"SPIRIT of Burgas 2011" е в историята, да живее "SPIRIT of Burgas 2012"!

15 авг 2011, 19:23 ч. 995 / 11 54
пред./следв.
Колкото и да не ни се иска, "Spirit Of Burgas 2011" приключи. Неизменно в последните четири години по това време изпитвам една лека тъга по отминалите три прекрасни дни, изпълнени с разнообразна музика, пясък, море и много, ама много приятели на едно място. Няма и как да е иначе, "Спирита" е наистина уникално събитие, което, за наше щастие, се провежда именно на родното ни крайбрежие. Какво значи: "Много исках да дойда, ама не успях, много бачкане имах..." и т.н.? Почивните дни по време на и около този фестивал са възможно най-мъдро използваната отпуска, която може да вземе един меломан. И ако за тези четири години все още не си си направил труда да посетиш "Spirit Of Burgas", познай какво: ти не си никакъв меломан, драги. Сори, ако те разочаровам, но така стоят фактите. Да, предполагам, че си бил в Каварна или на "Sofia Rocks", но тук си говорим за едно съвсе-е-ем различно изживяване, за което няма да ти разказвам в подробности, защото искам догодина сам да се убедиш. И като се видим на феста в Бургас ще ме почерпиш едно питие, защото наистина ще си ми благодарен. ;-)

   ОК, да спрем с лирическите отклонения и съвсем професионално да подходим към скромния ми разказ за последната вечер на "Spirit of Burgas" 2011. 19:45 ч., "Main Stage", PYROMANIA! Какво начало на вечерта само, а? Нуфри и компания са добре познати на феновете от преди около 15-ина години, но тук срещнаха един сравнително сериозен проблем: почти никой от по-младите посетители не ги познаваше и за пръв път чуваше музиката им. Именно заради това не се получаваха т.нар. "sing-along" моменти. Все пак, ако трябва да сме честни, на практика е невъзможно да откриеш записите на PYROMANIA в последните доста години и ако не си си купил касетките в средата на 90-те на миналия век, няма как да познаваш парчетата. Така или иначе групата заби брутално яко своя алтернативен рок, получи много топло посрещане от публиката и обра сериозни аплодисменти. Почти по същото време на "Jack Daniel's Rock Stage" (JDRS) се вихрят "българските SOUNDGARDEN" или по-скоро "българските AUDIOSLAVE". Който и от двата варианта да изберем, няма да сме далеч от истината. Просто вокалната техника, използвана от фронтмена, познат като Боби Косатката, удивително много напомня пеенето на сиатълската икона Chris Cornell. DER HUNDS са добре познати на родната клубна сцена, имат дори издаден албум - "Blue Animals", който всъщност е много приятен. Чухме доста песни от него, като, разбира се, най-силно бе аплодирана "Mr. Blister".

   Запътваме се обратно към "Main Stage", за да видим реге-метъл машината от Уелс SKINDRED, които се появиха на сцената под звуците на мелодията на "20th Sentury Fox". И нека това стилово определение не ви заблуждава, реге елементът всъщност е доста премерено застъпен и не се натрапва, бандата в по-голямата си част е истински як съвременен метъл. Просто не е истина как тази сравнително непозната у нас група успя да раздвижи многохилядната тълпа. Освен че музиката им е супер заразителна, немалка отговорност за страхотния концерти има и екзотичният фронтмен Benji Webe, чието сценично поведение на моменти доста напомняше за Bonz от SKUCK MOJO. Но нека кажем няколко думи за Benji заради тези, които не познават него и групата му. Всъщност чернокожият певец в никакъв случай не е случаен човек и името му е свързано с гост-участия в албуми на BULLET FOR MY VALENTINE и SOULFLY например. Крайно любопитен факт е, че през 2006 г. Jonathan Davis от KORN не може да излезе на сцената на култовия фестивал "Download" поради здравословни причини и на негово място с нео-метъл величията излиза именнo Benji Webbe.

   В Бургас Benji беше просто неудържим. Сновеше непрекъснато по сцената и дори за секунда не изпусна контрола си върху публиката. Имаше разпяване, имаше "лявата част vs. дясната част" и тем подобни концертни клишета, но всъщност беше адски забавно. Както и коментирахме с един приятел преди шоуто на SKINDRED, някъде след четвъртата-петата песен публиката всъщност разбра за каква невероятна банда става въпрос и до края на концерта им се отблагодари с енергично подскачане, мощни възгласи и много топли аплодисменти. Всъщност SKINDRED бяха нещо като приятната изненада на вечерта.

   Това, което следваше след тях обаче, беше магнитът, събрал около 10 000 души на плажа в Бургас тази вечер. А именно нео-метъл експериментаторите от Калифорния DEFTONES. В 22:15 ч. Chino Moreno и компания разтресоха плажа в Бургас с едноименната песен от последния си албум "Diamond Eyes", последвана от един от хитовете именно от този албум - "Rocket Skates". За съжаление явно озвучителите все още "напипваха" правилните настройки, защото звукът на DEFTONES всъщност беше меко казано дисбалансиран. Чуваха се само супер-силни баси, китарата на практика отсъстваше, а да се разбере какво пее Chino беше на практика мисия невъзможна. В крайна сметка някъде около четвъртата песен от сета положението драстично се подобри и до края се наслаждавахме на перфектни звук, светлина и група! Някъде по това време цялото облекло на фронтмена беше съвършено мокро от пот, но как да е иначе, след като Chino просто не се спира на едно място. Невероятно експресивен, с минимален контакт с публиката, по-скоро вглъбен в собственото си музикално изживяване, това е Chino Moreno на сцена.

   Огромният Stephen Carpenter се беше позиционирал в левия край на сцената и кротко обгрижваше жестоките си седем и осемструнни китари-чудовища, докато зад него, в пълен противовес по отношение на сценично поведение, беше барабанистът на групата Abe Cunningham, който раздаваше гръмотевици с нечовешка енергичност. Подобно беше положението и с вече не много новия временен басист на DEFTONES Sergio Vega. Пичът размяташе инструмента си из цялата сцена, а освен това се изяви и като бек вокал. Кийбордистът Frank Delgado беше притаен в един по-тъмен ъгъл и изглеждаше сякаш се занимава с неговите си неща, без много да му пука какво се случва около него.

   Така или иначе всички погледи почти през цялото време бяха насочени към фронтмена Chino Moreno, който изнесе шоуто на собствените си плещи... и гласни струни. Директно заявяваме, че DEFTONES направиха един от най-силните концерти в България за тази година! Музиката им на живо допълнително се втежнява, а някои от песните (като "Rocket Skates" например) са със забързано темпо. Чухме брутални резачки като "Elite", "Engine No. 9" както и по-мелодичните " Change (In the House of Flies)" и "Passenger". Е, разбира се, за последната липсваха гост вокалите на въздесъщия Maynard James Keenan от TOOL, но Chino и сам се справи. Не точно сам де, тъй като няколко хиляди гърла му помагаха. Супер впечатляващ момент беше изпълнението на бавната и доста тежка "You've Seen The Butcher" от последния албум на групата. Концертът на DEFTONES в Бургас завърши с "7 Words", в която момчетата преплетоха част от хита на Katy Parry "Firework". Просто неповторим спектакъл!

   Без да губим време се понасяме към "JDRS" където предстои да видим една ужасно интересна и криминално непозната у нас, всъщност не само у нас, група - AMPLIFIER от Манчестър, Англия. Квартетът свири уникална смесица от алтернатив, прогресив и пост-рок, при това с текстове на космическа и НЛО тематика. Неслучайно често са описвани като space-rock. Е, ние леко ще се разграничим от това понятие, тъй като според нас то носи малко по-друг смисъл, но да не отделяме прекалено голямо внимание на тази дребна подробност. За щастие в редиците на AMPLIFIER се подвизават двама от членовете на наскоро разпадналите се OCEANSIZE: Steve (китара) и Mark (барабани) и това реално се оказа страхотен шанс за родните фенове да видят някои от любимците си. Все пак човекът-AMPLIFIER е фронтменът Sel Balamir - китарист и певец от турски произход, който дори в една от паузите между песните ни поздрави с "Thank you Bulgaristan", с което подчерта топлите си комшийски чувства към нас. За голяма беда авиокомпанията, с която са пътували до тук музикантите, е успяла да изгуби част от оборудването им и по този повод бяха специално "поздравени", а благодарности бяха отправени към другите групи, услужили с апаратура на англичаните. Това беше и последният концерт на AMPLIFIER за това лято. Шоуто им започна с "The Wave" от последния им албум "The Octopus". Прозвучаха още "Interstellar", "Airbourne" и много други. За пръв път чухме толкова добър звук на "JDRS" тази година. Момчетата адски се радваха на българската публика и откровено се забавляваха на сцената. И все пак многопластовата им, силно ангажираща музика може би не е най-подходяща за консумация на плажа. Винаги съм си представял AMPLIFIER в далеч по-интимна обстановка в някой малко по-изискан клуб с чаша уиски в ръка. Не че шоуто им не беше страхотно, просто си мисля, че има още доста какво да се попие от него.

   Идва ред на всенародната любимка Anneke Van Giersbergen. За разлика от предишното си гостуване у нас, когато изнесе акустичен сет с Danny Cavanagh от ANATHEMA, този път Aneke беше дошла със собствената си група и ни представи микс от солови песни и такива на бившата й група THE GATHERING, с които всъщност доби световна популярност. След леки нередности с микрофона по време на първото парче, нещата се нормализираха и Aneke звуча божествено, както винаги. Освен невероятните гласови възможности, с които холандката те обезоръжава, в арсенала й влиза и неприкритият, но пък съвсем дискретен флирт с публиката, което неминуемо разтуптява много мъжки сърца. Безспорно Aneke направи едно впечатляващо закриване на програмата на "JDRS".

   Минахме да чуем световноизвестния Иво Папазов - Ибряма в компанията на оркестър "Тракия" и само за няколко минути бяхме пометени от истинска вихрушка от супер виртуозни надсвирвания и екстремни смени на ритъма на наглед нелогични места.

   Е, "Spirit Of Burgas" 2011 е в историята. Няма да изпадаме в големи заключения, изводи и т.н. Единствено ни се иска да пожелаем на организаторите, а и на нас самите, догодина да ни донесат още повече положителни емоции. И макар да има доста време до обявяването му - Да живее "SPIRIT of Burgas 2012"!

Яни

Skindred @ Spirit of Burgas
Deftones @ Spirit of Burgas

още за:

Spirit Of Burgas


Коментари   (54)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


siXXX 28.08.2011 14:04:23 отговори + 0 0
Надявах се да докарате Офспринг ...... ама не ... Явно не съм достатъчно зрял, ама няма как да си отделя последните пари за банди и изпълнители от които не съм заинтересован. Все пак има напоследък достатъчно концерти в България.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

широкия 19.08.2011 00:22:07 отговори + 0 0
широко сккроен рок почитател съм,и обожавам както Моби к Скънк,така и сепултура и слейър!Не мога да разбера хомофобите които скачат срещу феста!ХЕЙТЪРИ!трябва да има мултиетническо разнообразие във рока! Не на расистите и хомофобите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 23:25:52 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-08-18 22:56:52
ТОВА Е СТЕНАТА НА ИЗКАЗВАНИЯТА НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ И КРИТИЧНИ УМОВЕ, КОИТО ВИЖДАТ ОТ ОКОТО ДО ЗАД УХОТО СИ. Никой не може да харесва всякаква музика, а и няма нужда. Но всеки може да не лепи глупости по отношение на други стилове и групи и да има кръгозор обхващащ не само праведна музика в смисъла на Grave Diger - Sabaton - Napalm Death, а да уважава разнообразието.бисексуалните,серийните убийци и зоофилите много харесват разнообразието....

бисексуалните,серийните убийци и зоофилите много харесват разнообразието....

Тия какво общо имат? да харесваш разнообразна музика или да уважаваш такава, значи си зоофол и обратен?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 21:58:58 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-08-18 20:43:25
искам ревюта и статии за любимите ми банди в МЕТАЛ катехизис

Викаш липсва ти метълчето
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 13:26:28 отговори + 0 0
Според мен песента е много добра, евала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.08.2011 13:26:18 отговори + 0 0
Според мен песента е много добра, евала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 10:35:21 отговори + 0 0
Te кои са групите е ясно - там дето е бил Коърдейл, Дио и я Удо, я Хелоуин, и дет има паар и дет меттъл Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 17.08.2011 23:27:26 отговори + 0 0
@Alexis

ти пък, колко недалновидно се изказваш. ей-сега ще дойдат пандите да ти разкажат кои точно 3 групи в кой им период се слушат и трябва да са хедлайн на всеки концерт/фест, който някой е посмял да организира

бях в Каварна и в Бургас, преди това на Nile и Rotting Christ, Irfan и Center, нямам търпение да дойде време за Samael и Tides From Nebula. живот и здраве, може и Ulver в Атина. дреме ми за мнения на балкански домошари
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alexis 17.08.2011 22:52:36 отговори + 0 0
Стена на най-впечатляващите мнения наскоро по темата:

death - 2011-08-16 23:05:48
няма такъв срам.доживях да видя гадна обръсната маймуна да ни поучава що е музика.и обратни крещящи за правата си от сцената.СПИРИТА НА БУРГАС?

BLECK - 2011-08-16 23:33:19
като нема БЛЕК не се ходи...тва е !!!

Анонимен - 2011-08-16 23:41:36
фондация 4 лапи която участва в тоя помиярски фест да дойде да си прибере питомците от квартала ми МОЛЯ

Анонимен - 2011-08-16 23:48:33
и друго-понеже сме метъл фенове хайде да не принизяваме имена като paradise lost,moonspell,katatonia,arch enemy,tiamat,lake of tears за сметка на еднодневни боклуци като deftones

Анонимен - 2011-08-17 21:50:41
относно skunk anansie смятам че посланията на бисексуална смахната негърка са последното нещо на света което искам да слушам-освен ако няма да правя шопинг в лондон хахахаха

darklord - 2011-08-17 22:20:44
и къде беше праведната музика на тоя гей-фест?

лунен заклинател - 2011-08-17 22:25:25
тука по надолу някакво създание каза че било фен и на paradise lost и на deftones.о боже,занесете ме да си умра вкъщи

ТОВА Е СТЕНАТА НА ИЗКАЗВАНИЯТА НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ И КРИТИЧНИ УМОВЕ, КОИТО ВИЖДАТ ОТ ОКОТО ДО ЗАД УХОТО СИ. Никой не може да харесва всякаква музика, а и няма нужда. Но всеки може да не лепи глупости по отношение на други стилове и групи и да има кръгозор обхващащ не само праведна музика в смисъла на Grave Diger - Sabaton - Napalm Death, а да уважава разнообразието.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 17.08.2011 13:29:39 отговори + 0 0
@злекс - 2011-08-17 12:19:41

let me Google that for you:

Paradise Lost - Years active: 1988-present
Deftones - Years active: 1988-present

нищо особено, де.
не правя flame, фен съм и на двете групи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


злекс 17.08.2011 12:19:41 отговори + 0 0
distortion
хахахахаххаа!!! това беше изказването на века!!!
Яни, недей, момко, че ше ни разревеш с такива ревюта...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

СОБ 17.08.2011 10:15:35 отговори + 0 0
soregashi, и ти си смешен, но те има, нали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 17.08.2011 09:08:21 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-08-16 23:48:33
и друго-понеже сме метъл фенове хайде да не принизяваме имена като paradise lost,moonspell,katatonia,arch enemy,tiamat,lake of tears за сметка на еднодневни боклуци като deftones

само дето Deftones свирят откак ги има и Paradise, та малко не ти се получи остроумниченето
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ивайло Найденов 17.08.2011 08:15:57 отговори + 0 0
Звукът на Amplifier беше зле. Никакви вокали не се чуваха за жалост и свириха предимно лесните си парчета, явно заради апаратурата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2011 23:52:31 отговори + 0 0
за OPETH изобщо няма да говоря Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BLECK 16.08.2011 23:33:19 отговори + 0 0
като нема БЛЕК не се ходи...тва е !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Курчатовий 16.08.2011 23:31:41 отговори + 0 0
(soregashi)
Е, нали това, че някъде има по-яки фестивали, не означава да не посещаваме и да не се кефим на нашите!??? И аз миналата година бях на Waсken, но не плюя по КРФ, примерно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2011 23:22:30 отговори + 0 0
незрелите...знаеш как е в лондон
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 16.08.2011 23:16:26 отговори + 0 0
death - 2011-08-16 23:05:48
няма такъв срам.доживях да видя гадна обръсната маймуна да ни поучава що е музика.и обратни крещящи за правата си от сцената.СПИРИТА НА БУРГАС?

доста зряло мнение, Skin-е мой
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2011 23:10:03 отговори + 0 0
edge of sanity,at the gates,keep of kalesin.hipoctisy Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.08.2011 18:48:18 отговори + 0 0
soregashi добре казано Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 16.08.2011 17:57:47 отговори + 0 0
Аз пък не бях на Спирита. Бях на Сигет... Това там е меломанско и... Фест. Тукашното е... Смешно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мишо 16.08.2011 16:24:48 отговори + 0 0
ощипаните ученички да прочетат пак и да наблегнат на думата "меломан"
на спирита несъмнено за четири години се изредиха достатъчно класни музиканти така че всеки да може да намери по нещо което да хареса
независимо от стила
и то на достатъчно сносна цена
така че който не е бил дори за една вечер до сега определено има някакви различни съображения от чистата музикална страст
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонко 16.08.2011 16:02:57 отговори + 0 0
Тая статия може да трогне само някой който никога не е ходил на истински фестивал извън нашата провинциална страна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 16.08.2011 14:52:09 отговори + 0 0
Борис - 2011-08-16 00:35:29
Не мога да разбера защо хората, който не харесват Спирит-а, поустват тук.
______
Може би защото са се почувствали засегнати - и с право - от написаното горе. Това за меломаните имам предвид, понеже когато стигнах до него, просто спрях да чета репортажа. Ясно ми е, че няма да прочета репортаж, а фенски излияния - нещо, което не ме интересува, ама изобщо.
Съжалявам, но тези думи прозвучаха наистина обидно и напълно си заслужиха палчето долу. Принципно за добре написаните репортажи гласувам положително, дори да са за стилове и групи, които не харесвам изобщо.
Съжалявам отново. Не съм меломан явно. Понеже за "атмосферата" на фестивала не ми дреме, ама грам. Отивам на подобно събитие заради музиката. И при положение, че няма НИТО ЕДНА група, която да ми харесва поне малко и да не мога да я видя през годината я на някой безплатен концерт, я в клубче за пъти по-малко пари, какво ще търся там?
---

Всъщност реших да дочета репортажа, преди да постна. Наистина изглежда все едно е писан преди началото на събитието. Единственото, което донейде помага да решим, че авторът е присъствал там, е коментарът за звука на Deftones. Отново, съжалявам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хо. Хо.Хо. 16.08.2011 11:03:22 отговори + 0 0
Яни, слабо, слабо - колкото и да се пънеш, нема начин!
Винаги съм ценил безпристрастни журналисти, а статията сякаш е написана преди още да започне фестивалът.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tumnasianka 16.08.2011 08:51:14 отговори + 0 0
За мен фест номер едно си остава Каварна Рок Фест. Тази година прибяавям и WACKEN OPEN AIR към любимите фестове. Ето това се казва истински фест! 7 сцени, страшно много фомрми на забавление и 93 групи. Има много да гоним германците. И да, ще го посещавам винаги, ако имам възможност. А в Каварна отивам, дори дори и без пари, защото там я има истинската метъл атмосфера, която аз на Спирита не мога да намеря и уетя. Наречете ме както искате, но аз обичам тази музика и гоня фестове с тази насоченост. Стиловото разнообразие на Спирита не ми харесва, не ме грабват групите. Не ми харесва тази смес от стилове и смес от фенове. Весело на широко скроените, нека се забавляват, но да ми обяснява накой, че не съм истински фен, защото не съм посетил един фестивал...айде няма нужда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дъртия 16.08.2011 06:57:27 отговори + 0 0
Евалла, Яни! Догодина нистина накрая ще отида на Спирита и ще те черпя една бира. А на КРФ му е време вече да се помисли може би за поне още една сцена. Така ми се стори тая година. Едно нещо или разраства, или замира. Спирита явно върви към все по-добро. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2011 01:43:29 отговори + 0 0
Някой да даде сетлиста на deftones? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 16.08.2011 01:26:56 отговори + 0 0
defuckintones!!

мерси за резюмето, Яни
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Diluted 16.08.2011 00:58:20 отговори + 0 0
fuckin haters Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2011 00:53:23 отговори + 0 0
Борисе, за нещастие на много мьиетъли им е в природата постоянно да се карат с някого, да му обясняват колко не разбира от музика и да го псуват. В това отношение сме мноооого пред чалгарите. Просто няма как да се спре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Индустриално-готичес 16.08.2011 00:50:27 отговори + 0 0
Музиката е нещо, което ни обединява и ни носи максимално удоволствие. Някой да е чул за инцидент в Каварна или на спирит-а?
Но по форумите винаги ще се намери някой да се изкъка компетентно. Аз пък не съм от "праведните", но за сметка на това всеки ден влизам в сайта, именно защото е актуален. Да не се бърка с комерсиален, че ще се обидите.
Бях на спирит-а именно заради Моби. Е и? Комерсиално и популярно, е и? Бях и на първия преди 4 години когато на Систърс бяхме 200 души, само ценители. Е и? И в двата случая ми беше кеф! Не знам как е в Каварна, макар и до днешен да ме яд, че изпуснах Кълт и актуално за тази година Лив Кристин, но предполагам, че хората са се кефели максимално и им завиждам.
Та с две думи, футболния манталитет ЦСКА-Левски не подхожда хич под подобна статия.
Всичко добро и бъдете малко по-широко скроени.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 16.08.2011 00:35:29 отговори + 0 0
Не мога да разбера защо хората, който не харесват Спирит-а, поустват тук. Като не ги кефи Спирит-а, много важно. Не е нужно всички да разберат, че предпочитат КРФ.
Аз лично не съм фен на нито една от групите, който участваха тази година на Спирит-а, но не разправям, че фестът е тъп и не струва.
Явно вече ще се делим на "Каварнаджии" и "Спиритаджии", обаче това е много тъпо.
Най важното е да живе Rock 'n' Roll -а във всичките му лица и превъплъщения.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.08.2011 00:08:26 отговори + 0 0
Малко клипове от концерта на Deftones:
http://youtu.be/u0GKvdwfjtU
http://youtu.be/-D6FDLNfgXM
http://youtu.be/PQJLXKra824
http://youtu.be/PieBaIDlh2g
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


*** с ръце 16.08.2011 00:05:02 отговори + 0 0
абе я кажете как са се справили мойте любимци Viperfish Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Таблото 16.08.2011 00:00:08 отговори + 0 0
Не знам какво ги сравнявате двата феста, като на Спирит ходят изпълнители, които едвали ще ги поканят в Каварна. И кво го храните Моби, за дето... е Моби. Супер точен си е пича. Никой не е длъжен да му се кефи, ама приемрно мен като Дейв Мъстен и още 1000 рок ветерани не са ми приятни, да не съм тръгнал да ги храня. Ценители и "фенове"... хора излизте от филма... и на мен всички слушащи AC/DC са ми смешни, но не съм тръгнал да ги храня, че не слушат KORN... щото мен пък те ме кефят. И цялата работа с аз съм kvlt, а ти не, е лейм. Get over it! ПС. Супер як фест, догодина още по-добър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2011 22:26:24 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-08-15 22:06:37
Каварна диша прахта на "Спирит"-а?
При Цонко е само за ценители, а в Бургас - пълен карашик от стилове и субкултури - не,благодаря! +2 абсолютно съм съгласен !!!!!!!!..Спирита е за така наричащите ''фенове''...идиотски групи само

Кажи ги пич кои са идиотските групи, да ги научим и ние и да не ги харесваме повече
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Курчатовий 15.08.2011 22:13:30 отговори + 0 0
Нека бъдем честни - Фестивалите в България са два - КРФ и Спирит-а! Кой е по-по-най от двата не се наемам да определя. Много емоционално написана статия, четейки редовете и се връщам в незабравимите последни часове от събитието. Искам да добавя, че останах много доволен и от унгарците Insane. По време на техния сет нямаше много хора на JDRS, тъй като се засякоха със Skindred. Определено имаше какво да се види последната вечер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2011 22:06:37 отговори + 0 0
Каварна диша прахта на "Спирит"-а?
При Цонко е само за ценители, а в Бургас - пълен карашик от стилове и субкултури - не,благодаря! +2 абсолютно съм съгласен !!!!!!!!..Спирита е за така наричащите ''фенове''...идиотски групи само
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


бляк! 15.08.2011 22:06:06 отговори + 0 0
Хахаа, Чино Морено бил без охрана, а? Сикрет Сървиз ли да го пази? Колко заблудени сте ако си мислите, че повечето известни банди и изпълнители ходят с охрана
А горното написано (без никакъв стил, пошло и аматьорско) е писано все едно от 15-годишен тийн, дето за пръв път ходи на фест. Тоя сайт все по-зле става.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 15.08.2011 21:51:09 отговори + 0 0
Каварна диша прахта на "Спирит"-а?
При Цонко е само за ценители, а в Бургас - пълен карашик от стилове и субкултури - не,благодаря!
Наречете ме прост метъл сега
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

i 15.08.2011 21:41:40 отговори + 0 0
Ами тази година за първи път посетих фестивала и да ви кажа честно ,според мен е много,много надценен. Вярно поканени бяха много актуални звезди , свирещи модерна музика но някак си не бях запленен от цялата тази история.На изпълнителите ,браво ,раздаваха се но през цялото време имах чувството, че се намирам на дискотека.Някак си не усетих типичната фестивална атмосфера. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2011 21:41:20 отговори + 0 0
redordead - 2011-08-15 20:59:03
абе, все повече почвам да се убеждавам, че много от метълите са по-прости и ограничени и от члагаджии...та като не е само с траш и дет и палар феста, значи не струва? музиката не се дели само на жица и на нежица, а на хубава и лоша, а на Спирита като цяло се канят достатъчно големи имена от световната сцена, като немалка част от тях са жица...

А, именно пич. Точно. Или както казваше един приятел:
АМАН ОТ ПРОСТИ ХОРА!
Няма нужда да обяснявам кои са простите тука.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jasta 15.08.2011 21:39:44 отговори + 0 1
Аз на този фест ходя,заради рок и метъл групите и винаги се сцепвам.Ако не е на главната)а там не е като да няма жица),ще е на Джак Даниелс или На тъмно,а понякога се случва,че 2 банди които ми харесват се засичат на различните сцени.Да ме извиняват повечето п....и тука,ама Каварна може само да дишат прахта на Спирита.2011-а година и това е единствения фестивал,който ми дава надежда.Сравнително евтини билети,да не говорим,че ако си малко по-умен ще си купиш билет последните дни,когато съвсем спокойно има тридневни билети по 70-80 лева,а след 1-я ден се намират за по 30-40 за следващите два дена.И може да не е само метъл и рок,но по-голямата част от хората идват за метъла и рок=а.Да не говорим,че като си вървиш из феста постоянно засичат разни известни лица в БГ рок и метъл средите,bило тв водещи,радиоводещи,музиканти(дори такива които не свирят на Спирита през съответната година).Вчера можеhте да засечете дори вокала на Дефтоунс да се разхожда свободно из феста,без охрана,без нищо,макар че беше в час,в които повечето сцени бях свършили,,а на него и още двама от Дефтоунс явно им беше скучно в хотела. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.08.2011 21:25:22 отговори + 0 0
Ми не съм меломан явно, и без това звучи тъпо. Уокмен, дискмен, меломен, нз.. аве тея дет слушат MTV не са ли меломани? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 15.08.2011 20:59:03 отговори + 0 0
абе, все повече почвам да се убеждавам, че много от метълите са по-прости и ограничени и от члагаджии...та като не е само с траш и дет и палар феста, значи не струва? музиката не се дели само на жица и на нежица, а на хубава и лоша, а на Спирита като цяло се канят достатъчно големи имена от световната сцена, като немалка част от тях са жица...

п.с. на онзи долу с тенденциозните параграфи - направи си сайт и пиши нетенденциозно...паляк!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Al 15.08.2011 20:26:10 отговори + 0 0
А какъв беше сетлиста на Skindred? :d Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2011 20:22:02 отговори + 0 0
и Скънк Ананзи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.08.2011 20:21:40 отговори + 0 0
а пък на главната сцена Суисайдъл, Скиндред и Дефтоунс - ряпа да ядат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хаха 15.08.2011 20:20:09 отговори + 0 0
Ска и пънк има на друга сцена - "На тъмно". Нищо де, позволено ти е да не знаеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 15.08.2011 20:11:19 отговори + 0 0
Не само първият параграф, а целият материал е писан изцяло под въздействието на емоциите, преживени от автора, демек от мен, без каквито и да е било странични влияния. Текстът е писан назависимо от нищо и никой. И ако не ти е допаднал, няма какво да направя по въпроса. :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Това рок и метъл сай 15.08.2011 20:01:09 отговори + 0 0
Много тенденциозен 1ви параграф. Колкото и да имам чувство за хумор и да харесвам сайта ви, то това определено е най-жалкото и долно нещо, което съм виждал досега. А и единственото хубаво нещо на този фест е Джак Даниелс сцената с рок, хардкор, ска, пънк и прочие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 15.08.2011 19:39:20 отговори + 0 0
Знаех си, че Аmplifier няма да разочароват! Наблюдавайте тази група, ако харесвате такава музика, наистина могат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".