HELLOWEEN свириха за пети път пред българските си фенове

24 яну 2011, 02:36 ч. 1640 / 15 52
пред./следв.
През далечната (вече) 1998 г. любимците на българските рок фенове DEEP PURPLE обявиха първия си концерт в България. Тогава залата (Зимен дворец на спорта) беше разпродадена изцяло за около два часа и това наложи организаторите на концерта да преговарят с мениджмънта на групата за допълнителна дата. За радост на публиката у нас преговорите бяха успешни и така DEEP PURPLE свириха две поредни вечери в столицата ни. Трябваше да минат повече от 12 години, за да станем свидетели отново на подобно нещо. Този път главните герои бяха други любимци на родните меломани. Всеки знае за кого става въпрос - въпреки не една и две смени в състава на групата в последните 25 години, въпреки някои противоречиви албуми и въпреки носталгията на голяма част от феновете по осемдесетарския период на HELLOWEEN, те си останаха една от най-обичаните метъл групи у нас. За това и едва ли някой се е учудил, че концертът на немците в зала "Христо Ботев" бе разпродаден и почитателите им у нас получиха заслужен подарък - втора дата.

   Важно е да отбележим, че HELLOWEEN свирят навсякъде из Европа в зали с горе-долу еднакъв капацитет (обикновено по-малки от тези у нас), но никъде другаде освен в България тези зали не бяха разпродадени и не бе обявен втори концерт. С времето тази група доказа, че у нас трудно е възможно да свири пред по-малко от 5 - 6000 човека. За това свидетелстват и четирите предходни гостувания на HELLOWEEN на родна почва (три в София и едно в Каварна). Логиката подсказваше, че и този път немците трябва да свирят в "Зимния дворец", който побира до около 6500 души. Друг вариант беше и не много подходящата от акустична гледна точка "Фестивална". За добро или за лошо и двете зали бяха заети в периода, в който HELLOWEEN трябваше да се изявят в България, и бе съвсем очаквано, че по-малката като капацитет "Христо Ботев" ще бъде разпродадена. Организаторите от "Loud Concerts" обаче предвидливо бяха договорили допълнителна дата в същата зала и така бе дадена възможността на всички желаещи да видят любимците си за пореден път.

   Около 18:30 ч. вратите на залата бяха отворени и феновете започнаха да я запълват. Първи на сцената се качиха шведите от AVATAR. Групата съществува от 2001 г. и се подвизава в стилистиката на мелодичния дет метъл. По-важното, което трябва да знаем за тях е, че те вече имат зад гърба си достатъчно натрупан опит като подгряващи - откривали са концертите на групи като EVERGREY, IN FLAMES, OBITUARY, а в края на 2010-а и някои от датите в първата част от турнето на HELLOWEEN. Това вероятно бе и причината в краткия си около 30-минутен сет те да се справят на сравнително добро ниво със задачата си - публиката ги прие радушно и това си личеше по аплодисментите между песните. AVATAR представиха репертоар от последния си засега, едноименен студиен албум, като приятно впечатление у феновете оставиха композиции като "Shattered Wings", "Deepеr Down" и "Queen of Blades".

   Сетлист на AVATAR:
01. The Great Pretender
02. Roadkill
03. Shattered Wings
04. Reload
05. Deeper Down
06. Pigfucker
07. Queen of Blades

   Барабанен тътен оповести точно в 20:30 ч. появата на финландския пауър метъл ураган STRATOVARIUS и веднага завърлуваха петимата от Севера с хитовата "Hunting High and Low" от любимия на много техни фенове албум "Infinite" (2000) и продължиха със скоростната "Speed of Light" от "Episode" (1996). Това беше второ гостуване за Timo Kotipelto и компания на родна земя, след като преди точно една година, точно в същата зала, финландците се представиха за първи път в България и оставиха вълнуващи спомени у публиката. Вокалистът Kotipelto не пропусна да съобщи, че титулярният барабанист Jorg Michael е отново на борда, след като преди броени месеци бе опериран от злокачествен тумор, а много почитатели на бандата в първата част на турнето на STRATOVARIUS с HELLOWEEN гледаха вместо него, заместника му Alex Landenburg (AT VANCE, ANNIHILATOR). Българската публика обаче имаше щастието да види групата в пълен състав, макар че може би фактът, че шоуто не беше хедлайнерско и не се записваше за лайв албум като миналия път, ни лиши от възможно най-доброто представяне на финландците. На моменти феновете можеха да надвикат Kotipelto, стига да искаха... но явно не горяха от желание. Озадачаващо беше решението на музикантите да не изсвирят нито една композиция от актуалния си албум "Elysium", излязъл на 12 януари. Сетлистът бе съставен изцяло от класики, сред които и "Phoenix", вълшебната балада "Forever" и пламенния ритъм на "The Kiss of Judas", която не чухме миналата година. По-младите членове на бандата, басистът Lauri Porra и китаристът Matias Kupiainen, показаха уменията си в солови изпълнения, а и като екип цялата група блестеше в инструментала "Stratosphere". Логичният завършек беше култовата "Black Diamond" от "Visions" (1997), в началото на която Jens Johansson разигра ловко пръсти по клавишите в бърза импровизация, публиката вече припяваше с пълно гърло, а още един барабанен залп от оздравелия Jorg Michael сложи точката на тази част от шоуто. След един час чист пауър метъл STRATOVARIUS слязоха от сцената, за да я отстъпят на HELLOWEEN.

   Сетлист на STRATOVARIUS:
01. Hunting High and Low
02. Speed of Light
03. Paradise
04. Stratosphere
05. Phoenix
06. Bass solo
07. Guitar solo
08. The Kiss of Judas
09. Twilight Symphony
10. Forever
11. Black Diamond

   Часът е 22:00. Светлините в залата угасват. Неистов рев от над 3000 гърла се опитва да заглуши започващото интро. Чуваме и познатото ни до болка "прескачане" от една радиостанция на друга (така започва "Starlight" от 1984-а година), завършващо с песничката "Happy, happy Helloween" и ето, че групата е вече на сцената! Първата песен всъщност е въпрос, който Andi Deris задава на всеки един от присъстващите тази вечер: "Are You Metal?" - това е и сингълът от новия албум на немците "7 Sinners". Самата сцена е изцяло декорирана по подобие на обложката на албума. HELLOWEEN са една от групите, които държат много на сценичните декори и визията на сцената по време на всяко едно от турнетата си. В това отношение те са се постарали и този път. "Eagle Fly Free" - една от най-обичаните песни на бандата, бе първата от поредицата метъл-класики, които HELLOWEEN изпълниха пред българските си фенове. Ако трябва да сме честни, сетлистът на групата като че ли повече подхождаше за промотирането на "The Best"-компилация, а не за представяне на нов албум, но пък кой би се сърдил на подобно нещо?

   "March of Time" нажежи обстановката до краен предел. Съвсем разбираема бе и реакцията на публиката по време на целия концерт - все пак не всеки ден човек може да чуе цели осем композиции от емблематичните за метъл жанра албуми "Keeper of the Seven Keyes - I & II". В тази песен феновете се насладиха и на "дуела" между Michael Weikath (чиято цигара отново не падаше от устата му почти през цялото време) и Sascha Gerstner. Последният има над 7-годишен стаж в групата и зрителите вече гледат на него като на неин пълноправен член. И той го заслужава, защото вля свежа кръв в последните четири студийни творби на HELLOWEEN. Gerstner е качествен китарист - доказа го и днес, изнасяйки една голяма част от концерта на плещите си, а два часа преди да се качи на сцената той даде близо 30-минутно интервю специално за читателите на "Metal Katehizis", което скоро ще можете да прочетете на страниците на нашия сайт.

   Смяната на настроението дойде с мрачната "Where the Sinners Go" - втората нова композиция за вечерта. Тежки сабатски рифове изпълниха зала "Христо Ботев", а това бе и едно от най-стойностните изпълнения на Andi Deris при петото му гостуване в България. Светлината все пак надви мрака с помощта на далеч по-жизнерадостната "World of Fantasy", като с тези две песни HELLOWEEN приключиха представянето на "7 Sinners". Тук някъде публиката видя и на какво е способен Daniel Loble, който се представи с добро соло на барабани. В един от бисерите на концерта се превърна "I’m Alive" - песен, любима на няколко поколения фенове, която доста рядко намира място в сетлиста на групата. На това турне обаче тя е изпълнявана навсякъде и българските зрители също имаха възможността да крещят на припева й с пълно гърло.

   Отново бе ред за представяне на творчеството от ерата на Andi Deris. Запалки и мобилни телефони озариха залата по време на акустичната версия на "Forever and One (Neverland)" - единствената балада изсвирена от немците (на сцената всъщност бяха само Andi и Sascha). Албумът "Better Than Raw" излязъл през 1998 г. бе представен от "A Handful of Pain", а черешката на тортата тази вечер беше "The Keeper’s Medley" (части от "Keeper of the Seven Keys", "The King for a 1000 Years" и "Halloween" съставят тази композиция). И докато зрителите успеят да си поемат дъх от близо 15-минутния ураган, в който Deris беше на изключителна висота, зазвуча и "I Want Out". Тук вече вокалистът трудно се чуваше. Публиката почти не му даде възможност да се изяви на припевите, а с тази песен приключи и основната част на концерта.

   Около половин час след началото на сета на "Тиквите" се видя колко въпиюща е нуждата от качествена нова зала в столицата. И не само тип "Арена", каквато се строи в момента и трябва да бъде открита през август, но и с по-малък капацитет. Поради обилните снеговалежи в последните два дни покривът на з. "Христо Ботев" прокапа и образува локва на пода, причинявайки дискомфорт на зрителите наоколо...

   Бисът започна с една от класиките в творчеството на HELLOWEEN - "Ride the Sky". А дали това не беше грешка? Феновете на групата общо взето вече са свикнали с преиграването и на моменти с не дотам сериозното държане на Andi Deris когато е на сцената. Свикнали са и с изпълненията му на песни, в оригинал изпети от Michael Kiske. Дали обаче можем да кажем същото и за парчетата от периода, в който певец на групата бе Kai Hansen? Преди по-малко от година софийската публика имаше възможността чуе въпросната песен именно в негово изпълнение. Едва ли може да се даде еднозначен отговор на този въпрос, но все пак зрителите приеха добре недотам убедителното изпълнение на Deris. Веднага след неговия край прозвучаха и първите акорди на един от големите хитове в творчеството на HELLOWEEN - "Future World", а в средата му вокалистът представи всеки един от колегите си на публиката. Това, разбира се, съвсем не беше всичко - музикантите излязоха и за втори бис, изпълнявайки "Dr. Stein", в края на която на сцената се появиха и български фенове, маскирани като главния герой в парчето. Така дойде и финалът на този концерт, който освен със стойностните изпълнения на трите групи, ще запомним и с добрия звук (особено по време на сета на немците).

   Петото гостуване на HELLOWEEN в България приключи и е време да започнем да се готвим за шестото. А то е......... днес! Ако още не сте решили дали да отидете, не се колебайте, защото събитието определено си заслужава.

   Сетлист на HELLOWEEN:
00. For Those About to Rock (We Salute You)
01. Intro
02. Are You Metal?
03. Eagle Fly Free
04. March of Time
05. Sascha Gerstner guitar solo
06. Where the Sinners Go
07. World of Fantasy
08. Dani Loble drum solo
09. I'm Alive
10. Forever and One (Neverland) (acoustic version)
11. A Handful of Pain
12. The Keeper's Medley:
- Keeper of the Seven Keys
- The King for a 1000 Years
- Halloween
13. I Want Out
Бис 1:
14. Ride the Sky
15. Future World
Бис 2:
16. Dr. Stein
Ози, Florimel

   Ето и снимки на STRATOVARIUS и AVATAR, както и фотогалерия на HELLOWEEN.











Коментари   (52)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Balin 2.02.2011 01:27:57 отговори + 0 0
Пичове и дами, Х не са сред най-лщбимите ми групи, но това беше един от най - добрите хеви метъл концерти в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Helloween -NO more! 1.02.2011 23:51:08 отговори + 0 1
Горките сдали са багажа. Само някакви отчаяни фенове могат да твърдят, че тази група още е жива.
Анди Дерис тотално е сдал пеенето за на живо. Гласец няма почти и грам. Бандата свири, все едно, че е спряла да репетира отодавна, за което съм сигурен, просто си я карат на стара слава и обарат париците на бедните метъли, които имат репсект на групата от добрите и години.
Но днешните Хелоуин нямат много общо с Хелоуин, каквито ги помня. Гама рей миналата година просто бяха смазващи, но дали ще го признаете? Ама и да не, какво ми пука.... Хелоуин са сдали вече багажа. Повече няма да отида на техен концерт.
Аватар и Стратоваиус бяха много, много по-добри от хедлайНярите.
Down, Down, Down - helloween are dead.....
Metal императорът насочва палец към земетя!@
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rosen shopov 31.01.2011 13:37:56 отговори + 0 0
коментара е страхотен.харесва ми и начина по които е описана сетлистата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 27.01.2011 10:45:31 отговори + 1 0
вдяш-зле си ти,явно търсиш повод за заяждане,не мислим да ти обръщам сериозно внимание повече-хората не са глухи и кьорави,а ти кво си чул или видел мене не ме брига-хейтъри винаги е имало,има и ще има:-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вдяш е зле 26.01.2011 11:38:54 отговори + 0 0
"вдяш - 2011-01-26 11:30:18
Ама много сте зле"

Ти си зле! Прочети втория абзац в репортажа и не говори глупости. Ама като го четеш - чети го внимателно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


вдяш 26.01.2011 11:33:46 отговори + 0 0
Бате Харо...нещо си много в грешка 2те допълнителни каси бяха просто бутафория Май си доста къорав и доста глух Нито бяха озвучени с микрофони и тригери, нито имаха педали Седях зад линията на сцената и имах възможност много добре да гледам Дани Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вдяш 26.01.2011 11:30:18 отговори + 0 0
Ама много сте зле Обявена била 2ра дата, защото първия концерт бил разпродаден Дрън - та - пляс 2007г. Хелоуин пак имаха две обявени дати , едната в последствие отпадна.24ти януари си беше заявен още преди 1 г. в тур листата на бандата.Явно са имали дупка в датите и са решили да пробват.Ако бяха направили концерта в Зимния....съмнявам се , че щеше да има хора за 2ра вечер Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredded_Human 26.01.2011 10:25:56 отговори + 0 0
Чудесен концерт!Подборът на песни ми хареса,пък и няма как да съберат всички класики в един концерт (поне не в такъв с обичайното времетраене ) Да се надяваме,че на следващото турне ще имаме възможност да ги чуем и видим пак,а дотогава някои песни от "7 Sinners",поне за мен,ще са редом до старите класики-наистина е супер албумът.Сигурно си е имал недостатъци и този концерт,но не са ми направили впечатление,защото стана точно това,което исках-успях да отида и се размазах! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.01.2011 09:59:14 отговори + 0 0
и в майспейса им

General Info
Genre: Death Metal / Metal / Rock
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.01.2011 09:57:37 отговори + 0 0
Avatar is a melodic death metal band from Gothenburg, Sweden Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.01.2011 09:49:14 отговори + 0 1
С риск да ми изтрият поста аз все пак искам много да разбера защо Катехизис смятат Аватар за дет метъл група? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 25.01.2011 22:22:00 отговори + 0 0
Ей,аман от разбирачи...4 каси му требваха защото в различните парчета има по-различни аранжименти на барабаните ,за да се пресъздаде на живо максимално близко до студиийния вариант е небходимо ползване на 2 различно настроени каси-очевадно и ушевадно.Специалн третирам парчета от новия албум и примерно класиките от кийпърите-нали усетихте на живо различното звучене на саунда не само на китарите,но и на барабана.Ако забелязахте и Маркус неколко пъти смени настройкките на бас за тези песни-се пак пичовете от бандата показват 100% професионализъм и искаха да ни дадат на макс сикчо ,квото могат.
По отношение на парчето "Ride the Sky" изпълнено от Дерис-първата вечер наистина беше малко по-различно,не бих казал недотам убедително-все пак сме свикнали да я прават на бис накрая и малко неочаквано влезе песента.Но втората вечер(аз бех и на двете) стана много по-яко и дори с повече импровизации на китарите.
Култови 2 концерта!На живо винаги има дребни неща дето се случват ,но именно те и прекрасната атмосфера.декори,сценография,приятели,непознати и познати чернодрешковци,баби,чичковци,младежи и деца прават живото изпълнение супер култ за истинските фенове.
Аз,ако искам да слушам безупречен звук и саунд и вокали-ше си ги слушам в къщи,нали?!Все пак на живос еотива ,за да се "срещнеш" с любимата група,да "поговориш" с вокала и бандата,да усетиш групата,музиката и силата,да си заедно с много метъл братя и сестри и да изтрещите на макс на ЖИВО!!!
Наздраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 25.01.2011 16:46:30 отговори + 0 0
"Ozzy - 2011-01-25 13:54:23
За мен е неубедително. За теб е убедително. За това сме и оставили тук възможност за коментари. Защото гледната точка на автора на репортажа не е единствената. Ето - ти изказа мнението си по въпроса. Казал съм и аз моето. Какво по-хубаво от това? "

Мога само да те поздравя за написаното мнение и съм съгласен с теб.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 25.01.2011 13:54:23 отговори + 1 0
Всички сме фенове. Но това, което на мен ми прави впечатление от много време е, че доста често феновете когато НЕ прочетат, че любимата им група е направила извънземен концерт, на извънземно ниво, вокалистът е пял извънземно, звука е бил извънземен и т.н., започват да се сърдят и да бучат (в добрия смисъл на думата) срещу някой, който е описал не само добрите страни на един концерт, но е и посочил някои негативи.

Що се отнася до конкретния момент, който ти засягаш, държа да отбележа, че АЗ видях и чух изпълнението на Deris на "Ride the Sky" недотам убедително. И така съм го написал в репортажа - "недотам убедително". Това е мнението ми на зрител. Не на фен. А като фен - фен съм на групата и с Hansen, и с Kiske, и с Deris.

Надявам се, че не очакваш от мен когато АЗ видя/чуя някакво изпълнение като неубедително, да пиша в репортажите, че е било убедително.

За мен е неубедително. За теб е убедително. За това сме и оставили тук възможност за коментари. Защото гледната точка на автора на репортажа не е единствената. Ето - ти изказа мнението си по въпроса. Казал съм и аз моето. Какво по-хубаво от това?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 25.01.2011 13:27:49 отговори + 0 0
"Katehizis.com - 2011-01-25 08:55:17"

Виждам, че с те докачливи, но както и да е. Можеше просто да потвърдите, че мнението ви се базира на фенство и това щеше да е достатъчно. ))

А некоментирането на целия ви репортаж, не е от нечетене, не е трудно да се сети човек.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ozzy 25.01.2011 10:51:12 отговори + 0 0
"usurper - 2011-01-25 09:01:07
Я някой разбирач да се изкаже за какво му трябваще на барабаниста на хелоуин 4 каси?"

За гъзария! )))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 25.01.2011 09:01:07 отговори + 0 0
Я някой разбирач да се изкаже за какво му трябваще на барабаниста на хелоуин 4 каси?
Иначе концерта беше супер, прекрасно шоу... и мен аватар ме грабнаха и ще ги преслушам, а страто наистина нямахме късмет да ги чуем с пълноценен глас...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.01.2011 08:55:17 отговори + 0 0
"Авитохол - 2011-01-25 01:57:11
Добре де, авторите на репортажа от каква точно гледна точка твърдят, че изпълнението на "Ride the Sky" от Дерис било неубедително?"

От гледна точка на опитите му да направи от припевите на песента оперна ария.

"Класното вокално представяне на Анди Дерис бе повече от ушеизвадно и на неделния концерт, и на понеделнишкия."
Класното вокално представяне на Анди Дерис е посочено точно два пъти в репортажа. Чети го целия, а не само отделни пасажи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.01.2011 08:52:31 отговори + 0 0
"Анонимен - 2011-01-25 03:57:23
А едно ревю, макар и крато, за втория концерт...?"

Скоро
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.01.2011 06:30:04 отговори + 0 0
Беше много готино, но гласът на Майкъл и киарата на Кай много ми липсват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 25.01.2011 03:57:23 отговори + 0 0
А едно ревю, макар и крато, за втория концерт...? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 25.01.2011 01:57:11 отговори + 0 0
Добре де, авторите на репортажа от каква точно гледна точка твърдят, че изпълнението на "Ride the Sky" от Дерис било неубедително? Ако е от чисто фенска - добре приемам. Ако обаче е от музикална гледна точка мисля, че подобно твърдение е най-малкото странно. Класното вокално представяне на Анди Дерис бе повече от ушеизвадно и на неделния концерт, и на понеделнишкия. Подчертавам, че говоря изобщо за целите концерти, а не просто за "Ride the Sky"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 25.01.2011 00:59:21 отговори + 0 0
АЗ пък се изкефих супер много освен на куфеенето и на песните и на игрите с публиката,ако искам само музика-си пускам на плазмата със супер як звук всичките им дивидита и откачам-ама на живо искам контакт,майтапи,веселба,вицове и купон освен песни и свирня и сола...Все пак над 2 часа забиха германците,финландците също подгреха перфектно-Аватар ги гледах 2рия път-интересни са.
2 концерта един след друг на любимата ми груа на моя територия-златебн дубъл!!!!
п.п.Анди беше в перфектна форма-кви високи вокали извадиии...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 24.01.2011 23:51:42 отговори + 0 0
Понеже бях наблизо до залата на част от изпълнението на Стратовариус днес, успях да чуя 3 песни. Едната беше Winter Skies и малко ме е яд, че не я свириха вчера, ама пак добре, че я засякох. Една от другите - Stratosphere - култ!

Много съм доволен от звука, който изкараха вчера - китаристът им наистина е страшно напред с материала, на Хелоуин след това пак се ядваше. Страхотна форма на Анди Дерис - наистина не го очаквах с оглед на предишните им концерти!

Но играта с публиката наистина беше прекалена, и двата пъти осъзнах колко бях уморен. Ако нямаше такива безсмислени паузи, щеше да може да се куфее още доста време...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 24.01.2011 23:08:29 отговори + 0 0
Че качеството на концерта с броя изсвирени песни ли се измерва? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Алек 24.01.2011 20:04:34 отговори + 0 0
Откровено казано отидох заради Стратовариус, понеже Хелоуин съм ги слушал два пъти... За съжаление Тимо не беше във форма и от това сетът им пострада, но както и да е, не съжалявам за 40-те лева. На Хелоуин ми хареса изпълнението, само дето Дерис мноооого се лигави. Вярно, не сме на прогресив рок концерт, няма нужда само да се свири от начло до край, но все пак малко по-малко лигня за сметка на още едно парче нямаше да е лошо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lilia 24.01.2011 20:01:10 отговори + 0 0
Концертът явно е бил добър.Не разбирам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.01.2011 19:22:07 отговори + 0 0
"Феновете на групата общо взето вече са свикнали с преиграването и на моменти с не дотам сериозното държане на Andi Deris когато е на сцената."
Аз съм отишъл на концерт за да се забавлявам. Ако исках сериозно държание да съм отишъл на семинар.
Иначе концерта беше едно много силно начало на тая година.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 24.01.2011 18:57:46 отговори + 0 0
Ето, че можело да се изказваш и без обиди. Имаме напредък, значи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dreamweaver 24.01.2011 18:38:38 отговори + 0 0
Достатъчно конструктивна бях, ограничи ми коментарите - ще си легна с обувките от мъка Тва не променя факта, че имаш пропуски в статията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bateharo 24.01.2011 18:20:14 отговори + 0 0
Култ,мега култ,гига култ!!!HELLOWEEN избиха рибата!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Neil Davidson 24.01.2011 18:16:13 отговори + 0 0
AVATAR was amazing !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 24.01.2011 17:45:39 отговори + 0 0
AVATAR ме изкефиха най-много от трите банди.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 24.01.2011 16:36:18 отговори + 0 0
"Dreamweaver - 2011-01-24 16:12:52
Оооо,тук коментарите се оставят избирателно. Това, което не ти изнася на теб, авторе на статията, се трие, така ли?"

Не бих казал... Трие се всяко мнение, в което има пряка или непряка обида.
Ако можеш да кажеш нещо конструктивно, без да обиждаш - заповядай. В противен случай коментарите ти ще бъдат изтрити, а по-нататък ще ти бъде ограничена и възможността да ги пишеш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stratoween 24.01.2011 13:43:57 отговори + 0 0
Концертът беше зашеметяващ! И трите групи се представиха повече от великолепно. Наистина, можем да съжаляваме, че Тимо още не беше напълно възстановен и не можа да покаже пълните си възможности (а толкова му се искаше, личеше му, че се ядосва, че не може да изкара повече от гласа си), но като си на път е така... Признавам си, че отидох повече заради Страто, отколкото заради Тиквите, но изобщо не съм разочарован - нито от сетлисти, нито от звук, нито от организация.
Благодаря на Господ, че бях там!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Norum 24.01.2011 13:35:41 отговори + 0 0
Звукът беше ОК. Имаше какво да се желае, но като за тази зала, повече от добър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дейзи 24.01.2011 13:35:29 отговори + 0 0
"Elto - 2011-01-24 13:31:29
А някой да каже как беше звука, защото по принцип "Христо Ботев" не е най-доброто място в това отношение."

Ами прочети репортажа - то там си пише.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elto 24.01.2011 13:31:29 отговори + 0 0
А някой да каже как беше звука, защото по принцип "Христо Ботев" не е най-доброто място в това отношение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BloodyRose 24.01.2011 13:30:10 отговори + 0 0
Прекрасен концерт, аз съм много, много доволна, заредих се положителна енергия и искам само да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за това изживяване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanimir 24.01.2011 12:39:11 отговори + 0 0
ScarDust, единия билет замина .. .се пак си има касова бележка към него. А ако можех да вляза мислиш ли че ще ях да продавам билетите .... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 24.01.2011 12:03:35 отговори + 0 0
Велико шоу, най-добрия концерт някога правен у нас.
С всяка година стават все и все по добри.
Поклон!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ScarDust 24.01.2011 11:52:24 отговори + 0 0
Stanimir, как ще ми докажеш, че тоя билет не си го принтирал ем-найсе пъти и ще мога да вляза Ако влезеш с мене, ще взема билета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.01.2011 11:44:07 отговори + 0 0
Тимо миналата седмица е бил болен така че не го хранете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetaliuM 24.01.2011 11:28:35 отговори + 0 0
Пак добре, че Тимо излезна да пее изобщо. Изглеждаше доста уморен и все още не възстановен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стратокастърът 24.01.2011 11:23:32 отговори + 0 0
Жалко за Страто, щото Kotipelto беше много зле, гласът му никакъв го нямаше, а и сетът не бе от най-силните Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цветомир 24.01.2011 11:08:22 отговори + 0 0
Толкова съжалявам, че нито вчера можах, нито днес ще мога да ги гледам Силно се надявам и Helloween и Stratovarius да дойдат скоро пак... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yordan 24.01.2011 10:33:33 отговори + 0 0
Концертът беше разпродаден..., но на входа на залата човек можеше да си купи билет и то на цена от 40 лв. На кого да вярваш...на медиите или на очите си... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.01.2011 10:32:31 отговори + 0 0
Тавана капеше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanimir 24.01.2011 10:05:29 отговори + 0 0
Продавам два електронни билета за 24.01 на цена по 30лв. Намирам се в студентски град, тел. 0878105086 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

doggy 24.01.2011 09:59:36 отговори + 0 0
Перфектна първа вечер от двудневния Helloween фест! ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


boodoom children 24.01.2011 09:36:29 отговори + 0 0
Беше размазващо шоууууууу! Направо нямам думи, направо ни изкъртиха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.01.2011 09:03:05 отговори + 0 0
ВЕЛИКО БЕШЕ!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".