Край с пушенето на концерти от 1 юни. Или поне според Закона за здравето

17 май 2012, 17:17 ч. 916 / 20 133
пред./следв.
От 1 юни 2012 г. се забранява пушенето в заведения, нощни барове, работни места и офиси. Това реши парламентът с приемането на второ четене на промени в Закона за здравето, предаде Агенция "Фокус". Забраната важи и за училищни дворове, детски площадки, тротоари на детските ясли и градини, площадки за игра, както и по време на събития за деца и ученици, които се провеждат на открито. Забранява се тютюпушенето на стадиони и спортни обекти, както и на летни кина и театри, когато има спортни и културни прояви. Пушенето е позволено и на летищата, но в обособени за това помещения.

   Накратко - това означава и забрана за пушене в клубове, зали, стадиони и др. места, където се провеждат концерти. Дали и как ще се спазва това ограничение ще разберем съвсем скоро...

Източтик: Агенция "Фокус"
No smoking

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (133)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


г-ца Вендета 16.06.2012 00:45:21 отговори + 0 0
Скапани нещастници!!! Ще си купуваме само контрабандни цигари, ще си хвърляме фасовете по улиците и ще протестираме! Щом ни наричат простаци, ще се държим като такива! Щом ни нарушават спокойствието, ще нарушаваме законите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 22.05.2012 16:18:27 отговори + 0 0
Снощи покрай земетресението не можах да заспя, та в момента не мисля ясно...

Не разбирам, прочел ли си какво пиша и как го пиша? Разбрал ли си защо? Понеже в момента не отговаряш на моите думи, а на своята представа за тях. Т.е. говориш си сам. Затова предния път ти препоръчах да си прочетеш поста, преди да ми пишеш отново.
Прочети и моите постове и тогава се опитвай да ме оборваш.

Хинт - няколко пъти казах, че не подкрепям забраната в този й вид, въпреки че не съм пушач и от цигарения дим ми става зле. Само дето явно си диагонализирал тука, та не си забелязал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

2012-05-21 09:08:05 21.05.2012 21:26:15 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-21 14:15:47
И да, в случая моето мнение е правилно. Надявам се това да не ти пречи да спиш спокойно.

+++++++++++
Ще си палне една цигарка и ще заспи като циганче след гореща баня, не го мисли ти него.

Относно правотата ти - ДА! Разбира се, че си прав! Смее ли човек да не се съгласи с мнението ти! Ти си човекът на тоя свят, който без скрупули има право да се окичи с титлата "Аз съм винаги прав"... сам самичък си се провъзгласил за единствен и неповторим владетел на тая титла и това е причината да те вземаме за бъзик, но надявам се това да не ти пречи да спиш спокойно. Даже чакам с нетърпение да прочета какво ще роди наспалият и отпочинал си твой ум утре сутринта.

Нека дружно речем: "Стига толкова с иронията и подигравките" и да се върнем пак на темата. Какво точно цели тоя закон все още недоумявам (абе досещам си се много добре, но да кажем, че ме е страх да говоря истини ей така насред "селския площад", затова нищо няма да казвам, просто вие си се досещайте)

Въпросните пасивни пушачи НЕ СА хората, които излизат в обедна почивка и се хранят в заведения (тук МЛЪК! наистина не те са застрашената от одимяване категория - държавата похаби една камара усилия и въведе закони за разделяне на заведенията на зали за пушачи и непушачи, съдържателите на заведенията похабиха една камара средства, усилия и време за преустройване, поставяне на вентилации) или които ходят по стадиони и т.н. Не те са закоравелите пасивни пушачи, съвсем друга категория хора са и тях ги тровят НЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ места, а вкъщи или на работа и т.н. Айде сега аз да задам едно въпросче (ще ме извинявате, но за разлика от Тигъра аз няма да го задавам цели три пъти при това сериозно - който прочел - прочел, който отговорил - отговорил)... та въпросът, който така и не ми дава мира дни наред: Защо се почна първо от пушачите? Защо се почна първо от обществените места, след като преди няма и 2 години хвърлихме дружно една камара усилия да си пригодим обществените места така че пушачите да не тровят живота на непушачите?

Къде са лишените от безумни от логическа гледна точка доводи на този Закон за здравето?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

geregrave 21.05.2012 16:23:04 отговори + 0 0
'Щото го тровят гадни пушачи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.05.2012 15:03:25 отговори + 0 0
Непушачите умират здрави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 21.05.2012 14:15:47 отговори + 0 0
Tormentor, в повечето си постове тук отговарям на хора, които се обръщат директно към мен или пишат за мен. Доброто възпитание го изисква. Някакъв проблем?

И да, в случая моето мнение е правилно. Надявам се това да не ти пречи да спиш спокойно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 21.05.2012 12:18:44 отговори + 0 0
Егати последната инстанция... задължително трябва да определи, категоризира и поучи... и задължително последното мнение трябва да е негово защото то е единственото правилно. Браво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 21.05.2012 11:03:16 отговори + 0 0
Прочети си отново поста и ми пиши след това. Пълен е с глупости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.05.2012 09:08:05 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-20 15:22:08
А може ли наркоманите да спрете да се защитавате с безумни от логическа гледна точка примери?
Сериозно питам.
За трети път, при това като човек, който не подкрепя забраната за пушене по стадионите.

-----------------
Изчисти си първо дефиницията за понятието "защитавам" и чак тогава поставяй сериозни въпроси. Като гледам коментарите, въпросните наркомани се питат "Защо", недоумяват как ще стане или иронизират гениалното, но неприложимо естество на този закон. Това поведение, мило писенце НЕ Е защита.

А всички обявени от теб за безумни примери, са идеални примери как целта на тоя закон не е да се пази здравето на хората.

Айде, да пробвам и аз да се "защитя" с безумни от логическа гледна точка примери: Защо от пушачите почнахте, бре!? Пушачите ли са най-големият замърсител на въздуха!? Пушачите ли допринасят за сърдечно-съдови, ракови и всякакъв подобен род заболявания сред НЕпушачите - и тук не ми излизайте пак със статистики как пасивните пушачи видиш ли, много по-големи щети им се нанасяло. С това ще се съглася на 100% - ДА! вредно е да живееш, спиш, работиш в задимена обстановка и рано или късно това дава резултат. И тук идва въпросът: След като е закон за здравето, след като би трябвало да осигури по-здравословна среда на хората, защо не въведат забрана за пушене в частни имоти при специфични условия (примерно апартамент, в който се гледа бебе - колкото и странно да е и такива малоумни женки има, опушват си къщата и хич не им дреме), като (АКО въобще) ги е грижа за здравето на хората, защо не ЗАБРАНЯТ вноса на стари коли или необорудвани със специални системи за филтрация на изгорелите газове? Това е то, Тигре! Хората не намират логика в цялата тази абсурдна ситуация и не се защитават, а се питат "Защо", чудат се каква му е мотивацията на малоумника измислил тоя закон, намират и положителни страни в цялото това безумие, но се чудят как точно и дали въобще е възможно да се стигне то тия положителни ефекти.

Надявам се, получи най-накрая отговор на въпросчето си, което цели три пъти зададе при това съвсем сероизно. Ако пък не си... ще трябва да се мисли нов закон за борба с дебилщината и невъзможността на конкретен индивид да поглежда от камбанарията на друг индивид.

Между другото НЕПУШАЧ СЪМ и одобрявам не забраната, а ИДЕЯТА да не се пуши на обществени места, НО най-вече заради добрия пример, който ще се дава на подрастващите, не заради друго. Много далеч съм от мисълта, че видиш ли, като спре да се пуши по мачове и по концерти изведнъж на хората ще им се разгънат алвеолите до пръсване и ще зацъфтят в едно прекрасно здраве...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 20.05.2012 20:54:34 отговори + 0 0
Някои от най-близките ми хора пушат. Знаят много добре какво е отношението ми към цигарите.
Ако сме в отделни стаи или навън, докато се отдават на порока си, нямаме проблеми.
Други въпроси?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анонимен 20.05.2012 19:00:11 отговори + 0 0
Тигре, ако откриеш идеалната тигърка за себе си, би ли я напуснал ако припалва понякога? А ако друга тигрица не пуши , но ти трови живота по друг начин? А начини - много! Прекален светец и Богу не е драг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 20.05.2012 15:22:08 отговори + 0 0
А може ли наркоманите да спрете да се защитавате с безумни от логическа гледна точка примери?
Сериозно питам.
За трети път, при това като човек, който не подкрепя забраната за пушене по стадионите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

i 20.05.2012 15:14:43 отговори + 0 0
Най са ми смешни тези дето подкрепят този малоумен закон и се наричат фенове на рока и метъла.То като приемаш някакво правило или закон трябва поне малко да се замислиш ,ама ония тюфлеци в Народното събрание това мероприятие мисленето него могат.Интересно ми е само следната картинка -Моторхед са на концерт на открито в България и в един момент Леми запалва на сцената дежурната си цигара ,тогава няколко малоумника се качват при него и му пишат глоба за 500 лв. ей това ще е нещо уникално.И Вие непушачите , дето искате да дишате чист въздух ,що не вземете да спрете да ползвате автомобил , че от техните ауспуси доста интересни неща за въздуха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.05.2012 22:23:37 отговори + 0 0
Въпреки уважението ми към непушачите(искрен съм),аз съм пушач и не мисля да се възползвам от новия закон! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 19.05.2012 21:19:37 отговори + 0 0
аз,за разлика от малолетни девици като тигър например,помня времето на соца когато ни налагаха най-различни забрани.все за наше добро разбира се.всички знаем какво излезе от това.човек отива на бар,на концерт,на стриптийз или на най обикновен купон за да се разцепи,да се разбие,да се натрови,да прави случаен секс и тям подобни опасни неща.който го е страх от мечки да не ходи в гората Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.05.2012 14:15:12 отговори + 0 0
а бе и аз пуша, но на концерти наистина не е редно просто Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 19.05.2012 13:42:22 отговори + 0 0
Понеже за контрола стана въпрос по-рано: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/05/19/1830702_spazvaneto_na_zabranata_za_pushene_shte_se_kontrolira/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 19.05.2012 12:44:35 отговори + 0 0
анонимен - 2012-05-19 09:07:11:
А бе,момче,преди да напишеш нещо,вземи да попрочетеш малко,а не да дрънкаш само глупости наизуст:
_________
НА МЕН не ми трябват изследвания, за да ЗНАМ, че АЗ често започвам да кашлям, ако прекарам повече от десетина минути в компанията на пушещи хора на закрито помещение.
Както вече няколко пъти казах, на открито в общия случай не ми е проблем, понеже там димът все пак се разсейва във въздуха.

Дали активните пушачи се тровят повече, отколкото тровят пасивните, не знам и не ме интересува. Вероятно да, но това няма значение. Важното е, че тровят И пасивните - между които съм и аз, и това, както вече казах, съм го установил опитно.
А дори и да не ме тровеха, цигареният дим смърди и смрадта му се лепи по всички. Почти нямам обоняние и пак го усещам, а какво остава за хора непушачи с по-чувствителни носове от моя? Дори само фактът, че с пушенето си пушачите навлизат в моето лично пространство и това на милиони други хора, е достатъчен за тази забрана - точно както е забранено вдигането на силен шум в определени часове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

no smoking 19.05.2012 12:09:36 отговори + 0 0
Леле кви спорове. Едно е ясно. Тоя закон трябваще да се приеме много отдавна. Едно време едни циганета ходеха по улиците с едни лепила дето се тровеха и смърдеха навсекъде. Е ква е разликата с пушенето? То поне да ухаеше, а то, бате, смърди на пор, че и ми трови гърлото и дробовете, и дрехите ми смърдят на клошар после, шото некви наркомани се тровят до мене.
Като искат да смърдят и да се тровят пушачите, да го правят изолирано от другите...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигре, 19.05.2012 09:24:34 отговори + 0 0
подкрепям всяка твоя дума, и ти прави чест, че продължаваш да спазваш добрия тон и да привеждаш доводи, вместо да слезеш до "нивото" (кавичките не са случайни!) на опонентите, които използват само безумни квалификации.

И понеже големи "майстори" и бабаити правят коментари по тази тема, дали пък няма да се сложи и тук опция за коментари през ФЕЙСБУК, да им видим ФЕЙСовете на тия отворени братоци, дето толкова шибат и се бият, че едва ли им е останало време да прочетат и един БУК през живота си...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


gad 19.05.2012 09:24:32 отговори + 0 0
DM - 2012-05-18 18:17:07
Добре, съгласен съм, има много по-големи проблеми за оправяне. И какво сега, да не се занимаваме с по-малките ли?

Цола Драгойчева - 2012-05-18 22:55:56
Много започнахме да навлизаме в политиката. Само едно ще ти кажа - стресът за едни е спокойствие за други.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 19.05.2012 09:07:11 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-18 17:35:50
При пиенето, обаче, го има това, че пиещият вреди пряко единствено на себе си.

На пушачите околните им дишат дима, независимо искат ли го или не.

Разликата е ОГРОМНА.

А бе,момче,преди да напишеш нещо,вземи да попрочетеш малко,а не да дрънкаш само глупости наизуст:

Мит девети . Пасивните пушачи се тровят повече от активните.
В течение на 15 години химици от Тексаския университет, не само са провеждали експерименти,но и изследвали колко атома тютюнев дим получава един активен пушач и един пасивен , изчислено било че ако в помещение 6 квадратни метра има 6 човека постоянно пушещи и един непушещ, той трябва да стои сто часа за да погълне димът от една цигара.

Наясно ли си,че СЗО и правителствата никога няма да приемат тези доказателства и изследвания за меродавни,защото така им изнася?!ВСИЧКО,С КОЕТО СЕ ПРЕКАЛЯВА Е ВРЕДНО.Аз лично предпочитам да застана до пушач,отколкото до някой пиян до козирката,който може да извади нож примерно и да транжира някого.

Ако се наядеш до пръсване със зеленчуци или изпиеш 10 кафета или изядеш 5 шоколада със сигурност ще си навредиш повече на здравето,отколкото ако изпушиш десетина цигари.И след като е категорично доказано,че вредата от пасивното пушене е на практика нулева,сам си отговори на въпроса защо се създават такива абсурдни забрани.Основанието е,че се грижат за нашето здраве,в Америка примерно години след забраната на пушенето на обществени места спада на раково болните е 0%.Ха тогава да ми кажат аджеба каква е ползата от такъв закон.
И въпреки всичко,като бивш пушач ми е ясно че не всеки е склонен да понася тютюневия дим на закрито, на открито обаче тази забрана е повече от абсурдна и смешна,защото всеки случай би бил индивидуален в зависимост накъде духа вятъра,и на практика недоказуем относно вредата или това че се пречи на някого по някакъв начин.
Всичко е до контрола върху човека,сега пробват да сложат ръка и върху мрежата,и бъдете сигурни че ще го направят и предлозите за това ще бъдат също толкова благовидни.И пак ще се намерят момченца като тоя,които да ни обясняват как някой им пречи,или как всичко се прави за наше добро...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 19.05.2012 01:19:20 отговори + 0 0
Тигре мам..***..*, омръзна ми вече да ти чета глупостите навсякъде, ти също по твоята логика си наркоман, наркоман по писането на глупости из коментарите, даже и преди тази новина. Гледам, че целия днешен следобед от 2 до 10 си изкарал основно в тази новина, браво на теб, добър пример даваш на "хейтърите", "троловете" и "форумните герои" 'дето хулиш наляво-надясно с повод и без. Извинявам се за леко груибя тон (не съжалявам, само се извинявам), просто съм "наркоман" и съм ударил няколко чашки, преди да погледна олигофрениите изписани надолу. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 23:21:31 отговори + 0 0
Това означава, че има проблем в общуването между хората - въпрос на IQ/ коефициент на интелигентност/-т.е. ниско нивоТрябва да питат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 22:59:00 отговори + 0 0
анонимен - 2012-05-18 22:46:35
Има непушачи, които нарочно се врат до пушачите и мрънкат.
____
Сигурно е така. Не съм попадал никога на подобен случай, но не отричам възможността.

Пушачите, които палят, без да питат непушачите наоколо има ли някакъв проблем, обаче, са много повече. Ако не беше така, тази забрана нямаше да я има.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цола Драгойчева 18.05.2012 22:55:56 отговори + 0 0
gad - 2012-05-18 17:33:41
Цола Драгойчева: Добре, какво точно искаш да постигнеш, осмивайки този закон конкретнo..

Пуснал съм 3 поста (ако някой не еизтрит вече). Там ясно съм писал каквото мисля по темата. Накратко:
1. това болно правителство произвежда закони, които да са неизпълними, за да може след това просто да събира глоби
2. Най-голямата отрова за нас е СТРЕСЪТ, който любезно ни е предоставен от същите тези политици, "мислещи" за нас.
3. занимават ни с маловажни глупости, а има доста по-належащи неща за обнародване.
... и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 22:46:35 отговори + 0 0
Има непушачи, които нарочно се врат до пушачите и мрънкат. В такъв случай какво може да направи пушачът, освен да съжалява, че димът действа твърде бавно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfarаааааао 18.05.2012 22:40:23 отговори + 0 0
ох на мама тигърчетооооо.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2012 22:38:42 отговори + 0 0
супер няма да се спазва! хахахахха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 18.05.2012 22:35:09 отговори + 0 0
ще пуша където си искам,а на тъпите ченгета като тигър ще обяснявам че съм мангал,и хоп ебаси дискриминацията Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 18.05.2012 22:33:48 отговори + 0 0
анонимен - 2012-05-18 22:24:23
Да си непушач съвсем не означава , че си застрахован или си непорочен
______
Така е. Да си пушач, обаче, означава пристрастеността ти да навлиза в личното пространство на хора, които не го искат. А на някои от тия хора им става лошо от дима, на други им мирише неприятно, трети кашлят, на четвърти им люти на очите и тъй нататък.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 18.05.2012 22:31:07 отговори + 0 0
Всъщност тигъра е малък скопен котарак,.хаха на колко си години педалче? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 22:24:23 отговори + 0 0
Да си непушач съвсем не означава , че си застрахован или си непорочен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 18.05.2012 22:12:01 отговори + 0 0
Не мога да разбера,какви са тези спорове то е ясно, пушачите са много вредни за тези, които не пушат,с дима на цигарата ,независимо на спирка ли е,на стадион ли е,където и да е било!На първо място е важно здравето на хората,а не личните пороци на много хора! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 21:53:17 отговори + 0 0
До анонимен17.32.04- пиша за3-5 цигари от тютюн- не трева. Даже моите са ароматизирани - на ванилия, мента или цветя- според момента и настроението ми Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 18.05.2012 19:42:44 отговори + 0 0
Това да говориш от името на "всички", които и да са те, понеже сега се обаждаш само ти, е доста невъзпитано, дори и да беше прав - а ти си доста далеч от истината.

Ще те помоля да спреш с откровените лъжи по мой адрес. Аз не пиша така за теб, недей и ти да пишеш така за мен. Благодаря предварително.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 18.05.2012 19:38:29 отговори + 0 0
Както и да е. Че твоето е тролене е ясно на всички. Порасни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 19:36:26 отговори + 0 0
За всички четящи коментарите тук е повече от очевидно, че ти имаш силна наркотична зависимост към изказването на единственото вярно мнение по всяка наболяла тема. _____
Моля?

Ти на това ли казваш обосновка?

Тролене е, `щото, не за друго.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 18.05.2012 19:29:41 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-18 19:15:22
Tormentor, ЗНАЕШ, че при подобно изказване ще ти поискам да се обосновеш.

Според самия теб "наркоман е ВСЕКИ, проявяващ наркотична зависимост към нещо". За всички четящи коментарите тук е повече от очевидно, че ти имаш силна наркотична зависимост към изказването на единственото вярно мнение по всяка наболяла тема. Какъв извод можем да си направим?

Някакви пичове вече отбелязаха принципа "На всяка манджа мерудия". Днес ти просто доказа за пореден път, че са прави
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2012 19:22:52 отговори + 0 0
Няма лошо! Нека не се пуши. Само не мога да разбера, щом като ще се прибягва до забрани (а не както досега - зверски акциз на всяка една такава стока) какво чакат още, че не забранят вноса на стари бракми. На оживено кръстовище живея и ми писна разни селяци с 20-годишни голфове да ми осмърдяват душичката. Ако на някого му пукаше за здравето на хората, тая забрана и ред други щяха да са налице отдавна (както е в Румъния ако не се лъжа), но не би! Отново си слагат благородническите одежди "Вижте ни как мислим за вас, мили овци", а в същото време съвсем друга им е целта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 18.05.2012 19:15:22 отговори + 0 0
Tormentor, ЗНАЕШ, че при подобно изказване ще ти поискам да се обосновеш.
Знаеш и че НЕ МОЖЕШ да го направиш, просто защото не отговаря на истината по никой параграф.

За какъв зелен дявол на лилави точки се хабиш изобщо?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Conan 18.05.2012 19:09:07 отговори + 0 0
Пушенето е опадъчно аристократично. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 18.05.2012 19:08:23 отговори + 0 0
Ти също си наркоман Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 18:49:10 отговори + 0 0
? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 18.05.2012 18:41:52 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-18 17:25:21
За мен наркоман е ВСЕКИ, проявяващ наркотична зависимост към нещо - независимо дали това нещо са твърди наркотици, алкохол или видеоигри.

Или изказвания по почти всяка тема в сайта на Катехизис
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DM 18.05.2012 18:17:07 отговори + 0 0
gad - 2012-05-18 17:33:41
Цола Драгойчева: Добре, какво точно искаш да постигнеш, осмивайки този закон конкретно?

Че в тая страна има МНОГО по големи проблеми от пушенето по стадиони и т.н.А и както всички знаем в тука всяко чудо е за три дена и затова не разбирам за какво е всичката тази радост.

П.С. Аз също не обичам цигарения дим!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Професор 18.05.2012 17:50:27 отговори + 0 0
* страДАТ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Професор 18.05.2012 17:39:53 отговори + 0 0
Драги колеги - поинтересувайте се. В медицинската наука има въведен Синдром на пасивния пушач. И от него страта всички, дишащи гадните отрови, изхвърлени от дима на пушачите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 18.05.2012 17:37:08 отговори + 0 0
До анонимен - 2012-05-18 17:32:04
Разликата между пушенето и алкохола/тревата е точно в това, че като пиеш не сипваш алкохол в устата на околните, а като пушиш трева така или иначе се криеш и шанса някой случаен да попадне около теб е твърде малък.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 17:35:50 отговори + 0 0
При пиенето, обаче, го има това, че пиещият вреди пряко единствено на себе си.

На пушачите околните им дишат дима, независимо искат ли го или не.

Разликата е ОГРОМНА.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


gad 18.05.2012 17:33:41 отговори + 0 0
анонимен - 2012-05-18 17:24:31
Моля. Да, принципно отровата е в дозата.

Цола Драгойчева: Добре, какво точно искаш да постигнеш, осмивайки този закон конкретно?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 17:32:04 отговори + 0 0
Доказано е,че от алкохол са умрели много повече,отколкото от дрога или пушене.Пиенето е огромен проблем,но никой не се бори с него.Да уточня че аз пия редовно без да се напивам вече,пуша трева когато има и отказах цигарите преди време.Но не искам пушачите да ги гонят като империалисти по стадиони и концерти,защото не това е проблема на държавата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 17:27:26 отговори + 0 0
Скъпи приятели, по дворовете на училищата се продава свободно дрога (хапчета и марихуана),
______
Това не е вярно, освен ако не говориш за някое толкова пропаднало даскало, че да може да се оправи единствено с напалм.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 17:25:21 отговори + 0 0
За мен наркоман е ВСЕКИ, проявяващ наркотична зависимост към нещо - независимо дали това нещо са твърди наркотици, алкохол или видеоигри.

Ако един пушач е способен да отрови живота на хората около себе си само защото поради някаква причина не може да изпуши поредната цигара, то за мен той е наркоман. Ако оправдава зависимостта си с безумни доводи, вместо да погледне действителността в очите, то той е наркоман.

И двамата, на които отговорих по съответния начин, определено СА такива.

В тоя смисъл - нищо против хора, пушещи с мярка, способни да изкарат няколко часа без цигара, без да се разсмърдят.
Имам против това човек да изпада почти буквално в депресия, ако няма цигари, както и това да е готов да даде последните си пари за ядене за един вреден и вонящ, в крайна сметка, порок. А и двете съм ги виждал по-често, отколкото ми се иска.

Както и нямам нищо против хората, пиещи бира отвреме-навреме, но имам против битовия алкохолизъм.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 17:24:31 отговори + 0 0
До gad 16.50.06 Благодаря за линка. Прочете ли, че в малки количества никотинът и кофеинът са стимуланти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цола Драгойчева 18.05.2012 17:11:49 отговори + 0 0
Ако някой си мисли, че това е първата стъпка към нещо по-добро, или, че ще се оправи обществото ни, или българинът ще заживее по-щастливо - ОК. Съгласен съм. Но си мисля, че ни разсейват с дребни проблемчета, за да забравим за истинските проблеми. За наистина отровният въздух, за отровената вода, за отровните плодове и зеленчуци, за химикалите, които поглъщаме всеки ден. Дори и за изсечените гори, които пречистват отровеният от самите нас въздух и т.н. В Канада преди години имаще една доста популярна шега по повод спасяването на дърветата - УБИЙ БОБЪР - СПАСИ ЕДНО ДЪРВО. А нашият еквивалент звучи почти - УБИЙ ЕДИН ПУШАЧ - СПАСИ ЕДНО ДЕТЕ... .Скъпи приятели, по дворовете на училищата се продава свободно дрога (хапчета и марихуана), малолетни проституират и играят хазарт и на никой не му дреме. Учителите, полицията и правителството се правят че не виждат. Децата ни стават наистина наркомани.... Замислете се в тази насока, по-смисъл ще има !!! .... И да изясня - не защитавам пушачите, опитвам се да осмея глупавите закони ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hyper 18.05.2012 17:11:06 отговори + 0 0
Хубава вест! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 18.05.2012 16:50:06 отговори + 0 0
Напротив. http://www.drugsinfo-bg.org/bg/drugs-alphabet-24.html Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 16:41:40 отговори + 0 0
Пушенето на цигари не е наркомания, Тигре Може да се нарече зависимост, но при 3-5 цигари на ден даже и така не може да се нарече. А има хора, които са зависими от много по- вредни неща. Тютюнът и наркотикът имат различно въздействие върху човешкия организъм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лъв 18.05.2012 16:33:58 отговори + 0 0
Да, моля. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 18.05.2012 16:31:15 отговори + 0 0
Мога.

В случая не го правя, причината за което е доста очевидна.

Трябва ли да я обяснявам?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лъв 18.05.2012 16:27:26 отговори + 0 0
А ти, тигре, би ли могъл да не лепваш квалификации от типа на "наркоман" на пушачите? Или по същия начин наричаш "алкохолик" някой, който пие бира?
Сериозно питам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 15:54:39 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-18 12:12:12:
А може ли наркоманите да спрете да се защитавате с абсурдни от логическа гледна точка примери?
Сериозно питам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2012 15:02:30 отговори + 0 0
Чудесна мярка! Вече се виждам как вместо да си купя кутия с цигари и запалка като подготовка преди концерт ще се нагърмя от предишния ден едно хубаво със зеле с боб, непосредствено преди концерта ще хапна една глава чесън, мога и две да изям, чесънът е голям пич, едно хубаво ще се налея с ледена мастичка... ИИИИИИИ с чиста съвест ще се тупна в най-големия гъчканак, без и грам да се притеснявам, че ще отровя на някой душичката. Ми, кво!? Все пак съдейки по-коментарите по-долу, ако не ти пушат в муцуната всичко е наред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 18.05.2012 14:12:07 отговори + 0 0
Въобще не е пресилено това за стадионите. Мразя да ми издиша някой цигарен дим в лицето, и това остава основно на концерти на открито, защото хората са нагъчкани. Няма да им е приятно и на пушачите да им пърдят в лицето, нали?

А за аргументи на принципа "той въздуха и без това е мръсен, една цигара - голяма работа" следващия път ще си разпечатам едно тесте медали за най-малоумен аргумент. Баце, като се изцапаш с нещо, въргаляш ли се след това по улицата че да се омажеш целия, щото и без това си мръсен? Въобще, сериозно пичове и дами, тоя начин на мислене е виновен за доста, и все лоши неща. Като не са наред нещата, малко ла*на отгоре няма да ги забележи никой, нали? Е добре бе, а как да се оправят нещата тогава? Ако всеки, вместо да допринесе с малко за мизерията, допринесе с толкова малко да се премахне, помислете малко какво ще се случи? Мъдрите хора отдавна са си казали - дългите пътешествия започват с малки стъпки.

И още нещо супер грешно - защо повечето пушачи приемат това като закон за дискриминация срещу тях? Закона не цели на вас да ви е гадно. Закона е създаден заради нетолерантните сред вас и те са ви виновни. Закона е за защита на приятелите ви, близките ви и децата ви от вашата несъобразителност. Никой не ви забранява да пушите, напротив - пушете си колкото искате, пушете по 3 кутии цигари на веднъж, но не пречете на другите! Никой не е длъжен да се съобразява с прищявките ви. Има пушачи, които се съобразяват с останалите и съм им благодарен. На останалите пожелавам, вместо да се ядосват, следващия път като си запалят цигара да помислят малко и да се опитат да погледнат нещата през очите на другия. Защото жертвите не сте вие.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 18.05.2012 14:07:08 отговори + 0 0
Слагам това в отделен пост, понеже предишният щеше да стане много грозен, ако го бях направил там. Ето го текста на забраната, с леки съкращения:

Забранява се тютюнопушенето в закритите обществени места. Забранява се тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. По изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата. ***
От 1 юни се забранява пушенето в заведения, нощни барове, работни места и офиси. Забраната важи и за училищни дворове, детски площадки, тротоари на детските ясли и градини, площадки за игра, както и по време на събития за деца и ученици, които се провеждат на открито. Забранява се тютюнопушенето на стадиони и спортни обекти, както и на летни кина и театри, когато има спортни и културни прояви.
---
Депутатите отхвърлиха предложението на народния представител от ПГ на Коалиция за България Петър Курумбашев пушенето да бъде забранено и на спирките на обществения транспорт.
---



Обърнете внимание на първото изречение, и по-точно на думата "закритите". В откритите заведения не е забранено.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 14:04:11 отговори + 0 0
А закона гласи - на обществени места, което ще рече точно по "улиците, паркове, спирки и тънъ".
_______
Не гласи това.
Имаше предложение да се забрани пушенето по спирките на градския транспорт, но не се стигна до там. Никой не ти пречи и да пушиш в парка.

Иначе, както вече казах, на мен също забраната за пушене по стадиони ми се вижда доста прекалена. Много по-голям проблем са трошащите седалки и хвърлящите димки ултраси по футболните мачове и идиотите, блъскащи се като подивели говеда на концертите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Anti Smoker 18.05.2012 13:39:06 отговори + 0 0
Пушачите да го духат!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цола Драгойчева 18.05.2012 13:24:33 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-18 10:36:34
Не искам да те обидя , а просто да сложа точка на спора ни, а и честно казано просто изказвам мнение.

...И в крайна сметка с една цигара пушена от друг надали ще си по-омерзен на концерт, отколкото петима не къпани да подскачат наоколо, мазна дълга косица пред теб да ти бие непрекъснато шамари в лицето или някой точно пред теб да се изпърди ... По тези концерти стават такива кочинарии, че последна грижа са 5-50-500 цигари. Бил съм оливан с бира, опикаван, с пукнато ребро и т.н. остава само някой да ми тегли 1 х*й. Сори , ама не съм ходил да обдухвам с цигарен дим децата ви или да ви посаждам раци. А по повод автобусите - пълно е със заведения на открито през лятото на коловозни улици, където 100% сме по одимени от колкото от моята цигра. А закона гласи - на обществени места, което ще рече точно по "улиците, паркове, спирки и тънъ". И все още държа на тезата си, че "това болно правителство произвежда закони, които да са неизпълними, за да може след това просто да събира глоби. Ето така се пълни хазна и се ближе евр**ейски г*з". Да не забрявяме , че хората имат десетки пороци, но специално този е масов и е много удобен за ИЗКАРВАНЕ НА ПАРИ от него. Доказателствата са постоянното вдигане на цените на тютюна с уж хуманният претекст - "като са по-скъпи, по-малко ще пушат... Алчни мизерници! Най-голямата отрова за нас е СТРЕСЪТ, който любезно ни е предоставен от същите тези политици, "мислещи" за нас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2012 13:04:30 отговори + 0 0
Забрана има само за тютюно-пушенето, но не и за марихуаната !!! хахаха ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:) 18.05.2012 12:37:46 отговори + 0 0
Относно това "как така, ще ни забранят да пушим на стадиона или открито" ами много лесно драги пушачи - Пред стадионите,когато има концерт,или мач,ще се проверява дали някои носи цигари,ако това са се сетили определените органи!Не е честно,едни да дишат смрадта на други,където и да е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 12:12:12 отговори + 0 0
wolf - 2012-05-18 11:43:40
И да добавя - не трябва ли да забраним и пърденето в заведения и стадиони? А по темата за невиделите от седмици сапун люде в обществения транспорт не искам даже да започвам, че ще излезе цял роман.
____
А може ли наркоманите да спрете да се защитавате с абсурдни от логическа гледна точка примери?
Сериозно питам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 18.05.2012 11:43:40 отговори + 0 0
И да добавя - не трябва ли да забраним и пърденето в заведения и стадиони? А по темата за невиделите от седмици сапун люде в обществения транспорт не искам даже да започвам, че ще излезе цял роман. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 18.05.2012 11:34:53 отговори + 0 0
Супер! На мен пък ми писна всички да си издишат дима в лицето ми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tom araya 18.05.2012 11:21:12 отговори + 0 0
За закрити помещения е ОК.Другото е пълно малоумие,поредната простотия на Бойка Борисова и всички дървеняци около нея.Ти му кажи да пръдне,а оно ша се у***е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


wolf 18.05.2012 11:08:55 отговори + 0 0
И к'во, като запаля на стадиона, ще ме хванат за дима и ще ме издърпат до районното? Те бомбаджиите и димкаджиите по мачовете не могат да хванат, бай Иван семкаджията от сектор В ще глобяват, че запалил един фас на почивката. Пък на концерти долу в калабалъка на терена ми е много интересно как ще следят кой пафка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 10:36:34 отговори + 0 0
Цола Драгойчева - 2012-05-18 08:59:47
Като не искате да се пуши - НЕ ПРОДАВАЙТЕ ЦИГАРИ !!! И криминализирайте продажбата им, но нали искате да доите ДДС-та и акцизи, мамицата ви алчна !!
______
ВТФ???
Никой не е казал да не се пуши. Пуши си у вас. Пуши по улиците, паркове, спирки и тънъ. Никой не те спира.
И аз не разбирам забраната да се пуши по стадиони, но...

В тоя смисъл, аргументът ти с икаруса е също толкова неиздържан. Там, откъдето минават икарусите, на теб ти е позволено да си пушиш колкото искаш, че и отгоре. Никой не те спира, никой не ти забранява, никой няма да те глоби.
---

Цола Драгойчева - 2012-05-18 08:37:04
Призовавам всички пушачи, които ще присъстват на първият концерт на открито след тази дата, едновременно да запалят цигара в 22.00, да видим какво ще сторят малоумните ни законодатели.
_______
Нищо не могат да сторят... освен, евентуално, да глобят организатора. Предполагам, че не искаш това.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 18.05.2012 09:57:10 отговори + 0 0
Съжалявам за двойният пост, но не се сдържах да споделя 1-2 изречения и с останалите, които веднага зацвърчаха против забраната. Веднага започвате да си съчинявате някакви простотии за д аси защитите тезата, че някой ви ограничава в нещо, и не схващате основната идея - и тя е вие да не ограничавате правото на чист въздух на тези около вас. Аз лично често изпадам в ситуация, в която съм в затворено помещение с още 5-6 приятеля, които пушат и аз оставам единственият непушач: 1) Някакси не отива да им кажа на всичките "съобразявайте се с мен". Идеята е сами да се сетят и евентуално ако имат желание да не ме тровят. (Не коментирам на съседните маси какво се случва) 2) Да речем, че решат да спазват забраната, какво се случва? - излизат всичките навън да си пушат и аз сотавам сам в заведението като тъпанар (или излизам и аз с тях... малко неудобна ситуация се получава) 3) Да си представим хипотетична ситуация, аз и още няколко мои приятеля сме яли нещо развалено и отровно, изпускаме вонящи газове през 5 минути. Имаме и един приятел, който обаче си е наред със стомаха. И ние останалите започваме дружно да му пърдим на главата и да го обгазяваме... неприятно, нали?
Та... отплеснах се малко - идеята ми е, че промяната трябва да дойде първо вътре в главата, тогава няма да има нужда да ви се налагат и забрани. Защото в крайна сметка какво е забраната - превъзпитаване. Крайна мярка, когато масата не може да се самоконтролира в даден аспект. Че то и убйството е забранено, що не пищите, че не можете свободно да си избивате, който си искате, и че се чувствате ограничени и дискриминирани? Забраната си я тълкувам като начин да се спре да се пречи на околните с цигарен дим. Нямам нищо против пушачът да си пуши, да се обогатява по този начин, както физически, така и душевно, но не също така и да ми пречи.
Тук не става дума всеки да си изрази своето лично мнение и да го налага - става дума да се промени манталитетът на пушача, и палейки цигара, преди това да се огледа дали няма да пречи на някой около него.

Благодаря за вниманието!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gangrel 18.05.2012 09:46:14 отговори + 0 0
аз чакам някой от атака да предложи пушачите да ги бесят пред народното събрание!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 18.05.2012 09:34:06 отговори + 0 0
@naglfar - 1. Не се сещам ти кой беше, че да определяш кой ощетрява душевният си мир и защо мислиш, че аз не искам да го ощетявам например? 2. "Истинският пушач дълбоко вдишва димът и дълго го задържа в дробовете си, където поема всички ароматни компоненти. Такъв човек е екологически по-безвреден от непушачите, защото употребява по-малко кислород." - пХАГФГАФгафгахгхагхахахах, bitch, please! 3. "Волевите качества на пушачите достигат необичайно високо ниво, особено в периодите им на отказване на пушенето." - Нали знаеш како е казал Марк Твен по въпроса? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цола Драгойчева 18.05.2012 08:59:47 отговори + 0 0
Дори и след деленето на места за и против, закона ще е пак толкова смешен и тенденциозен. Представете си басейн, в който в единият край е разрешено да се пикае... а в другият не. И в забраненият край чакат любезни чичковци и полицаи с готови карнетки ... А навън димят ли димят гордо заводи, камиони и автобуси, а непушачите се разхождат спокойно на "чист" въздух и се радват на чудесния закон ... Като не искате да се пуши - НЕ ПРОДАВАЙТЕ ЦИГАРИ !!! И криминализирайте продажбата им, но нали искате да доите ДДС-та и акцизи, мамицата ви алчна !!

Моля, не трийте коментара ми.
Нека толерираме свободата на словото !!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 18.05.2012 08:53:31 отговори + 0 0
Извинете, но чистият въздух навън няма нищо общо с това, че 50% от нас пушат. Вижте какви коли има по улицата, какви автобуси, мои набори се движат, камиони и т.н. НЕ съм съгласен, че цигарата замърсява въздуха и на следващият концерт ще си запаля цигара в 22:00 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 18.05.2012 08:44:21 отговори + 0 0
За да се спазва забраната за пушене на открито е необходимо да има очертания- например с бяла блажна боя може да се очертае кръгче на полянката, на която се провежда концерта... или на тротоарите пред училищата да има начертани бели линии, които точно да определят къде пушач може да бъде глобен. Без ограничителна линия не може да се докаже нарушението на забраната. Искам да знам къде точно свършва забраната и къде точно започва свободата да изпуша една цигара без да бъда преследвана като най- големия престъпник по време на концерт на открито! Все пак концертите продължават с часове и когато чуя любимо парче с удоволствие ще изприпкам извън очертанието да си запаля една цигарка. Когато пък хубавите парчета са едно след друго , може да поставя левия крак и лявата ръка с чаша кафе в очертанието със забраната- вътре в кръгчето, а десния крак и ръката с цигарката извън очертанието- там, където пушенето е разрешено. Само в тази поза ще мога да спазвам забраната и в същото време да си доставя удоволствието както искам аз, защото не желая да ме третират като послушко и друг да се ,,грижи,, за собственото ми здраве. Много по- добре ми звучи ПУШЕНЕТО НЕ Е РАЗРЕШЕНО, отколкото - ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО. Общество,което се разделя на такива и такива не е общество. Може би това е целта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цола Драгойчева 18.05.2012 08:37:04 отговори + 0 0
Призовавам всички пушачи, които ще присъстват на първият концерт на открито след тази дата, едновременно да запалят цигара в 22.00, да видим какво ще сторят малоумните ни законодатели. А към непушачите - когато минавате по улица и ви опуши хубавичко някой ИКАРУС или КАМАЗ, си спомнете за моята цигарка. Кое бихте предпочели ?!. А и аз няма да ви опушвам нагло физиономиите, все пак !! Не съм безумен пушач, но 1-3 цигари дневно и господ не може да ми забрани, камо ли днешните управляващи мутри с цървули. А най-голямата истина е, че това болно правителство произвежда закони, които да са неизпълними, за да може след това просто да събира глоби. Ето така се пълни хазна и се ближе евр**ейски г*з.

Моля, не трийте коментара ми.
Нека толерираме свободата на словото !!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CC 18.05.2012 08:11:35 отговори + 0 0
*** за цигарите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Соломон Хюцлер 18.05.2012 08:00:48 отговори + 0 0
Доста близки мои хора - пушачи, се превръщат в безочливи наглеци, за да пушат където им скимне! Не съм краен в мнението за пушенето, но тази наредба ще научи децата, че имат право да изискват чист въздух около себеси. Ясно е че контрола на пушенето е невъзможен, но той не е и необходим. Някои изпадат в абстиненция само като си помислят за забраната, но това е болест на съзнанието! В Европа пушат на „коневръза“ - и тук ще е така. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 18.05.2012 07:37:36 отговори + 0 0
Като върл НЕпушач едва сега осъзнах каква непреодолима вреда съм нанесъл на държавния бюджет! Ведро ще се влея в легионите пушащи, за да поправя тази социална несправедливост.

Да кадим, за да строим !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ris83 18.05.2012 03:00:31 отговори + 0 0
Тигър - 2012-05-18 00:00:27
ddt - 2012-05-17 21:33:51
До непушачите - Интересно вие какво ще направите, за да запълните тази дупка от 250 млн в бюджета?!
***
Каква дупка?

...ами ако има някви "дупки" за запълване то това ша става с кофти глоби .....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2012 00:00:27 отговори + 0 0
ddt - 2012-05-17 21:33:51
До непушачите - Интересно вие какво ще направите, за да запълните тази дупка от 250 млн в бюджета?!
***
Каква дупка?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 17.05.2012 23:42:49 отговори + 0 0
Въпреки че съм пушач адмирирам забраната за пушене в затворени помещения. Дори от един месец насам "тренирам" - когато ми се допуши излизам навън. Това добре, ще свикнем, по-здравословно е за непушачите, всичко е точно. Но за стадиони и открити места?!? Това ще е много, много трудно. На мач ЦСКА-Левски ми е много интересно кой точно ще се пробва да влезе в секторите Г и Б и ще глобява за запалена цигара? Или точно преди Seek and Destroy пред 40-50К на Националния стадион някой да се мушне в тъплата и да ми поиска 50 лева глоба, че съм си дръпнал една цигара? Ще видим де, но като цяло ми звучи непостижимо. А и имаме къде къде по-тежки проблеми за решаване... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.05.2012 23:41:02 отговори + 0 0
Ми айде давай! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 17.05.2012 23:39:13 отговори + 0 0
аууу от глад ще пукна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 23:38:05 отговори + 0 0
Нагълфар яж ми фара! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 17.05.2012 23:24:28 отговори + 0 0
скоро да излезе и заповед-сичкото метал да бъде скопено-и пак-беееееееееееееееее...на мама фън шуитата златни..повръща ми се от вас-между другото копелета,който иска да ме срещне лично,готов съм,приемам залози,жалки малки недононсчета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 17.05.2012 23:12:56 отговори + 0 0
забранете бирата на метъл концерти,тя е много по вредна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.05.2012 23:01:34 отговори + 0 0
Аз ги разбирам наркоманите - нормално е да опищят света. Но това за стадионите и на мен ми се струва пресилено. Когато съм на закрито ме дразни цигарения дим, а и че се осмърдявам, но на открито не ми дреме, всеки да се трови, както иска... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 17.05.2012 22:46:19 отговори + 0 0
За пушене на закрито - забраната е О.К.
За пушене на стадион - забраната е пресилена и неуместна.
Няма да питам Бат'Бойко кой ще следи спазването на това забранително нещо на открито, и как ще санкционират нарушителите. Ще трябва да разширят доста травматологията на Пирогов, за да може да поеме самоуправниците
Отказах цигарите преди 5 месеца. По-близо съм до пушачите, отколкото до непушачите. Но дори и като пушач, да ми кади някой на концерт в зала, че даже и трева - хайде, у лево - Пернишката сурвакница = винкел с пуканки !!!
Колкото до коментарите - ей това ми оправи настроението за вечерта, че даже и за утрето
@ Your Father - 2012-05-17 21:31:42
naglfar (Нагъл Фар?), за човек на 40 лазарника си перфектният пример какво причинява тютюнопушенето на хората :Д
Наздраве, Фадър

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Muse 17.05.2012 22:21:28 отговори + 0 0
Опааа! Не че съм най-върлият пушач и не мога, без да дръпна. Aма к'во прайм с клубовете, в които се изляха 'нам ти колко хилки за климатизация и/или за специално обособяване на зони за пушачи и непушачи, а?? Гредаааа. И как пък няма да се пуши в RockIT, примерно, където климатизацията ти дърпа и прашинките от дрехите? Да не коментираме верно това за поляни и стадиони. Досега не съм чувала на голям западен фестивал на открито да е било забранено да се пуши. Напротив - минават любезни хора и продават цигари даже. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 17.05.2012 22:21:12 отговори + 0 0
от последните коментари съдя че гей браковете вече са задължителни хахахахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 22:20:20 отговори + 0 0
Айде приветстващите "новината", да ми обяснят разликата
между автобусната спирка на Плиска(с всички дечица и младежи)и РОК концерт на ст."В.Левски"(с не по-малко дечица и младежи, но и с щандове за бира през два метра)?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.05.2012 22:10:52 отговори + 0 0
евала, най-накрая!!! дано да го следят, че инче смисъл никакъв!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 17.05.2012 22:09:57 отговори + 0 0
Мда ... Всичкото хубаво - аз не обичам да има пушачи покрай мен. Но чак пък на стадион ... любопитно ми е да видя как ще контролират тази забрана. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 17.05.2012 21:59:52 отговори + 0 0
до младия баща-хаха голяма забава а?naglfar цигански приятелю мой е кораба направен от нокти на мъртъвци който ще изплува при последната битка.не си струва да обяснявам подобни неща на фенките на софито на евровизия,но ме кефи определено педерасткият ви имидж,пак казвам наздраве,макар и да е вредно за нежните ви души Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 17.05.2012 21:35:39 отговори + 0 0
СУПЕР - НАЙ ПОСЛЕ ПОБЕДА НАД СМРАДТА И ВРЕДНИЯ ДИМ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ddt 17.05.2012 21:33:51 отговори + 0 0
До непушачите - Интересно вие какво ще направите, за да запълните тази дупка от 250 млн в бюджета?!
И откога стана тооолкова пречещо да има пушачи около вас на открито? В лицето точно ли ви димят или какво?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Your Father 17.05.2012 21:31:42 отговори + 0 0
naglfar (Нагъл Фар?), за човек на 40 лазарника си перфектният пример какво причинява тютюнопушенето на хората :Д

А иначе шибай колкото искаш, пий също. Никой нищо не ти е споменал за шибането и пиенето, но щом държиш да подчертаеш, че не си девствен, окей.

Не пушете бе, деца, вижте кво ви се случва с акъла :Д
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 21:20:50 отговори + 0 0
Ашколсун! Доживяхме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 17.05.2012 21:13:37 отговори + 0 0
А, и още нещо - това е най-лицемерната "наредба", измисляна някога от т. нар. управници. Като толкова са се загрижили за здравето ми/ни/си, просто да забранят продажбата на цигари и "проблемът" би се решил генерално, веднъж и завинаги. Защо ли не го правят, а? Въпросът е риторичен, уви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 17.05.2012 20:53:45 отговори + 0 0
Пушач съм, но нямам абсолютно нищо против забраната за пушене на закрито и смятам да я спазвам, при това - без кой знае какви усилия. Просто ще излизам навън, когато ми се допуши, и точка по въпроса.
Това, обаче, със забраната за пушене на стадиони, е меко казано малоумна недомислица. Адски ми е любопитно да видя как, например, на следващия мач Левски-ЦСКА контролните органи тръгват сред агитките и започват да правят забележки и да глобяват нарушителите...

P.S. А как ще стои въпросът с пушенето на Loud Fest-а, а? Той ще е на поляна, доколкото знам, а поляните май не попадат в графата "стадиони, спортни обекти, летни кина и театри".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 20:51:22 отговори + 0 0
"номинарска емисия" аахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


naglfar 17.05.2012 20:45:37 отговори + 0 0
до тигъра и тито-абе вие нормални ли сте?забършете си нослетата,пийте по един айрян и след концертчето в клубчето-айде при мама.ще пия,пуша и шибам колкото си искам.на 40 лазарника съм и не ми пука някой сополив педал какво мисли по въпроса.утре ще направят гей браковете задължителни и вие и натам ще се втурнете..айде наздраве..макар че и то е вредно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 20:38:30 отговори + 0 0
Да ви ***************** това сайт за метъл ли е или номинарска емисия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тито 17.05.2012 20:36:59 отговори + 0 0
naglfar, пич, вярваш ли си? Всяко изречение, което си написал, е грешно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 17.05.2012 20:33:26 отговори + 0 0
nagflar, вярваш ли ги тия глупости, дето си ги изтипосал тука, или просто тролиш за спорта? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 17.05.2012 20:28:45 отговори + 0 0
Пушенето е физиологически необходим за организма на човек процес. Никотинът убива 36 вида микроби, като от тях 8 са вредни. Под действието на никотина първи загиват старите и слаби мозъчни клетки. Смолистите вещества, които се отлагат при пушенето по вътрешните стени на белия дроб затрудняват достъпа на въздух до алвеолите с което принуждават организма да увеличи благотворно притока на кръв в белия дроб.
Без пушене аналогичен ефект може да се получи само с интензивни занимания със спорт и сложни дихателни упражнения. Сам по себе си процеса на всмукване на дима и особено пушаческата кашлица се явяват естествена и необходима дихателна гимнастика.
Непушачът преждевременно износва своят организъм, работейки без почивка за цигара. А никотинът убива конят в човека. Паленето на цигара помага в профилактиката на сериозните психически разстройства. Пушещите се отвличат от производствените проблеми, шегуват се и се забавляват. Всяка усмивка продължава живота на човека с минута, а всяка цигара го съкращава с 3 минути. Тоест за всяка изпушена цигара, ако се усмихне човек 3 пъти и митическата вреда от никотина ще спадне на нула. Освен това временният недостиг на кислород, по време на пушенето кара мозъка след изпушването на цигарата да работи с удвоена ефективност. Това естествено не важи за непушачите, чиито мислителни способности намаляват експоненциално заради монотонната работа и кислородното пренасищане.
Пушачът сам си избира да пуши, като при това изпробва различни сортове цигари, пури, пособия като лули и мундущуци, сортове тютюн. Непушачите се лишават от всички тези познания и емоции с което ощетяват своят вътрешен мир.
Как да се пуши – това е много важен въпрос. Ако около пушачът се вихрят кълба от дим – то пуши дилетант, хвърляш на въздуха ценен материал. Истинският пушач дълбоко вдишва димът и дълго го задържа в дробовете си, където поема всички ароматни компоненти. Такъв човек е екологически по-безвреден от непушачите, защото употребява по-малко кислород.
Пушачът е по-пригоден за оцеляване в екстремни условия. В джобът му винаги ще се намери кибрит или запалка за палене на огън или за осветяване на пещера. При пушачът няма проблеми да заговори някой или да се запознае. Само трябва да му поиска огънче, държейки незапалена цигара в ръка. Тази терапия се препоръчва на силно стеснителни хора, които не могат да заговорят момиче в дискотеката. Да не забравяме, че момиче, гледайки един пушач как дърпа от цигарата си, го оприличава на смучещо биберон бебе на подсъзнателно ниво. И затова мъжете пушачи имат такъв успех сред жените. Обратното – мъж гледайки пушеща жена си прави същата аналогия, но с друг физиологичен смисъл.
Волевите качества на пушачите достигат необичайно високо ниво, особено в периодите им на отказване на пушенето. А непушачите никога са нямали волята да започнат да пушат, да кажем на 45 годишна възраст.
И в заключение – ако попитате някой – „Да имате да ми дадете два лева?” със сигурност ще получите отрицателен отговор, докато на въпрос „Да имате една цигара?” със сигурност ще получите и цигара и разговор по темата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.05.2012 20:09:39 отговори + 0 0
особено в софия въздухът е кристално чист!поредната простотия спусната от евро-съюзът.ще си пуша където си искам.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хайгазун 17.05.2012 20:03:02 отговори + 0 0
666 - 2012-05-17 20:00:04
РОКЪТ Е СВОБОДА, Е НЕ ЗАБРАНИ \\m//

И аз имам правото да дишам чист въздух. Пушещият може да изчака
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 17.05.2012 20:00:04 отговори + 0 0
РОКЪТ Е СВОБОДА, Е НЕ ЗАБРАНИ \\m// Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pp 17.05.2012 19:58:48 отговори + 0 0
Певдставям си как се следят 1000 човека дали пушат, пък да не говорим за 30 хиляди да речем...поредният закон, който няма да се спазва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 17.05.2012 19:45:45 отговори + 0 0
Не само та стадиони... Уж беше забрана за пушене на ЗАКРИТО, пък после освен че забраниха пушенето на ОТКРИТИ стадиони/летни театри/амфитеатри и т.н., обсдъждаха дали да не забранят пушенето на автобусни спирки и ПАРКОВЕ. Хехе, тук нещата се правят така - без мисъл - джаста-праста. Досега навсякъде, а от утре - ако може никъде. Ама така е с герберите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 17.05.2012 19:29:06 отговори + 0 0
forever_alone - 2012-05-17 18:45:46
та некой се ми трие коментарите.както казвах преди малко,нека се опитат да спрат 25 хиляди на голям концерт,като софия рокс-а да запалят фас.успех батенца
---
Всичките ли 25 хиляди ще се опитат синхронно да палят?

Ениуей, МНОГО се радвам за забраната за пушене на закрито. Малко ми е странно това за пушене по стадиони, но...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 19:08:29 отговори + 0 0
Дано се спазва! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leslie 17.05.2012 18:52:16 отговори + 0 0
Това със стадионите / концертите на открито, най-вече като става дума за фест си е направо безумно... Най-прилежно обещавам да нарушавам закона в тази му част
И да, пушач съм и въобще не възнамерявам да престана да ходя по клубове и дискотеки Стига да има къде да се "свра" или да изляза да дръпна един фас, съм си напълно ок със забраната (за ЗАКРИТИ помещения...)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 17.05.2012 18:47:07 отговори + 0 0
Кирилицата е задължителна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

forever_alone 17.05.2012 18:45:46 отговори + 0 0
та некой се ми трие коментарите.както казвах преди малко,нека се опитат да спрат 25 хиляди на голям концерт,като софия рокс-а да запалят фас.успех батенца Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sarinq 17.05.2012 18:13:50 отговори + 0 0
Да забраняват пушенето под открито небе,ми се вижда меко казано малоумно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 18:00:41 отговори + 0 0
Би било прекрасно, ама не знам кой може да спре некой с цигара в погото или некаде из гмеч с 20000 човека !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dickens 17.05.2012 17:54:15 отговори + 0 0
Ха ха, браво, надминахте и американците! На концертите на стадиони тук си се пуши... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Your Father 17.05.2012 17:51:32 отговори + 0 0
Законът е изключително правилен, само частта със забраната за пушенето на открито влиза малко в сферата на фантастиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 17:49:04 отговори + 0 0
Добре че вече не пуша Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:) 17.05.2012 17:44:41 отговори + 0 0
Няма ли някой пушач да се изцепи, че няма да ходи повече на концерти (както някои уж ще забравят за заведенията) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 17:25:48 отговори + 0 0
комунизмът никога няма да си отиде от тая държава!да ми пушат .я! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 17:21:08 отговори + 0 0
ВРЕМЕ БЕШЕ! СУПЕР!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".