SEPTICFLESH ще свирят в София на 17 февруари

12 дек 2023, 11:38 ч. 1738 / 21 9
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Имаме удоволствието да ви съобщим, че след шеметното шоу, което спретнаха миналата година заедно с Hypocrisy, гръцките дет метъл ветерани Septicflesh се завръщат в България за един по-специален концерт.

Шоуто ще се проведе на 17 февруари 2024 г. в клуб Joy Station по наша покана и не е част от турне на групата.

Главен герой на вечерта ще бъде актуалният албум на бандата ‘Modern Primitive‘, който излезе през май миналата година.
Албум номер единадесет на групата, който е и първият им чрез Nuclear Blast, е не по-малко сложен в областта на композицията и лириката от предишните им творби. Но този път те се фокусират по-силно върху посланието и темата, която се засяга с музиката и стои зад нея.

„Заглавието е импулс за мислене, не е особено очевидно“, казва Sotiris Anunnaki V. С това бандата иска да насърчи хората да мислят и да разгледат по-отблизо мотивите, които Septicflesh разглеждат. „Това обаче не трябва да изненадва феновете, които са запознати с нашата музика от известно време," казва Сотирис с усмивка. "Ние предоставяме на нашите слушатели толкова много храна за размисъл в музикално и текстово отношение, че не би трябвало да е трудно за тях да уловят уликите в по-голяма картина."

Това, което е забележително при Septicflesh и далеч не е правило, е приемствеността и надграждането при всеки следващ албум. Винаги са включвали лирични елементи, които се основават на противоположности. Например, идеята за рая и ада, доброто и злото или развитието и унищожението, често е била метафоричен образ на послание в текстовете на групата. Тези социални теми се засягат и в ‘Modern Primitive и дори отчасти се подходи критично към тях.

„Чувствам, че носим отговорност“, казва Сотирис. „Ние не сме група, която се занимава само с теми като цивилизация, по-нататъшно развитие и разрушение, но също така се приемаме като мислители: всичко, което оставя силно впечатление у нас, намира своето място в нашата музика. Това е съвсем естествено, особено във времена като тези, които са толкова трудни за всички нас.”

Очакваме с нетърпение датата 17 февруари, за да можем да чуем повече от тази творба на живо, както и класически стари парчета.

Билети за концерта на Septicflesh на 17.02.2024 г. в клуб Joy Station са в продажба в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“), касите на магазини „Фантастико“, както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ на цени от:
- 50 лв. промо за първите 50 билета, закупени от мрежата на Bilet.bg
- 60 лв. до деня на концерта
- 70 лв. в деня на концерта
* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител

 

septicflesh



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Човекът Пентаграм Жоро 2.01.2024 14:59:01 отговори + 1 0
К за SME,

и за анти-елека.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята На Смъртта. 14.12.2023 17:17:17 отговори + 4 1
Септик флеш в ДжойСтейшън?!? Абсолютен майтап! Бях там на Paradise Lost и, ей Богу по-отвратителен звук през живота си не съм чувал! Беше катастрофално зле. Имах огромното желание да отида и на COF обаче ще пропусна. Кофти клуб, кофти сцена, кофти място на клуба... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 15.12.2023 12:30:33 + 3 0
Да не беше ок навсякъде но беше перфектен звукът до sound engineer-ите. Да си знаеш следващият път стой близо до тях а не пред сцената :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

П.Р. Славейков 13.12.2023 08:53:31 отговори + 3 8
Сърдитко Петко - празна му торбичката.
Все ще намери за нещо да се начумери.
Ту му млекцето горещо, ти пък друго нещо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 12.12.2023 17:22:07 отговори + 4 0
Малии топ новина! За 4-ти път ще ги гледам тези! 2011 с Амон Амарт и Aild ми станаха любимци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 12.12.2023 15:53:24 отговори + 12 2
Добра новина, обаче като видях залата и организатора, мина ми желанието за ходене. И докато залата е субективно, защото ми е крайно неудобно като транспорт и примерно Mixtape и Пиротска са доста по-добър вариант. То при проумотъра, хубаво нещо не чул за последните му събития. Приятно изкарване на тези, които ще ходят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stinkfist 12.12.2023 21:03:47 + 5 4
Организаторът по какъв начин ще повлияе на шоуто Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mosher 13.12.2023 12:46:06 + 11 1
Stinkfist, например високата цена на билетите, лош подбор на охранители. лош избор на място за провеждане са само сред тези неща, които мен ме дразнят. За дреболии като лошо отношение, хаос в залата, време на започване на концерта и групите и лош звук не говорим... те са маловажни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Обол 14.12.2023 14:14:01 + 7 0
И аз като видя, че са СМЕ и ми се превъртат червата, най-много заради извергите, които избират да "охраняват" и след това заради "еврейщината" им. НО е*ем ти промоутър, бандата е важна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".