SECONDAY са създали водещото парче за филма "Доза щастие" за една вечер

4 ное 2019, 10:24 ч. 1493 / 8 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Водещото парче от саундтрака на Доза Щастие е написано за една вечер

Млада рок група от Ямбол е автор на песента ‘Sweetest Silence’

Няколко дни ни делят от премиерата на първата българо-британска продукция, носеща провокативното заглавие “Доза Щастие”. Историята, вдъхновена от биографичната книга “Падение и спасение”, която разказва за 7 години от живота на младата майка Весела и нейната дъщеря Валя, ще се завърти от 8 ноември по киноекраните в цяла България.

Трейлърът на филма много умело загатва какво да очакват зрителите – много емоции, тежки сцени, любов и малко сълзи. Към тази комбинация може смело да се добави и музиката, която обогатява и уплътнява историята. Основната тема, както в трейлъра, така и във филма, е озаглавена „Sweetest Silence“ и е дело на млада рок група от Ямбол. Георги Георгиев (вокал и китара), Ивайло Борисов (барабани) и Веселин Миланов (бас) създават групата Seconday
(https://www.fb.com/SECONDAYtheBand/) през 2015 година с идеята да свирят истинска рок музика. Оттогава тримата не пропускат възможност за изява, като кандидатстват на различни рок фестивали и конкурси, а в портфолиото им вече има участия на една сцена с изпълнители като WASP, Avantasia, UDO Dirkschneider и българската банда SEVI. През април 2019 издават първото си самостоятелно EP „April’s Uprising”.

Веселин Миланов си спомня за деня, в който са получили поканата: “Всичко започна с едно телефонно обаждане в 02:00 сутринта. Помня, че бяхме доста ентусиазириани и почти не спахме тази нощ. Още на следващия ден имахме готова идея, която да развиваме и не ни отне много време да създадем една завършена композиция. Натиснахме жиците и композицията започна бързо да придобива сегашния си вид. Беше вълнуващ момент за нас, защото се чувствахме вдъхновени и развълнувани”.

Автор на текста е вокалистът на групата Георги Георгиев. В него се преплитат темите за любов, сила, раздяла и самота. “Песента е за паралелните светове, които създаваме в нашето съзнание, за да утешим вътрешните си демони в опит да се чувстваме добре, макар и понякога по неправилния път“, споделя Георги.

Премиерата на видеоклипа към Sweetest Silence, създаден под режисурата на Яна Титова и заснет от оператора Мартин Балкански, се състоя днес, а песента вече може да бъде открита във всички познати платформи – YouTube, Spotify, Facebook и др.

В саундтрака към филма попадат и песни на изпълнители, като Placebo, Hayes & Y, Jin Monic, Рут Колева, Хилда Казасян и Васил Найденов. Продуценти са bTV Studios и No Blink Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.

„Доза щастие“ тръгва по кината от този петък - 8 ноември.

 

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


тан 4.11.2019 11:43:32 отговори + 10 2
Български филм с българска музика на изгряващи български банди... кой по дяволите дава палец надолу?! Буквално няма нищо негативно в тази новина... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 4.11.2019 11:54:44 + 5 6
Отговора на въпроса ти се намира в началото на коментара ти- "български филм" . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тан 4.11.2019 13:49:20 + 5 2
Съвременното българско кино си е вдигнало новото. Има доста готини филми през последните години. Е, не са холивуд, но си имат собствен чар. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".