В Мездра отстраняват от феста си групи, които свирят авторска музика, искат кавъри

12 апр 2013, 15:27 ч. 723 / 6 91
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Група RAMPART поднасят своите извинения на феновете, които очакват представянето им на “Мездра рок сезон 2”. След поканата на организаторите и поемането на ангажименти и от двете страни още на 10 януари 2013 г. сега същите организатори едностранно изваждат групата от програмата си!

   Между тези две събития непрекъснато се променят и изискванията към групите по отношение на времето на сетовете и дори репертоара им! През февруари на RAMPART е изпратено императивно послание, че трябва задължително да направят трибют, тъй като организаторите „ИСКАЛИ ДА НАБЛЕГНАТ НА ТРЕБЮТИТЕ И ЩЕ ТРЯБВА ДА РЕЖАТ ХОРАТА С АВТОРСКА МУЗИКА“. В писмен вид те заявяват, че „ФЕСТА Е ЦЕЛ, ХОРАТА ДА СЕ ЗАБВЛЯВАТ, НА ПОЗНАТИ ЗА ТЯХ НЕЩА, А НЕ ГРУПИ ДА ПРЕЗЕНТИРАТ АВТОРСКИТЕ СИ НЕЩА”. Групата изпълнява и тези изисквания, но това явно не е достатъчно. На 10 април получава следното писмо от организаторката на феста Райна Ангелова: “НАЛАГА СЕ ПОРАДИ ФИНАНСОВИ ПРИЧИНИ И ЧАСОВИ, ПРОГРАМАТА МИ ПРЕТЪРПИ КОРЕКЦИЯ. ОТ ПЕТЪК МАХНАХ 2 БАНДИ, ОТ СЪБОТА ЩЕ МАХНА ВАС И ЛОС ПУСТИНЯКОС. СЪЖЕЛЯВАМ, НЕ Е САМО МОЕ РЕШЕНИЕ -КОНУСЛТИРАХ СЕ С ПОВЕЧЕТО ФЕНОВЕ ОТ ГРАДА,И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ ИМ ДОПАДАТЕ КАТО СТИЛ”.

   Позицията на RAMPART е, че:

   „Очевидно община Мездра няма необходимия капацитет за адекватно реализиране на рок-събитие. На консултантите на общината по организирането на „Мездра рок сезон 2“ им липсват уменията, възможностите и етиката, за да се справят с нормалното функциониране на един фестивал. Стремежът им да принудят българските групи да свирят само кавъри е вреден за цялата сцена. Този феномен не би могъл да съществува, ако имаше действащи закони за авторското право в страната ни и представлява „чалгизиране“ на рок-културата Т. нар. „организатори“ са фактор, работещ за унищожаването на българския рок, еталон за липса на организаторски способности и пример за това, което не трябва да се случва по българските сцени“.


   Групата скоро ще обяви участията си през май и юни. RAMPART са готови и с новия си албум „Завера“, чиято премиера е насрочена за 30 май.
rampart

още за:

Mezdra RockMezdra
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (91)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тони - Impade 5.05.2013 12:24:53 отговори + 0 0
Огромна част от фестовете в БГ залагат на грешна стратегия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.04.2013 22:05:27 отговори + 0 0
даро как е жената? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даро метал 20.04.2013 10:59:13 отговори + 0 0
Ники - който не е с мене, е против мене, така че...мисли му Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ники -Летците 19.04.2013 00:59:17 отговори + 0 0
Така 1-во аз сън Даро Метъл цяла България ме знае ,пил съм с всички отрепки фенове на рока и метъла из цялата ни шибана държава и ви казвам FUCK OFF на всички педали .7 Дни не съм спал и само пия ама нямам умора още ме държи еуфорията от концерта на past redemption
Наздраве и Анонимен внимавай какво говориш че цироза ще хванеш ,,Поздрави на истинските метъл братя от Козлудуй !!!Айде лягам че жената ме дърпа
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.04.2013 17:25:33 отговори + 1 0
Ох, горката България! Стига е циврила по коментарите! Рампарт отиват да свирят на фестивал в САЩ с Флотсам и Джетсам. Май хич не ги е зор нито за Мездра, нито за Берковица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.04.2013 16:08:20 отговори + 0 0
Малиии, тия Памрарт и за Беркстока беха с едни претенции! Маани, маани... Оно не бе: "Ти знаеш ли къде сме свирили?", " Оооо, ние не можем да свирим преди тия, иначе няма да дойдем!!!". Бе, напрао ви каам - реве целата България - реве и сълзи рони за отпадналите в тежка битка Памрарт!!! Амин...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.04.2013 23:43:19 отговори + 0 0
хендс оф ЛОС ПУСТИНЯКОС!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.04.2013 10:25:45 отговори + 0 0
"...Дяолот създал èдно създàние; ама тòа нè било чòек, а вòлк; го съ̀здал тỳку бèздушен; душа нè можел да му дàйт, та се чỳдел како да г’òживит... Дяолот рèкол на бездỳшнийот вòлк: «Стàни, изèди ме!» Вòлкот на чàсот се стòрил со дỳша, — òживел, стàнал и се спỳшчил връз създàтеля си дяолатого, за да го ѝзейт. Дяòлот се ỳплашил и от страх да не го ѝзейт, за да òткинит, се фъ̀рлил во блѝжната тàмо рèка: ама одвàй шчо прѝвтасал да влèзит во реката само со èдната си нòга, вòлкот го грàбнал за дрỳгата и му я ѝзел, та тàка дя̀олот останал со една нога. От тòа и ден дèнеска остàнало да вèлиме за дяолот «Еднонòгийот» или «Кỳцийот»".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.04.2013 20:59:43 отговори + 0 0
А те рампарт имат ли фенове ? НА какви фестивали са свирили ??? НА Вакен или на Блъдсток ?? надали по скоро на събора на некое селце в чужбина. все тая. всички които са ги слушали на живо са наясно с това каква трагична гледка са. и още повече - щом са на мнение, че феста смърди защо вместо да се радват че отпадат правят такъв скандал ? Според мен искат да си направят реклама на новия си албум и използват скандала за тази цел. Смешна история !!! Колкото до Даро метъл - ха ха метъл хаха Това е наистина весело. даро е толкова метъл че няма накъде повече - той е истински (ТРЮ) мадафакин метъл до мозъка на костите си хаха шут на който всички се подиграват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джингиби 15.04.2013 13:05:31 отговори + 0 0
Аз не разбрах г-ца Ангелова кво се панира от заглавието "В Мездра отстраняват от феста си групи, които свирят авторска музика, искат кавъри". Не знае ли, че е нормално зад такъв сорт материал да стои по-гръмко заглавие.... Но явно не е разбрала, че това заглавие донякъде наистина се е проявило и че май не си е свършила работата. Друг минус - самият факт, че плюе като каруцар по членове на рампарт я принизява до кота 0. Само за сверяване - дали Фънки се кефи на вс групи дето кани - НЕ, ама им изпълнява капризите и т.н. Сега- ясно е, че Райна няма да им подсигурява стаи с вани и кожени мебели....НО....!!!! поне трябва отношение и добър тон, а не безкрайно остри реплики... В България сцената явно няма да мръдне докато си ги има тия няколко фактора - некадърни организатори; фенове, дето не знаят повече от носа си - разбирайте "хоуидейо" на скорпиОнс или "старуейо" на цепелин; търгашески радия; казионни групи, изпълняващи естраден рок; малоумни тв формати,в които се явяват като ментори некви смешници, а други приходящи, дето са кадърни им се подлагат...абе, с две думи селяни и шефове на кенефОВЕ :Д. "Честта и верността не се продава", "да-ама не"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


До РАМПАРТ 15.04.2013 10:56:26 отговори + 0 0
Момчета, и Мария,
да ви е за урок, милички - преди да включите някой "Фест" в плановете си - поразровете, поинтересувайте се... В Мездра има десетина четиресет годишни пропадняка, за които светът на музиката е застинал в средата на осемдесетте, а елеците с нашивки на Моторхед са върха на сладоледа... Радвайте се, че тези хора не ви харесват и не ви искат - обратното би било много, много лоша атестация за която и да е съвременна група!

Райна Ангелова, или каквато е там - ашколсун, мацка, машалла!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даро метал - фен 15.04.2013 10:44:53 отговори + 0 0
А бе, Некролог, май верно беха от Мездра - що не са в програмата или и за тех се "КОНУСЛТИРАХТЕ СЕ С ПОВЕЧЕТО ФЕНОВЕ ОТ ГРАДА"?!

Сериозно си мисля, че ще е много полезно (и за българската сцена, и за българските банди, и за българските фенове или накратко: за българската музика) ако тази информация (новина, с коментарите) стигне до общината.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джингиби 15.04.2013 00:39:19 отговори + 0 0
ей, кочове, може ли да организираш некъв форум и още 1вия ден у страницата на събитието да постнеш как пияна си дондуркаш циците като свиня-майка, квичиш, пърдиш и оригваш се - неща все непристойни за някой, който не познаваш, но от който се очаква да спечели уважението ти, щото той организира нещо, от което ще станеш част или като гост или като изпълнител. Това и аз не бих го направил, въпреки че съм Даро Метал и мога да си го позволя :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чичо, от завода 14.04.2013 10:42:50 отговори + 0 0
Ники, след такава изцепка, би трябвало всички групи (както каката е казала "Лос пустинякос -сами предложиха да отпаднат") да предложат да отпаднат и тогава ще можем да си говорим за подкрепа и оправяне на нещата. Това, всъщност, би било обединение
Правили сме го на един фест (няма значение с кои банди) и всичко беше ок и бойкотирахме, ама накрая, пак се качиха на сцената некви цървули...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ники -Летците 14.04.2013 10:26:52 отговори + 0 0
Здравейте уважавани колеги и организатори на фестивали.Понеже дотук почти всичко е казано по въпроса..някой е засегнат и "храни" друг се защитава аз само бих добавил едно "живи и здрави" и дай да не се взимаме толкова насериозно нали сме една шепа хора по-различни от чалгата вместо да се караме дайте да обединим сили и да се подкрепяме !
РЕСПЕКТ !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Батманоуориър 14.04.2013 09:23:49 отговори + 0 0
Райна Ангелова - 2013-04-13 21:54:00
ЩОМ КАЗВАТЕ ВИЕ ,ЗНАЧИ Е ТАКА!СЪГЛАСНА СЪМ ЗА ВСИЧКО-ТАКА Е!

....

А-а-а-а, не е така! Липсва обяснението на:

"Не съм взела каквото и да е решение за отстраняването ви,без да се допитам до повечето хора които ще дойдат на събитието"

По-конкретно: кои са тия "повечето хора които ще дойдат на събитието"? ...или поне, кажи колко са, щото, както споменах, своеволно разпореждане с общински пари не е хубаво нещо и ако имаше предварителни договори, много лошо щеше да стане и да ти се уголемят очите, пред страх, от закона и обезщетения (и щеше да свърши бюджета на феста, който представяш ли си, Рампарт да използват за пореден албум...)! В случая, получаваш само мъмрене и публично осмиване и разваляш името на хубавия град. Последното не е добре.
...и върни клипчето, от скайп, дето правите кавъри на групите, които ще свирят на феста, пияни, като свинье!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2013 08:01:10 отговори + 0 0
Иииииии! Много якооооооо! Отдавна чаках такъв скандал в катехизиса. Много яко се забавлявам от 20 минути. Рампард и Мездра - е колко по-смешно може да е!? А между другото певицата наистина е ужасяваща, а стилът на групата-нафталинен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ицето от София 14.04.2013 00:42:23 отговори + 0 0
Какво става с Некролог?
Поздрави!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Райна Ангелова 13.04.2013 21:54:00 отговори + 0 0
ЩОМ КАЗВАТЕ ВИЕ ,ЗНАЧИ Е ТАКА!СЪГЛАСНА СЪМ ЗА ВСИЧКО-ТАКА Е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormwarrior 13.04.2013 19:35:31 отговори + 0 0
Не разбирам как "неуважаемите" организатори имат претенцията да определят кой има право да прави изявление и кой не. Жалка и грозна работа, мирише на много злоба и завист от тяхна страна... Още по-дебилно ми звучи някой организатор да тръгне да кани определен изпълнител, за музиката на когото той няма добро мнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Шаро 13.04.2013 18:32:55 отговори + 0 0
а аз съм за кон на цвички Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Daro 13.04.2013 15:19:44 отговори + 0 0
Аз съм закон и съм над всички! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.04.2013 15:01:51 отговори + 0 0
селски фест + фалшиво пеещи банди + некадърна организация = бг метъл сцена Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шиитските милиции на Мукт 13.04.2013 14:21:41 отговори + 0 0
Към "организаторите" на "феста" в изтънчения център на световната кутура мездра - *************** !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уморен пънкар 13.04.2013 14:13:02 отговори + 0 0
Свирили в Германия-сигурно пред 20 пияндурника в умирисана кръчма в някое малко дорфче. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.04.2013 12:26:40 отговори + 0 0
Сега пък от общината не ги харесали!?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 13.04.2013 12:17:59 отговори + 0 0
„на абсолютно никой от другите групи не съм поставяла каквито и да е било условия“
„ФЕСТА Е ЦЕЛ, ХОРАТА ДА СЕ ЗАБВЛЯВАТ, НА ПОЗНАТИ ЗА ТЯХ НЕЩА, А НЕ ГРУПИ ДА ПРЕЗЕНТИРАТ АВТОРСКИТЕ СИ НЕЩА”

Долна и лъжлива душица си Райне. Не Рампарт говорят за колегите си, а някой друг е говорил на теб за Рампарт. Аз и ти знаем дори кой... Нали били готови и без пари да свирят? А сега - 200 лева... Ми няма да свирят в 12 на обяд - това ти е казано. Прочети пак новината, върни се от облаците и си виж противоречивите лъжи! Човек за да е професионалист, трябва минимум да е грамотен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жокера 13.04.2013 11:03:23 отговори + 0 0
Здравейте, аз съм Батман, но пиша от компа на жената котка и затова изиза неговото име.
Искам да кажа, че Даро е най-големият метълист в бг!

Използвам случая да поздравя и Райна, която също се изяви, покрай изявлението на Рампарт и като сме почнали, силно държа да се обясни следното изречение:

"Не съм взела каквото и да е решение за отстраняването ви,без да се допитам до повечето хора които ще дойдат на събитието"

В смисъл, говорила си със стотици хора или очакваш само 4 човека и си питала тях? Сериозно - говори ли поне с 4 човека или се напихте с трима ("повечето хора които ще дойдат на събитието") и решихте D

Питам, не за друго, ми нали парите са общински и трябва отговорно да се подхожда и да се ограничават своеволията.

П.П.:
У тоя клуб, на снимката, да знаеш, че все кавъри са се свирили, свирят се и ще продължават да се свирят, между другото.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

daro 13.04.2013 10:43:18 отговори + 0 0
аз съм най-големият металист в бг! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Райна Ангелова 13.04.2013 10:36:59 отговори + 0 0
Ами Гюро,няколко пъти го обяснявам на госпожата,но тя или не ме разбира,или се прави на луда,или просто обича да си плюе по хората ей така за нищо! За това ето едно съобщение,което и обяснявам отново и отнова какво се наложи да се вземе това решение,а хората да си го видят и да преценят!!!! Мен ми е ясно,че винаги ще има злобари,които ще пръскат отровата си на всчкъде,но пък иначе ще ми е скучно.и така ето и съобщението ми изпратено да Мария преди малко-
Днес
10:28
Райна Ангелова

Мария,ти напрво си ми показа колко долен човек си! Миналата година ти беше тази която пожела да участва на този фест-НЯМАШЕ КАК ДА ВИ ВКЛЮЧА,за това исках да се реванширам и ви поканих тази година.Занесох програмата,оставиха ме на изчакване,като имаха забележки единствено за вас,просто не им харесваш на хората като вокал,и искаха да ви сменя.Но аз предпочетох да ти спестя тези неща,а и исках да намеря компромисен вариянт,за това решихме да ви натиснем са кавърите.И не каня групи които правят само кавъри,не ми е това условието,може да питаш който си искаш от другите участници на феста.Това беше условие само към вас!!!!!Когато ти писах съобщението,беше веднага след като се прибрах от общината.Това са бюджетни пари,които се отпускат за празниците на културата,но не само феста е на тях,правят се всеки ден,културни мероприятия.Държавата е отрязала 30% от този бюджет,и за да не се налага да отпаднат други проекти,реши да съкрати част от този за феста.Както вече казах на няколко пъти-Лос пустинякос -сами предложиха да отпаднат(знаеш,че със Евгени съм в прекрасни отношения),Летците отпаднаха,защото те така или иначе бяха почти резервен вариант,а и техния ангажимент бе най-пресен.Нещо цветно,нямаха нищо против,да отпадне и техния ангажимент.Наистина не виждам,какъв ти е проблема,че си отпаднала от един селски фест,на който има участие само плявата на Българския селски метъл.Жалка си наистина,аз може да не съм професионалист,ама ти пък си 2 пъти по голям НЕПРОФЕСИОНАЛИСТ.Кажи ми моля те,кога по-точно ти казах,че отпадат тези групи които правят авторска музика.Още повече Лос Пустинякос имат 3,4 авторски парчета.Кажи ми моля те,къде в нашия разговор от онзи ден,ти казвам-отпадате,защото свирите авторска музика????Е според теб това чест ли ти прави???? И както вече казах,на абсолютно никой от другите групи не съм поставяла каквито и да е било условия,единствено и само за това да са тук по обяд за да си подготвят чека.Не ме интересува твоето мнение,нито на злобарите които насъсъкваш да плюят по мен.Аз се справих съвсем сама миналата година,и не е имало нито една издънка.Ще се постарая и тази година да няма.Можеш да ме съдиш за неща които зависят от мен,но както вече народа е казал:''Този който плаща,той поръчва музиката" Разбираш нали?Не съм взела каквото и да е решение за отстраняването ви,без да се допитам до повечето хора които ще дойдат на събитието,а за това,че не ви харесват-на мен мисля,че нямаш право да се сърдиш!И да се опитваш да ме очерниш по този начин със глупавите ти изявления.Ми то там стана като Левски-ЦСКА!Айде кажи ми,моля те,защо го прие толкова не вътре,след като това е селски фест,и след като останалите участници са много зле?Защо поне един път не кажеш пред всички как говориш зад гърба на колегите си?Защо не признаеш,че миналата година можеше да се намери вариант,за участието ви,но ти каза,че преди Гранулом и Axecutor няма да излезнеш,защото са ти много под нивото!!!Това чест ли ти прави да говориш така за колеги,и то зад гърба им?Съжелявам,че изобщо познавам долен човек като теб!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даро 13.04.2013 10:33:09 отговори + 0 0
и требваше повече "даро метал" банди Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Райна Ангелова 13.04.2013 10:32:17 отговори + 0 0
МНОГО МЕ КЕФИТЕ,МОЖЕТЕ ЛИ ОЩЕ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Небойсе Язесъм 13.04.2013 09:52:34 отговори + 1 0
Оно куги спасяваш прасето от пожар, си требе го Изкараш от кочината се Увъргаля на локята. А оногоЪ не А Излизало от немайси и сА зАпречило! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гюро Ахмедов 13.04.2013 09:52:09 отговори + 0 0
Явно цялата работа изглежда на "развален телефон".Наистина поздравления и за организторите на този фест,защото в днешно време в условията на такава финансова криза да се организира такова рОК събитие в по-малък град си е направо "подвиг в мирно време". Дано в следващата година да поканите и чужди групи /от сърце Ви го пожелавам/.
Изглежда има някаква неправилна комуникация между организаторите и групите,отпаднали за събитието.И по-добре да си изяснят отношенията в лична кореспонденция,а не по медиите.
Успех на начинанието в гр.Мездра,а така също и успех на RAMPART.



Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Небойсе Язесъм 13.04.2013 09:35:41 отговори + 0 0
Пламен Илиев - 2013-04-13 09:26:55

Не моЕ го дОкараш на правопис и ГЛАВИ букви, Павка!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Небойсе Язесъм 13.04.2013 09:31:22 отговори + 0 0
Мале, малеееее, ти н'си спало, муце! Па ли се нАпраИхте двете широколистни недобегонии УнощИ? Па защо сЪ изтрихте от СураКетапа какви сте сладки певици? Малииииииииииии....... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пламен Илиев 13.04.2013 09:26:55 отговори + 0 0
Пламен Илиев съм и пиша от компа на Райна,за това явно излиза нейното име.Слущайте какво ще ви кажа.Както вече писах по-долу,чувал съм ги тия звезди,е не ми харесват!А вие не може да нападате и обиждате някой само и само,че не приема дадена група.Като не ви кефи идеята,стойте си на вашето село хо хо хо хо,после нали ще ги гледате на Червен Бряг,ако ли не в Щатите.И пак не разбирам защо плюете,вие кои сте-родата на групата ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Метъл шоп, Смоко 13.04.2013 09:07:00 отговори + 0 0
Райничке, върни клипа как правиш кавъри на групите, дето ще свирят - много ми е кеф, да го гледам и ме кара да мечтая!
Виждам, че си страстна жена. Желая те, под сцената, докато Рампарт свирят кавъри, със Звезди, на Рънинг. Много! Обичам големи букви и големи жени, и реката, до Мездра, и Леденика.
...и както някой каза по-долу: ако трябваше да плащате авторски права, за изсвирените кавъри, без да включваме хонорари на бандите, бюджетчето на феста немаше да ви стигне и за 10 парчета (ама изсвирени по веднъж).
"Град без чалга за две вечери" - у.я ми!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Райна Ангелова 13.04.2013 03:12:55 отговори + 0 0
АБЕ ТИЯ ЛИ СА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ЗВЕЗДИ,ТА ЧАК С ИЗЯВЛЕНИЕ ЩЕ МИ ИЗЛИЗАТ?ЕДВА ЛИ НЯКОЙ БИ ОТИШЪЛ КЪДЕТО И ДА Е СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ?ЧУВАЛ СЪМ ГИ ДОСТАТЪЧНО,КАТО МУЗИКАНТИ БИВАТ,НО ВОКАЛА Е ОТВРАТ!АКО ТАЯ НЕ РАБОТЕШЕ КАТО ПИ АР,ЕДВА ЛИ ЩЯХА ДА ИМАТ НЯКАКВА ИЗЯВА ИЗОБЩО.ОРГАНИЗАТОРИТЕ -КВО ДА КАЖА ЗА ТЯХ,ТЕ СИ ПЛАЩАТ И СИ ИМАТ ПРАВО ДА СИ РЕШАВАТ КВО ДА СЕ СВИРИ,КУГА ДО КОЛКОТО ЗНАМ ПРАВЯТ САМО АВТОРСКИ ПАРЧЕТА,ГРАНУЛОМ СЪЩО ИМАТ СРТАХОТНИ НЕЩА,ДОКТОРС ГОГО БЕНД,ДЕЙЛИ НОЙС КЛУБ,СВЕТЛЬО-ТОВА СА СИ ГРУПИ САМО С АВТОРСКИ НЕЩА.А И МОМИЧЕТО СЪВСЕМ ЯСНО ОБЯСНИ,ЧЕ ПРИЧИНАТА Е ЧИСТО ФИНАНСОВА!ДРАЗНЯ СЕ НА ТАКИВА СМЕШНИ СТАТИИ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Райна Ангелова 13.04.2013 02:47:46 отговори + 0 0
МИ КАТО РАМПАРТ СА ТОЛКОВА ВЕЛИКА ГУПА КВО ГИ БЪРКА,ЧЕ ОТПАДНАХА ОТ ЕДИН СЕЛСКИ ФЕСТ ЛОС ПУСТИНЯКОС САМИ СЕ ОТКАЗАХА ОТ УЧАСТИЕТО СИ,ЛЕТЦИТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ БЯХА РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ И ТЕ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ,А С НЕЩО ЦВЕТНО СЪЩО НЕ Е ИМАЛО ПРОБЛЕМ.САМО ЗВЕЗДИТЕ КОИТО БЯХА СЪГЛАСНИ ДА УЧАСТВАТ И БЕЗ ПАРИ,САМО И САМО ДА СА ПОСЛЕДНИ НА СЦЕНАТА,ЗАЩОТО СПОРЕД ТЯХ -ВСИЧКИТЕ ДРУГИ ГРУПИ СА ПЛЯВА,И НЕМОЖЕЛИ ДА СЕ СЕ ПРИНИЗЯВАТ НА ТЯХНОТО НИВО,САМО ТЕ СА НЕДОВОЛНИ!НА НИКОЙ НЕ СЪМ ПОСТАВЯЛА УСЛОВИЯ ДА СВИРИ САМО КАВЪРИ,ТОВА БЕШЕ КОМПРОМИСЕН ВАРИЯНТ САМО ЗА РАМПАРТ,ЗАЩОТО АВТОРСКАТА ИМ МУЗИКА НЕ СЕ ПОНАСЯ НА СЕЛЯНИТЕ В ГРАДА А ОТНОСНО ПРАВОПИСА МИ,ДА МОЖЕ И ДА ИМАМ ГРЕШКИ,НО НЕ СМЯТАМ ЧЕ СЪМ НА ИЗПИТ-А КОГАТО ПИША В НЕТА -НЕ МИ ПУКА ГРАМ КАК ГО ПИША НАЗДРАВЕ!БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ И СЕ ОБИЧАЙТЕ,ТАЗИ ЗЛОБА НЕ Е НУЖНА НА НИКОЙ НИТО ЩЕ МЕ ОБИДИТЕ,НИТО ЩЕ МЕ ЗАСЕГНЕТЕ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.04.2013 01:25:08 отговори + 0 0
http://www.facebook.com/video/video.php?v=602743693073792 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pe6kars 13.04.2013 00:43:32 отговори + 0 0
Ей, немоа да се трошиш и бъхтиш като идиот, да направиш нещо и после да ти кажат: Еми.. свири това и това, щото така и така. И дори след като това направиш - пак да те прецакат.
Такива хора заслужават само катран и перуш! И после с манарата!
Ако не- занасяйте си мазните г*зове при пайнера и се махайте!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доко-доко 13.04.2013 00:01:00 отговори + 0 0
Джиджи-биджи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Спеца 12.04.2013 22:32:38 отговори + 0 0
спеца рулз!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо Враца 12.04.2013 22:11:25 отговори + 0 0
Даро метал рулззз ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даро метал 12.04.2013 21:50:49 отговори + 0 0
само съпорт за групите, хората работят/учат, бъхтят се и въпреки това го правят, щото е сърцето им. в ерата на криско колкото- толкова, требва и по некое рамо за концертче, записче, всичко е пара, а за да се набере преднина, требва и малко известност, времената са тъпи, не че са им виновни времената, ама не всеки е имал шанса да свири три акорда по митингите пред стотици...нищо лично, де... точно тия от митингите подкрепят сцената и младите в момента, ама от другата страна на барикадата са казионните естрадни нафталинови рокаджии, дето се имат за манна небесна и все едно, че не са наясно, че и те у панелка оцеляват... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гюро Ахмедов 12.04.2013 21:26:06 отговори + 0 0
Едва ли има някоя от по-младите бг. рок групи след RAMPART,която да е била поканена толкова често да изнася концерти в чужбина.
МАРИЯ се е доказала многократно навсякъде и то пред хора,разбиращи от музика.RAMPART и ГРАНУЛОМ са си много качествени български банди с голям брой фенска маса.
А,за тази ......Ренета - коя сте Вие,че да казвате коя група става или не става.Голям капацитет се извъдихте.Женската злоба няма край.
СРАМОТА е да се плюе по която и да е българска рок група !!!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НезадоволенЧичо 12.04.2013 20:55:23 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-04-12 18:16:42
Йес! Тотално съгласен с мнението на Ренета! Мария е ТРА-ГЕ-ДИ-Я!

Ай ноу уер ю лийв (дъ хоу), баце!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nespithe 12.04.2013 20:26:00 отговори + 0 0
Хм, кавъри. 'що не? Кавъри на Demilich, Disgorge, Rancid Pussy Squirt, Wormed... ей такива работи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 20:25:52 отговори + 0 0
Пръц фест Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:) 12.04.2013 20:11:28 отговори + 0 0
Между другото знаете ли кои организира тоя фест? Иван Лазаров оня измамник, за които вчера пак писа.Смятайте какъв боклук е.

"организаторката на феста Райна Ангелова"

Не мисля, че е той ...


Ами и той има пръст.Първият фест той го организира с финансовата помощ на общиината,за втория мисля че пак участваше под някаква форма
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pennywise 12.04.2013 19:27:29 отговори + 0 0
@ Райна Ангелова
уточнявам, че нямам нищо общо с Rampart и Мария, имам един страничен въпрос - правописът и пунктуацията в горния материал и в мнението Ви от по-рано днес - Ваши ли са или някой ги е манипулирал?
Благодаря предварително!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 12.04.2013 19:19:20 отговори + 0 0
- 2013-04-12 19:11:50
Между другото знаете ли кои организира тоя фест? Иван Лазаров оня измамник, за които вчера пак писа.Смятайте какъв боклук е.

"организаторката на феста Райна Ангелова"

Не мисля, че е той ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 19:14:40 отговори + 0 0
организаторите саааааааааааааааааааааааааааааакс, поканете си джаго у вас да ви пейка на ушенце, ама пак нема се справите, фестивал не се прави току-така, бе... аз по бих разбрал да бехте изгонили "баш имената", но да останат банди като рампарт, лос пустинякос, летците и т.н., вс като вас да духат супата, вместо да помага кой с квото може за подем на нови и кадърни банди, пак си слушаме смоко на дървото и бед ъф розес по цел ден...немам думи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 19:12:53 отговори + 0 0
Колко тъжно, е когато организаторите на тъй-наречения Фест слизат дотам, че да плюят гласовите способност на фронтмен на група в Метъл Катахизис!! Тук няма никакво значение дали вокалът ви харесва- тя не е единственият член на бандата. Засрамете се малко и помислете дали това е правилният начин да се търси аудитория. Вече на години станах и се нагледах на какви ли не пишман оргнаизатори. Май Юзбашията ви е ментор на вас. Тъжна картинка.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:) 12.04.2013 19:11:50 отговори + 0 0
Между другото знаете ли кои организира тоя фест? Иван Лазаров оня измамник, за които вчера пак писа.Смятайте какъв боклук е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 18:39:24 отговори + 0 0
И аз предпочитам да свирят кавъри. От авторската музика заспивам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 18:33:31 отговори + 0 0
добра новина - в мездра имало фест
че и групи щяло да има
няма лошо де
бирката леденичка ли ще е
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 18:31:26 отговори + 0 0
Селски фест, селски групи, селски кавги. Ако Рампарт имат претенции за нещо, кво търсят на фест в шибаната МЕЗДРА, че и им е тъпо че ги махат? това някак си говори достатъчно красноречиво. могат да ги заместят с Гранулом - никой няма да се усети Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 18:17:24 отговори + 0 0
Продължение на долния коментар:

А иначе съм съгласен, че Райна Ангелова пише дооста неграмотно Което не говори добре...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.04.2013 18:16:42 отговори + 0 0
Йес! Тотално съгласен с мнението на Ренета! Мария е ТРА-ГЕ-ДИ-Я! Ужасяващ вокал! Музиката на RAMPART е страхотна (съвсем искрено го казвам) и е просто срамота и грехота да се омазва с такъв вокал. Колкото до търсеността и концертите - и Justin Bieber има стотици милиони гледания в тубата, стотици концерти, милионо продадени албуми. Значи е качествен? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 12.04.2013 17:58:37 отговори + 0 0
Да знаят, че много изпущат като махат Лос Пустинякос ор програмата ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 17:49:45 отговори + 0 0
Ааааааа! Мария ви моли, моли, моли и вие аман-заман, я сложихте хедлайнер. Добре, че не ви се е примолил и Кондьо!!! А другите - насила... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 17:43:53 отговори + 0 0
Ренета - 2013-04-12 17:40:03
..........

Що не си гледате трибют феста, дето за нищо не става, ами сте тръгнали да се обяснявате....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ренета 12.04.2013 17:43:15 отговори + 0 0
Соломон Хюцлер-Задай въпроса си към Мария.....не мисля че аз съм тази дето трябва да разказва каква беше причината за вписването на Рампарт в програмата. Ако тя е искрена и честна,тук и сега ще напише каква беше истинската причина да ИСКА да свири на нашия Фест .С това спирам да коментирам каквото и да е било. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ренета 12.04.2013 17:40:03 отговори + 0 0
Благодаря ви ,че ме смятате за организатор )))),но организатора на Мездра феста е само един и само един-Райна Ангелова. Харесва ви или не,фест ще има...отново и отново. Лесно е да се съди за нещо от което и хал хабер си нямате,но не разбирам защо плюете именно организатора,след като феста е общински и бюджета за него се отпуска именно от общината. Рампарт отпаднаха ,защото не стават,не ги одобряват и точка. Лос Пустинякос(за които и аз съжалявам искрено) сами предложиха да отпаднат. Приемете го-фест ще има колкото и да и да ни нападате. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Соломон Хюцлер 12.04.2013 17:34:55 отговори + 0 0
Ренета - 2013-04-12 16:53:39

„слабо се съмнявам“ - КУЛТ!
Ако имам да извадя „6 бона“, ще купя феста ви заедно с общината, като бонус! Но съм зарибен. Ще дойда да ви видя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Соломон Хюцлер 12.04.2013 17:31:58 отговори + 0 0
Ренета - 2013-04-12 16:42:45
...
Е, хубаво де! Що сте ги канили?
Не сте ли си подбирали групите предварително?
Не сте ли ги чували?
Как ги слагате последни за деня и после те отпадат?
Програмата ви поет ангажимент ли е или работно листче?
Знаете ли какво е „ангажимент“?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 17:26:29 отговори + 0 0
Трибют фест? По-тъпо нещо от това няма! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grivata 12.04.2013 17:25:02 отговори + 0 0
Срам и позор!
RAMPART бяха единствената банда, за която си заслужаваше човек да иде до Мездра през май - на светлинни години пред останалите участници, които бяха обявени за двата дни, да не говорим че голяма част от тях нямат нищо общо с рок-музиката!
Какви кавъри, какви 5 лева...трябва да се залага изключително на АВТОРСКА МУЗИКА!!!
Но реалността в България е съвсем друга...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Mazdra li veeee 12.04.2013 17:24:32 отговори + 0 0
Малоумен фест с малоумни "организаторки" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 17:12:34 отговори + 0 0
груба СЕЛСКА изява от страна на "организаторите", на тея им дайте само за програмата на някоя кръчма да "отговарят" ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fuzzy 12.04.2013 17:11:01 отговори + 0 0
Оньо-ньо-ньо-ньо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 16:55:27 отговори + 0 0
Долу мездренските ******, дето се правят на организаторки! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ренета 12.04.2013 16:53:39 отговори + 0 0
Slayer-Защо ли ми звучиш толкова познато ?И какво като имат 2-а албума? Не толкова трудно да направиш албум....изваждаш някакви си 6 бона и хоп имаш албум.Не е въпроса колко албума ще запишеш,а колко ще е слушан и търсен.А за свиренето извън граница,слабо се съмнявам за отзивите след това,но както и да е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.04.2013 16:51:41 отговори + 0 0
И Летците и Лос Пустинякос "махнаха"! Наистина отношението на т. нар. "организаторки" е не само неграмотно, ами и направо срам за Мездра и за държавата ни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Райна Ангелова 12.04.2013 16:50:20 отговори + 0 0
Скъпа Мария,благодаря ти за прекрасната реклама И аз се извинявам на вашите фенове!Но не може да ме съдиш за нищо в случая,защото когато ти,един ден организираш мероприатие от този тип,и всичко ти зависи от спонсори,тогава ще можеш да го направиш.Мария -това решение съм го взела по молба на повечето хора които ще бъдат гости на феста!Просто не им допадаш като вокал,а никого не мога да накарам на сила да ви захаресва.И да всички групи които имат авторски парчета ще могат да си ги изсвирят при тяхно желание.Това условие което ви бях поставила специално на вас,беше с цел публиката да ви възприеме,но но беше неуспешно.За което аз пак нямам никаква вина.Лос Пустинякос сами предложиха да ги махна от програмата,а с другите групи не съм имала абсолютно никакъв проблем-та не разбрах на вас какъв ви е проблема? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slayer 12.04.2013 16:48:25 отговори + 0 0
Ренетке,
Както всички групи, така и Рампарт не само имат право на глас, а и умеят да се изразяват! Харесва ви или не - това е група с два албума, свирила на фестивали в Германия, Англия, Франция и т. н. Браво на Рампарт за изявлението и за позицията!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо Враца 12.04.2013 16:45:35 отговори + 0 0
Летците махнаха също аз заради тях щях да ходя ..тъпо много тъпо .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ренета 12.04.2013 16:42:45 отговори + 0 0
И точно Рампарт ли имат правото на глас? След като и за трибют не стават.Ако не се лъжа именно на един техен "гавър" на Хелуйн след негативни коментари,басиста им се изказа че публиката са цитирам: "пустиняци и пустинячки". Скъпа Маро от Рампарт,колкото и да скачаш няма да си желаната и търсена,като повечето ти колеги.Известно е че живееш за мига да оплюваш всички които не харесват Рампарт и в частност гласовите ти способности.Организацията на един фестивал не е като да хванеш ни в клин ,ни в ръкав един микрофон и да се напъваш да направиш нещо за което не ставаш .Апропо слушах парчето"Черно"с твое участие и все повече се питам....как успяваш всеки път да развалиш наистина толкова добра музика? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.04.2013 16:34:44 отговори + 0 0
Е, Мездра хора... какво очаквате :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобо 12.04.2013 16:33:41 отговори + 0 0
Е това не е истина!!! Мездра, осъзнайте се! Ако искате да се кефят на познати неща - направете дискотека и пускайте уинампа... Не може това да е повод за премахване на група - "като не свирите кавъри, ц!"
@Rampart - сигурен съм, че както в мое лице, така и всички останали с малко акъл, получавате пълна подкрепа! Респект за изявлението!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 16:25:29 отговори + 0 0
майко майчице ... катехизис сложете една иконка за фейспалм моля Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pennywise 12.04.2013 16:19:17 отговори + 0 0
само аз ли имам усещането, че и т.нар. "организатори" и т.нар. "повечето фенове от града" изобщо няма да разпознаят дали групите свирят кавъри или авторски парчета? ;-)
почти съм сигурен, че ако групата "Х" обяви "следва парче на Уайтснейк" и си забие някоя своя песен, никой от горепосочените няма да разбере разликата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SS 12.04.2013 16:15:39 отговори + 0 0
Вера Донева, а хитовете не са ли и те авторски песни и кой щеше да измисли такива, ако се правеха само кавъри? Айде фошите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.04.2013 16:10:02 отговори + 0 0
по-принцип, най-принцип? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ужассссс 12.04.2013 16:08:27 отговори + 0 0
Е те това е пълна липса на фестивална култура - само че от страна на организаторите... Лелееее, колко мек е отговора на групата, аз бих ги насосал хубаво тия неграмотници... А това "не им допадате като стил" направо е гнусно, егати простотията...
Що ли си мисля, че лицето, писало отговорите, е на не повече от 15-16 години? Иначе би било много тъжно и жалко...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вера Донева 12.04.2013 16:05:43 отговори + 1 0
Авторската музика по-принцип е скучна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 15:47:37 отговори + 0 0
Групите, които още са в програмата, може би сега искат сами да се откажат. Надявам се напук на великата идея на организаторите, тези групи, които излязат на сцена, все пак да си изсвирят своите песни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2013 15:37:41 отговори + 0 0
И аз съжЕлявам, че има такива организаторки

Не сме народ, а мърша!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.04.2013 15:33:31 отговори + 0 0
Ако е запазен правописът на госпожата - то, трябва да има масово заличаване... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".