Последно интервю на Ronnie James Dio в България: "Станеш ли легенда, трябва да умреш"

5 юни 2010, 14:47 ч. 3226 / 10 13
пред./следв.
Досега не ни се беше случвало да публикуваме интервю, след като човекът, с когото е разговаряно, е починал. Затова сме длъжни да дадем няколко разяснения по повод на материала, който ви предстои да прочетете. Интервюто е взето малко повече от 24 часа преди новогодишния концерт на Dio в Каварна на 31 декември 2006-а и всъщност представлява пресконференцията, която той даде тогава в един от луксозните хотели на Златни пясъци. Въпросите са задавани от нашия приятел и колега Мартин Николов (в качеството му на журналист от БНТ и радио "Варна"), Ози (в качеството му на обикновен фен), който днес е част от екипа на "Metal Katehizis", както и още двама души, чиито имена за жалост не знаем. Имаме сериозните основания да вярваме, че това е последното интервю, което Dio е дал в България, тъй като при гостуването на Heaven and Hell (отново в Каварна следващото лято), групата нямаше интервюта. Тук е мястото да благодарим на Мартин Николов за това, че е съхранил записа от пресконференцията на "Малкия човек с големия глас", в противен случай днес това интервю нямаше да може да съществува в този му вид. Пълният му текст се публикува за първи път. Част от снимките, както и автографа, който ще видите, са също от въпросното събитие.
   От този приятелски разговор на Dio с журналисти и фенове ще можете да разберете както някои от вижданията и разбиранията за живота на един от най-обичаните вокалисти в света на рока и метъла, така и неща, които той е предполагал, че ще се случат, но в последствие те са станали по съвсем различен начин. И най-важното - както Мартин Николов казва, на тази пресконференция присъстващите видяха и чуха "не музиканта Dio, а ЧОВЕКА Ronnie James Dio". Приятно четене.

   Материала ще намерите в секция Интервюта на KATEHIZIS.COM, както винаги - във вид на уебстраница и като PDF-файл.

още за:

Ronnie James DioDio


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


niki 24.03.2013 13:33:37 отговори + 0 1
най-великия певец на света Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

niki 24.03.2013 13:33:09 отговори + 0 0
имах му всички песни
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

niki 24.03.2013 13:32:17 отговори + 0 0
легенда.най-добрия.върхъ,гадно ми е че почина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

invertedquestionmark 7.06.2010 17:20:16 отговори + 0 0
Легенда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Russell Allen 6.06.2010 21:54:35 отговори + 0 0
да...братко Ланде , велик глас , велик композитор , но за жалост много объркан ум ...За жалост Ronnie вече наистина знае отговора !
R.I.P. DIO
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


crystaleyes 6.06.2010 18:18:08 отговори + 0 0
Велик и същевременно земен и премерен, преди всичко Човек!!! R.I.P., DIO!We rock! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.06.2010 21:42:47 отговори + 0 0
Прекрасно интервю! Още веднъж се убеждавам какъв чудесен човек е бил Dio. Ще липсва на всички ни.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jorn Lande 5.06.2010 21:36:00 отговори + 0 0
Дявола изпратил човека в Рая... Какъв объркан ум. :-X

За жалост Ronnie вече знае отговора.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Албена 5.06.2010 20:05:36 отговори + 0 0
...прочетох го на един дъх...И останах така-без дъх Няма думичка,която да не е на мястото си,защото просто е една изстрадана истина. ДИО! Няма какво да кажа-такъв човек не се ражда всеки ден.Не успях да го чуя на живо,но с музиката му докосването наистина всеки път е Магия! Благодаря на Катехизис,На Мартин Николов,на всички останали,за това, което ни подаряват с това интервю! R.I.P.,Ronnie! We Rock! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ейзанет 5.06.2010 18:47:39 отговори + 0 0
"Може би когато умра, хората ще казват: "Той беше легенда." " И ти СИ легенда Рони!Липсавш ми... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 5.06.2010 16:20:13 отговори + 0 0
велик! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 5.06.2010 15:57:07 отговори + 0 0
"Станеш ли легенда, трябва да умреш"... баси...
Хубаво интервю... само дето емоционално пак се върнах като при новината за смъртта му
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 5.06.2010 15:54:42 отговори + 0 0
Eдно прекрасно интервю, което показва колко голям е Дио. Уви Дио вече не е физически с нас, но ние никога няма да го забравим, защото вярвам, че той е станал част от всички нас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".