Петър Петров ("BEC"): "Днес MAIDEN са два пъти по-скъпи отколкото преди 3 години"

17 апр 2011, 15:48 ч. 526 / 5 34
пред./следв.
През последните няколко седмици българският рок фен си задава безкрайно много въпроси... Защо точно тези групи ще свирят сега на "Sonisphere"? Кои бяха останалите възможни имена? Защо цените на билетите за фестивала са такива? Защо "Sonisphere" се раздели със "Sofia Rocks"? Ще има ли комбинирани билети за двата фестивала? Защо в последните няколко години цените на билетите се качват в пъти? Как се образува цената на един билет? Какво наложи тази година провеждането на "Sonisphere" да стане на хиподрума в Банкя? Как това място ще бъде пригодено за мащабни концерти? Какви ще са трибуните, които ще бъдат поставени там? Защо няколко години по ред се разминаваме "на косъм" с концерт на BON JOVI у нас? Ще бъде ли подходяща новата зала в София, която това лято предстои да бъде открита, за провеждането на концерти?

   На всички тези, а и на още много други въпроси, ще намерите отговор само в нашата секция "Интервюта", където е поместен едночасовият ни разговор с г-н Петър Петров от "Balkan Entertainment Company".


Коментари   (34)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ВН 11.07.2012 10:23:58 отговори + 0 0
Озвучаването г-н Петров - Стига с Джокер Медия, тези колонки, пултове, системи и т.н. очевидно се износиха. Хайде да се опитате да направите нещо по-професионално. Пример - концертите на Дрийм Тиътър, АС/ДС, дори и Лауд Фестивал 2012 - чудесен звук!
Цените - цените на билетите не носят единствената печалба за вас. Рекламни права, продажба на храни и напитки на тройни, четворни цени и т.н.
Артистите - не знам дали правите проучване какво искат да видят хората в БГ, но е добре да направите - кой какво иска да гледа, каква цена би платил за какво качество и т.н. Стига тарикатски БГ организации.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иванов 27.04.2011 15:11:59 отговори + 0 0
Този човек ме обиди като фен, на 2 места в интервюто си. Аз не съм му длъжен с нищо! Не обичам да се отнасят с мен като със златна кокошка! Неуважаеми господине, тази година аз няма да посетя концерт организиран от "бек"! Току що си закупих билети за групите които искам да гледам.... но в Гърция. Сбогом! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дъртия 19.04.2011 18:39:13 отговори + 0 0
прочетох с внимание и не съм единодушен...
"цени на билетите в западна европа 50 евро". Къде това? от три години резовно ходя в холандия (страна с един от най-високите стандарти в ЕС) еми билет над 35 евро с всичките му такси и застраховки не съм платил. ето, тази година март - Паганфест, амстердам. 34 евро билета, почва в 3 следобед, свършва в 11. Банди - 9 броя, между тях Елувейти, Корпиклани, Ънлийшд, Муунсороу. В залата - не повече от 1000 души, но това си й е капацитета на тая зала. Гледал съм същия фест и в още два холандски града - бройката на публиката не надвишава цитираната. Значи това шоу се изплаща с 1000 билета и някой и печели от него - иначе не би го повторил...

искате да ми кажете, че тука няма да се съберат 1000 души при 9 банди, при положение че миналата есен само две от тия банди заедно събраха над 2000 души в Ботев? ще се съберат и отгоре ще има даже...
Тогава защо тука няма Паганфест? Не е проблем на логистика - хората вече слизат до Хърватска с тоя фестр колко му е още малко надолу да слязат?... След Амстердам на другия ден бяха в Париж - явно 700 километра не са проблем?...

по-скоро си мисля, че никой у нас 10 000 лева печалба не ги брои за печалба и не му се занимава с такива "джобни"? Какво мислите, г-н Петров? С уважение Ви питам? Отговорете тука ако ще като "анонимен".
Щото освен Паганфест есента има и Хейденфест, там ситуацията е същата. Кога ще ги гледаме тия неща?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Essien 19.04.2011 00:13:27 отговори + 0 0
Чакаме Linkin Park на самостоятелен в новата зала, г-н Петров. Не се отказвайте само с един опит! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

рамщайн 18.04.2011 16:51:03 отговори + 0 0
господин петров ако наистина четете коментарите тук значи поканете рамщайн на самостоятелен концерт тук.аз ви гарантирам най-малко 25 000 души на стадиона или колко събира новата зала в софия ще бъде пълна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.04.2011 15:01:11 отговори + 0 0
По повод исказването за цените и оправданията че ддс-то е различно в различните държави
Да вземем за пример фестивала sonisphere в Испания ( http://es.sonispherefestivals.com/wp-content/uploads/2011/03/IRONMAIDEN-ES-8001.jpg )
Доста повече бадни от колкото в България ( http://bg.sonispherefestivals.com/wp-content/uploads/2011/03/bg-sonisphere-700.jpg )
за вечерта когато ще свирят Maiden (които явно са 3 пъти по-скъпи от колкото са били през 2007-ма година) съотнешението е 8:5 банди в полза на Испания.
Билетът за фестивалът в България е 150лв като се махнат 20% ддс остава че билетът е 125лв, което са приблизително 62.5 Евро
От друга страна в Испания билетът е 72 евро, там ддс-то е 18%, излиза че техния билет е 61 евро

Като теглим чертата какво излиза, цените на билетите са "Европейски" пък получаваме Българска организация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.04.2011 14:32:46 отговори + 0 0
Г-н Петрофффффф хубаво говори за западните фестивали къде се провеждали и т.н. Защо тогава миналата година направи фестивала в центъра на София като толкова ги разбира нещата.А да се е замислял,че еднодневен концерт не се нарича фестивал!Ако си мисли,че организацията му е на европейско ниво ще има много да взема,май само цените са европейски! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

без мен 18.04.2011 14:08:54 отговори + 0 0
"цените на билетите ще трябва да станат такива, каквито са по целия свят."
ми те вече са близо до цените на някои големи фестивали...ама като организация са мноооого далече. Да не говорим че някои хора май все още не са научили разликата между фестивал и голям концерт с няколко групи, а тя е огромна и в никакъв случай не говори добре за родните промоутъри.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.04.2011 13:34:49 отговори + 0 0
"цените на билетите ще трябва да станат такива, каквито са по целия свят."
- Еми прави концертите каквито са по целия свят, и тогава прави цените каквито са по целия свят. Като ти е крив българският "пазар" и като си такъв професионалист - прави концерти в Германия или Англия, г-н Петрофф. Вероятно там хората ще те оценят по-добре. А ние всички ще се примирим най-после, че България е малък пазар за такива продукти. Честите концерти за такъв пазар, наистина разводняват посещаемоста, което води до загуби на определени (по-малки) организатори. По-големите също губят, но при тях презастраховането е доста по-сериозно, което се състои именно в цената на билетите и помощите от по-крупни спонсори. Никой организатор няма да излезе и да каже: взех толкова от този спонсор, изкарах толкова от билети, платих толкова за хонорари и разходи и ми остана толкова печалба. Всеки ще заплаче като вдовица за х*й, иначе българският горд "потребител" на секундата ще го намрази. Българинът (до голяма степен) е "теле", което ако няма "причината" някой да го лъже - няма смисъл в живота. Така сме устроени - трикати.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

doggy 18.04.2011 13:16:21 отговори + 0 0
Защо не приемам думите на г-н Петров за чиста монета?
Ще използвам един от примерите му - концертът на Joe Cocker. Ако било в НДК, билетите щели да бъдат 150-200 лв. Първо - разликата от 150 до 200 е 25%, едно е 150, съвсем друго 200, доста широка амплитуда. За мен това е неясно и мъгляво обяснение, думи, изречени наизуст. Второ - най-скъпите билети в Арена Белград (определено по-добра и от Зала 1, и в десетки пъти от Фестивална) са по 4900 динара или приблизително 94-95 лв. Там най-скъпите билети са ограничени - ясно и точно се знае колко са. При нас "Голдън съркъл" - колкото народ се излъже да купи, толкова голям ще е въпросния "съркъл". Отчитам го като неяснота и недомлъвка. Обяснението, че цената във Фестивална така била по-ниска не го приемам - цените от турнето са почти еднакви - г-н Петров си гледа бизнеса и парите, а не мисли за своите клиенти, хората които купуваме билети. Така че, не на последно място Сърбия не е в Европейския съюз, но предлада малко по-ниски цени и в пъти по-добро качество на концерта.
Като цяло не приемам цялото интервю за чиста монета и пожелавам на г-н Петров успех в бизнеса.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.04.2011 13:15:29 отговори + 1 0
@ minstrel in the gall - 2011-04-18 11:50:44
Той пък фънки не е един дол дренки щото
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.04.2011 12:01:24 отговори + 0 0
мутрите са вече навсякъде Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

minstrel in the gall 18.04.2011 11:50:44 отговори + 0 0
Интервюто не е лошо, но наистина си мисля, че този човек смята, че ние още ядем доматите с колците! И смятам, че доста от нещата, които казва, не са така и не отговарят на истината, защото съм имал няколко подобни разговори с Фънки преди 2-3 години и той ми е обяснил нещата по доста по-различен начин. И че започват изчисленията си от нулата е най-тлъстата лъжа на света - напротив, правят си сметката за ненужно огромни печалби, за да се застраховат от евентуално недостатъчно присъствие на публика! Не да ми обяснява, че чака 15 000 и си прави сметката за толкова публика - прави си сметката при публика от 5 000, за да може ако се явят толкова, да има солидна печалба. А ако се явят 15 000 - то солидната му печалба става "Х 3" и после може да не организира концерти цяла година. Но не ми се навлиза в подробности, който иска да му вярва, аз лично му вярвам само за общите приказки, всичко останало, свързано с цени, преговори и хонорари - е, не му вярвам, никак, ама никак не е убедителен ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GlamFan 18.04.2011 10:36:26 отговори + 0 0
Хубаво си го е казал човека - точно и ясно. А хейтърите никога няма да са доволни. Даже и да им закарат любимата група да им свири в хола. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.04.2011 10:24:42 отговори + 0 0
Не знам колко са по-скъпи, но на Локомотив терена беше 30 лева билетчето, при ДРУГ организатор... Почнаха те да организират концерти и се дигнаха тука цените до небето (още на Кис ми се струваха неприятни цени, понеже до тогава толко скъп концерт тука нямаше, да не говорим, че за металика още не мога да си простя че отидох)После почнаха да си верват явно, а явно и организаторите на Сонисфер, като гледам цените в другите държави, които наистина са по-високи от нашите.
Издразни ме това, което изтъква - неможело всяка година биг 4... Ако си мисли че половината от тия хора на стадиона знаят въобще какво е това, значи е много заблуден човечец. Пределно ясно е, че повечето публика беше за металика, както сега ще е за Мейдън, но определено по-добре щеше да е ако и тази година групите свирещи преди тях бъдат поне близки по-години на тях, както миналата, с оглед на аудиторията. Че миналата година Слейър и Антракс ги подгряваха на почти всички концерти и са къде къде по удачен избор за подгряващ на Мейдън, поне възрастта на аудиторията е една и съща.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.04.2011 09:54:35 отговори + 0 0
те това ми е любимото:
"Children of Bodom е една страхотна банда, която аз лично много харесвам. Свирят по-твърд метъл, разбира се, НО са страхотни музиканти."

- тоя ако е чувал 2 песни изцяло, пак добре. НО все пак беше страхотен басист!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 18.04.2011 09:18:56 отговори + 0 0
мен ми писна от мрънкащи метали - това било онва било. ако съм на Петър Петров ще се откажа от това начинание.

като са ви скъпи билетите спрете да пиете мастика по градинките и метал дупките и ще имате пари за концерти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rammstein 18.04.2011 09:01:54 отговори + 0 0
Хайде чакаме Рамщайн!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобз 18.04.2011 04:40:45 отговори + 0 0
Добро интервю, а някой хора май не са чели или са го чели през пръсти. Примерно за това защо при нас е през седмицата, а в Англия - не. Ми щото мениджмънта на групите предлага това на промоутъра и не го ебе дали на последния това му е най-добрия вариант. Още много примери такива.
Второ - чел съм подобни интервюта на всички български промоутъри, но ви храните само БЕК. Или сте малки, или не сте се интересували, или имате отношение.
Най-важното - в Metal Hammer UK имаше въпроси към промоутъри - защо се вдигат цените на билетите. Отговора бе, че наред с останалите фактори понеже вече малко хора си купуват музика, а предпочитат да я свалят нелегално, мениджмънта вдига цените на билетите за да си избие разходите по издаване и т.н. на албумите на съответните групи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.04.2011 00:03:04 отговори + 0 0
"цените на билетите ще трябва да станат такива, каквито са по целия свят." - амчи тогаз защо да не платя аз малко отгоре да се повозя до накоя държава от целия свят, където цената на билета ще ми е същата, ама ще получа концертна култура - на организатора, инфраструктура, нормално отношение и каквото още се сетя, а на някои места, като се замисля, даже храната ще ми е по-евтина, че в милата ни държава всичко вече скочи до небесата, само заплатиците ни са се окопали и отказват да мръднат...
Винаги ми е било интересно и друго, след като концертите се калкулират на нула и т.н. и т.н., пък и концерти има само по няколко на година, с какво се изплащат всеки месец заплати на персонала в офисите, ПР-и, наеми на офиси, консумативи и заплати на самия шеф... чудна работа...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ян Би Би Ян 17.04.2011 21:24:23 отговори + 0 0
Ако пък някой си мисли,че ще гледа на живо Мейдън,Джудас,Металика,Слеър,Мегадет още някой по избор за 15 евро,има едно голямо МНОГО ЗДРАВЕ от Мери Попинс!Тука,в милата ни кочина единственото за което можем да роптаем на висок глас е катастрофалната липса на места за провеждане на подобен род мероприятия,а Фестивална,Двореца и Ботев-направо могат да ги затворят!И 200 лева да са билетите-лошо няма!НЯМА обаче и условия за хората.Ето,това е по-важното!Защо в Сърбия имат такава зала за концерти-и други мероприятия!-за 15.000 човека,а тука в София,ядец?Ми,щото се строят Молове.И Супер Модерни Бизнес Центрове.Е,що. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 17.04.2011 21:01:48 отговори + 0 0
Добро интервю!
Всъщност, ако догодина няма Сонисфиър (или година след това) и БЕК спрат да организират подобни големи събития, ако достатъчно хора решат наистина да ги бойкотират (и евентуално се окаже, че са все на загуба), то чак тогава ще се разбере казвал ли е истината или не До тогава, чешайте езиците!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zeon 17.04.2011 19:42:14 отговори + 0 0
Според мен, г-н Петров отговори точно и интелигентно на всички въпроси. Обясни ни точно как стоят нещата. Хайде да спрем мрънкането и да не показваме българския си манталитет. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jugulator 17.04.2011 19:40:43 отговори + 0 0
Евала на Катехизис за интервюто, но оправданията и лъжливите обяснения на този човек са потресаващи. Лошото е, че май си вярва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metalistvr123 17.04.2011 19:02:55 отговори + 0 0
Хора бе не разбрахте ли че всичко е за пари на никой организатор не му е през оная работа за нас феновете,всякакви оправдания ще си измислят да не си свършат работата като хората а после ние сме виновни,да забележете НИЕ и сме мрънкали отгоре на всичко и трябвало да плащаме европейски цени.ЕХООООООООООООООООО ГОСПОДИНЕ НИЕ СМЕ В БЪЛГАРИЯ УЖ В ЕВРОПА АМА ЦЕНИТЕ ХИЧ НЕ СА ЕВРОПЕЙСКИ!!!!!!!!!!!!!И откъде,накъде тука ще ни обвинявате че се мрънкали,че сме нямали фестивална култура,ква фестивална култура да имаме като фестовете които организирате вие(попринцип говоря за всички промоутъри в Бг) са хем малко хем некачествено направени на много високи цени ЕВРОПЕЙСКИ цени а ние с БЪЛГАРСКИТЕ заплати трябва да слушаме шум и некачествено озвучаване!!!!!!!!!!!!Така няма да се разберем.Това е от мен попринцип и аз бих се присъединил към тези които ще бойкоторат феста но просто за нищо на света не пропускам МЕЙДЪН!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Разгневен! 17.04.2011 18:39:10 отговори + 0 0
Страхотно интервю, наистина! Ама това сигурни ли сте, че беше шефа на B.E.C., а не на Лукойл?! По едно време ми се стори, че все едно слушам него. Работим на загуба или колкото да покрием разходите....
Как една бензиностанция или промоутър не се отказаха тогава?! Или не фалираха...
За Сонисфиър... Този човек видял ли е кога са датите. В Англия и т.н. правят фестивалите, забележете - УИКЕНДА, а не в средата на седмицата! Там се разпъват палатки, хората пият, изтрезняват, наспиват се и отиват на работа !
Как ще стане с нашия фестивал, дето е по средата на седмицата?! Имали изисквания за пари за билети и тн... НИЕ ИМАМЕ ЗА ДАТИТЕ!
Хиподрума в Банкя, дойде като идея след като от столична община отрязаха квитанциите на B.E.C. Оказа, се промоутъра дължи пари... Никой не каза платиха ли ги, не ли....
И за капак...как смее тоя смотаняк да критикува публиката си ?! Нямали сме фестивална култура, мрънкали сме за билети...
Да нямаме фестивална култура за концерти в СРЯДА, и мрънкаме за билети защото 100 кинта е половината минимална заплата в родината ни!!! Изключително дразнеща натура ми се струва, че е този! Надявам се тия концерта да са един хубав провал, та да се научат да не си играят с хората по тоя начин....

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ПишеСиГо 17.04.2011 18:21:55 отговори + 0 0
Той човека си го е казал в интервюто: "В крайна сметка аз се опитвам чрез концертите да правя бизнес, така че не мога просто ей така да каня всякакви имена, за да удовлетворя желанията на целия народ." Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.04.2011 18:16:04 отговори + 0 0
Може и да са 3 пъти по-скъпи Maiden от преди 3 години, но миналата ги гледах от оградите в Румъния за 20 евро биет Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 17.04.2011 17:45:28 отговори + 0 0
Spirit of Burgas имат стабилен спонсор (немска бира №1 в света), а тези - не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stat1c 17.04.2011 17:31:46 отговори + 0 0
В това отношение Spirit of Burgas са машинки. Държат си почти едни и същи цени вече четвърта поредна година. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.04.2011 16:51:27 отговори + 0 0
Не сме вчерашни. Повечето от нас са наясно с цените и качеството на фестивалите в Европа. Това, което ни се предлага тази година е едно "big no no".
--------------------------------------------------------------------------------
Точно. Смешно е как този и други постоянно се оправдават и дават за пример фестивалите в Европа.
Смешно е, защото никога, АМА НИКОГА няма да достигнат нивото на ЕВРОПЕЙСКИТЕ фестивали. ЩЕ ми се сравняват разни селски печалбарчета с големите фестивали.

ХАХА
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.04.2011 16:47:54 отговори + 0 0
Абееей, тези наистина си мислят, че някой им вярва и че могат неограничено време да изстискват и мамят хората.
Повечето примери показват, че това е до време.
И на тези и подобните ще им префисне в скоро време
Като престане да има висока посещаемост (което вече се наблюдава), веднага ще намалят цените.Не, няма да спрат с концертите, защото дори и с НОРМАЛНИ цени на билетите,концертите са рентабилни и пак ще имат огромна печалба.Сега пробват докога могат да изстискват максимално народа и да трупат кинти. типично по байганьовски.
Някои ще кажат, че като намалее посещаемостта, ще спрат и да се провеждат концерти. Но това няма да стане, чисто и просто, защото винаги ще има интерес да се гледат групи наживо.Просто по някое време на повечето народ ще му писне да го скубят разни новоизлюпени печалбарчета и ще спре да дава пари. Така, за да не загубят кокала разните промоутърчета ще върнат нормалните цени, защото както казах и при нормални цени пак печалбата е огромна(с разходите и всички страничниразходи, с които постоянно се оправдават)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НеСмеВчерашни 17.04.2011 16:33:03 отговори + 0 0
Не сме вчерашни. Повечето от нас са наясно с цените и качеството на фестивалите в Европа. Това, което ни се предлага тази година е едно "big no no". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 17.04.2011 16:20:13 отговори + 0 0
То едни обяснения и оправдания, че човек дори и да не почне да се съмнява в тях, ще започне.
Но пък има фенове, които хич не им пука от коментари, цени, сайтове, отиват и се разбиват, така че ще има хора на концертите им.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".