SATIVA ще подгряват концерта на BLACK BOMBAIM в София на 21 януари

9 яну 2015, 18:52 ч. 468 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

След една изключителна 2014 година, белязана от цели 11 концерта на групи като Sigirya, Windhand, Ufomammut и Crippled Black Phoenix, от Rawk‘n‘Roll започваме 2015 с гостуването на португалците Black Bombaim в превърналия се в наш дом клуб Mixtape 5. Вече можем да потвърдим, че от родна страна рамо ще ни ударят нашите приятели от инструменталната сайкъделик рок банда Sativa.

Верни на традицията да обличаме в оригинална и въздействаща визия събитията ни, от Rawk’n’Roll гордо представяме поредния постер, създаден специално за наш концерт. Автор на плаката е Велина Парапанова и съвсем скоро ще ви посреща на ключови локации в София.

Билети за концерта се продават в мрежата на Eventim на цена 15 лева, като в деня на шоуто и на входа на клуба ще струват 20 лева. Знаете вече, че всеки закупен билет е вашата помощ ние да продължаваме да работим за популяризирането на независимата рокенрол сцена у нас.

Black Bombaim са трио, създадено през 2010 и още с излезлия през същата година дебют “Saturdays And Space Travels” бързо си проправя път до челните места в инструменталната импровизационна психеделия. Албумът съдържа две парчета с продължителност малко под 40 минути и веднага е припознат от критка и фенове като творба на група, криеща огромен потенциал. 2012 е белязана от излизането на “Titans” и участия на редица европейски фестивали, сред които и култовият Roadburn Festival. В България Black Bombaim пристигат след излизането на актуалния “Far Out”, както и след издаването на съвместен фрий-форм сайк/джаз албум със техните сънародници La La La Ressonance.

Sativa са инструментален сайкъделик/дезърт рок квартет, като в групата свирят хора от банди като Center и Млък!. Само преди месец пък барабанистът на Sativa Георги Малчев беше избран от лидера на Crippled Black Phoenix Justin Greaves като заместник на напусналия китарист Karl Demata за трите последни концерта от турнето на британците. В края на 2014 Sativa издадоха и дебютния си ЕР “100 Years After Never“. Автор на концептуалния артуърк на групата е младият художник Теодор Георгиев, който вече трупа актив и с постери за концертите на Crippled Black Phoenix в София и Smallman, Mindown и Nameless Day Ritual в Пловдив.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".