Сърбите THREESOME и ALIEN MUSTANGS от Гърция идват за "Impossible Fest 2015"

22 ное 2015, 23:22 ч. 703 / 7 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Сръбските сърф-рок герои Threesome и гръцките сайк-геридж любимци от Гърция Alien Mustangs ще са част от програмата на тридневния фестивал за независима музика и театър Impossible Fest, който ще се проведе между 4 и 6 декември в ДНК. Това е едно от първите големи събития в новото пространство за съвременен танц и пърформънс в София (в подлеза на НДК).

Изборът на локацията не е случаен. Както и в първото си издание през 2010 г. фестивалът ще „извади на светло“ субкултурни проекти от музикалната, а в актуалното си издание – вече и от театралната сцена. Над 10 са българските музикални групи, които ще се включат събитието като буквално излязат от подземните сцени в София и Пловдив. Между тях са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn’t Frogs, RaJa & Илияна и други, които предстои да бъдат обявени. Театралната сцена е представена от постановката „Всичкоядецът“ на режисьора Ани Васева и „Саломе“ с автор и хореограф Мирослав Йорданов.

Всеки от изброените се откроява с авангардност и иновативност, противопоставящи ги на съответния музикален или театрален мейнстрийм. Поканата за участие към съответните артистични проекти следва търсенето на пресечна точка между двете изкуства и по възможност техния синкретизъм или междинни форми (като театрална музика, танцов театър, театър на движението и др. ).

Голяма част от музикантите в програмата са с подчертано отношение и връзка с театъра, като например автори на театрална музика, актьори или други участници в театрални проекти. Публиката ще има възможност да се срещне и с известни театрални композитори, носителите на “ИКАР” и “Аскеер” Емилиян Гацов - Елби и Асен Аврамов, които буквално ще покажат как се прави музика за театър.

Всяка вечер (4-6 декември) актьорите в театралните постановки ще заемат сцената на ДНК от 19:30 ч, след което програмата ще продължи с музика.

Билети:
Предварителна продажба: 30 лв. тридневен, 12 лв. за 1 ден.
На място: 35 лв. Тридневен, 15 лв. за 1 ден.
Постановката “Саломе" е с отделен билет от 10 лв.
Организатор е Eberhard. Повече инфомация на: Impossible Fest във Facebook и на сайта на фестивала: www.impossiblefest.com

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Работилница 23.11.2015 03:23:10 отговори + 1 0
Субкултурен, авангарден, иновативен Кажете, не ви ли звучи като тиктакащ сирийски бежанец от авганистан във френското метро? Оспех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".