SAINT ELECTRICS представят "горчиво-сладък рок от световна величина"

22 юли 2016, 11:19 ч. 364 / 2 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Една от най-интересните съвременни, български рок групи, с модерно звучене, собствен почерк и енергия - групата Saint Electrics представя последното си парче „Burning Bitter Sour Romance” с черно-бяло, ефектно и секси видео към него. Това е вторият официален сингъл на Saint Electrics (след "Pist Off" от 2014г), с което бандата дава сериозна заявка за високата си класа, подчертава собствен стил и визия, с поглед към световните музикални сцени. Зад заглавието Saint Electrics всъщност се “крият” трима от най-добрите родни музиканти, изключителни професионалисти със сериозен опит зад гърба си. Те са Мирослав Иванов (китари, вокали, кийборд), Гриша Георгиев (водещ вокал и бас), а на барабаните е Деян Драгиев-Даката. През годните всеки от тях е участвал в редица успешни музикални проекти, като: “Сафо”, “Metaфormoзa”, “Funkalero”, група „Портокал", "Матакка“ “Panican Wayasker” и “Babyface Clan”, но тримата са единодушни, че в Saint Electrics се чувстват себе си! Стилът им може да се определи, като rock, indie, alterantive, но всъщност музикантите са “над тези подробности”, постигайки уникален и наелектизиращ собствен стил.

Песента „Burning Bitter Sour Romance” ще бъде част от предстоящият дебютен албум на Saint Electrics с работно заглавие „Keep Me Calm”. Той ще включва 10 авторски парчета - изключително различни в музикално, емоционално, тематично и социално отношение, но със сигурност в основата им ще е истинския здрав rock&roll. Песните в албума са напълно готови и записани (в студиото на “Народно читалище Харманли”) с помощта на Константин Райдовски - рекординг и миксинг, Господин Господинов-Гепи - мастеринг и Росен Захариев-Роко – тромпет, който също участва в някои от тях. Освен страхотно наелектризиращо звучене, „Burning Bitter Sour Romance” си има и много подходящо, стилно, черно-бяло, ефектно и секси видео, което идеално пасва на ритъма и енергията на песента. То е дело на Александър Михайлов - оператор, Поли Герасимова – специални ефекти, Богомил Енчев – монтаж.

Албумът на Saint Electrics се очаква да излезе до края на годината, а до тогава бандата е готова за “близки срещи – горещи” с феновете на качествения рок.
Още тази събота (23 юли) Saint Electrics ще забият на живо авторските си парчета в столичния клуб Swingin’Hall, които определено трябва да се чуят. Началото е от 23.00ч, а входът е 10 лв.

 

 

още за:

Saint Electrics
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


.... 22.07.2016 17:20:42 отговори + 2 1
оффф... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 22.07.2016 11:29:07 отговори + 3 1
Изключително силно се надявам това да не е писано от самата група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 22.07.2016 17:33:25 + 2 1
Е, много ясно, че те са си го писали. Даже изгледах секси клипа, ми то поредната гранде нула на ниския роден рок небосклон Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".