SCOTOPIA представят дебютния си албум с концерт в София на 19 март

16 мар 2023, 08:02 ч. 293 / 11 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Scotopia представят дебютния си албум Cimmerian Red с концерт на живо от сцената на Строежа

Тази седмица е премиерата на Cimmerian Red – дебютния албум на Scotopia, които само преди месец направиха първата си официална стъпка към българската алтернативна рок сцена като представиха първия си сингъл и видео към него - Stockholm. Албумът на бандата ще бъде наличен на 17 март във всички аудиострийминг платформи, а бандата ще го представи на живо в неделя, 19 март, като част от поредицата на Строежа - New Born Sundays.

Мистериозното трио от музиканти, създадено през 2013 г., се превръща от неангажиращо хоби между приятели в безапелационен победител в конкурса “Силата на неизвестните“, организиран от радио Тангра Мега Рок и звукозаписното студио Audioslot през 2021 г. Тогава и там се ражда първият сингъл на Scotopia “Thumbsucker” под зоркото око (и ухо) на могъщия Васко Райков (Odd Crew). В Аudioslot e записан и целият дебютен албум Cimmerian Red с финансиране от Национален Фонд Култура и енергията на Projector Plus. Премиерната дата на албума за всички онлайн платформи за музика е петък, 17 март, но официално албумът ще се материализира в неделя, 19 март, когато ще прозвучи за първи път и на живо в Строежа в София.

Специални гости на този премиерен лайв са софийската банда Out of Muse. В началото съставът им търпи промени, но през декември 2021 достига до формацията, която година по-късно вече е издала и своя дебютен албум – Tвоето име. Тяхната музика е пътешествие през народни и фолклорни елементи, поп, блус и джаз звучене, и дори - по-тежка метъл жилка. Метафоричните лирики разказват истории за лунни слънчогледи, вътрешни монолози и иронията, съпътстваща живота.

Вратите на клуба отварят в 20:00, а концертите започват в 21:00. Входът е свободен, но публиката може да подкрепи групите като закупи техен официален мърч и албумите на младите банди на място в Строежа.

 

scotopia - cimmerian red

scotopia

още за:

Scotopia


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".