DIMMU BORGIR отвориха портите на Ада над Каварна на 15 август

15 авг 2009, 20:34 ч. 1625 / 11 137
пред./следв.
В разгара на лятото - 15 август, в Каварна беше студено. Присъствалите около 2500 души видяха какво означава истински норвежки блек метъл в цялата му зловеща светлина. DIMMU BORGIR и стабилният български съпорт на KOROZY, THE REVENGE PROJECT и SERPENTINE CREATION внесоха мрак в душите на всички, които тази вечер посетиха шоуто на една от най-големите и успешни блек метъл банди от Норвегия.
   Малко след 20 ч. вечерта, първи на сцената излязоха софиянците от SERPENTINE CREATION. Групата, съставена от бивши членове на култовите DESOLATE и DEMONISM заби нахъсано с парчета от актуалния им дебют "Dystopia". Мелодичният и агресивен блек метъл на бандата раздвижи все още рехавата публика пред сцената и подготви феновете за предстоящата касапница.
   Втори по ред бяха бургазлиите от THE REVENGE PROJECT. Момчетата свириха професионално и стегнато, както винаги, разстрелвайки хората отпред с парчета от миналогодишния албум "Through Blood And Ashes" и дебюта "The Dawn Of Nothingness". За пореден път REVENGE доказаха, че са една от най-сериозните и качествени банди в България, която без проблем може да се представи добре на всякакви сцени навсякъде по света.
   Честта да свирят непосредствено преди хедлайнърите беше отредена на добре известните KOROZY. Групата свири нахъсано и злобно и взриви вече многобройната публика с парчета от "Long Road To The Land Of Black" и "From The Cradle To The Grave". Бандата, в чийто състав тази вечер са барабанистът на PAST REDEMPTION Steven и клавиристът на THE A.X.E. PROJECT/DEMENZIA Марин, счупи вратовете на хората с агресивния си звук. Съдейки по реакцията на публиката, крайно време е KOROZY да атакуват феновете си и с нов албум и повече концерти в и извън страната.
   Кратка пауза и около 22.30 ч. мракът осезаемо се сгъстява. Голям трансперант на сцената и зловещи клавирни мелодии възвестяват появата на DIMMU BORGIR. Трудно може да се опише атмосферата, която създава подобна група. Епични парчета като "Progenies Of The Great Apocalypse", "Kings Of The Carnival Creation", "The Serpent Offering" карат стадиона да се разтърси от общия рев на публиката. Барабанист на групата в момента е бившият VADER - Darek Brzozowski, който разбива комплекта барабани с бесни и смъртоносни удари. Silenoz, Galder, Vortex и уникалния фронтмен Shagrath не оставят никакво съмнение защо са група от световна класа. Професионализмът им е безспорен, а присъствието им на сцената е могъщо. Публиката е доунищожена с величественото "Mourning Palace", която предизвиква ураган от мятащи се коси. DIMMU BORGIR донесоха норвежки студ в иначе топлата августовска вечер и показаха мощта на северния блек метъл. Организаторите се бяха погриили за нещо изключително важно за представянето на Shagrath, Silenoz и компания - добър звук и успяха да продължат вече четиригодишната традиция на "Thrash till Death Fest" да успяваме да видим за пръв път в България култови групи от по-тежкия спектър на метъл жанра. Така, към имената на NAPALM DEATH, SEPULTURA, EXODUS и OVERKILL се прибави и това на DIMMU BORGIR. И тъй като първите две банда след Каварна посетиха родината ни отново, можем да се пожелаем това да направят и норвежците.

   До края на този и в рамките на следващия месец в Морската столица на рока ще гостуват руснаците ЛЮБЭ (18 август) и формацията, съставена от бивши членове на RAINBOW, водена от Joe Lynn Turner и с участието на сина на Ritchie Blackmore - OVER THE RAINBOW. Остава да разберм с кого Каварна ще посрещне Нова година и след това погледът ни ще бъде насочен към 2010-а. Ако тя е богата на концертни събития поне, колкото тази година, със сигурност ни очакват само хубави неща.







Коментари   (137)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


метъл манияк 20.12.2011 13:55:23 отговори + 0 0
те са най яките,,и са му любимата банда,,,metal forever Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 28.08.2009 23:17:46 отговори + 1 0
Стига сте му обръщали внимание на тоя Юлиян,че взе да ми лази по нервите,обърна темата за себе си и жена си ...Винаги съм го уважавала заради Rosebourg,ама някой неща си имат граници....
На никой не му пука какво мислите вие с жена ти.Просто ни е писнало от мрънкала след концерти,на вас все нещо не ви е наред.Идва една толкова голяма група,за която мечтаем от деца и пак ще се намерят кусури. Еми стойте си вкъщи и не ни занимавайте!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DarkFortress 27.08.2009 16:46:09 отговори + 0 0
Ами замисли се , щом и "всички останали " ти опонират .. Не ме интересува , 4е не ме харесваш , и не ми се спори пове4е за глупости , ти си като латерна .Бъди щастлив ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Юли 27.08.2009 03:00:45 отговори + 0 0
@"Юли , цитирай точно с какво сме я обидили , щото наистина аз не можах да намеря никъде. Като казваш нещо , поне малко го подкрепяй с факти ..."
--------------------
Ами ето:
"Ходи мрънкай някъде другаде , даже бих ти дал един съвет , ********************,и си пусни Dimmu borgir на слушалки , там може да има по-добра акустика Аман от мрънкала като теб .. и жена ти !!!"

Пък и не разбирам защо ми опонираш, както и всички останали. Аз изказах мнение, което изразява несъгласие с друго мнение и вече настана ебаси спора и обиждането и ебати революцията, ве пидж!?

Що се връзваш? Като не те кефи кво мисля, не те кефи, кво спориш? Никога няма да 'дойда' на твоята. И няма да се съглася и като обидиш и аз ще те обидя, щото не си ми пред ли цето и се налага по нет-а д а го направя, но...

...Защо толкова държиш всички да са съгласни с теб и да харесват мнението ти? Не ти ли е удобно да живееш с факта, че има хора на света, които не те харесват?

Свикни с тая мисъл, по-лесно ще ти е.. иначе трябва си дадеш гъза на всеки, което на теб самия ще ти окаже голям тормоз. Не се хаби за глупости.

И да... на твойте глупости винаги ще възразявам, както си искам. Щото за мен са глупости.

Пак ти правя услуга, че ти обяснявам, щото си човек, който ме е напсувал и ме е обидил, мен и близките ми хора.

Знаеш какво си заслужаваш, така че млъкни! Не ме кефиш! Приеми го! Спи спокойно!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DarkFortress 26.08.2009 18:20:47 отговори + 1 0
Manowar може да са страхотни като музиканти , ама за мен си остават Кралете на позьрството.Нищо лично Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Deathcrush 25.08.2009 17:06:22 отговори + 1 0
Ами да, Блек метъла не е за всеки - така че напълно нормално е да има по малко хора на Блек метъл концерт.
Пък ти си слушай там Мановар ли са, какви ли са - за мен пък те са едни напомпани смешници.
Квит сме
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal Fen 25.08.2009 10:50:46 отговори + 0 2
В Краварна отивам само за MАNOWAR! Тия Димо Бургер ли са, Чийз Бургер ли са, не ме вълнуват. Някви намацани смешници... Имало 2000 души хахахахах. Колко имаше на Кралете през 2007ма бе, блякаджийченца? хахахаах Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DarkFortress 25.08.2009 09:20:18 отговори + 0 0
Юли , цитирай точно с какво сме я обидили , щото наистина аз не можах да намеря никъде. Като казваш нещо , поне малко го подкрепяй с факти ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ahriman 22.08.2009 12:15:05 отговори + 0 0
Концертът беше супер. Все пак мисля, че можеха и повече, но съм доволен. Ще има ли сетлист, че не им наброих песните, ама ми се стори, че изпяха макс 13-14 песни о.О А и снимки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Юли 22.08.2009 01:30:36 отговори + 0 0
"Анонимен - 2009-08-18 13:29:36

Юли от Казанлък ,никой не е обиждал пряко жена ти,тъй че спора тръгва от теб,ама на някой като им е крив света си го изкарват на всеки...."

Не си прав

Казана дума, хвърлен камък - обиждахте я доста Но...

Първата дума, която ме подразни тук, беше написана преди мен и беше "Тъпанари" и дойде от някой си, подписал се Нихаса - и се отнасяше за хората, на които не им е харесал концерта (които бяха определени и като мрънкачи).

Така че не на мен ми е крив света, много си ми е хубав даже, ала се дразня, когато трябва да си тъпанар или там някое друго определение, когато изразиш мнение, различно от чуждото.

Или искаш да кажеш, че след като това ми е любимата група и тя се казва Диму Боргир, задължително концерта трябва да ми е харесал, както е харесал и на теб? Ти чуваш ли се?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


VILIO-CLAYMORE 22.08.2009 01:11:17 отговори + 0 0
Аре,БЕ.....тука няма ли хора/групари,които да не ги интересува въпроса,който "зачекнахме" с МОББИ ДИИП.......???
От страничен ъгъл изглежда,че все едно всяка една българска група не я интересува този екзинстециален проблемен въпрос за бъдещото и развитие, а по-важното за нея/тях ще да е--- да не си разваля отношенията с "промоутърите/организатори/озвучители" само и само в си-ви-то и да пише "някога" свирели на една сцена с....... ИМОРТЪЛ -примерно!!!
ХА-ХА-ХА- ,ХАЙДЕ ПИШЕТЕ ЗА ДА ВИ ЧУЯ /ВИДЯ МНЕНИЕТО ЗА ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.08.2009 16:54:24 отговори + 0 0
Е влез им в положение. И тяхната работа е изморителна. Освен това кой знае, кво може да ги е изнервило баш а финала. Изобщо за държанието им може да си има причина.
Другия път тр да се направи автърпарти
На мен ми е интересно, някой дали ги е издирил после в Каварна...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deathcrush 21.08.2009 16:24:18 отговори + 0 0
Да, ами ако има следващ път наистина ще се надявам да си върна доброто впечатление за тези хорица и се надявам другия път да не ми бяга така, щото ще се караме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bubi 21.08.2009 10:55:44 отговори + 1 0
Разбирам те напълно тъй като един приятел(Данчо се казва,може да го знаеш) също е бил сред хората,които са ги причакали и ми каза абсолютно същото като тебе - че Шаграт се държал като гъз и не се снимал с никого.Той е успял да се снима с Мустис и Вортекс.Просто явно не е било тогава момента...не знам,нямам обяснение за това.В хотела се държаха коренно различно,даже им стана приятно че има заинтересовани фенове.Може би вече са били на градус и в добро настроение Deathcrush, пожелавам ти следващия път да успееш да се снимаш и не се ядосвай защото съм сигурна че като човек иска нещо достатъчно силно,то се случва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deathcrush 21.08.2009 01:09:03 отговори + 1 0
bubi... стига бе!? тва нещо не ми се вярва ама ок ...щом казваш че са ви черпили значи са ви черпили ..дано да е истина! защото аз пък останах с коренно различно мнение са повечето о тгрупата ид а ти кажа доста ме разочароваха след концерта с поведението. Шаграт особено се държа адски груобо и надуто с малкото фенове които го бяхме причакали точно на мястото от където излизаха след като слязоха от сцената... въобще с две думи мн надут ми се стори, много бързаше, с никой не пожела да се снима и ни подмина като пътни знаци!
Сори за скептиизма обаче след като така се държа с нас наистина ми е трудно да ти повярвам като прочетох че си взела и автографи и т.н. точно от хората, които ме подминаха и се държаха саможиво с всеки опитал се да ги спре!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DirtyDream 20.08.2009 18:21:50 отговори + 0 0
AXAXAAXAXAXXAAX! ША СА ГЪТНА... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bubi 20.08.2009 12:29:53 отговори + 1 0
След тоя концерт мога да умра щастлива!От събота насам не мога да сваля усмивката от лицето си!Беще невероятно и си струваше всеки изминат километър от Германия до Каварна.Беше като някакъв сън от който не исках да се събудя.След концерта успях не само да взема авотографи от всички и да се снимам, но и пичовете ни почерпаха с бира(мен и приятеля ми) и се държаха с нас не като с досадни фенове а като с приятели ))) Велико!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Odin 19.08.2009 16:05:04 отговори + 1 0
Аз и басиста ни си говорихме с Тома преди и след Димо. Беше бит. Приятелката му му почистваше раните. Беше пил доста. Говорихме много време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Немиибе 19.08.2009 13:45:34 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=OSJ8PXti514
Rеvenge поне не са махнати
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Анонимен - 2009-0 19.08.2009 12:06:56 отговори + 0 0
This video is no longer available due to a copyright claim by Direct Management . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пия-Ракия-На-Поразия 19.08.2009 09:07:12 отговори + 0 0
ЕЕЕ знаех си аз че са изкефили на публиката!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.08.2009 00:51:07 отговори + 0 0
Вземете тези клипове !
http://www.youtube.com/watch?v=7Gsw0ZIjfdA&feature=channel_page

http://www.youtube.com/watch?v=UuJSsXiDkTc

http://www.youtube.com/watch?v=EJl0NyUIPQE&feature=channel_page

Наздраве!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Случаен 18.08.2009 21:51:23 отговори + 0 0
Здравейте,мислех дали да пиша или не,но реших,че хората които са били на концерта и не са мрънкала,като всеки средностатистически фен на каквото и да е в България-от чалгата до метъла,имат право да чуят това.Аз лично нямаше как да бъда в България за концерта,но пък разбрах следното днес от източник по-достоверен,отколкото някой в тоя целия сайт или форум в момента може да извади.Иде реч за следното-Боргир са останали адски доволни от концерта!Българската публика е наредена от тях след (дори ДО) южноамериканската.(Всеки,който е запознат и е бил там може да се чувства само пласкан)Много са доволни от организацията и звука.Така,че аз лично съм горд с организацията и публиката и се радвам за и на всички хора,които обичат и знаят как да се наслаждават на концертите!Това инфо е за тях.Другите,дето никога няма да са доволни ги съжалявам по-скоро... Със здраве!
ПП: Няма нужда да се хбите с отговори на това изказване,шанса да погледн апак тука са малко. Надявам се само хората,които са доволни от концерта да са доволни и от тази вест.Тя е за това,а от къде е информацията също няма да коментирам.Всеки е свободен да вярва или не...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

VILIO-CLAYMORE 18.08.2009 18:25:40 отговори + 0 0
Мисля,че така трябва да отговаря/подкрепя с уважение и култура всеки български фен родните си групи.Безпристрастно в някои случаи,даже да не им е фен. Пък и ако щете,само защото сме обикновени хора/личности.Поздрави и на теб от групата ни.Успех!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Evil14 18.08.2009 17:55:55 отговори + 0 0
кога ще качите още снимки ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MOBB DEEP 18.08.2009 17:03:53 отговори + 0 0
Мерси за отговора. Досещам се, че е така. На фестивалите има участници, а не подгряващи и главатари. Или поне така следва да е. Поглеждайте обаче винаги към тези, които ви уважават докато сте горе, и отебавайте за момент всичко останало. Това го знаете, разбира се. Не съм от вашите фенове, но лично съм се убедил, че сте пичове и изпитвате удоволствие от музиката. Успех. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

VILIO-CLAYMORE 18.08.2009 16:39:47 отговори + 0 0
...към MOBB DEEP-ще ти отговоря директно-приятелю!

Именно за това,към краят на въпроса/коментар,съм написъл за някои и доста високопарно звучащо,но пък крайно време да се случи "Вземете си бележка-ВРЕМЕ Е!" /Това означава:/ НИЕ-именно с това се опитваме да се борим /"САМИ СА СИ ВИНОВНИ,КАТО ОСТАВЯТ ДА ГИ ЦАКАТ"/,ама хайде да не ти обяснявам във форумът,как става номерът./а на лично ниво/ Що усилия е коствало (знам/видях) на доста БГ-читави дет и блек групи на които даже не им е отговорено най-културно,че нестават /примерно елементарен и-меил-отговор/,а се ЗАПОЧВА /както си му е и реда/с едни писма,си-ви-та,албуми и....една тишина от ДРУГАТА страна.Ок! Няма проблеми,всеки си прави изводите за другия,НО така наистина си остават "подгряващи" спрямо "главната". А,нали това е фестивал и всеки трябва да е с равни начала/независимо,че сега това са Д.БОРГИР/...явно става дума за нивото,къде сме ние!?! ФЕНЪТ трябва да гледа шоу и забавлява,и да не прави тези разлики след финала. И друго...организаторите трябва за в бъдеще да се позамислят/притеснят,ЗАЩОТО става на въпрос за "едни пари-цена,качество на услугата, от която зависи потреблението в количество/оборот и......реноме-даже,ако щете!!! И ДА НЯМА КОМЕНТАРИ НА НЕПРАВИЛНО РАЗБРАЛИ МЕ!!!
P.S.
Аре пичове,не се пишете "анонимен" /най-вече групарите/ ,а си кажете честно,което ви тежи,за да не страдате вечно по българските сцени.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Diabolus 18.08.2009 16:09:22 отговори + 0 0
Хареса ми sound-a на Боргир. Можеха да изсвирят от Spiritual-a песни ама не би... Малко надути ми изглеждаха Бургията и по-скоро съм съгласен, че дойдоха да отбият номера. На мен лично новите песни не ми харесват така, че не останах чак толкова очарован да не говорим че беше пълно с хора, които очевидно не знаят за какво става дума. Българските групи свириха на прилично ниво. Евала на borknagar i Lu за обективните коментари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

db 18.08.2009 15:59:14 отговори + 0 0
баси колко сте жалки само. по-голямата част от вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2009 13:29:36 отговори + 0 0
ke3jackson ,с Borknagar сте сред най-точните хора тук,шапка ви свалям ! Бях там - дивях,куфях,изхабих всичките си сили и винаги ще помня този концерт,като един от най-великите и невероятните ! Слушам ги също като теб от 2001,и за мен факта че ни посетиха след осем години е достатъчен за огромна радост и нищо,дори плоските коментари тук не може да промени това....Дойдоха и ни смазаха,дано удържат на обещанието да повторят след като излезе новия албум ;-) Сърдечни поздрави от Варна !

Юли от Казанлък ,никой не е обиждал пряко жена ти,тъй че спора тръгва от теб,ама на някой като им е крив света си го изкарват на всеки....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satania 18.08.2009 13:19:32 отговори + 0 0
Прав си. Извинявам се, наистина изказването ми е неадекватно. Миролюбива личност съм, така че не обичам подобни безсмислени заяждания.
Освен това, никога не съм се смятала и не се смятам за повече фен от когото и да било.Камо ли да стигам до високопарност и надменност. Не би ми правило чест най малкото.
Желая ти всичко най, и много късмет!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пия-Ракия-На-Поразия 18.08.2009 13:12:15 отговори + 0 0
ХАхахха
Вие пък как се хващате за една дума.
Много помня какво точно е приказвал
Освен това цитирах, и казах. "Имаше нещо такова"...

Иначе на боргирчу се накефих на маск, на който не му е харесало може да се пробва, да го направи по - добре. Желая му успех.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 18.08.2009 12:28:34 отговори + 0 0
И какво значение има,че в края на 80-те години съм спял омотан с пелени(а и малко неща от 80-те ми харесват),то и shagrath и silenoz са били на 5-6 когато venom са издали black metal,а за mustis да не говорим,така че това изказване беше крайно неадекватно,сега ти може да си прослушала групата с плочи и магнетофонни ленти(за което се съмнявам де,но сега кой съм аз,че да се сравнявам с теб),но не те прави нищо повече като фен от мен,честно казано ми стигаше да излязат и да изсвирят една песен и другото време да ми рецитират христо ботев на норвежки,а и сега като си се кръстила satania,пак ли те прави нещо повече или пък че си вдигнала задника 600 км.,еми аз бях на 40 км. и пак ми беше яко,така че подобни високопарни изказвания,кой какъв фен е бил,че едва ли не от първата репетиция ги харесал/а,вярвал в успеха им и подобни глупости,ги правете пред тези прослушали групата с последния клип(а и харесват само него общо взето),аз сега като един недостижим като фенство(все пак съм ги прослушал едва през 2001-2002, а не с Tusen Vinters..),ще си остана с хубавия спомен,доброто прекарване, мисълта,че покрай това нещо с голямото фенство нещо се обърка и поради факта,че съм малък и недостоен фен в сравнение с теб ще си пусна panzefaust,защото не съм достоен за музика преди това,о,шитове,както каза едно време фенриз Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2009 12:14:34 отговори + 0 0
Концерта в Каварна беше невероятен,но повече аз в Каварна няма да отида никога,заради това че с брат ми сме повишили глас на една забутана уличка дойде полиция и ни написаха актове за нарушаване на обществения ред,а след това имахме конфликт с местни селяндури които ни заплашваха с бой псуваха по нас и викаха за какво сме дошли в тъпия им град.Така че когато отивате в Каварна внимавайте много...PS Тома от MUSIC IDOL беше на концерта,аз говорих с него и той ми разказа че е влязъл в конфликт с местни които са се заяли с него и се е стигнало до бой. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satania 18.08.2009 11:52:31 отговори + 0 0
Влагодаря за поправката на името, допуснала съм техническа грешка!И не, не свирят други хора, само че феновете им са по-толерантни. Като чета, че сега си студент си правя извода, че най-вероятно края на 80-те години, когато тази музика започна развитието си, си спял някъде омотан в пелени.

Как да е. Интересно ми е кога ние ще се отървем от комплексарщината си! И ще се отърсим от синдрома - при нас всичко е най-зле!И в крайна сметка нали смисъла на концерта е да отидеш и да ВИДИШ на ЖИВО любимата си група!Ако ми е до това да ми се чува китарата еди как си или вокала да не пропада ще си ги пусна в къщи на възможно най- добрата техника, която мога да намеря. И изобщо няма да си дигна задника на близо 600км, ще пътувам близо 2 денонощия и т.н.Защо няма недоволен чалга-фен (звинявам се за вметката), защото той е отишъл да види циците на еди коя си и е доволен, че е успял.
Е и аз съм доволна, че чух някои от любимите си композиции на Dimmu Borgir НА ЖИВО!Че ги видях живи и истински! И изобщо не ми пука за нищо друго!!!!!!!!!!!!1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ke3jackson 18.08.2009 10:39:24 отговори + 0 0
Относно "примитивната" песен за "примитивния" фестивал:
Dimmu и в частност Shagarth , както и доста известни групи , обичат да представят песните си. Това "интро" на Puritania се отнася до комплексността на песента като изпълнение (та мелачката всъщност е 2,3 пауър акорда и т'ва е).
За все още не схваналите идеята, друго представяне на същата песен е :
-This is a very catchy and easy song. And I want to see somе serious headbanging on this one!

Между другото, човекът засегнал се от думите им, е изпуснал и втората част от представянето на песента (разбирайте второто изречение, от което всъщност става ЯСНО, за какво иде реч) , но то винаги е по лесно да вадиш от контекста.

П.П. Всъщност Shagarth е в мега грешка като не е научил, че по тези места имаме проблеми със самочувствието , самоопределянето и лесно палим на такива теми - пепел му на устата на пича , другия път да каже че песента е мега сложна и комплексна - може и да ни стане по-хубаво. ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Неверни 18.08.2009 10:26:31 отговори + 0 0
"Примитивна песен, направена за фестивали" - това каза той. Идеята е, че песента не е кой знае колко сложна, да речем, а е направена за живо свирене и куфеене. Толкова ли е трудно да се проумее това и наистина ли има толкова много ограничени хора, питам се аз. А уж метълите са в по-голямата си част интелигентни хора. Както е тръгнало, някой ще изкара че Диму са правили кавър на Primitive Angel Gospoden ))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вакен 18.08.2009 10:00:24 отговори + 0 0
Panzergrenadier - 2009-08-17 20:05:58
Чухте ли Shagrath: „the next is one primitive song for such a primitive festival like this…”

Човекът ни го каза в прав текст....


Комплексите на някои са непреодолими....
Изразът беше по скоро:This next one is a very primitive song - for festivаls like this....Какво ви каза човекът в прав текст?Какво изригна в комплексираните ви сърчица?Ако се обиждате от втората част, първата не е ли обида за тях че свирят примитивна музика?Що ли изобщо се занимавам.
При следващото идване на Диму в България си стойте у дома, за да не страдат нежните ви душици - аз ще бъда там.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ха 18.08.2009 09:52:26 отговори + 0 0
Това за примитивния фестивал може да го е казал не в този смисъл, в който си го мислите Колко са фестивалите на стадион, на които свирят основно блек групи? Каквато музиката, такъв и фестивала, ако ме разбирате правилно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DarkFortress 18.08.2009 09:52:18 отговори + 0 0
За недоволните от сетлиста ето ви сетлист от Metalcamp festival в Словения от 5 юли 2009-а
1. Intro
2. Spellbound (By The Devil)
3. The Serpentine Offering
4. The Chosen Legacy
5. The Maelstrom Mephisto
6. The Sacrilegious Scorn
7. Kings Of The Carnival Creation
8. Puritania
9. Mourning Palace
10. Progenies Of The Great Apocalypse
11. The Fallen Arises
Правете си сами изводи малко ли са свирили и раздали ли са се докрай )

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пия-Рякия-На-Поразия 18.08.2009 09:23:18 отговори + 0 0
Panzergrenadier - 2009-08-17 20:05:58
Чухте ли Shagrath: „the next is one primitive song for such a primitive festival like this…”

Човекът ни го каза в прав текст....

ХАХАХАХХАХАХХА
бе дочух и аз нещо такова.
Ама все пак си мисля че се зарадваха на публиката. Въпрески че са професиолналисти и могат да го изиграят, все пак някак си си личеше. Ама то съвсем ще си проличи, ако се завърнат скоро.
Иначе бяха здрави мамицата им, радваха!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MOBB DEEP 18.08.2009 09:20:37 отговори + 0 0
VILIO-CLAYMORE - 2009-08-18 01:09:15

докато изобщо допълнителните групи по концерти се определят като "подгряващи" или подчинени спрямо "главната". организаторите на подобни събития са си точно на този акъл и затова промяна няма да настъпи. Но БГ групите сами са си виновни като оставят да ги цакат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 18.08.2009 08:42:59 отговори + 0 0
Вие защо си мислите,че като казах за грима(по-скоро отсъсвието му) на mustis(mystis не съм чувал,но друго си е да си блек метъл идеолог,там явно други хора свирят),нещо се е променило,това просто е един факт,който е важен,мен още ме боли врата от концерта,концерта беше разбиващ,отидох,куфях и това е,а и е нормално като един фен,да искам да си закупя нещо по-така и както се казва и аз човек да се почуствам(всеки студент ще разбере,колко трудно се спестяват пари,така че ще си мрънкам,колкото си искам),не смятам,че някой от нас е нещо по-малко от някой фен от германия,където какво се казва боргир му свирят в селската кръчма,а извода си е само един,остана хубав спомен от хубав концерт,след някой друг ден,хич няма да ми пука,нито за разни фанелки,пияници,звук,бг банди,фенове които не знаеха какво правят там,но иначе големи такива се извъдиха по форуми и подобни места,тоалетни,гримове,размер на сцената,сет-лист,автографи,мнението на жената на еди-кой си(както и на някой друг за моето) и тем подобни щуротии,концерта мина,какъвто-такъв Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Юли 18.08.2009 01:51:16 отговори + 0 0
DarkFortress и Нихаса -



Аз поне си казвам кой съм, а не се крия зад псевдоним, когато сипя обиди Нихаса пръв започна да обижда... и то пак зад псевдоним

Така, че някой който ме псува по интернет и не си казва името, е все едно да те нападнат в гръб, което е доста курвенско и не подхожда на уважаващ себе си мъж (и на такива доста съм попадал, така че не ме занима'айте).

Селянията е присъща именно на вас и то си личи

Дребните кучета лаят най-много, ако имате уважение към себе си, ще млъкнете

И да не обиждаме близките си, щото за това нещо знаете какво ви се полага - стига да смеехте да си кажете кои сте. Путьовци

Така че, ако някъде се срещнем и разберете, че съм там, ще ви помоля да не ме занимавате с глупости и да не припарвате до мен, защото хич не ме кефите!

И да не обиждаме близките си, щото за това нещо знаете какво ви се полага - стига да смеехте да си кажете кои сте

Поздрави от Казанлък!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

VILIO-CLAYMORE 18.08.2009 01:09:15 отговори + 0 0
Имам един тъъънък и леееек незначителен въпрос....Та,до кога ще продължава българската практика,подгряващите групи да са със скапан звук?Няма време цял ден за нормален саундчек,та направо на лайн,а?Така е по-лесно,нали!Световна практика е -НЕ ДА ИЗЧИСТВАШ И БАЛАНСИРВАШ /нарочно!/ ОТДЕЛНИ ИНСТРУМЕНТИ КЪМ ПО-ДОБЪР ЗВУК ОТ ПЪРВАТА ГРУПА КЪМ ВТОРАТА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО,ТА ЧАК ДО ГВОЗДЕЯТ /както е у нас!!!/,А ВСИЧКО ДА Е ГОТОВО ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛОТО И САМО ДА СЕ ВДИГАТ МАСТЕР-ВОЛУМЕТА С 20,30,50 И Т.Н. ПРОЦЕНТА ЗА ХЕДЛАЙНЕРИТЕ/което е напълно нормално с цел да се натърти визуално и ушевадно кои са!/От там нататък,както се казва ,който може,си го може!Казвам го това,не защото хейтърствам /просто за по-добро в бъдеще/,а защото от професионална гледна точка е супер обидно за една себеуважаваща се група да си личи, когато нещо не е наред и да свири без онзи хъс на раздаване /те си знаят най-добре/ по сцената!Иначе съм съгласен с по-голям процент от мнението на KE3JAKSON и VALDEMAR -подковалите се бяха много около мен,физическите сили/промени на звука, са си абсолютно закономерни и верни, и това ,което каза Шаграт /в прав текст,директно в очите ни/,си го имам на 1:15 минутното ми лично заснемане с фото-камерата ми.
P.S.
Това си е абсолютно мое лично мнение,като преживял всички тези проблеми достатъчно много пъти.Вземете си бележка-ВРЕМЕ Е!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satania 18.08.2009 00:12:59 отговори + 0 0
Като човек, в чието сърце живее не само музиката, а изобщо идеологията на Black Metal-културата се гордея с факта, че такива групи посещават България. Аз лично съм се кефела на няколко концерта тук. Това са били Behemoth, Marduk, Dark Funeral(които изобщо не са споменати в статията по горе)и разбира се Dimmu Borgir. Вярно не почувствах еуфорията, която ми се искаше, но определено групата или организаторите или мърчандайза или грима на Mystis са ми виновни. Виновна мога да съм си само аз, че не съм успяла да се отдам на изживяването заради лични неща. Така, че вместо постоянно да плюем и да мрънкаме нека сме благодарни, че ги е имало тези моменти в живота ни. Благодаря на всички групи, които свириха на този концерт! И чакам с нетърпение следващия Black концерт в България!
Ave Satan!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 23:44:25 отговори + 0 0
"Неверни"-да,Тома от Music Idol беше там.Аз също лично го видях,но за бой незнам и аз нищо,ха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 17.08.2009 22:57:31 отговори + 0 0
Абе, Metallica fan, ти за пръв път ли ходиш на концерт? Ми че то пияни и надрусани и умрели по земята винаги има. Каква медицинска помощ те гони?! Напили са като талпи и умрели. Ми толкоз им е акъла! Тъпаци! Дали пари, били път до майна си в Каварна и се насмукали като маймуни. Ма техен проблем! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 17.08.2009 22:50:43 отговори + 0 0
Ха, публиката си беше точно колкото трябва - ни повече, ни по-малко.
Обаче много ме развесели с медицинската помощ за пияндурниците. Е това не го разбирам. Да се завлечеш на майната си, да се напиеш като сиво искърско говедо и да пропуснеш шоуто.
Като свърши концерта, имаше 3-4 опиянчени тикви, които спяха непробудно на тревата. Бахти, тъпаците, нямам думи просто.
Единствено, което мен ме подразни, бяха малкото тоалетни. Що бре пичове накарахте хората да чакат на опашка за едното облекчение?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 17.08.2009 22:22:15 отговори + 0 0
Концертът си струваше, но имам няколко забележки. Първо, публиката беше обидно малко. Второ, концертът продължи малко повече от час, т.е. очаквах да чуя много повече - мислех си че Slayer правят най-кратките концерти, но Диму Боргир бият всякакви рекорди. Трето, организацията не беше на ниво, защото още по средата на концерта имаше поне двадесетина души, които бяха проснати на тревата и изглеждаха безжизнени. Би следвало да получат веднага медицинска помощ.

Но важното е, че вече определено сме държава с нормален концертен живот и при нас идват и най-големите групи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


kanwulf 17.08.2009 20:44:14 отговори + 0 0
хаха .. а ти чу ли като Шаграт казва колко си малоумен .. право в очите ти ..

Човекът си г оказва в прав текст
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 20:41:56 отговори + 0 0
верно лииииииии?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzergrenadier 17.08.2009 20:05:58 отговори + 0 0
Чухте ли Shagrath: „the next is one primitive song for such a primitive festival like this…”

Човекът ни го каза в прав текст....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 17.08.2009 19:45:19 отговори + 0 0
Intro
Spellbound
Cataclysm Children
Relinquishment Of Spirit and Flesh
The Serpentine Offering
The Chosen Legacy
The Sacrilegious Scorn
The Maelstrom Mephisto
IndoctriNation
Kings Of The Carnival Creation

Бис:

Allegiance
Puritania
Mourning Palace

Бис:

Progenies Of The Great Apocalypse
The Fallen Arises [outro]
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ke3jackson 17.08.2009 18:39:07 отговори + 0 0
Незнам, но най-вероятно в БГ хората сме винаги начумерени, ядосани, а и същевременно всичко можещи и всичко знаещи, затова сме най-добри в това да правим мръсно на съседчето и да мачкаме и малкото хубави неща които могат да ни се случат.
Аз съм привързан (фен е твърде слабо и обикновенно за това, което Dimmu значат за мен) към тях от момента в който ги чух за първи път, по време в което вълната, която ме носеше имаше съсвсем друга посока. Но само секунди след като Blessings... завъртя на walkmen-a нещо сериозно се пречупи, а това се случи в далечната 2001-ва. От този момент зачаках идването им на родна почва... 8 години по-късно това се случи.

ЕЕЕ няма такъв концерт! Предвид фактите, че сме никои на световната карта не Метъла и предвид фактите обвързани с народопсихологията ни, която основно ни пречи, се случи те да дойдат. И за мен тези хора унищожиха всичко на тази дата. По-прекрасно нещо не се е случвало и скоро няма да се повтори...
За всички които бяха отишли да търсят кусури - радвам се, че сте намерили това което търсите и животът ви е станал по-хубав и светъл.
За всички, които откровенно не знаеха какво дирят там - явно имате много свободно време и финанси.
За всички които се бяха подковали преди мелето да започне - явно винаги правите така, и най-вероятно също сте доволни от себе си, затова и аз ви се радвам искренно всеки път, като видя от вашата порода по концертите - наздраве!
За всички така наречени хейтъри - ами хейтвайте си на воля , то кервана си върви... а вие изпускате много шансове да сте поне малко щастливи , поради прекалена заетост да мразите.

За всички които ЗНАЕХА защо са там и се раздадоха - сърдечни поздравления - надявам се ЗАЕДНО да сме показали, че заслужаваме да ни се случват такива неща и макар да бяхме малко, да сме се справили със тази голяма задача.
За хората пропуснали събитието , искренно се надявам че в последствие ще осъзнаете грешката си (в случай най-вече че сте пропуснали поради вашето лично нежелание/съмнение да отидете, а не поради независещи от вас пречки и причини)
За хората , които организираха събитието - благодарности за най-точният концерт като организация от мноого време насам. Тоноператорите си свършиха работата перфектно, за да докарат неповторимият звук до ушите ни.(за хора мрънкащи по този параграф е добре да си преговорят елементарна физика и да разберат най-после, че ИМА ГОЛЯМО значение къде ще се разположиш преди всичко)
За всички подгряващи банди - благодарности за труда и желанието да ни размърдате (Revenge пак ме разбихе от кеф , но аз така или иначе ви се кефя от доста време )
За Dimmu - ГОЛЕМИ благодарности, за това че дойдохте в нашия малък ад и го направихте по-поносим , макар и пречките с логистиката и граничните простотии. Благодарности ,че останахте професионалисти до край и малко извънредно дойдохте да ни отвинтите главите. Благодарности , за начина по-който го направихте (справка оригиналното DVD , концерта от Wacken 07 - махнете пироефектите и смалете сцената - това беше на Каварна - за който всичко е оттренирано и роботизирано, прочети по-горе за търсачите на кусури). Дано с новия албум догодина отново решите да ни поотвеете я в София , я в Каварна.
И най-накрая да тегля чертата - това си беше изживяване един път и мога само да кажа - ЗА МЕН И ЗА ВСИЧКИ КОЙТО КУФЯХМЕ, ДИВЯХМЕ, ОТКАЧИХМЕ И СЕ УМОРИХМЕ ТОЗИ ДЕН ЩЕ Е ЗЛАТЕН В СПОМЕНИТЕ НИ. За другите по-добре нищо отколкото зло.
Понякога се случват чудеса... WE HAVE BEEN SPELLBOUND BY THE DEVIL...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Вакен 17.08.2009 17:51:01 отговори + 0 0
И на мен ми се стори че грима по лицето на Шаграт е малко неравномерен - на дясната му буза имаше една черта по дебела с 2 милиметра от лявата, и на барабаниста едната палка беше по крива от другата,а пък Mourning Palace я съкратиха с 4 милисекунди спрямо студийната версия......дотук с простотиите.
Сега сериозно.Концертът беше жесток отвсякъде - саунд, сетлист и внимание към публиката.Свириха със страхотна енергия и раздаване.Който не го е видял това - да чете първата част, а който не е дошъл, да си яде ....от яд.Изтървал е много, страшно много. Животът е кратък и когато срещнеш нещо хубаво и дълго чакано - оцени го!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 17:37:04 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=HxAZyzJFJ8A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ACy6o7nEC20&feature=related
А ето и снимки, за които се постара един човек
http://metalbs.com/index.php?n=modules/gallery&album=Concerts%2F2009_08_15-TrashTillDeath_Kavarna&sortby=name&order=asc
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 17.08.2009 16:56:03 отговори + 0 0
Който го е интересувал мърч, намерил го е. Беше вдясно между разливачите на бира.
Аз съм един от тези дето си вдигнаха задниците от София, но тържествено се заклевам, че повече път до Каварна няма да бия. Освен, ако не дойдат Fates Warning, Porcupine Tree или Riverside.
Ако пък Tool дойдат, отивам чак в Дуранкулак, ако решат да свирят там. :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 17.08.2009 16:54:44 отговори + 0 0
Катехизис, излагате се! Пуснете снимки от концерта, както и сетлиста на Dimmu, каквато е традицията след всеки концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 17.08.2009 15:40:20 отговори + 0 0
Аз пък нищо не очаквах - по блек метъл не си падам особено, но концертът ми хареса адски много. Да, малко малко свириха като че ли и очаквах пироефекти, ама няма значение. Беше наистина много добър концерт.
Що се отнася до мърча - мърч имаше и беше на обичайното доста видно място. Кат' сте кьорави и не сте го видели - ваш проблем.
А па на органицацията не знам какво мана й намирате. - Беше съвършена, особено в сравнение с оня шит в Бъргъс предната вечер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.08.2009 15:29:03 отговори + 0 0
http://www.sekta.hit.bg Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Funeral Crow 17.08.2009 15:03:58 отговори + 0 0
Тома и аз го видях, когато се разреди тълпата след края на концерта, ама си беше наред и си говореше и се смееше с някакви негови приятели там. Ако са го били след това не съм присъствал да ви кажа Ама то за никой не е изключено да си изяде боя на такова мероприятие де.....най-малко пък той. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kanwulf 17.08.2009 14:46:47 отговори + 0 0
Да ТОма беше там .. в софия на гарата го видяхме и ни каза " Айде момчета ше се видим на Диму m/ " и после го видях в погото на Ривендж .. обаче да са го били незнам (rofl) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elderane 17.08.2009 14:45:35 отговори + 0 0
Концерта беше невероятен! Тези, които са го пропуснали могат горчиво да съжеляват. На живо се видя защо Dimmu Borgir са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ в жанра. Създадоха неуписуема атмосфера. Единствена забележка към микрофона на Vortex. Поздрави на всички фенове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 14:32:48 отговори + 0 0
абе искам да попитам колко хора на концерта бяха дошли от Варна?И колко софиянци си дигнаха зад*иците за тоя концерт а? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Неверни 17.08.2009 14:31:53 отговори + 0 0
Между другото, носи се слух, че Тома от "М. Айдъл" е присъствал на концерта и някакви са го набили. Някой да знае нещо повече? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 17.08.2009 14:31:47 отговори + 0 0
На който не му хареса концерта, явно е имал много силен махмурлук. Защото аз направо не усетих кога свърши всичко. Мога да кажа, че това беше един от НАЙ-ХУБАВИТЕ КОНЦЕРТИ, правени някога в България. А и нито една от групите, вкл. и DIMMU не се правиха на велики да карат публиката излишно да ги чака. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xXxVampiriaxXx 17.08.2009 13:54:18 отговори + 0 0
Абе, хора, опомнете се малко!Сума ти време чакате някоя група най - после да посети България, а когато това се случи какво става?Вместо хиляди благодарни, че са видели банда от такъв ранг, банда ,която в момента е в апогея си и която са очаквали отдавна, в крайна сметка има недоволни и мрънкащи,готови да се хванат за всяко едно нещо за да се оплачат.. Жалко, че никога не можем да оценим хубавите неща (тук не става въпрос само за концерти, а и по принцип - такъв ни е манталитета явно). Още веднъж - поклон пред Dimmu Borgir, защото си го заслужиха с прекрасния концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 13:50:06 отговори + 0 0
много снимки леле,нямам думи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nihasa 17.08.2009 13:45:39 отговори + 0 0
"Чшшш, алоооо! Жената ги слуша и е един от най-големите им фенове, които познавам! И тя не е доволна, ни от звука, ни от изпълнението, ни от времетраенето му! Разочарована е от Идолите си!, но не я е срам да го каже!

А жена ми е най-великата!!!

Така че, или спри да наричаш хората, които имат различно от твоето мнение, 'тъпанари', или ще ти навра и коментара, и клавиатурата, монитора, мишката и целия комп, където ти се полага!!! Избирай си! Аман от заядливи копелета като тебе!

И 'претенциЙте' се пише претенцИИте - отсега мога да кажа, че си полуграмотен-полуИди*Т!!!

Ама, че ме ядосвате само! "


Съжалявам ако си го разбрал като заждане ,това което съм написал! Не бе6е така! признавам ,че женати е най-великата! Ама от звук явно не разбира! А относно обидите ,които съм длъжен да понеса от теб - е , свикнал съм със селянията ! Няма проблеми! Всичко добро ви желая!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Razor 17.08.2009 11:52:47 отговори + 0 0
Не си падам по блека, Borgir са комай единствената банда, която не просто изтрайвам, а направо обичам. Брилянтна музика!
За концерта - стори ми се много театрален, без емоции и някак си претупан. Имам чувството, че всяко движение, всеки жест бяха планирани, оттренирани и шлифовани по време на безкрайните турнета на бандата. Просто (при мен) не се получи магията банда-фенове, която те кара да помниш и преживяваш отново някой концерт.
Иначе сетлиста беше готин, звука биваше, макар че аз лично очаквах инструментите да са малко по балансирани. С две думи - хубав концерт, който скоро ще бъде забравен :-).

P.S. Не знам защо, но почти през цялото време се сещах за концерта на Judas в София - той беше същата полирана пиеса :-).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 17.08.2009 11:36:44 отговори + 0 0
Анонимен - 2009-08-17 10:54:32
Концерта беше нечовешки добър във всяко отношение-тия които са недоволни си е техен проблем

Точно така...Направо ми писна от вечно оплакващия се народ,и все се каня да спра да чета коментарите след концерти и ще го направя...Не ни стигага злобата в ежедневието и трябва да се драчим помежду си или да сеем обиди и критики по великите групи,които за разлика от нищо не постигналите критици са създали нещо...Музика,която радва фенове от цял свят и събира десетки хиляди хора по концертите...
Какво значение по дяволите има дали Мustis е бил с малко или много грим ? И от къде пък доловихте ,че барабаниста от Vader е надувка ? Стига с тия плоски коментари, отивате на концерта за да се порадвате на група,която слушате от години,която дори в най-смелите си мечти не сме си представяли,че ще видим на живо,тук в нашата страна...Какво ви пречи просто да се радвате и да забравите всички тъпи дребни подробности,които са ви подразнили ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Funeral Crow 17.08.2009 11:35:43 отговори + 0 0
Концерта беше нещо велико, за чието описване ми липсват епитети. От сцената - бликаща мощ, а публиката накара земята да се разцепи и да погълне всички хейтъри!!! Dimmu Borgir са богове! Не съм недоволен в никакъв случай от сета. Мога да кажа кои парчета бих искал да чуя, но това в никакъв случай не е оплакване, а именно:
The Insight & Catharsis, In Death's Embrace, Blessings Upon The Throne Of Tirrany, The Promised Future Aeons, Absolute Sole Right, A Succubus In Rapture..... то май ми се иска да изсвирят всичко Въпроса с озвучаването стои така: Около пулта доколкото разбрах, звука е бил най-добър - логично, спрямо него е прави soundcheck-a. Пред сцената не е толкова добър звука, но пак си беше чудесен и се чуваше всичко чудесно без Vortex. Да ги видиш от първия ред обаче си струва да пожертваш малко качество откъм sound Пак казвам, всичко си беше перфектно, не можем да искаме нищо повече. НА КОЛЕНЕ ПРЕД DIMMU BORGIR!!!! Хейтъре, хвани ме за манивелата!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 17.08.2009 11:25:35 отговори + 0 0
Виждам, че наистина има недоволни, но ми звучат по същия начин, както след концерта на Maiden преди време. Малко свирили, не дали всичко от себе си, можело и други парчета да свирят и т.н.
Аз пък, дето не съм блек метъл фен, се изкефих абсолютно на Dimmu. Дори Theater, които ми са любимци, не ме изкефиха толкова.
Разбира се, всеки е имал някакви очаквания, а сбъднали ли са се те, си е негов собствен проблем.
Чакам ги в София с нов албум!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DarkFortress 17.08.2009 11:24:38 отговори + 0 0
DrynDryn , поздравявам те за този коментар ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DrynDryn 17.08.2009 11:06:26 отговори + 0 0
Искам само да кажа ,че бг публиката е по-зле от циганин на циганска сватба... идеята на повечето от тях е да се напият,сбият и да умрат някъде по тревата.. Честито на всички,които се разпознаха в коментара ми! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 10:54:32 отговори + 0 0
Концерта беше нечовешки добър във всяко отношение-тия коита са недоволни си е техен проблем Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deVille 17.08.2009 10:43:56 отговори + 0 0
Големи! Много големи! Да, пестиха се, да не дават автографи, надуват се и прочие... но направиха грандиозен концерт. Просто смачкаха. Не виждам от тук нататъка какво може да ги надмине. Имах чувството, че ме прегазиха с валяк, почти визическо усещане в стомаха, че всеки момент ще ми прилошее от лавината, която се изсипа. Единствената друга група, която го може по същия начин са Слейър. И още нещо - имам база за сравнение с немски фестивал, на който съм ги гледала. Тук шоуто беше без пироефекти и с по-малка сцена, но за сметка на това много като цяло - и технически, като звук, и като поведение и като всичко. Просто нямаше празно място на тази сцена, всичко - изпълнено до краен предел с музика и мощ. Смятам, че имахме късмет. Разбирам и тези, които не са така очаровани, че нещо им е липсвало, че са очаквали друго... нормално е, но най-вероятно просто ние вече сме различни. Усещането е чисто субективно. А моето е - леле мале......... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Valdemar 17.08.2009 10:18:09 отговори + 0 0
Не смятам, че е правилно някои от вас да си го изкарвате на бг бандите, заради това, че озвучителите, които работиха по звука им явно за първи път виждаха смесителен пулт. Може би трябваше да си извадят тапите от ушите и да отпушат малко презънс-а на Ривендж. На Корози можеха да приберат касите, за да чуем малко повече от партиите на баса например. На мен лично ми писна да ходя на фестивали и да слушам кофти саунд на подгряващите банди. Дали е защото го правят нарочно, за да изпъкне хедлайнера - не ме интересува. Това мисля, че само от техническа гледна точка /визирам разликите в техниката, която използват едните и другите/ ще се усети. Не е необходимо и тонрежисьорчетата да серат допълнително на саунда. Както и да е... добър концерт, малко хора /както се и предполагаше/, прекрасен съпорт от бг бандите /старание, сценично поведение и всичко, което зависеше от тях/. Единственото, за което съжалявам е, че от звездния състав на Боргир можехме да видим и някой от големите им барабанисти, с които са работили, а не надуфффката от Вейдър, но това не аз го решавам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lu 17.08.2009 10:04:43 отговори + 0 0
Боргир определено направиха едно голямо отбиване на номера. Явно като последен концерт не си направиха труда да си дадат малко повече зор. Едвам посвириха по-малко от час и половина, след което буквално почти тичаха до съблекалните. Шаграт не си направи дори труда да се разпише на 3-4 души, които го чакаха пред входа на съблекалнята. Разбирам да бяха 100, ама на тези трима/четирима можеше да обърне внимание и да покаже някакво уважение към така наречение "фен". Боргир определено са на светлинни години от понятието "група на публиката" и са точно в десетката на понятието "комерса е водеща сила" !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DarkFortress 17.08.2009 09:55:04 отговори + 0 0
Юли от Казанлък , жена ти май няма представа нито от звук , нито от изпълнение , щото и аз съм един от най-големите им фенове и мога да кажа 4е всичко си беше на ниво.Ходи мрънкай някъде другаде , даже бих ти дал един съвет , ********************,и си пусни Dimmu borgir на слушалки , там може да има по-добра акустика Аман от мрънкала като теб .. и жена ти !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 17.08.2009 09:26:53 отговори + 0 0
Чаках,чаках,ама никой не каза нищо за това,че mustis беше без грим практически,а мърч, ако реално е имало, защото хората не знаеха за него(поне повечето), а е редно да си е на видно и достъпно място, също има разлика между голям фен и капризен такъв, така че Юли, жена ти може да е велика(за теб), ама нейното мнение не е нищо повече и по-обективно от това на всички други, сега имаше един пич до мен, които постоянно викаше че иска stormblast и каквото изсвиреха, все му беше криво (и затова правеше всичко възможно да пречи на другите около него), сега и аз съм голям фен и са дълбоко в сърцето ми, но концерта не беше точно това, което трябваше да бъде(или поне някои хора очаквахме), добър от всяко отношение, но просто нещо липсваше, а вортекс беше идеален просто, бях почти най-отпред точно пред него, хубаво го чувах, а вратната въртележка на progenies просто беше върха(самото изпълнение на песента си беше върха) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гинеколкога 17.08.2009 08:46:58 отговори + 0 0
Мила анонимна критикарке, ти имаш ли идея въобще защо си била на този концерт, милата тя? Айде друг път да мислиш малко, преди да пишеш, моля Те. Кой от детската градина, кой с нафталин ... май някой е неразположен, чини ми се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

acid_burn 17.08.2009 08:32:55 отговори + 0 0
15.08.2009 20:34:41?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.08.2009 08:20:04 отговори + 0 0
БГ групите бяха под всякаква критика, хората спяха докато те се мъчиха да свирят:
SERPENTINE CREATION - милите момчета...така като гледам, все едно за първи път се събираха да свирят. Дали на децата от детската градина по един музикален инструмент, за да се радват...
THE REVENGE PROJECT - всички казват, че са една от най-успешните български банди, но постоянната промяна на имиджа (визирам MaxPain) не показва нищо добро, това означава, че нямаш концепция. Представянето биваше, в сравнение с първата група, ама много крадена музичка,бе...
KOROZY - ооооо, излязохме, отупахме се от праха, който хванахме залежавайки в гардероба, миришехме на нафталин...Приятели, бъдете така добри и не се показвайте повече на сцена, молим Ви!
DIMMU BORGIR - всъщност за това бях там, ако някой ме попита. Саундът беше на ниво, от време на време вокалите на Vortex нещо не ми харесваха, но може би защото бях застанала на неподходящото място. А Shagrath показа невероятна класа! За съжаление не свириха с очаквания от мен ентусиазъм, определено отбиха номера, както се е изказал един младеж по - долу. Определено свириха малко, но пък сет листа беше невероятен.
FANS - предположенията ми за броя на публиката беше около 5 - 6 хиляди - това не се случи, добре, че не се хванах на бас. Важното в случая беше, че показахме на DIMMU BORGIR , че сме публика на ниво и че определено желаем да ги видим отново!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Юли от Казанлък 17.08.2009 03:27:42 отговори + 0 0
"nihasa - 2009-08-17 00:42:17
Абе стига глупости с това на кой какво не му харесало!
Dimmu Borgir дойдоха смазаха ни със звук, присъствие и сет лист! от там нататък няма какво повече да говорим! И стига с претенцийте и глупостите! Аман от недоволни тъпанари! ТОВА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
-----------------------------

Чшшш, алоооо! Жената ги слуша и е един от най-големите им фенове, които познавам! И тя не е доволна, ни от звука, ни от изпълнението, ни от времетраенето му! Разочарована е от Идолите си!, но не я е срам да го каже!

А жена ми е най-великата!!!

Така че, или спри да наричаш хората, които имат различно от твоето мнение, 'тъпанари', или ще ти навра и коментара, и клавиатурата, монитора, мишката и целия комп, където ти се полага!!! Избирай си! Аман от заядливи копелета като тебе!

И 'претенциЙте' се пише претенцИИте - отсега мога да кажа, че си полуграмотен-полуИди*Т!!!

Ама, че ме ядосвате само!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nihasa 17.08.2009 00:42:17 отговори + 0 0
Абе стига глупости с това на кой какво не му харесало!
Dimmu Borgir дойдоха смазаха ни със звук, присъствие и сет лист! от там нататък няма какво повече да говорим! И стига с претенцийте и глупостите! Аман от недоволни тъпанари! ТОВА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 17.08.2009 00:35:14 отговори + 0 0
Какво толкова се заядохте с тия барабани,не можах да разбера ? Къде сте стояли - до колоните ? Аз си бях пред пулта и мога да кажа,че ги чувах много точно, отчетливо и силно,дори на моменти заглушаваха Vortex... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Панайот Димитров 16.08.2009 23:31:23 отговори + 0 0
А колкото до малкото хора - не е важно количеството, а качеството. Тук всички знаеха за какво са дошли и се раздадоха максимално - куфяха истински. На Меноар дойдоха повече хора, но доста от тях не знаеха защо са дошли, просто чули, че ще свири голяма банда и дошли да гледат сеир. Тези 2 500 човека куфяхме като за 25 000. Аз си загубих гласа и врата. А и най-важното - успях да докопам едно перо от китара - май беше на Galder Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Панайот Димитров 16.08.2009 23:08:32 отговори + 0 0
Концерта беше направо убийствен. Който го пропусна може само да СЪЖАЛЯВА. Бил съм на много концерти, но този направо уцели десетката. Всичко беше невероятно - от Диму Боргир до публиката. Вече мога да умра спокойно - дойдох, видях, куфях... Ще ги чакам пак да дойдат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


още един позьoр 16.08.2009 22:46:09 отговори + 0 0
Мда, заради такива като тебе :} Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен(алкохолик) 16.08.2009 22:32:37 отговори + 0 0
Много малко хора бе :о Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

-- 16.08.2009 22:06:48 отговори + 0 0
Някой може ли да напише сет листа по памет поне Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 16.08.2009 22:00:52 отговори + 0 0
Вижте ся, винаги ще има някой недоволен от към сет лист, да искаше ми се да чуя поне още 10 песни, ма щом са решили да са толкова и тези (Имаше Allegiance FFS) тяхна си работа. Аз се радвам че ги видях и че се изкъртих, сет-а беше близко до идеалния за мен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xXxVampiriaxXx 16.08.2009 21:41:05 отговори + 0 0
Евала на Borknagar за написаното!Иначе мога да добавя, че за мен лично си заслужаваше всичко: изминатите километри до Каварна,недоспиването и уморителното чакане още от 4 следобяд - в крайна сметка успях да ги гледам най-отпред и смея да кажа, че Dimmu се представиха блестящо!Озвучаването явно опира до това къде точно си застанал, на мен само ми се губеше Vortex на места, но всичко друго се чуваше идеално Относно сетлиста - винаги има недоволни, но все пак не може да се изсвири всичко, аз ще помрънкам само за Sorgens Kammer II и може би Vredesbyrd,но явно бяха решили да не ни "затормозяват" с парчета на норвежки Но и без тези песни пак беше екстра!Откачих си врата и май изплюх няк'ва сливица xD Надявам се да ги видим пак,защото безспорно са една страхотна банда с величествено присъствие на сцената!Аз ще помня доста дълго този концерт.. поне докато не дойдат пак Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.08.2009 21:33:16 отговори + 0 0
Варна, как ще са свирили час и 15 минути? Излязоха в 22:25 и в 23:40 ги нямаше вече на сцената. Това с приказките и с биса и с какво ли не. "А за Диму Боргир имам усещането че този концерт им беше нещо като последен ден на работа, преди лятната им отпуска." - много добре казано! Не се оплаквам, но можеше да има още изпълнения като - The Insight And The Catharsis, Reptile, Grotesquery Conceiled, The Blazing Monoliths Of Defiance, Blessings Upon the Throne of Tyranny, Vredesbyrd и Entrance! Звукът си беше на ниво, като изключим, че бая се чуваха барабаните. Един казва, че не му били отчетливи, други ги чувал глухо, на мен ми бяха силнички - но това си е мое мнение. Концерта ми хареса много, естествено можеше и повече, но ние никога не сме доволни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 16.08.2009 21:20:20 отговори + 0 0
СЕЧ, СЕЧ, СЕЧ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 20:56:26 отговори + 0 0
супер много се смазах -след концерта не можех да мърдам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 20:51:30 отговори + 0 0
имаше мърч на Диму....видях го
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

-- 16.08.2009 20:25:44 отговори + 0 0
А бе много лошо се разбихме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.08.2009 18:49:48 отговори + 0 0
Авторът явно не е очаквал, че Progenies Of The Great Apocalypse ще бъде бисът на бисовете вместо редовната Mourning Palace. Изненадаха със сетлист този път, макар че много сериозно наблегнаха на 2 албума и особено на новия, което за първи концерт в дадена страна е малко еврейско. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 18:47:16 отговори + 0 0
Моето лично мнение за концерта е че беше на ниво.За звука бих казал , че не беше добре тъй като барабаните не се чуваха отчетливо ( който е ходил миналата година и е слушал добре може да потвърди разликата). Не мога да не направя и един паралел с FAITH NO MORE, които гледах предния ден. Ами тия хора вече така на добра възраст,ами те просто показаха за какво става дума. И за разлика от миналата година на CRADLE OF FILTH тази година звука си беше перфектен с леки забележки за клавира . А за Диму Боргир имам усещането че този концерт им беше нещо като последен ден на работа, преди лятната им отпуска. Няма как да не се изкефи човек на парчетата им , но мисля че можеха да направят малко по-разнообразен сетлист.
http://www.youtube.com/watch?v=B6Uqkcvnkh4
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Acceptor 16.08.2009 18:35:35 отговори + 0 0
Днес се видях с мой приятел който беше на концерта и е заснел целия концерт, като не е снел единствено изпълнението на три парчета което е било без публика към 17 часа и го е гледал през оградата. И аз мислех, че не е имало мърч, но той ми каза, че е имало нещо организирано веднага след входа в дясно за съжаление не съм го видял тъй като и аз исках да си взема нещо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 18:33:05 отговори + 0 0
Рядко има такива обективни мнения за концерти!
Поздравления borknagar!!! Прав си за всичко.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 16.08.2009 18:21:17 отговори + 0 0
На мен лично за броя на публиката, не ми пука, ако ще и 1000 човека да бяха, стига да са хора, които знаят защо на този концерт, пак щеше да ми е яко(даже още повече), тази година беше най-посетеното издания на феста(определено имаше хора,които не знаеха какво правят на подобно събитие,а и такива,които не знаеха къде са), а и имаше много хора, седнали отстрани на седялките(което за мен беше странно) и по земята, също и химически тоалетни почти нямаше (също необичайно за каварна, която още повече потвърждава съмненията ми за някакъв проблем в организацията,защото минали години откъм това отношение беше перфектно), мърч на боргир също нямаше, а бях се надъхал и аз да си взема нещо по-така(ама нц), както и на българските банди нямаше И въпреки всичко това,сета на боргир беше много енергичен и представиха достойно, а и още една странност, комплекта на бг бандите(на корози даже взе да се поразпада,но бързо го оправиха) беще по-голям от колкото на боргир(?)
п.с. ако някой е качил клипове с добро качество да казва, че който е пропуснал да види всъщност за какво става въпрос,а не само някакви словоизлияния
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Acceptor 16.08.2009 18:09:29 отговори + 0 0
Убийствен концерт на Димчо. На който не е присъствал мога да пожелая да присъства на следващото им шоу в страната, защото се надявам пак да дойдат без значение дали в Каварна или в София. Радвам се, че след като гледах Кридъл в Румъния (за съжаление не можах да ги гледам в Бургас) сега присъствах и на концерт на Димчо. Изненадващо този път с апаратурата на организаторите звукът беше перфектен. На тези които не са били на концерта мога да кажа само, че са пропуснали нещо страхотно. Това е група от калибъра примерно на Слейър, която когато, където и пред колкото и да е публика направи концерт винаги ще есупер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 16.08.2009 17:10:05 отговори + 0 0
... и обичайния сетлист (като след всеки концерт) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 17:09:58 отговори + 0 0
Абе катехизис, какъв е тоя репортаж бе? Просто колкото да има нещо за концерта написано на сайта, за да се отбие номера? 15.08.2009 20:34:41 ??? Айде стегнете се де! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 16:18:35 отговори + 0 0
е къде има снимки и клипове? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 16.08.2009 16:12:13 отговори + 0 0
Е, успях да мина 520 км за 5 часа до София, даже сварих на кръчма да отида и да се разпиша с една ракия и две бири - Erdinger наливна, не от онази пиклива "Болярка" дето разливаха снощи.
Сега за концерта. Отидох 30 мин преди Dimmu да излезнат. Не знам на кого не му е харесало шоуто. Наистина, не знам какво друго сте очаквали. Вярно - час и 15 мин., но се размазах от удоволствие. Звукът беше безкомпромисен. Dimmu стояха великолепно на сцената, особено Shagrath. Единствено ми направипвпечатление, че чистите вокали издишаха по някое време, но в крайна сметка на кой му пука. Кръстът и вратът ми ме боляха, когато се прибрах в хотела.
Какво значение има колко била публиката? Еми, по-малко беше отколкото на Theater, но то би било за учудване, ако са същото числа.
Великолепно представление, нямам думи. Ще ги чакам в София с новия албум, че с 1 000 км за 24 ч, в момента съм извън реалността.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


masur 16.08.2009 15:59:01 отговори + 0 0
само на мен ли ми се стори, че барабаните не се чуваха? или съм стоял прекалено близо до една от стените? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 16.08.2009 15:52:09 отговори + 0 0
Тъкмо се връщаме: публика около 2000 души, страхотен концерт на Димму-свириха към час и 15 минути.
Много добър звук. много добро представяне и на Корози.Който е пропуснал, спокойно може да ходи да се самоубива от яд))
m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 15:27:38 отговори + 0 0
Пропуснах концерта, но когато прочетох коментара на borknagar, обективен и лишен от всякакви крайни фенбойски изказвания май не съжалявам толкова много.

Евала, borknagar, ако не беше ти щях да остана с грешно впечатление колко фундаментално събитие е бил "феста"... а май е било поредният, обречен скоро да бъде забравен концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 15:21:01 отговори + 0 0
DIMMU BORGIR отвориха портите на Ада над Каварна на 15 август
(15.08.2009 20:34:41)

Хммм, странно как имат толкова подробна информация за кое как е станало (написана в доста общ вид) при положение, че по това време още Serpentin Creation не са били приключили.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 14:13:39 отговори + 0 0
Много съм доволен! Сетлиста беше куул, звука - също, сценичното поведение - култово!
Иначе от БГ групите според мене Serpentine Creation Наистина минус беше, че хедлайнърите свириха толкова малко време
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Георги 16.08.2009 13:34:23 отговори + 0 0
Евала на borknagar за коментара ревю ! Точно така си беше. Ако някой иска наистина да разбере как е минало да му прочете коментара, а сайта да си пооправи ревюто, че е супер нескопосано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BloodRose 16.08.2009 13:24:35 отговори + 0 0
Няма какво да говорим, Боргир бяха на ниво. Но свириха страшно малко - час и 15 мин, всички очаквахме повече. Саундът беше на ниво, но хората определено не бяха 4000. По - скоро 2000 - 2500, което за Боргир е малко (за сравнение Tarja Turunen при първото си идване в БГ събра 5000 души). Но като публика им харесахме, смятам ,че ще идват пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kooti 16.08.2009 12:41:44 отговори + 0 0
Било е хубаво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 12:06:44 отговори + 0 0
Е, супер сте си изкарали!
Радвам се за вас!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

М16 16.08.2009 11:20:45 отговори + 0 0
В България винаги се спекулира с броя на публиката която присъства на концертите... Това ме навява на мисълта, че просто организаторите искат да скатаят някой друг билет без данъци... Защо никога не се знае точната бройка?!?!?! Толкова ли е трудно??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


гато 16.08.2009 11:15:44 отговори + 0 0
Хубава статия, ама сетлиста къде е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 16.08.2009 10:48:21 отговори + 0 0
Разкошни бяха...Направо ни смазаха ! Неописуемо усещане е да ги видиш на живо...Сетлиста беше перфектен - Spellbound,Mourning Palace,Kings of the carnival creation,The serpentine offering,The sacrilegious scorn,Puritania...Не очаквах да вкарат Indoctrination и направо се разбих като я чух... Озвучаването беше на ниво,само на отделни моменти барабаните заглушаваха Vortex,но като цяло съм адски доволна - зверски добър концерт и перфектна организация...Беше велико! От подгряващите групи Revenge размазаха ... Другите две....тцък...
А чувстото накрая...The Fallen Arises,слабата светлина и огромната тълпа крачеща към изхода,като армия след спечелена битка....Дълго време ще сънувам тази величествена гледка...
Но най-важното е ,че Borgir обещаха пак да дойдат, хареса им ;-)
Наздраве и честито на всички които бяха там ! ;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 16.08.2009 10:46:27 отговори + 0 0
Явно тук нищо никой няма да каже, а репортажа е безхаберно направен, просто сякаш някой вчера чул(по-скоро гледал клиповете)групата за първи път,та аз да кажа: първо сухите факти-имаше към 4000 души, нещо в организация имаше проблеми, сцената беше изненадващо малка за група от подобен ранг(и брой), полицаите груби(за първи път в каварна,изненадан бях), а обещаните минимум час и половина свирня от боргир нямаше, progenies беше едвам-едвам измъчена да бъде изсвирена(но на нея за сметка на това, беше разбиващо, саунда беше изключително мощен,направо нямам думи)и най-голямото мое разочарование, нямаше песни от spiritual(както и от stormblast for all tid, ама за тях поне се знаеше), revenge избиха рибата, a korozy и serpentine...еми да кажем,че едните не са за голяма сцена, а другите трябваха да свирят втори(за корози се отнася), иначе си свиреха момчетата
Dimmu сякаш малко по-скоро бяха "ай да отбием номера" и/или "първо да понапипаме почвата как е",изкефиха се на публиката, направиха определено много добър концерт,но да се надяваме да дойдат догодина,когато ще издават нов албум,повече време да свирят,по-голяма сцена с повече ефекти и по-разнообразен сетлист,иначе песните,които изсвиреха бяха:
от Enthrone- Spellbound(с нея откриха концерта), Mourning Palace, Relinquishment Of Spirit And Flesh
от Puritanical- Kings of the Carnival Creation, Puritania, IndoctriNation, The Maelstrom Mephisto
oт Death Cult- Allegiance, Progenies Of The Great Apocalypse(песента с която закрива концерта,по-скоро последната,която изсвириха де), Cataclysm Children
от In Sorte- The Serpentine Offering, The Chosen Legacy, The Sacrilegious Scorn, The Fallen Arises
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

indimentions 16.08.2009 10:32:21 отговори + 0 0
овчари!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 10:06:01 отговори + 0 0
Аз си мислех, че ще има поне 5-6 хиляди o_O Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


duisternis 16.08.2009 08:39:28 отговори + 0 0
ААА беше много велик концерт ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 16.08.2009 04:41:37 отговори + 0 0
Пропътуваните километри си заслужаваха.Честито на всички посетили концерта,а те бяха не по-вече от 3000 души.Трябва да се види и чуе,не може да се обясни.Звукът беше перфектен.Жалко че миналата година нямаше такъв в Бургас за другите големи Cradle of Filth .Моите фаворити от сета са The Serpentine Offering,Kings of the Carnival Creation и Mourning Palace . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ОТ ЕМИГРАНТ ! 16.08.2009 02:27:15 отговори + 0 0
Много моля,всеки,който е присъствал на този наистина невероятен концерт да сподели,ако е възможно личните си преживявания и впечатления от това ако мога така да го нареча назабравимо шоу в Каварна на Шаграт и компания. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vigrid 16.08.2009 01:14:09 отговори + 0 0
Аз пък бях там!!!! Наистина няма друга такава група, саундът беше невероятен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2009 00:18:50 отговори + 0 0
Умирам от яд, че пропуснах. Дано дойдат пак скоро време... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


тцтцц 16.08.2009 00:04:46 отговори + 0 0
иХХх Много яко иЗглеЖда... :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2009 23:22:56 отговори + 0 0
чифта шипове дето са по краката им са на стойност $280 в сащ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

сиси 15.08.2009 23:20:05 отговори + 0 0
dimmu borgir са за София и то за периода окт. - май!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2009 21:24:03 отговори + 0 0
Аз па получих SMS "tia purvite s4upiha gadomera kopele... posle 6to nqa hora"

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 15.08.2009 21:02:42 отговори + 0 0
Sorry, za latinitsata.
Sigurno niama oshte mnogo hora, shtoto sme doshli za Dimmu.
Az sam v hotela, gledam Everton - Arsenal. Otivam na stadiona sled macha.
Dano ima chitava bira, che sam zajadnial. :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sungrief 15.08.2009 20:58:25 отговори + 0 0
Dae werno kajete kak e publikata Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2009 20:40:23 отговори + 0 0
Разбрах, че нямало нещо много хора, верно ли тъй? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".