен, между изпълнител и публика. Всеки, докоснал се до магията (да, именно магията!), изпълваща всяко кътче на залата, знае за какво говорим. Защото това не бе просто поредният концерт на SABATON у нас, а нещо много повече - една традиция, основана на взаимна обич между една много специална група и нейните специални фенове. Можем само да се надяваме, че така ще бъде и занапред. А относно следващата ни среща - такава със сигурност ще има!

   Сетлист на SABATON:
Intro: The Final Countdown (EUROPE song)
01. Ghоst Division
02. Gott Mit Uns
03. Carolus Rex
04. Poltаva
05. Cliffs Of Gallipoli
06. Attero Dominatus
07. 40:1
08. En Livstid I Krig (A Lifetime Of War)
09. The Lion From The North
10. The Hammer Has Fallen (Joakim Brodеn on kеyboards)
11. Uprising
12. Swedish Pagans
Бис:
13. The Art Of War
14. Primo Victoria
15. Metal Cruе
Outro: Masters Of Thе World
SABATON

HeathenHeart, Arwen

   В галериите на сайта ни може да разгледате и близо 60 изключителни снимки от събитието. Кадрите са дело на нашия набиращ все повече увереност и опит талантлив фотограф Герасим Трифонов.



Коментари   (50)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Борис 5.04.2013 19:04:43 отговори + 0 0
Клавирите са на запис, защото не са имали време да намерят заместник на клавириста си, който в последния момент преди началото на турнето е решил, че ще напусне групата. А клавири на запис ползват още хиляди групи, знайни и незнайни, известни и неизвестни. Настрана от това всички музиканти бяха на страхотно ниво, публиката също. Концертът беше уникален, много по-добър от повечето, които напоследък се провеждат в България. Но какво ли да обяснявам на мижитурка, която чака шума от събитието да отмине, за да си изкаже жалкото неадекватно мненийце под темата? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.04.2013 18:31:11 отговори + 0 0
сабалтооннн.ужас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.04.2013 13:43:10 отговори + 0 0
трагедия.... особено клавирите на плейбек.... и има хора дето се радват на това..... представям си след десетина години как хората присъствали на тоя концерт ще се тълпят да гледат няква групичка дето свири изцяло от мп3ка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.03.2013 12:01:41 отговори + 0 0
концерта на годината! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.03.2013 11:01:54 отговори + 0 0
Да живеят BGTSC!!!
Никой не е правил толкова неща за феновете и тези групи!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AXEL 22.03.2013 17:30:14 отговори + 0 0
ейййй най-накрая некъде дето знамената ни да се виждат като хората... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

[[[[ 22.03.2013 08:52:04 отговори + 0 0
/'; Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

devil 21.03.2013 21:37:14 отговори + 0 0
концерта беше жесток аз бях и на helloween i gamma ray но определено този на sabaton беше пъти по як Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 20.03.2013 22:16:42 отговори + 0 0
До: Анонимен - 2013-03-20 21:31:25
webmaster@katehizis.com


Много ти благодаря

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.03.2013 21:31:25 отговори + 0 0
popfolk_headbanger - 2013-03-20 18:52:00
И някой би ли бил така учтив да ми обясни как би могъл да се свържа с MetalKatehizis.com За мнения и препоръки, общо казано
***

webmaster@katehizis.com

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


popfolk_headbanger 20.03.2013 18:52:00 отговори + 0 0
И някой би ли бил така учтив да ми обясни как би могъл да се свържа с MetalKatehizis.com За мнения и препоръки, общо казано

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 20.03.2013 18:27:06 отговори + 0 0
Аз бях на трибуните и звука беше ПЕРФЕКТЕН !!! Бих казал, че рядко съм чувал толкова добър звук на концерт...всъщност точно 4 пъти, които мога да ги изброя - HammerFall (2009), U.D.O. (2011), Helloween/Gamma Ray (2013), и този последния на Sabaton

Концерта беше супер, нямаше слаба песен, почетоха всеки един от албумите си. Изкарах си невероятно

А колкото до въпроса на the hellion - 2013-03-19 22:11:21

Бях и на двата концерта, разбих се и на двата, но на Sabaton беше по-емоционално, защото всички знаехме какво правим там. Някак си нямаше баласт.

А Helloween са по-стари, по-известни (засега), по-комерсиални, и половината от публиката беше дошла само заради If I Could Fly (просто е един от най-големите им хитове, не за друго).

Steel Tormentor, I'm Alive, Hеll Was Made in Heaven които Анди изпя супер, така и си останаха нечути от половината посетители.

Затова и публиката на Helloween изглеждаше по-задрямала и изгърбена, въпреки, че беше по-многобройна. Просто беше пълно с чалгаджии - не буквални, а просто хора, които не се интересуват, и знаят по 3 песни от група, твърдейки, че са фенове.

Тъй като такива липсваха на Sabaton - колективния дух сред хората се усети мноооого по-силно и концентрирано.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cu 20.03.2013 17:19:43 отговори + 0 0
Концертът беше страхотен от началото до края,нито грам скука,чудесна емоция,много доволно.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.03.2013 13:14:43 отговори + 0 0
Звука на Wisdom и Elveitie беше абсолютно перфектен. На Сабатон малко се поразвали до окей ниво, защото го усилиха и започна да бумти от време на време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Браян Джонсън 20.03.2013 11:01:08 отговори + 0 0
Сабатон бяха на ниво и отново ни заредиха с много енергия.Arwen ти също си върха!Ревюто ти е като групата,която презентираш-Сабатон-ерудирано,емоционално и право в десятката!Браво!Дано да има повече като теб!Не бих се изказала така ласкаво за HeathenHeart-ревюто и е доста посредствено и лаконично.На всичко отгоре допусна и гаф/за който се извини?!/,но си личи,че писането не е нейното амплоа.Има много да се учи от теб!Бъди все така "нахъсана",Arwen! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.03.2013 10:48:28 отговори + 0 0
И пак я имаше тъпотията с пускането. Уж отвън ни пускат 1 по 1 за нашата сигурност, а вътре затворили вратите, за да се премажем като животни при отварянето им. Голям професионализъм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Anonimato 20.03.2013 10:24:01 отговори + 0 0
Браво за труда!Ревюто на Arwen е перфектно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.03.2013 10:16:04 отговори + 0 0
СС - 2013-03-19 20:17:16
Има нов албум на Jungle Rot, вие със Сабатон ни занимавате?!?

Много важно, слушай си американската шитня и си трай!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

galka 19.03.2013 22:58:32 отговори + 0 0
Еее, крайно време беше някой да хейтне за звука ) К'ъв концерт ще да е т'ва, инак... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gal 19.03.2013 22:51:46 отговори + 0 0
Звукът беше просто отвратителен, разваляше ми целия кеф от групите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


the hellion 19.03.2013 22:11:21 отговори + 0 0
Който е бил и на двата концерта - Hellowray/Gammaween и Sabaton, нека сподели кой от двата му хареса повече. Аз твърдо залагам на втория!

Тези шведци са супер типове и без да имат претенции за световна класа, ми направиха деня! Да, другите две групи са абсолютна класика в метъла, но тази тяхна изява ме доведе до... прозявки. ОК, видях Кай и Вайкат да се усмихват един на друг накрая, но толкоз.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HeathenHeart 19.03.2013 20:46:39 отговори + 0 0
@Ensiferum, моя е грешката, Arwen няма вина. Стана гаф. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

СС 19.03.2013 20:17:16 отговори + 0 0
Има нов албум на Jungle Rot, вие със Сабатон ни занимавате?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arwen 19.03.2013 20:11:41 отговори + 0 0
Впрочем аз бях там от самото начало на концерта и също не съм чула Wasted years... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arwen 19.03.2013 19:13:53 отговори + 0 0
Ensiferum - 2013-03-19 16:50:05
Кога има Wasted years бе ти беше ли на концерта изобшто а Arwen коога прати ми линк кога я има лелее
Можеш да обърнеш гневния си и неразбираем коментар към колежката HeathenHeart, аз отразявах само изявата на Sabaton
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.03.2013 18:09:59 отговори + 0 0
Страхотен концерт ,но Wasted years не я чух !Не вярвам да съм бил чак толкова зле Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

\m/ 19.03.2013 18:06:21 отговори + 0 0
ELUVEITIE!!!!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2013 17:31:46 отговори + 0 0
много са смотания тия братче Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 19.03.2013 17:27:47 отговори + 0 0
Концертът беше страхотен! Получи се яка химия между публика и банди. Организацията беше перфе, въпреки че пак имаше ганьовци дето пушеха.
Wisdom са страшна банда, дано успеят да намерят подкрепа и издават повече албуми. Аз обаче също останах изненадан, че са свирили Wasted years. От сета им имаше 1-2 непознати песни, но тази щях да я разпозная
Не съм фен на Eluveitie, но определено тук ги приемат много горещо. Същата лудница беше, когато подгряваха Korpiklaani. Тия хора от 5-6 години не са спирали да обикалят по турнета, кога почиват...
Sabaton са във върховна форма. Въпреки че последният им албум не ми е сред фаворитите определено се усеща разликата да гледаш банда в рацвета на силите си.
Сигурно е едно, след всеки албум те ще идват отново и отново
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаджиниколов 19.03.2013 17:03:31 отговори + 0 0
На "Home" бе направен първият плах опит за пого.... Опита за пого беше откак излязоха на сцената. Не мога, да разбера, защо любителите на погото не ходят по-назад? Аз съм отишъл, да гледам групата, не постоянно да ме блъскат. И аз се изкефих на групите, обаче по едно време имаше хора, дето бяха на малко, да ядат шамари от много, не само от мен!
Иначе Eluveitie ми направиха страхотно добро впечатление! Преди бях слушал откъсачни песни и не ми бяха харесали, но снощи много ме накефиха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ensiferum 19.03.2013 16:50:05 отговори + 0 0
Кога има Wasted years бе ти беше ли на концерта изобшто а Arwen коога прати ми линк кога я има лелее Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2013 16:32:06 отговори + 0 0
Не "пълни", а "абсолютни" глупости ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Калоян 19.03.2013 16:05:24 отговори + 0 0
Докато не се научат говедата че лактите се държат прибрани в пита, свестен пит няма да има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2013 15:54:18 отговори + 0 0
И трите групи бяха страхотни! Дано дочакаме скоро Eluveitie на самостоятелен концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kazamahamun 19.03.2013 14:44:03 отговори + 0 0
Жестоко! страхотен репортаж, особено завършващата част е много емоционална. Браво на Arwen Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


РЗ 19.03.2013 14:28:12 отговори + 0 0
Анонимен, моля, не се оплаквай от липсата на оплакващи се.

Иначе, нямам думи за концерта... Просто уникален! Страхотни музиканти и страхотни хора бяха групите! Благодаря им от сърце!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но красив 19.03.2013 14:25:39 отговори + 0 0
За втори път господин Glanzmann видя, че родната публика още не се е научила какво е "Cricle pit" Ай дано дано следващия път като дойде феновете да са по добре подготвени ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2013 14:21:48 отговори + 0 0
айде бе няма ли някой да се оплаче че му е било студено или от бирата или че залата не става или квото и да е такова????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liz 19.03.2013 14:08:25 отговори + 0 0
Хаха, да, Snowy е велик! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Az 19.03.2013 13:54:13 отговори + 0 0
Snowy Shaw е институция бе. Тоя е свирил във всички групи навсякъде! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sulfuras 19.03.2013 13:38:47 отговори + 0 0
Този Snowy е голям лудак , заинтригува ме да видя другите му проекти , не съм фен на терион.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зоикс 19.03.2013 12:18:06 отговори + 0 0
Snowy Shaw си е машина а самият концерт нямам какво да кажа просто....beyond amazing Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 19.03.2013 11:00:37 отговори + 0 0
Aa тъкмо се чудех тази сутрин кой беше барабанист Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2013 10:57:48 отговори + 0 0
Какво прави Snowy Shaw зад барабаните на Sabaton?

Замества Robban Bäck, на който се роди дете и временно не свири с групата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 19.03.2013 10:38:52 отговори + 0 0
Какво прави Snowy Shaw зад барабаните на Sabaton?Не знаех, че се е върнал към барабаните?А гласовите му възможности едва ли някой ще оспори.Тоя човек определено не умее да си продава талана успешно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


lion from the north 19.03.2013 10:21:57 отговори + 0 0
Страхотни снимки! Шоуто бе грандиозно!
ELUVEITIE направиха силно впечатление и загряха атмосферата достатъчно за посрещането на машините от SABATON, които буквално вдигнаха залата във въздуха!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 19.03.2013 09:39:49 отговори + 0 0
Лудница, имаше доста приятно сценично осветление за снимки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mahbe 19.03.2013 03:28:00 отговори + 0 0
Мачкай Герасиме! Снимките са епични! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 19.03.2013 01:31:14 отговори + 0 0
Готини снимки, наистина. Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfuras 19.03.2013 01:20:31 отговори + 0 0
Браво на момчето за хубавите снимки ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".