На върха на вълната II - Завръщането на сърфистите PARKWAY DRIVE в София

6 юни 2013, 21:57 ч. 1182 / 11 25
пред./следв.
Всяка група има своя запазен арсенал от изявления и обещания, особено по време на концерти. Феновете понякога имат щастието да видят, че някои от, първоначално звучащите, излишно напомпани хвалебствия и празни обещания се превръщат в реалност, но всички са наясно, че повечето пъти всичките тези редовни "Вие сте най-добрата публика!", "Това е най-доброто шоу, което сме правили някога!" и "Ще се върнем, обещаваме ви!" са просто начин за повдигане на настроението на посетителите и символична благодарност. За щастие, българската публика може да се похвали, че едно подобно обещание, дадено точно преди две години, беше съвестно изпълнено, като България отново успя да се наслади на австралийските метълкор великани от PARKWAY DRIVE.

   Да, мнозина приемаха, че този концерт едва ли ще надмине първото гостуване на австралийците у нас, предвид харизмата изпълнила "Mixtape 5" на 7 юли 2011 година. Тогава се състоя първият концерт на модерна банда от такъв ранг в родината ни, а радостта на феновете от този факт помогна за изживяването на една паметна нощ, която отвори очите и на самите PARKWAY DRIVE, че има още много места, които са гладни за музиката им. Никой не може да отрече тези неща, но сякаш концертът на който около 700 човека станаха свидетели вчера може да претендира за най-емоционален момент на всички почитатели на този тип музика у нас.

   Затова вероятно спомогнаха и множеството нови лица, които можеха да се забележат броени часове преди същинския концерт. Нека да отбележим факта, че този път всички билети за събитието бяха напълно разпродадени, а тълпата надвишаваше тази отпреди две години с близо 300 човека, което е абсолютно похвално и красноречиво за тенденциите, навлизащи в българския музикален вкус. А и имайки предвид израстването и на самите PARKWAY DRIVE, издали един от най-силните албуми за настоящата година, "Atlas", новите фенове едва ли са нещо необичайно.

   Наличието на цялата тази позитивна атмосфера, налегнала всички прилежно чакащи, обаче бе застрашена за кратко, предвид появилата се информация малко преди събитието да започне, че концертът ще закъснее с два часа. Някои бяха притеснени, други доста нервни, логично започнаха да се появяват и редовните оплаквания относно организаторите, но именно последните уточниха, че до последно целият концерт е бил пред отмяна. Поради технически проблеми с тур-буса на дълго чаканите австралийци в Украйна, последните буквално не са намирали начин да стигнат навреме до България за шоуто си. След като обаче проблемът е бил отстранен в последния момент, PARKWAY DRIVE и целият им екип са успели да се доберат до Будапеща, откъдето са хванали полет за Виена, а оттам - до София. Пристигането им тук е станало съвсем в последния момент, което е и наложило лекото закъсняване на цялото мероприятие. Така че всички трябва да сме изключително благодарни, че станахме свидетели на този концерт, а пък и PARKWAY DRIVE защитиха реномето си на групата, която не отменя концерти при никакви обстоятелства.

   След всички тези премеждия, около 21:30 ч. на 5 юни, пропускането на публиката в клуба започна бавно, а след още 40 минути на сцената вече бяха добре познатите македонци от SMUT. Комшиите не напразно започнаха доста често да се появяват по нашите сцени, подгрявайки и големи имена. Натрупали вече и определена база почитатели, SMUT изпълниха много стегнат, мощен и ангажиращ публиката сет, който беше много по-добре приет от обичайните стандарти за първа група за вечерта.

   На MELEKH беше отредено същото време като на SMUT (половин час), в което те просто продължиха градацията на настроенията и дадоха най-доброто от себе си, в опит да задоволят множеството си фенове. Както и предния път, когато те бяха последната група преди хедлайнърите, MELEKH бяха изключително топло посрещнати, много активни и динамични, като за пореден път показаха защо са една от най-силните и обичани групи в България. Достоен избор за отреденото им място да свирят преди героите на вечерта.

   Пикът на всички очаквания настъпи с определено закъснение, но в момента, когато всички разбраха, че секунди делят PARKWAY DRIVE да се качат на сцената на "Mixtape 5" за втори път, никой не се интересуваше от подобни незначителни подробности. Отново мелета, съркъл питове и стейдждайвинг още по време на откриващата "Sparks". Отново усмихнатите и харизматични Winston McCall, Jeff Ling, Luke Kilpatrick, Jia O'Connor и Ben Gordon. И отново уникална атмосфера, създадена от страстта на всички присъстващи, която отново не беше помрачена от никакви организационни неволи (вентилацията беше перфектна, въпреки препълнената зала). Познати песни и сценично поведение, представени обаче с различна сила и очарование и възприети все така възторжено, маркираха шоуто на групата. Симпатичните ни австралийски любимци отново разходиха всички ни из качествената си дискография като, напълно нормално, акцент беше поставен на съвсем новия, прекрасен "Atlas". PARKWAY DRIVE видимо бяха решили да не губят от съкратеното си време в празни приказки и излишни извинения заради закъснението си, а бяха предпочели просто да дадат единственото, което беше важно тази вечер - страхотна музика и удоволствие на, събралите се от цялата страна, посетители. В крайна сметка, която успяхме да си вземем след завършването на цялото това преживяване с - обичайната заподозряна - "Carrion", те успяха в начинанието си и отново съумяха да лепнат множество усмивки по лицата на присъстващите, които ще държат още доста време. А когато положителните емоции и спомени започнат да избледняват… Е, поне можем да сме спокойни, че PARKWAY DRIVE изпълняват обещанията си и, очевидно, нищо не може да ги спре в това.
Сетлист на PARKWAY DRIVE:

01. Sparks
02. Old Ghosts
03. Sleepwalker
04. Karma
05. Wild Eyes
06. Boneyards
07. Idols And Anchors
08. Slow Surrender
09. Dead Man's Chest
10. Dark Days
11. Deliver Me
12. Home Is For The Heartless
13. Romance Is Dead
Бис:
14. Carrion
Davidian



   Може да разгледате и фотогалерия с чудесни снимки от концерта на PARKWAY DRIVE в София на 5 юни, дело на нашия фотограф парекселанс Герасим Трифонов.


Smut
Melekh
Parkway Drive Live


Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 10.06.2013 13:19:53 отговори + 0 0
Перфектен концерт! Дано да има повече такива, че по 1 такъв на година идва малко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 10.06.2013 10:40:27 отговори + 0 0
Който не е ходил да мълчи, беше най-добрия концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sulfuras 7.06.2013 21:55:21 отговори + 0 0
И тия SMUT им станах фен, лудница - ето ви последния албум. - http://www.youtube.com/user/smutmkd/videos Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StreetRomance 7.06.2013 20:41:07 отговори + 0 0
Какво го питаш колега, на всички ни е ясно, че сигурно му е адски мизерно, за да изръси такава простотия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sulfuras 7.06.2013 20:23:37 отговори + 0 0
Е не можеше и без хейтър , как е в тъмницата , къртичке? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 7.06.2013 19:57:13 отговори + 0 1
кръчмарска банда в кръчма - тва е ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Brut 7.06.2013 14:38:24 отговори + 0 0
По пътя на логиката на 03.05.2015 ги чакаме отново !
Велика група - прекрасен спомен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 7.06.2013 13:48:08 отговори + 0 0
Отидох в 20 ч, но се прибрах и върнах след 22 ч, тъкмо за началото на Melekh.
Parkway Drive са невероятна банда. Няма друга, като тях, в съвременния метълкор.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StreetRomance 7.06.2013 13:20:03 отговори + 0 0
Ако сравняваме с миналия концерт, май са ни спестили 1 песен, ама хайде, ще го преживеем Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2013 13:13:30 отговори + 0 0
Уникално!
Подмладих се с 15 години!
А сетът на Паркуей не е съкратен, гледам, че редовно по 14 парчета забиват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Daniel Trolly 7.06.2013 12:56:53 отговори + 0 0
Поредния велик концерт!! Такава любофф между хората и мазалото рядко има! Имаше един пичага дето само го вдигах щото беше мн поркан...ама не може и без тези хаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StreetRomance 7.06.2013 11:49:24 отговори + 0 0
Айде да идват пак вече! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 7.06.2013 11:40:21 отговори + 0 0
великани! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sulfuras 7.06.2013 08:20:14 отговори + 0 0
Ти да видиш, аз сега от леглото сутрин едва ставам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2013 01:58:39 отговори + 0 0
И аз не съм доволен от подгряващите групи, просто защото след тях бях изтощен и почти не ми останаха сили за Паркуей. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


странник 7.06.2013 01:43:01 отговори + 0 0
И трите групи размазаха! Смут ги гледах за пръв път, но бях запознат с творчеството им, така че си изкарах прекрасно и на тях, а след Мелек вече нямах сили...Едвам си поех въздух и вече бях по средата на мелето пред сцената...Уникален концерт, страшна атмосфера. Всичко беше перфектно, който не е бил, е изпуснал едно уникално шоу. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.06.2013 01:27:37 отговори + 0 0
Срамота е да се търсят кусури на подобни концерти, но с изключение на забавянето на входа (обявено беше 19 часа на билетите, влязохме към 21:30) и няколкото глупака, които бяха решили да прекалят със субстанциите и не се държаха на краката си (или раздаваха юмруци в погото, задето някой е настъпил пряителката им, дето не й е мястото по средата на касапницата) - всичко беше супер! Безкомпромисни Parkway.

Единствено можех да искам още песни от PWD, повече мърч и липса на Melekh.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 7.06.2013 01:21:11 отговори + 0 0
Абсолютно мазало, моша не спираше, стейдж дайвовете пък въобще... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Parvanoff 7.06.2013 00:54:17 отговори + 0 0
Концертът на годината. Ако Parkway се върнат за 3ти път вече трябва да е на стадион Благодаря на организторите и на всички фенове, които направиха тази вечер просто уникална. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sulfuras 7.06.2013 00:02:40 отговори + 0 0
Има винаги , важното е да си изкараш перфе и да ти дреме на шапката... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


trendkill 6.06.2013 23:35:40 отговори + 0 0
абе имаше си неадекватни индивиди, за които се съмнявам, че разбираха какво се случва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

PARKWAY ROCKS! 6.06.2013 23:11:13 отговори + 0 0
До долния коментар:
Много точно казано! Подкрепям напълно!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

invertedquestionmark 6.06.2013 23:09:09 отговори + 0 0
Евала на групите, на организаторите, на адекватната публика, на екипа на Микстейп, и а на добрите метеорологични условия. Добри сетлистове, перфектен звук, нямаше неадекватни индивиди в публиката.
Оплаквания никакви, което много рядко се случва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метъл 6.06.2013 22:14:09 отговори + 0 0
Имам предвид относно сета на хедлайнърите, иначе е добър репортаж Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метъл 6.06.2013 22:11:24 отговори + 0 0
Така като гледам снимките репортажа е доста лаконичен, очевидно е било доста голяма веселба Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".