Сдружението на промоутърите "Сцена Музика" свиква общо събрание във връзка с промените в ЗАПСП

14 май 2018, 16:43 ч. 1019 / 4 2
пред./следв.

   Българските промоутъри имат частични проблеми с "Музикаутор", тъй като не са запознати с новите изменения и допълнения на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП), влезли в сила от 29 март 2018 г.

   От своя страна "Музикаутор" в момента подготвя изменения в договорите за разрешаване на публично изпълнение по време на концерти и все още не са публикували на своята уебстраница нов примерен договор. Законът постановява нови правила между организаторите на концерти и залите и местата, на които се провеждат събитията, а именно: те ще нося солидарна отговорност за авторските права, ако нямат изискваните по закон документи. Има и нови срокове за представяне на сетлистите и отчетите от концертите. 

   От Сдружение "Сцена Музика" са готови да съдействат и на всички които не са членове на Сдружението относно разяснения по изискванията за организиране на концерти според новоприетите изменения и допълнения в ЗАПСП. Може да се свържете със Сдружение "Сцена Музика" на e-mail: office.musicstage@gmail.com или на тел. 0885 306 444.

   По-долу ще намерите пълния текст на поканата:

Уважаеми колеги, госпожи/господа,

На 29 март 2018 г. влезе в сила Законът за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права:

Указ № 79
На основание чл. 98, т. 4 от Конституциятана Република България

П о с т а н о в я в а м :
Да се обнародва в „Държавен вестник“ Законът за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права, приет от 44-то Народно събрание на 15 март 2018 г.
Издаден в София на 23 март 2018 г.
Президент на Републиката:
Румен Радев
Подпечатан с държавния печат.
Министър на правосъдието:
Цецка Цачева

Уведомяваме ви, че по настояване на членове на Сдружение „Сцена Музика“ и поради важноста на момента на основание решение на Управителния съвет от 14 май 2018 година се свиква:

Извънредно Общо събрание на Сдружение "Сцена Музика” на 21 май 2018 г. (понеделник) от 13.00 часа в гр. София, зала „Лозенец” на бизнес център „Хил Тауър”, ет. 1 (срещу главния вход на „Кемпински хотел Зографски”), бул. „Джеймс Баучер” № 76А при следния дневен ред:

1. Обсъждане и разяснения на изключително важните за бранша новоприети допълнения и изменения в Закона за авторското право и сродните му права, относно организирането на концерти на територията на Република България и по-точно:

- Промените в ЗАПСП - Чл.58, Чл.94о, Чл.94п, Чл.94р:

Чл. 58, ал.1 Кой отстъпва правото за използване на музика при публично изпълнение на музика по време на концерти и други свързани с музика културни събития?

Чл. 58, ал.3 Как и срещу какви документи наемодателя сключва договор за наем на залата или друго място за провеждане на концерт или свързано с музика културно събитие, без да носи солидарна отговорност с организатора на събитието?

Чл. 58, ал.4 Кога се предават списъците с произведения (сетлистове)?

Чл.94о, ал.1, ал.2, ал.3 Как се сключва договор за разрешаване на публично изпълнение с ползвател (промоутър)?

Чл.94п, ал.1, ал.2, ал. 3 Какви документи се изискват и в какви срокове се сключват договорите за разрешаване на публично изпълнение на музика по време на концерти?

Чл.94п1, ал.1, ал.2 Какви задължения има ползвателя(промоутъра) по договора, какъв е формата и сроковете за представяне на документацията от събитието(концерта)?

Чл.94р, ал.1, ал.2, ал. 3 Кой може да иска промяна на тарифа с кой се обсъжда промяна в тарифа, кой утвърждава тарифите, какви са сроковете?
2. Разни

УС на Сдружение "Сцена Музика”

 

  Пълния текст на ЗАПСП може да намерите в Lex.bg.

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Kris 15.05.2018 11:24:09 отговори + 3 0
Я накарайте "Мюзикаутор" да показва документи, че представлява даден изпълнител и да видите какъв цирк става.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Банцер 15.05.2018 09:52:06 отговори + 8 0
Какви са необходимите документи за посещението на тоалетната по време на концерт? Кога се сключва договора с Музикаутор, за да може да пееш заедно с бандата? Солидарна отгорност за публиката, ако няма договор, но пее с бандата. Разрешен ли е хедбенгът или трябва да се плащат отчисления на Музикаутор за ползване на музиката. Какви документи са необходими на публиката, освен билета, за да може да хедбенгва и приглася. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".