Шефът на "BEC": "Цените за AC/DC и "Sonisphere" са ниски, защото целта ми не е да ставам богат от тези концерти"

10 мар 2010, 01:35 ч. 838 / 12 80
пред./следв.
Уговорихме интервюто с шефа на "Balkan Entertainment Company" още на пресконференцията за обявяването на фестивала "Sonisphere" миналия четвъртък, а два дни по-късно - в събота по обед бяхме в новооткрития офис на компанията, за да проведем подробен разговор с г-н Петър Петров за предстоящия концерт на AC/DC в София и уникалния за родината ни фестивал "Sonisphere". Само след още два дни - "стенограмата" на диалога ни с човека, който покани METALLICA два пъти за две година, а наред с тях - и куп други величия, вкл. Голямата четворка на трашметъла и немските звезди RAMMSTEIN, е пред вас.
   Интервюто с Петър Петров се получи изключително интересно и информативно, а е и такова, каквото само "Metal Katehizis" може да ви предостави - НЕОГРАНИЧЕНО по обем, времетраене или каквото и да било. Както знаете, на KATEHIZIS.COM НЯМА лимит за текстовите материали, благодарение на което често ви предлагаме най-пълните и подробни интервюта с музиканти и промоутъри.
   Ако още не се намирате в секция "Интервюта", време е да отидете там сега, защото ви очакват 23 стандартни машинописни страници (без да броим снимките), в които ще разберете повече за това какво е да си промоутър, лесно ли се канят звезди от световна величина и - не на последно място - защо цените на билетите са такива, защо на събитията ще бъдат допускани и деца малко над 10 години и за придружителите на инвалиди няма да е необходим билет. "Целта ми не е да ставам богат от тези концерти", сподели в прав текст пред "Metal Katehizis" Петър Петров, както и че например самите AC/DC не позволяват на организаторите да надуват прекалено цените на билетите за техните шоута.



Коментари   (80)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


redordead 25.03.2010 20:00:48 отговори + 0 0
до живеем в България
===
пич, това, че живееш в БГ и заплатата е малка, какво отношение има към цените на билетите? Има си цени, толкова и толкова за бандата, отделно за органзирането - цената на един концерт организиран в България и в Германия епочти една и съща - там просто организатора ще цка повече пари за общаците - о иначе всички наемат сцена и осветление на едни и същи пари...не мога да разбера какво толкова мрнкате и защо си мислите, че само позьори щели да ходят с на мама и татко парите...например аз работя в офиса ми в стая с 8 човека и всички ще ходят,като всеки сам си е купил билета...за този фест се знае от средата на декември - по 30 лева на сец да беше събирал до края на май ще събереш 180 лева, а има и по-евтини билети.
Не мога а разбера защо си мислите, че ато в БГ сме по-бедни и трябва продукт, който е на световно нивоа е по-евтин тук...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ваското 25.03.2010 12:26:08 отговори + 0 0
Ние от София не си мислим че феста е само за нас,даже през ум неми е минало. Само ще ти кажа че аз бачкам за заплата 400лв. и бих събирал и дал 2 пъти по толкова за да гледам любимата си група.И за сведение има билети и по 59 лв. за 5 велики групи за един ден. За аскети неми говорете защото всеки ходи с GSM за по няколкостотин лева. Ако си фен както казваш от бира и цигари ще спестиш и пак ще отиде. А все пак неми казвайте че Групите трябва да си платят организацията, тока, разчистването на боклука след шоуто ако щете. Всичко това струва ПАРИ. Прав си за доста неща, но да казваш че ще има 120 000 позьора които ще демонстрирват финансовите си възможнжстите е смешно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

живеем във България 24.03.2010 21:30:25 отговори + 0 0
Леле-леле колко глупости изчетох по-долу, та чак ми се доповръща и спрях. И с риск да се повторя ще кажа следното : СПРЕТЕ да давате примери с други държави!!! Ако сравните отношението на минималната работна заплата къмто цените на вапросния фест у чужбина и у нас ще усетите че едно е в пъти по голямо от другото. СКЪПО Е!!! Спор няма. Лесно им е на тези, които не са си цапали рацете с работа да твърдят противното, щоту тати ще плаща, а не аз. И нека скъпи столичани не си мислете че феста е само за вас.ТОЙ Е ЗА ЦАЛА БЪЛГАРИЯ.и Удовоствието да гледаш "велики" групи ти ляга много повече пъти от 180 лв. А това е пречка за много ФЕНОВЕ на музиката. Да прави сте - който има силно желание ще спести от някоя бира или пакет цигари. Но кажете драги как би спестил един аскет по принуда(на който му се ходи не по малко от който и да е било друг на концерт). И с това съм съгласен, че тези цени са добри за тези "банди". И накрая ще заклю4а 4е този фест ще бъде на 70-80% една сбирка от имащи вазможност да платят парите лайняни позъори, а не ФЕНОВЕ. И вече топката отива при групите, които сами си избират пред какви да свирят ( или просто си нямат идеа за ко стаа дума у милата ни Родина)Групите няма да коментирам. Не искам да обиждам(една голяма 4аст от тях и да налагам своето мнение. И нека не забравим МУЗИКАТА ПРЕДИ ВСИЧКО Е ИЗКУСТВО!!! ПП : Извинете ме за правописа и на4ина на изказване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joensuu 16.03.2010 01:47:16 отговори + 0 0
Ами да, 99% от чалгарите са прости, а другият 1% са гадни чалгари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joey 15.03.2010 16:24:18 отговори + 0 0
Ваското - 2010-03-15 11:40:06
ха ха ха, имам един колега той е бесен ЧАЛГАР луд фен на чалгата и ТВ Планета обаче има приятел от охраната и го пускал без пари. Миналата година ми каза че нямало да ходи, защото неговия приятел не бил вече от охраната и той трябвало да плаща цената а входа бил цели 5лв. Аз даже помислих че се базика. А като му казах че аз слушам метъл той ме помисли за луд, а като му казах че и билети за по 100 лв. купуваме той помисли хептен че го ебавам Xa xa xa. На такива хора няма как да им обясниш нито да ги убедиш че са много глупави и назад с матеряла. Иначе билета за SONISPHERE BG примерно може да е за най-евтините билети казвам 100 -120лв. за по хубавите Дабъл ))))))

10X
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ваското 15.03.2010 11:40:06 отговори + 0 0
ха ха ха, имам един колега той е бесен ЧАЛГАР луд фен на чалгата и ТВ Планета обаче има приятел от охраната и го пускал без пари. Миналата година ми каза че нямало да ходи, защото неговия приятел не бил вече от охраната и той трябвало да плаща цената а входа бил цели 5лв. Аз даже помислих че се базика. А като му казах че аз слушам метъл той ме помисли за луд, а като му казах че и билети за по 100 лв. купуваме той помисли хептен че го ебавам Xa xa xa. На такива хора няма как да им обясниш нито да ги убедиш че са много глупави и назад с матеряла. Иначе билета за SONISPHERE BG примерно може да е за най-евтините билети казвам 100 -120лв. за по хубавите Дабъл )))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 14.03.2010 22:33:34 отговори + 0 0
я , някой дето му сес руват скъпи билетите да каже каква трябва да е цената за 1 ден, за да гледа хевън енд хел, антракс, мегадет, слейър и металика - интересно ми е колко сте склонни да дадете? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 14.03.2010 12:56:15 отговори + 0 0
Не, анонимчо, прочетох те достатъчно добре. Освен ако случайно не си друг анонимник, не знам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

angelripper 14.03.2010 00:12:34 отговори + 0 0
абе за Сонисфиър не са евтини...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.03.2010 16:06:35 отговори + 0 0


Май и ти не си прочел внимателно, Тигър. Някъде да съм се оплакал от цените на билетите? И искам да подчертая, че това се налага да го разяснявам за втори път.

А обидните думи, които използваш, можеш да си ги запазиш за хората, които са ти на годините,(като гледам) най-вече на възпитанието и акъла и средата, хайде да кажем и за хората, които са родени там, където и ти.

Само 'петниш' името на прекрасното животно, което си си избрал за прякор.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 12.03.2010 09:58:54 отговори + 0 0
Добре бе, анонимнико, ти кретен ли си или само на такъв се правиш? Че нали с тия цени, КОИТО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКИ, трябва да се платят хонорарите на групите(1.5 млн евро за Metallica, някаква близка до това сума за Rammstein, 150 хил. евро за Manowar и т.н.), да се покрият разходите по организацията и, все пак да остане някаква печалба? Или какво? Искаш промоутърите да работят на загуба само защото на някакъв селянин му било скъпо? `ми не, няма, сори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.03.2010 00:35:28 отговори + 0 0
zZz, на друг си отговарял предния път, 'Анонимен' все пак не е псевдоним, който се ползва само от един човек.

Я пак прочети какво съм написал, понеже никъде не съм се оплакал от цената на феста.

На Тил и Джеймс, колкото им дреме за заплатите тук, толкова им дреме и за заплатите където и да било. Но не те правят фестивала, нито определят колко ще струва билета... абе изобщо не си ме разбрал, но за разлика от теб, няма да обяснявам втори път. Много засегнати, много нещо...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joey 11.03.2010 19:10:50 отговори + 0 0
Леле, колко прости хора има в тази държава. Просто положението е отчайващо вече. Просто ми се реве като гледам какво молоумие, каква злоба се изсипва тук.

Bulgarians are failed experiment.
Walking the path to extinction....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 11.03.2010 18:10:05 отговори + 0 0
в Румъния еднондевния е 75 еврака...
а ако някой казва, че това са скъпи цени за тия банди - значи е болен и жестоко увреден...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 11.03.2010 16:43:15 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-03-11 05:30:38
И билетът щеше да е по-скъп, но пък аз нямаше да дам пари за всяка една от тези групи, а сега съм принуден да ги гледам на куп - коя ми хареса, коя не.

~~~

Вика му се фестивал на това и се предполага, че повечето групи ще се харесат на повечето посетители. Ако не ти харесват - твой проблем.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 11.03.2010 13:09:23 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-03-11 05:30:38:
Бла-бла-бла!
_______________
Съжалявам, обаче цялото ти мнение е абсолютна глупост. Първо и най-важно, не си /принуден/ да гледаш когото и да било. Стой си в провинцията като ти е скъпо, не е трудно.
Второ, отново, ЗА ТЕЗИ ГРУПИ ТАЗИ ЦЕНА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКА. Как ще го разбереш? Отново да кажа, че билетът за ЕДИН КОНЦЕРТ - този на Мадона - беше на подобни цени. Въпреки това стадионът се напълни. Ще минат и без провинциалната ти заплата, не се притеснявай.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

сорегаши - пак... 11.03.2010 11:03:17 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-03-11 05:30:38
Ти добре ли си бе? Кой те е вързал да гледаш групите? Аз примерно като фен на Металика дадох 60 кинта преди две години, сега ако исках да отида, можех да отида и за 80... и да имам бонус 4 групи...
До пред седмица мрънкахте, че няма фестове, сега мрънкате, че много групи, че на стадион.
И к'во го грее Петър Петров заплатата в Дамяново (както каза зЗз)? Човека предлага продукт с дадена цена и който ИСКА го ползва... точка
Мрънкалници!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 11.03.2010 08:59:58 отговори + 0 0
"Анонимен - 2010-03-11 05:30:38
Умнико...... Аз съм в провинцията и взимам пъти повече от средната заплата тук, но наистина повечето хора работят за по 300-400лв."

Здравей отново, интелигент! Сметки до утре ако искаш ми прави. Аз само още веднъж ще ти повторя това, което казах вчера, защото явно или не си го прочел, или не желаеш да го направиш. Така... Нека да пробваме втори път, може и да се получи:
На Хетфийлд и на Тил им е през к*ря колко получавали повечето хора в тучната българска провинция. Техният хонорар заради такива като тях не мърда.
От там нататък си дудни колкото искаш. Цените по-ниски не могат да бъдат и ако не се лъжа за Sonisphere Festival това са най-ниските цени в света. Пък ако ще в село Дамяново и 27 лева заплати да получават.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.03.2010 07:58:17 отговори + 0 0
* ниска Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.03.2010 07:58:01 отговори + 0 0
Умнико - нали той кани и ейсидиси отделно и цената е по-неска

Да са живи и здрави всички комплексари и завистниици, които си мислят че ще накривят кепето на някой с "умните" си коментари
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.03.2010 05:30:38 отговори + 0 0
zZz - 2010-03-10 14:25:28
Анонимен - 2010-03-10 14:07:31
"Ама в Англия заплатите обикновено почват от 2-3 хиляди паунда, а тук в провинцията са по 300-400 лв. Сещаш ли се?"

Той се сеща, ама на Хетфийлд и на Тил им е през к*ря колко получаваш ти в провинцията. Техният хонорар заради такива като теб не мърда.
Сещаш ли се?
------------

Умнико, нека те питам, ако билета беше 200лв, ти би ли отишъл? (не отговаряй, това е риторичен въпрос).

Аз съм в провинцията и взимам пъти повече от средната заплата тук, но наистина повечето хора работят за по 300-400лв.

Освен това, ако имаш малко акъл, би загрял, че Петър Петров - първо: е само говорител на много по-заможни хора и не плаща сам за фестивала, второ: нали се сещаш, че в който и магазин за хранителни и всякакви стоки да влезеш, голямата разфасовка винаги ляга пъти по-евтино от малките?

Да, цените за фестивала са ок, но и много по-скъпо щеше да му легне да покани всяка една от групите по отделно. И билетът щеше да е по-скъп, но пък аз нямаше да дам пари за всяка една от тези групи, а сега съм принуден да ги гледам на куп - коя ми хареса, коя не.

Май устата на такива като тебе малко избързва, после се чудите що ви казват, че сте глупави. Ами чуди се...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joensuu 11.03.2010 04:45:36 отговори + 0 0
"""" Ozzy - 2010-03-10 13:10:52
"soregashi - 2010-03-10 12:48:58
Интервюто е доста добро, дори и да си е мислил отговорите предварително..."

Държа да подчертая, че това не е вярно поради простата причина, че Петър Петров не е видял НИТО ЕДИН от въпросите предварително. """"
--------------------

Това не доказва нищо, понеже човек, който е в публичното пространство и дава интервюта, много добре знае какви въпроси от кого да очаква и си има отговори. То е много ясно, че никой няма да го пита как баба му си прави закваската за кисело мляко, че да го свариш неподготвен.

Не че се намесвам във вашия спор, просто ми стана интересно изказването.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Digger 10.03.2010 22:55:20 отговори + 0 0
paund - 2010-03-10 19:00:15

Калеко алеко направи си труда да прочетеш всички мнения,нещо си объркал рейса момче.Много тъпаци има по света еййййй

И ти май си един от тях...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AryanRocker 10.03.2010 21:17:16 отговори + 0 0
В България се правят достатъчно рок и метъл концерти всяка година, просто в самите стилове има разделения по групи и омраза между феновете. Миналата година на ловеч дойдоха супер малко метълисти и рокаджии от страната (а нали уж сме имали фенове) и то за безплатни концерти на 3 легерндарни банди от старото време. Просто повечето рок и метъл фенове са форумни плъхове които се обясняват по сайтовете как трябва да се прави и какво трябва да се прави, а когато се направи - никви ги няма! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mogul 10.03.2010 20:19:18 отговори + 0 0
Хубаво е, че има хора като него да организирват големи концерти в БГ, единствеоното нещо в интервюто, което не ми хареса, беше изказването за "умрелите" групи....еми точно те пълнат стадиони и големи зали, ако не са те едва ли ще има солд аут шоу организирано от неговата фирма, освен ако не е в някой клуб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


paund 10.03.2010 19:00:15 отговори + 0 0
Анонимен"Пич, май ти си за улево!!! Masters of rock е фест в Чехия и няма нищо общо с Monsters of rock! Капиш?

А иначе става само и единствено въпрос за пари и повече пари...Останалото е прах в очите. "
Калеко алеко направи си труда да прочетеш всички мнения,нещо си объркал рейса момче.Много тъпаци има по света еййййй
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Norum 10.03.2010 17:54:10 отговори + 0 0
Каква рок нация сме ние....пълна измислица е това..един стадион хора не прави рок нация....и половината от тях щракат с пръсти в свободното си време... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 10.03.2010 17:46:30 отговори + 0 0
Металика-фен-човече, ако и при тези групи има "слаб интерес", значи или ние сме сбъркани или трябва да се простим със славата на рок-нация!) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Norum 10.03.2010 17:44:28 отговори + 0 0
Колкото големи са групите или събитията споменати в новината, толкова големи са и простотиите под нея! Вие откачихте с тези коментари... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 10.03.2010 17:39:08 отговори + 0 0
Страхотно интервю,браво на Петър Петров!!! На който не му харесва организацията,да си стои в къщи!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metallica fan 10.03.2010 17:26:50 отговори + 0 0
Много е важно да се съберем достатъчно хора на Sonisphere, защото е ясно, че при слаб интерес следващите две години няма да дойдат други величия или изобщо може да го няма фестивалът. А това, че е по-добре фестивалът да не е на стадион, е очевидно, но си мисля, че все още в България ще е трудно да се създаде необходимата инфраструктура, за да се провеждат мащабни концерти извън стадиони.
И последно - благодаря на г-н Петров за това събитие, което ще осмисли цялата ми година (а също и за AC/DC), но изказвания като това че той не искал да стане богат от концерти са си чист и ненужен популизъм
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocky 10.03.2010 17:24:33 отговори + 0 0
Ееееййй... баси разбирачите са ке къбрали тука. Секи мрънка за нещо. Искаме концерти - получаваме ги. И аз искам да слушам Rolling Stones пред нас.. ама не става нали.. Що не вземете да станете сички едни промоутъри, че да ги "светнете" тия как се прави фест с 70 банди дето сяка от тях BLUE BOX им се струва като стадион... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 17:08:03 отговори + 0 0
Не става въпрост за това.

Просто Ди Си са най-скъпата рок група въобще. Билетите в чужбина се продават за МИНУТИ.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AryanRocker 10.03.2010 16:50:37 отговори + 0 0
Цените са наистина добри, за такива световно известни банди, само е интересн осравнението - metallica, slayer, megadeth. anbthrax, heaven and hell с AC/DC явно тези 5 банди заедно са велики колкото DC за това са с еднакви по цени билети, наистина мн яко сравнение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 10.03.2010 16:35:16 отговори + 0 0
"Тигър - 2010-03-10 16:24:57
Добре бе, да му се не знае, за Мадона билетите бяха между стои двеста лева."
Не. На Мадона билетите бяха между сто и ТРИСТА лева.

"Тигър - 2010-03-10 16:24:57
На някой му било скъпо, на друг му пречели Самовар, на трети нещо стадионът, четвърти не му вярвал на Петров."
Той човека добре си го е казал: като не ив харесва - стойте си у вас!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 10.03.2010 16:24:57 отговори + 0 0
Добре бе, да му се не знае, за Мадона билетите бяха между стои двеста лева. Сега за същите пари гледате ДЕСЕТ групи от световна величина, две от които надали са много по-евтини от нея. И това ако са високи цени, аз съм лъв. Да му се не знае... Ходенето по концерти и фестивали не е задължително, на който му е скъпо или не може да отиде по друга причина, да не ходи. Лесно е. Знам от опит.

На някой му било скъпо, на друг му пречели Самовар, на трети нещо стадионът, четвърти не му вярвал на Петров. @#$% и идиотщините, честно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 10.03.2010 16:21:39 отговори + 0 0
"А иначе става само и единствено въпрос за пари и повече пари...Останалото е прах в очите."

боже, най-сетне някой схвана есенцията :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 16:05:41 отговори + 0 0
paund - 2010-03-10 14:43:43
ili ???Някой не е в час мисля,а относно мрънкащите-който не му харесва да не се гъчка на стадиона,аре у лево....

Пич, май ти си за улево!!! Masters of rock е фест в Чехия и няма нищо общо с Monsters of rock! Капиш?

А иначе става само и единствено въпрос за пари и повече пари...Останалото е прах в очите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

paund 10.03.2010 14:43:43 отговори + 0 0
Masters of rock ili Monsters of rock???Някой не е в час мисля,а относно мрънкащите-който не му харесва да не се гъчка на стадиона,аре у лево.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 10.03.2010 14:33:36 отговори + 0 0
Ква Банкя , все едно вече разпродадохме концертите на Националния ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


zZz 10.03.2010 14:25:28 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-03-10 14:07:31
"Ама в Англия заплатите обикновено почват от 2-3 хиляди паунда, а тук в провинцията са по 300-400 лв. Сещаш ли се?"

Той се сеща, ама на Хетфийлд и на Тил им е през к*ря колко получаваш ти в провинцията. Техният хонорар заради такива като теб не мърда.
Сещаш ли се?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 14:07:31 отговори + 0 0
"Справка - в Англия този фест струва 150 паунда, което е над 300 лева... " Ама в Англия заплатите обикновено почват от 2-3 хиляди паунда, а тук в провинцията са по 300-400 лв. Сещаш ли се? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 10.03.2010 13:33:25 отговори + 0 0
Хубаво е интервюто, мда.
Въпреки че аз след него започвам да си задавам въпроса "Защо, след като на хиподрума в Банкя е толковя готино и има толкова място, целия панаир не е пренесен там?" - В смисъл, за транспорта и метрото е така, безспорно. Може да се стигне и с кола, и с такси, освен това. И именно поради тази причина си мисля, че би било много по-добре там да се прави фестивал, вместо да се гънем като маймуни на тоя стадион два дни поред.
Опитът ми и от разни фестивали по Европата сочи, че се правят на полета или поне в някакви паркове извън града и колкото повече място има за движение напред-назад, толкова по-добре.
Аз например също нямам абсолютно никакво желание да гледам комиксовите герои от Млековар и съвсем сериозно си задавам въпроса къде ще се дявам докато комичната им трупа се изявява на сцената.
Но оставяйки личната ми тотална непоносимост към тях, има и някои други съображения. Стадионът е точно в центъра и когато там има концерт, околните квартали кънтят, а прозорците дрънчат. Което означава, че а) сигурно ще има ограничение на децибелите и б) в полунощ трябва да са приключили, защото бабите ще започнат да звънят в милицията да се оплакват от шума.
Освен това центърът ще бъде затворен за поне два дни (те за някакви кирливи мачове с по 5ооо зрителя го затварят, та какво остава за двудневен фестивал с по 40-50 000 посетители всеки ден), което неминуемо ще предизвика едромащабен транспортен ад в и без това твърде задръстения град.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 13:27:57 отговори + 0 0
Много е смешно, че все пак има хора, които се оплакват за цените. Наистина, за нашите стандарти е скъпо, но другият вариант е просто да няма такива събития? Е, предпочитам да дам 180 лева и да има фестивал, от колкото да си ги кътам (или да ги дам за бира, както най-вероятно повечето биха направили) и да си слушам групите в нас.
И сравненията с други фестове са неуместни - не че нещо, ама има разлика между групи от калибъра на Анал Кънт и групи като Metallica, Rammstein и е съвсем нормално цените да са такива. Вече в музикално отношение вече всеки си има своите предпочитания...
Относно така хваленият Monsters of Rock в Чехия - да, определено цената е ниска и групите са страхотни, но пак само няколко от тях биха могли да свирят максимално на стадиона в Каварна или "Академик", останалите са от ранга, чийто концерти се провеждат в "Блу Бокс", "Христо Ботев" или "Универсиада". Неуместно е да се сравняват с колосанлите банди, които ще сиврят на Sonisphere. И искам да поясня, че не съм фен на някои от групите, които ще свирят на Sonisphere и харесвам много от тези, които ще свирят на Monsters of Rock.
Просто действителността е такава и мисля, че е крайно време да я приемем и да спрем да се оплакваме за щяло и нещяло. :]
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лотар 10.03.2010 13:14:12 отговори + 0 0
Има ли връзка между Сатаната и метала? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Поп Груйо 10.03.2010 13:12:20 отговори + 0 0
Чада мои, от интервюто всичко стана ясно - мановар ще участват, защото искали Марсел Аврам да им върти бизнеса в Европа...Еврейска работа, да го ева!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 10.03.2010 13:10:52 отговори + 0 0
"soregashi - 2010-03-10 12:48:58
Интервюто е доста добро, дори и да си е мислил отговорите предварително..."

Държа да подчертая, че това не е вярно поради простата причина, че Петър Петров не е видял НИТО ЕДИН от въпросите предварително.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 13:05:47 отговори + 0 0
Хаос по-долу го е казал най-добре и съм съгласен на 100% с неговоти изказване!Браво пич,поздралвение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 10.03.2010 12:59:12 отговори + 0 0
Хихи, какво съм аз пред тия 20 000 е хубав въпрос. Дори забавен. Споко, братя, сметка не търся на никой - само спасение ще търся докато Кралете свирят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi @ Йонас 10.03.2010 12:54:37 отговори + 0 0
Ми като си го гледал не идвай на феста бе... баси, никой не ви е вързал да гледате... аз също съм гледал Самовар, и аз не ги харесвам, ама никак и аз се ебавам с това, и аз се чудя защо точно те, но човека даде обяснение, което е задоволително. К'во съм аз и моят вкус пред примерно 20 000 на тоя стадион, които ще си отцепят каските на тази група? А к'во си ти пред тия 20 000. Аре малко съобразителност и уважение и към другите фенове Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


soregashi 10.03.2010 12:48:58 отговори + 0 0
Хора, хора, Metallica и Rammstein са две от най-скъпите и популярни метъл банди в света. Не знам как очаквате билета да е 50 лева. Да не говорим, че и Stone Sour и Alice in Chains също са прекомерно актуални, от къдео и скъпи (вероятно) в момента. За останлите важи същото. Сравнението с някакъв фест в Чехия, на който свирят предимно забити (от гледна точка на масовия фен) брутални групи, които дори нямат особен радио ефир е нелепо. Да, и аз харесвам много забити групи, но няма как да сравнявате техните хонорари и известност с чудовища като тези 10 групи. Колкото и да недолюбвам Самовар, факт е, че в България имат огромна фен база, която ще е доволна да ги види. Ако ще мрънкаме и аз искам още 100 групи, които са по-подходящи от еди кой си. И аз не слушам Мастодон и бих искал някоя любима група, но не може да се угажда само на мен, или само на Анонимния отдолу или 2-ия анонимен отдясно... И на бас се ловя, че който и да се замисли все ще стигне до извода, че цената е адски добра. Справка - в Англия този фест струва 150 паунда, което е над 300 лева...
За DC човека си го каза. Групата има невероятен хонорар, шоуто, което правят също е с огромни мащаби и вие ще ги гледаде за 70 евро от първия ред, а има и възможнот за 30-40 евро... Това ако е скъпо за група от такъв калибър аз съм трамвай. Сега и направете сравнение между DC и Sonisphere... 10 концерта срещу 50 лева отгоре за двата дни... скъпо на найци.
Аз лично дадох 180 лева с кеф. И повече бих дал.
Да, стадиона не е най-предразполагащ за фест, факт, но въпреки това в Каварна си се получава фест и повечето хора ходят заради обстановката, нали?
Интервюто е доста добро, дори и да си е мислил отговорите предварително... няма лошо, докато организира такива концерти на такива цени, по този начин, нека отговаря заучени и печели, заслужава си човека. И по дяволите като вие почнете да правите нещо за без пари тогава критикувайте. Нормално да има печалба от цялата тази работа, и то не малка печалба, защото организацята на подобно нещо сигурно е изключително трудна... помислете.
Да не говорим, че ВЕС са едно от най-добрите БГ промоутъри, а от големите дори и най-добрите.
Та, мислете преди да мрънкате, и не говорете колко е зле организацията предварително... моля.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 12:35:50 отговори + 0 0
"Много ми се иска да започна да налагам по-младите и по-модерните групи. Доста пъти съм говорил по този въпрос с радиостанциите, да спрат да пускат само "умрели" банди, а да обърнат внимание и на новите неща."

Прощавам му, че е бил част от Конкурент заради това изказване.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 10.03.2010 12:28:28 отговори + 0 0
"По-голяма глупост не можа ли да напишеш?! Ясно ти го е казал човека в интервюто - И защо Кейв не е на фестивала, И защо Меноуар са. Чети внимателно и не се прави на интересен."
Зизизи, не се фрустрирай. И ти не слушаш музика, май, щом не схващаш стиловото несъответствие между Самовар и Rammstein. Не ми пука особено дали Ник Кейв е метъл или не - предпочитам да гледам смислени групи и музиканти, а не някакви комиксови герои, които призовават "братята" да "изпият всички бири и да изчукат всички жени на стадиона". Това вече съм го виждал. Два пъти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Diluted 10.03.2010 12:25:19 отговори + 0 0
Страхотно интервю! Браво и поздравления и за двете страни на беседата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 12:12:35 отговори + 0 0
От т СОНИСФИЕР НЕ но от другите да Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.03.2010 11:56:31 отговори + 0 0
Брутал Азаулт - 70 групи - най-скъпа Напалм Дет - 4 000 евро
Сонисфер фестивал - най-скъпа група Металика - 1 милион
Между другото слушам предимно траш, дет и грайнд
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 11:44:18 отговори + 0 0
Някои неща малко си противоречат - хем групите имали твърда фиксирана цена, хем промоутърът предлагал цена и имало пазарлък... А това, че трябвало да пускат Куин с Пол Роджърс хич не се вписваше в останалите приказки.
Иначе не е лошо интервюто.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DOE 10.03.2010 11:36:15 отговори + 0 0
Roswell 47 - 2010-03-10 09:44:57
@Razor-колко от тези 70 групи успя да видиш?а и дори да си гледал всичко не мисля,че групите там могат да се сравняват като фенска маса с тези на Sonisphere.слушам брутална музика,и бандите за новия Brutal са убийствени,но да си кажем истината-тези групи свирят тук в Блу бокс за 30лв, а не на стадион.говорим за чиста посещаемост в Бг така ,че цените са напълно актуални.все пак се определят от хонорарите на групите



точно на този Brutal Assult и аз бях и мога да кажа ,че беше велик фестивал! и евтин! и от тези 70 групи успях да гледам поне 80% , така че не ми разправяй разни глупости!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joey 10.03.2010 11:24:00 отговори + 0 0
Леле колко мъка има в тази България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ХАХО 10.03.2010 11:04:15 отговори + 0 0
За фест-а сте прави,организацията съкс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.03.2010 11:00:16 отговори + 0 0
Напълно съм съгласен с теб Хаос,винаги съм мислил по същия начин че точно така се прави такъв тип фестивал!Ще стане голяма патаклама на този стадион. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaoc 10.03.2010 10:31:02 отговори + 0 0
Доста неудобни или практически въпроси са спестени, като:
- Защо къмпингът е на майната си
- Защо фестът не е на ПОЛЕТО - където му е мястото, а в това ужасно затворено пространство, което при всички положения ще създаде огромни неудобства за присъстващите
- Ще могат ли хората свободно да влизат и излизат от стадиона или ще се налага да стоят от 17 до 23 г да речем без възможност да идат да се изпикаят на нормално място или да хапнат нещо

Не ме разбирайте погрешно, Фестивалът е прекрасно събитие, въпросът обаче е наистина хората да се чувстват ДОБРЕ на него, а не да стискат зъби и да издържат на несгодите, само и само заради любимата група. Фестовете Rock am Ring и Rock im Park, с които Петър дава пример, както и всички знайни и незнайни фестове в Европа са 90 % на полето - представляват един малък град, дори и да са посетени от много по-малко публика. Тоталът, койте нормално се очаква тук - около 100 К публика за двата дена, заслужава малко по-човешки условия, а не да бъте набутан като овце в бетонната чаша.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 10:19:30 отговори + 0 0
не и такива като на флаера по-горе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 10:07:26 отговори + 0 0
И аз ще ходя на двата дни, но стига пък сте се пренвъзнасяли толкоз с тези цени.
Masters Of Rock - 100лв! Без повече коментар. Сами можете да видите колко/какви банди са.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 09:53:43 отговори + 0 0
Естествено, че НЯМА ЛИМИТ и интервютата и статиите могат да бъдат НЕОГРАНИЧЕНИ след като това е САЙТ, А НЕ СПИСАНИЕ! О! Изненада! Няма лимит в много други сайтове, ЗАЩОТО СА САЙТОВЕ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Roswell 47 10.03.2010 09:44:57 отговори + 0 0
@Razor-колко от тези 70 групи успя да видиш?а и дори да си гледал всичко не мисля,че групите там могат да се сравняват като фенска маса с тези на Sonisphere.слушам брутална музика,и бандите за новия Brutal са убийствени,но да си кажем истината-тези групи свирят тук в Блу бокс за 30лв, а не на стадион.говорим за чиста посещаемост в Бг така ,че цените са напълно актуални.все пак се определят от хонорарите на групите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tuuli 10.03.2010 09:40:02 отговори + 0 0
билетите за ac/dc били евтини ли? моляя? xD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Razor 10.03.2010 09:35:15 отговори + 0 0
@Roswell 47
Имаме някаква представа за европейските фестивали. Преди 2 години ходих на Brutal Assault в Чехия - най-интересния за мен фестивал в Европа. Билета беше 45 евро за тридневен фест с над 70 банди. Тази година пак се каня да ходя - билета е около 50 евро за един куп интересни групи, повечето от които едва ли ще видим у нас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 10.03.2010 09:33:32 отговори + 0 0
Йонас - 2010-03-10 09:32:26
"Ама, така е като организаторите на концерти не слушат музика."

По-голяма глупост не можа ли да напишеш?! Ясно ти го е казал човека в интервюто - И защо Кейв не е на фестивала, И защо Меноуар са. Чети внимателно и не се прави на интересен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 10.03.2010 09:32:26 отговори + 0 0
"Имахме възможност да вземем дори и Nick Cave с опция да свири в деня на Rammstein. Само че къде стилово е той и къде са те? Много са различни."
И затова - Самовар. Отново. Страшно обяснение. Да не говорим "стилово" колко са близки Самовар, Stone Sour и Rammstein. Ама, така е като организаторите на концерти не слушат музика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BeerMe 10.03.2010 09:20:23 отговори + 0 0
Roswell, не се хаби, той и човека в интервюто си го е казал: Няма угодия! Ако последват съвета му и вместо да мрънкат си останат вкъщи ще направят голяма услуга на тези, които отиват, за да се изкефят от фестивала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Roswell 47 10.03.2010 08:54:28 отговори + 0 0
как не ви е срам бре.вие за едното потупване по рамото ли ходите на работа?ако е така-елате да работите за мен!естествено че човека печели нещо.това му е РАБОТАТА.да-цените са ниски.ако имахте елементарна представа за чуждите фестивали щеше да знаете. още се чудя как имаме едни от най-ниските цени в европа за концерти.престанете да мислите по малоумния начин ,че стойността от всеки един билет му влиза в джоба като печалба.айде стига сте гледали на др в паницата.който може го може-останалите ще гледаме от към страната на публиката наготово.и ако престанете с типично завистливите си коментари може и да ви хареса Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 08:18:32 отговори + 0 0
"Целта ми не е да ставам богат от тези концерти" - странно!!! В едно интервю самият г-н Петър Петров беше заявил, че е бизнесмен и кани групи, които ще му донесат печалба... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 10.03.2010 08:16:45 отговори + 0 0
Чудесно интервю, което отговори на част от въпросите ми(чисто любопитство). Най-много ми хареса частта за мрънкачите, без който така или иначе не можем.На който не му харесват цените винаги може да си вземе билети за Гърция или Турция. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 07:56:53 отговори + 0 0
това ли са ти нискитц цени Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.03.2010 03:55:07 отговори + 0 0
Много хубаво интервю Браво!
А за интервюирания - много добре премислени отговори.
Не сме съвсем убедени, че си е 'изпял' всичко (колкото и да изглежда така).

Хайде, ако може, направете интервюта и с всички останали родни промоутъри, за да може да сравним кой как ще отговори по същите въпроси и да се опитаме да открием истината там някъде по средата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 10.03.2010 02:44:21 отговори + 0 0
Евалата на човека! Браво и на Катехизис, много интересно интервю. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 10.03.2010 02:37:14 отговори + 0 0
Евала! Благодарим на оргзнизаторите за ПРЕКРАСНИТЕ КОНЦЕРТИ!!! Продължавайте все така да ни радвате! m/...m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 02:06:13 отговори + 0 0
"Целта ми не е да ставам богат от тези концерти"
за малко да ти повервам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.03.2010 02:02:40 отговори + 0 0
СтавАМ!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".